προβλημα με το γειτονα

caucasian

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2008
77
0
kilkis
Ευκαιρια να ρωτησω κατι.
Τα σκυλια δεν αισθανονται πιο ανετα, ασφαλη κλπ αν εχουν σπιτάκια?
Δεν προστατευονται καλυτερα απο κρυο και αερα?
φιλε μου εγω επειδη ειναι καυκασια εδωσα εμφαση ποιο πολυ οτι αφορα το καλοκαιρι δηλ αντι για σπιτακια εκανα αυτο το υποστεγο εχει βαθος οταν πανε και καθονται μεσα να αισθανονται ασφαλεια.ψηλο να αεριζεται .γυρω γυρω ειναι χτισμενο με τουβλο και για σκεπη εβαλα λαμαρινα αλουζιν(λαμαρινα με κραματα αλουμινιο) για να μην κραταει την ζεστη απο κατω απο την λαμαρινα εχω συμπιεσμενο φελιζολ και πετσωμα και εξω αποτο υποστεγο που ειναι το κλουβι εχει μια καρυδια 5μετρων.για τον χειμωνα ειναι χαρα τους το κρυο.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Α τόσο καλά ? :D

Λοιπόν

1) Το οικόπεδο ποιανού ιδιοκτησία είναι ? Εϊναι δικό σας ? Της θείας ? Η εξ'αδιαιρέτου ?
Αν είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από καθαρά δικό σας, η θεία έχει δικαίωμα να αρνηθεί την παρουσία σκύλων, δεν έχει σημασία το πώς ΑΤΥΠΑ είναι χωρισμένο, νομικά κάθε τετραγωνικό εκατοστό του οικοπέδου είναι κοινής ιδιοκτησίας άρα ΚΑΙ της θείας. Καλύπτεσαι μόνο αν έχει γίνει σύσταση καθέτου ιδιοκτησίας, και το κομμάτι στο οποίο βρίσκονται οι σκύλοι είναι δικό σου.

2) Εχεις άδεια για υπόστεγο 50m2 ? Δεν διώχνει τους σκύλους η πολεοδομία αλλά δημιουργεί πολλά προβλήματα ;) Τα κλουβιά επίσης πρέπει να αποχετεύονται (υγειονομικό) και να μην μυρίζει (βάλε αποσμήνες και ίσως λεμονιές ή κάτι άλλο, να διώχνουν και τις σκνίπες)

3) Αν και στο χωριό δεν ξέρω ποιός θα ασχοληθεί σοβαρά με αυτό, παρόλα αυτά οι σκύλοι ΔΕΝ επιτρέπεται να γαυγίζουν το βράδυ (ούτε αν υπάρχει λόγος)

Επίσης αν υπάρχει έστω μία γάτα ή ένας σκύλος που να κυκλοφορεί εκεί επίσης περισσεύει, και τα σκυλιά πρέπει να έχουν microchip.

Αν όλα αυτά είναι εντάξει είσαι κι εσύ από όλες τις απόψεις (μερικά είναι τραβηγμένα ειδικά για επαρχία αλλά αφού τα αρχίσαμε :) )

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Καλά όλα αυτά, αλλά νομίζεις ότι αν "τα πάρει" η θειά καμια μέρα το πρώτο που θα κάνει είναι να πάει στο δικηγόρο της ή στην αποθήκη της με τα φυτοφάρμακα?

caucasian

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2008
77
0
kilkis
Α τόσο καλά ? :D

Λοιπόν

1) Το οικόπεδο ποιανού ιδιοκτησία είναι ? Εϊναι δικό σας ? Της θείας ? Η εξ'αδιαιρέτου ?
Αν είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από καθαρά δικό σας, η θεία έχει δικαίωμα να αρνηθεί την παρουσία σκύλων, δεν έχει σημασία το πώς ΑΤΥΠΑ είναι χωρισμένο, νομικά κάθε τετραγωνικό εκατοστό του οικοπέδου είναι κοινής ιδιοκτησίας άρα ΚΑΙ της θείας. Καλύπτεσαι μόνο αν έχει γίνει σύσταση καθέτου ιδιοκτησίας, και το κομμάτι στο οποίο βρίσκονται οι σκύλοι είναι δικό σου.

2) Εχεις άδεια για υπόστεγο 50m2 ? Δεν διώχνει τους σκύλους η πολεοδομία αλλά δημιουργεί πολλά προβλήματα ;) Τα κλουβιά επίσης πρέπει να αποχετεύονται (υγειονομικό) και να μην μυρίζει (βάλε αποσμήνες και ίσως λεμονιές ή κάτι άλλο, να διώχνουν και τις σκνίπες)

3) Αν και στο χωριό δεν ξέρω ποιός θα ασχοληθεί σοβαρά με αυτό, παρόλα αυτά οι σκύλοι ΔΕΝ επιτρέπεται να γαυγίζουν το βράδυ (ούτε αν υπάρχει λόγος)

Επίσης αν υπάρχει έστω μία γάτα ή ένας σκύλος που να κυκλοφορεί εκεί επίσης περισσεύει, και τα σκυλιά πρέπει να έχουν microchip.

Αν όλα αυτά είναι εντάξει είσαι κι εσύ από όλες τις απόψεις (μερικά είναι τραβηγμένα ειδικά για επαρχία αλλά αφού τα αρχίσαμε :) )
το οικοπεδο ειναι 100% ιδιοκτησια δικο μου το υποστεγο ειναι 20τ.μ+30τ.μ περιπου το κλουβι ως εδω καλα.μεσα το υποστεγο απο κατω ειναι τσιμεντο αλλα δεν κανουν ακαθαρσιες εκει ουτε ψιλα ουτε χοντρα και στον εξωτερικο χωρο εχω αμμο αποροφαει και την καθαριζω βαζοντας καινουργια μια με 2 φορες τον μηνα αναλογα οταν χρειαζεται.......αποσμηνες τι ειναι?οσο για την λεμονια ρωτησα καποιους γεοπονους με το τι μπορω να διωξω κουνουπια και σκνιπες και μου ειπαν οτι δεν υπαρχει κατι(φυτο-δεντρο) με αποτελεσματικοτητα εγκυημενη.μονο το γαυγισμα denis αλλα τα σκυλια κανουν φυλαξη τι να κανω για αυτο?εμενα παντως οταν μου ειπε τα σκυλια γαυγιζουν εγω την απαντησα που το παραξενο παραξενο θα ηταν αν νιαουριζαν.η μονη μου παρανομια μαλλον μονο ειναι το τσιπακι αν και τα σκυλια ειναι στο ονομα μου στα χαρτια που εχουν και εχει γινει και αλλαγει ιδιοκτησια στο ονομα μου αλλα αυτο δεν μετραει.......ουφ φαντασου denis στην επερχια και εχω προβλημα οι υπολοιποι φιλοι απο τις πολεις την τραβατε για να εχετε τον τετραποδο φιλο σας

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Καλά όλα αυτά, αλλά νομίζεις ότι αν "τα πάρει" η θειά καμια μέρα το πρώτο που θα κάνει είναι να πάει στο δικηγόρο της ή στην αποθήκη της με τα φυτοφάρμακα?
Αυτό είναι το θέμα

caucasian

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2008
77
0
kilkis
φιλε μου με απειλησε οτι θα φερει το υγειονομικο, την αστυνομια και την απαντησα οτι αν θελει να φερει και τον λεωνιδα με τους 300 δεν με νοιαζει καθαρος ουρανος αστραπες δεν φοβαται αλλα οταν με ειπε μια μερα οτι θα τα δηλητιριαση τα πραγματα αγριεψαν και την ειπα οτι οχι να το κανει αυτη αλλα και αλλος να το κανει αυτη θα την πληρωσει και πηγα στην αστυνομια και το αναφερα ηταν ατυχη γιατι οταν το ειπε ηταν και αλλη μπροστα και αν καταλαβω οτι περναει απο το μυαλο τις οχι να το κανει μονο και σαν ιδεα να το σκεφτει θα την κανω μυνηση και μετα μαλλον θα καθεται να τα προσεχει κιολας για να μην τα πειραξει κανεις και βρει αυτη τον μπελα της.

Last edited:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αυτο με τα δυο κατοικιδια (2 σκυλοι ή 2 γατες ή 1 σκυλος και μια γατα) δεν ισχυει μονο για τις πολυκατοικιες?

Εγω παντως caucasian, αν εμενα στο χωριο και δεν ειχα σκυλο, θα χαιρομουν πολυ να σε εχω γειτονα :D

(Παρεπιπτόντως, η γυναικα μου καταγεται απο το Κιλκις)

Φιλικά
Αρης

caucasian

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2008
77
0
kilkis
Αυτο με τα δυο κατοικιδια (2 σκυλοι ή 2 γατες ή 1 σκυλος και μια γατα) δεν ισχυει μονο για τις πολυκατοικιες?

Εγω παντως caucasian, αν εμενα στο χωριο και δεν ειχα σκυλο, θα χαιρομουν πολυ να σε εχω γειτονα :D

(Παρεπιπτόντως, η γυναικα μου καταγεται απο το Κιλκις)

Φιλικά
Αρης
αδερφε ελα να παρουμε ενα κτημα να χτισουμε 2 σπιτια να γινουμε γειτονες και να εχουμε οσα σκυλια θελουμε χωρις να μας ενοχλει κανεις:D:D:D

Malamatenia

Well-Known Member
12 Ιουλίου 2007
199
0
Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση..
Έχεις ένα σκύλο που δε γαβγίζει πολύ, παρ όλα αυτά ο γείτονας σου κάνει παρατηρήσεις συνεχώς, και τελικά μπορεί να καλέσει την αστυνομία να σου κάνει συστάσεις γιατί ο σκύλος "γάβγισε" σήμερα το μεσημέρι. Αν ο σκύλος δε γαβγισε, πως μπορείς εσυ να αποδείξεις οτι δεν είσαι ελέφαντας?
Γενικά, αν δε διατάραξες εσύ την κοινή ησυχία, και τα φορτώνουν σε εσένα χωρίς λόγο πως γίνεται να το αποδείξεις αυτό?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Όχι. Ισχύει για όλες τις κατοικίες.

Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση..
Έχεις ένα σκύλο που δε γαβγίζει πολύ, παρ όλα αυτά ο γείτονας σου κάνει παρατηρήσεις συνεχώς, και τελικά μπορεί να καλέσει την αστυνομία να σου κάνει συστάσεις γιατί ο σκύλος "γάβγισε" σήμερα το μεσημέρι. Αν ο σκύλος δε γαβγισε, πως μπορείς εσυ να αποδείξεις οτι δεν είσαι ελέφαντας?
Γενικά, αν δε διατάραξες εσύ την κοινή ησυχία, και τα φορτώνουν σε εσένα χωρίς λόγο πως γίνεται να το αποδείξεις αυτό?
Λάβε υπόψη σου πως αυτό που εσύ θεωρείς "λίγο", για τον γείτονα σου μπορεί να είναι "πολύ".

Εγώ θέλω να ρωτήσω κάτι άλλο:
Πόσοι από εμάς έχουν μπλέξει με πραγματικά ανισσόροπους γείτονες που στα καλά καθούμενα τους ταλαιπωρούν? Μήπως όντως κάποιοι άνθρωποι ενοχλούνται από την φασαρία που προκαλούν τα σκυλιά μας, την μυρωδιά από τις ακαθαρσίες τους ή τα έντομα που προσελκύουν τα περιττώματα τους?

Εάν εμείς ΠΡΩΤΑ ΑΠ’ ΌΛΑ ήμασταν εντάξει με τις υποχρεώσεις μας, σαν υπευθυνοι ιδιοκτητες κατοικιδιων, είμαι σίγουρη πως τα προβλήματα που θα αντιμετωπίζαμε με τους «κομπλεξικούς» μας γείτονες θα ήταν σαφώς λιγότερα.

Εν ολιγοις, πριν βάλετε ταμπέλες με χαρακτηρισμούς στο οποιοδήποτε γείτονας σας, φροντίστε να κάνετε πρώτα την αυτοκριτική σας. Το γνωρίζω πως για τον κλασσικό Έλληνα αυτό ακούγεται μάλλον σαν ...ανέκδοτο, αλλά καντε μια προσπάθεια. Ίσως το αποτέλεσμα σας εκπλήξει. ;)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Παρα πολύ σωστη θεωρηση αλλά παντα υπαρχουν και στραβόξυλα ή γεροπαράξενοι.
Όπως υπαρχουν και γειτονες που ανεχονται ασχημες συμπεριφορες σκυλων και ιδιοκτητων και δεν μιλανε.

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Όχι. Ισχύει για όλες τις κατοικίες.

Λάβε υπόψη σου πως αυτό που εσύ θεωρείς "λίγο", για τον γείτονα σου μπορεί να είναι "πολύ".

Πόσοι από εμάς έχουν μπλέξει με πραγματικά ανισσόροπους γείτονες που στα καλά καθούμενα τους ταλαιπωρούν? Μήπως όντως κάποιοι άνθρωποι ενοχλούνται από την φασαρία που προκαλούν τα σκυλιά μας, την μυρωδιά από τις ακαθαρσίες τους ή τα έντομα που προσελκύουν τα περιττώματα τους?

Εάν εμείς ΠΡΩΤΑ ΑΠ’ ΌΛΑ ήμασταν εντάξει με τις υποχρεώσεις μας, σαν υπευθυνοι ιδιοκτητες κατοικιδιων, είμαι σίγουρη πως τα προβλήματα που θα αντιμετωπίζαμε με τους «κομπλεξικούς» μας γείτονες θα ήταν σαφώς λιγότερα.

Εν ολιγοις, πριν βάλετε ταμπέλες με χαρακτηρισμούς στο οποιοδήποτε γείτονας σας, φροντίστε να κάνετε πρώτα την αυτοκριτική σας. Το γνωρίζω πως για τον κλασσικό Έλληνα αυτό ακούγεται μάλλον σαν ...ανέκδοτο, αλλά καντε μια προσπάθεια. Ίσως το αποτέλεσμα σας εκπλήξει. ;)
παραδόξως, συμφωνώ!!!

Ο δικός μου σκύλος, αντικειμενικά δεν ενοχλεί. Στο διπλανό σπίτι, μένουν 4 οικογένειες. Όλοι, πλην ενός εξ αυτών, δεν εχουν κανένα πρόβλημα με τον σκύλο μου. Ο ένας, ο συγκεκριμμένος με την χοντρή γυναίκα, ο τύπος που έχει τρελαθεί να πληρώνει ντελίβερυ διότι φαγητό σπιτικό, 4 χρόνια τώρα δεν έχει δει στο σπίτι του, όταν μπαίνει σπίτι του, ο σκύλος μου του γαυγίζει λες και βλέπει τον δολοφόνο με το πριόνι.

Τον έχω πιάσει στα πράσα, να καταβρέχει τον σκύλο μου με το λάστιχο, και του είπα να μην απορεί γιατί από όλους τους συγκατοίκους του, μόνο σε αυτόν γαυγίζει έτσι.

Ευτυχώς δεν μπαινοβγαίνει σε ώρες ησυχίας, γιατί θα ξεσήκωνε τον κόσμο ο σκύλος μου.

Ευτυχώς επίσης, έχω μάρτυρες όλους τους υπόλοιπους που μένουν στο σπίτι του, που γελάνε με την κατάσταση που επικρατεί, όταν μπαίνει ή βγαίνει αυτός από το σπίτι.

Ένας σκυλος που ενοχλεί αντικειμενικά, δεν ενοχλεί μόνο τον κύριο ή την κυρία Αγαμητίδου.

cockeraki

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
294
0
Κέρκυρα

εχεις δικαιο σ'αυτα που λες,αλλα επειδη και εμενα δεν μου αρεσει να ακουω το σκλυο να γαυγιζει η να κανει φασαρια και να μυριζει και ολα αυτα,κανω και αυτοκριτικη και δεν κατηγορω κανεναν,και πραγματικα οταν λεω οτι δεν γαυγιζει ο σκυλος δεν γαυγιζει:( απλα ο εν λογω κυριος ενοχληθηκε που του την ειπαμε για το παρκιν και μας κανει προβλημα για το σκυλο και ερχεται και μας "απειλει" και μας λεει ο διαχειρηστης που ειναι κ...ος και βρακι μ'αυτον οτι τωρα το καλοκαιρι καλα ειναι(γιατι ο σκλυος παει κερκυρα,λογω του οτι ο φιλος μου ειναι φοιτητης)να δουμε το χειμωνα τι θα κανεις,και αυτος θα το ψαξει και θα σου κανει προβλημα, δεν καταλαβα ρε φιλε ερχεσαι μεσα στο σπιτι μου και με απειλεις μεσα σε εισαγωγικα????
και επειδη εχω μπλεξει και με αλλους τρελους γειτονες στην κερκυρα,εχουμε μονοκατοικια,με περυφραγμενο κηπο(τοιχο τσιμεντενιο) τα σκυλια εχουν δικα τους κλουβια με ειδικο συστημα αποχετευσης τα καθαριζουμε 2φορες την ημερα,ειναι εμβολιασμενα πεντακαθαρα και γαυγιζουν μονο οταν βλεπουν καποιον να περναει απ'εξω(με τα ποδια) αλλιως δεν ενοχλουν,και η κυρια απο το διπλανο σπιτι μας εκανε προβλημα οτι θα φερει την αστυνομια το υγειονομικο κτλ.αλλα δεν εκανε τπτ απ'αυτα,αντιθετως θεωρησε πιο ευκολη λυση να ριξει φολα στο λυκοσκυλο μας....τετοιοι ανθρωποι δεν κανουν αυτοκριτική????μαλλον τετοιοι ανθρωποι δεν εχουν ουτε τυψεις ουτε καρδια ουτε τπτ,και ειναι απλα κομπλεξικοι ανθρωποι που δεν εχουν με τι να ασχοληθουν και τα βαζουν με πλασματα που δεν εχουν την ιδια δυναμη και αυτο λεγεται μαγκια:mad::mad::mad::mad::mad::mad:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
.... γαυγιζουν μονο οταν βλεπουν καποιον να περναει απ'εξω(με τα ποδια)
Αν εχει αρκετη κινηση πεζών η περιοχη σου, το γαυγισμα μπορει να συμβαινει συχνα και δεν θα το θελα κι εγω αν ημουν γειτονας σου.

Σιγουρα δεν θα εφτανα σε ακροτητες ουτε θα σε απειλουσα, αλλά θα με ενοχλούσε.

cockeraki

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
294
0
Κέρκυρα
Αν εχει αρκετη κινηση πεζών η περιοχη σου, το γαυγισμα μπορει να συμβαινει συχνα και δεν θα το θελα κι εγω αν ημουν γειτονας σου.

Σιγουρα δεν θα εφτανα σε ακροτητες ουτε θα σε απειλουσα, αλλά θα με ενοχλούσε.
οχι δεν εχει κινηση αυτος ο δρομος ειναι εξω απο την πολη,και ζητημα αν περναει ανθρωπος μια φορα την ημερα με τα ποδια,αρα δεν ενοχλουν:)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
;)Συμφωνω..

p.s. cockeraki Δεν υπάρχει λόγος να μαυρίζεις ολόκληρο κείμενο εκτος και αν θέλεις να τονίσεις κάτι..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog