προβλημα με το γειτονα

Miss

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
278
0
Αργυρούπολη
Ακόμα κι αν ο εξωτερικός χώρος σου ανήκει υπάρχει πρόβλημα σύμφωνα με το νόμο. Έτσι την είχα πατήσει με τον προηγούμενο σκύλο μου που ήταν νεαρός, με πολλή ενέργεια και δυνατή φωνή κι έμενε στον κήπο σε κομμάτι της πολυκατοικίας που μου ανήκει.
Τουλάχιστον 3 σκυλιά στα σπίτια γύρω γύρω μόνο με τον δικό μου είχε πρόβλημα και φυσικά αναγκάστηκα να τον δώσω μετά από τις πολλές επισκέψεις της αστυνομίας.
Βάλε το σκύλο μέσα και φρόντιζε να τον εξαντλείς στις βόλτες και τον ένα και τον άλλο έτσι ώστε να είναι λίγο πιο ήρεμα μέσα στο σπίτι.

cockeraki

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
294
0
Κέρκυρα
Ακόμα κι αν ο εξωτερικός χώρος σου ανήκει υπάρχει πρόβλημα σύμφωνα με το νόμο. Έτσι την είχα πατήσει με τον προηγούμενο σκύλο μου που ήταν νεαρός, με πολλή ενέργεια και δυνατή φωνή κι έμενε στον κήπο σε κομμάτι της πολυκατοικίας που μου ανήκει.
Τουλάχιστον 3 σκυλιά στα σπίτια γύρω γύρω μόνο με τον δικό μου είχε πρόβλημα και φυσικά αναγκάστηκα να τον δώσω μετά από τις πολλές επισκέψεις της αστυνομίας.
Βάλε το σκύλο μέσα και φρόντιζε να τον εξαντλείς στις βόλτες και τον ένα και τον άλλο έτσι ώστε να είναι λίγο πιο ήρεμα μέσα στο σπίτι.
καλα δεν το συζητω ο σκυλος να φυγει,το πιο πιθανο ειναι να αλλαξουμε σπιτι,δεν θα χασουμε και το σκυλο για εναν κομπλεξικο που με ενα γαυγισμα του σκυλου εχει προβλημα,αυτοι οι ανθρωποι δεν εχουν τι να κανουν και ψαχνονται με το ποιον θα ενοχλησουν,και αυτα περι κοινης ησυχιας δεν ισχυει και απολυτα στην περιοχη που μενουμε,γιατι μενουν ολο φοιτητες,δεν τους ενοχλει η μουσική και οι φωνες που ειναι στη διαπασων και τους ενοχλει το γαυγισμα του σκυλου που οπως και προανεφερα ακουγεται σπανια,ε μην τρελαθουμε.Σκυλος ειναι ρε παιδια θα γαυγισει,εμεις δλδ γιατι μιλαμε????δεν το καταλαβα αυτο,τοσο ρατσισμός πλεον ελεος.

Miss

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
278
0
Αργυρούπολη
Έτσι έλεγα κι εγώ στουσ φίλους αστυφύλακες.. "Αν ήταν μωρό θα έκλαιγε, οκ είναι σκύλος λοιπόν και γαυγίζει, τι να κάνουμε" αλλά δεν έβγαλα άκρη και δε μπορούσα να αλλάξω σπίτι καθώς μιλάμε για το πατρικό μου!
Πίκρα αλλά τι να κάνεις, ξυνισμένοι δυσκοίλιοι υπάρχουν παντού.

dimitris147

Active Member
27 Ιουνίου 2009
40
0
εγω πιστευω οτι αυτος ο γειτονας εχει χοντρη γυναικα.
την βλεπει και αηδιαζει.
τα πιπινια που βλεπει εξω πλεον δεν του καθονται.
..οποτε ξεσπαει σε σενα και στο σκυλακι.:D

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS

Υπαρχει καποιος νομος που να απαγορευει το γαυγισμα τις ωρες κοινης ησυχιας?
Αστυνομική Διάταξη 3/1996 (ΦΕΚ15Β), αρθρο 3:

“Οι κάτοχοι κατοικιδίων ζώων ή πτηνών υποχρεούνται όπως λαμβάνουν κάθε πρόσφορο μέτρο, ώστε αυτά να μην διαταράσσουν με οποιοδήποτε τρόπο την ησυχία των περιοίκων”.

Ο γείτονας μπορεί να είναι δυσκοίλιος, η γυναικά του χοντρή, να μην του κάθονται τα πιπίνια, να είναι ξινισμένος, κομπλεξικός και ρατσιστής (να δω τι άλλο ευφάνταστο θα γράψετε...), αλλά έχει κάθε δικαίωμα να έχει την ησυχία του όχι μόνο τις ώρες κοινής ησυχίας (θερινή περίοδος: 15.00 - 17.30 & 23.00 - 07.00/ Χειμερινή περίοδος: 16.30 - 17.30 & 22.00 - 7.30), αλλά σύμφωνα με την Α.Δ 3/1996, όλο το 24ωρο.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Πολύ σωστά rottie.
ο υπεύθυνος ιδιοκτήτης σκύλου πρέπει να φροντίζει να μην προκαλεί προβλήματα στην γειτονιά του.

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
... ο ζοχάδας που οι αιμοροϊδες και η παρατεταμένη αγαμία τον έχουν κάνει να ψάχνει αιτίες για να ξεσπάσει τα νεύρα του, τι κάνει όταν περνάνε μηχανάκια με πειραγμένες εξατμίσεις, ή τα αυτοκίνητα με τα μπάσα να τρίζουν τα παράθυρα του σπιτιού του? Σημειώνει πινακίδες και κάνει καταγγελίες? Δεν νομίζω.

Εμένα ο σκύλος μου δεν γαυγίζει σε ώρες κοινής ησυχίας, δεν ενοχλεί γενικότερα, αλλά μου έκαναν παρατηρήσεις για τα πουλάκια που είχα, διότι έκαναν θόρυβο, κελαηδούσαν!!!

Την ώρα που μου έκαναν παρατήρηση, πέρασε ένα αμάξι, με τα μπάσα στην διαπασών, και γύρισα κει είπα στον γείτονα: Αυτό δεν σε ενοχλεί, τα πουλάκια σε ενοχλούν?
Με ενοχλεί είπε, αλλά τι να κάνω?
Όταν βρεις τι να κάνεις, του απάντησα, τότε θα κάνω κι εγώ κάτι με τα πουλιά. Μέχρι τότε, μην τολμήσεις να μου ξανακάνεις παρατήρηση για τον θόρυβο που κάνουν τα ζώα μου, ενώ ξεπερνάς, ούτε που το προσέχεις, το πρόβλημα του θορύβου που κάνουν ζώα σαν κι εσένα, του είδους σου.

cockeraki

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
294
0
Κέρκυρα
εγω πιστευω οτι αυτος ο γειτονας εχει χοντρη γυναικα.
την βλεπει και αηδιαζει.
τα πιπινια που βλεπει εξω πλεον δεν του καθονται.
..οποτε ξεσπαει σε σενα και στο σκυλακι.:D
Χωρίς πλακα η γυναικα του ετσι ειναι....αχαχαχαχχα:D:D:D:D
τωρα δεν ξερω τι κανει με τα πιπινια αλλα μαλλον ετσι οπως ειναι δεν θα του καθεται καμια....:D:D
κομπλεξικος ειναι απλα και του την εδωσε που του την ειπαμε...
ο σκυλος παντως δεν φευγει,αν ειναι θα φυγουμε ολοι μαζι:D:D:D:D

cockeraki

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
294
0
Κέρκυρα
και αυτοκινητα περνανε και κανουν σαν κακια ανασταση αλλα δεν κανει τπτ,και ο σκυλος δεν γαυγιζει,και οταν γαυγιζει του λεμε να σταματησει,εχθες το βραδυ ολα κανανε σαν λυσσασμενα ο δικος μας δεν εκανε τπτ,απλα ο ανθρωπος δεν εχει με τι να ασχοληθει και μας σκοτιζει μην πω καλυτερα τι....
ναι εχει το δικαιωμα να εχει την ησυχια του και να μην τον ενοχλει τπτ,αλλα οχι να του θυμηθει ο σκυλος μετα απο τοσους μηνες που διαμενει στο διαμερισμα επειδη του καναμε την παρατηρηση να μην αφηνει το αυτοκιντο του στο ιδιωτικο παρκιν,ε μην τρελαθουμε....

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
εχω ενα πολυ σοβαρο προβλημα
Υπαρχει καποιος νομος που να απαγορευει το γαυγισμα τις ωρες κοινης ησυχιας?
Και αν ναι,τι ποινες υπαρχουν?
Από το σοβαρό πρόβλημα έχουμε καταλήξει στο κοινωνικό κουτσομπολιό άνευ ουσίας περί κιλών της γυναίκας του γείτονα.

Για να βρείς απαντήσεις στο πρόβλημά σου ανέτρεξε
στον Ν.3170/2003
και στην Αστυνομική Διάταξη 3/1996 (ΦΕΚ15Β), αρθρο 3

Καθώς και στο καταστατικό - κανονισμό και σύσταση οριζοντίου της πολυκατοικίας σου.

Στην προκειμένη περίπτωση έχεις άδικο και δεν ενδιαφέρει τον νόμο ούτε το κόμπλεξ του γείτονα, ούτε πού πάρκαρε την περασμένη βδομάδα, ούτε αν διαμαρτύρεται για τα διπλανά σκυλιά ή για την υπόλοιπη ηχορύπανση.

cockeraki

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
294
0
Κέρκυρα
Από το σοβαρό πρόβλημα έχουμε καταλήξει στο κοινωνικό κουτσομπολιό άνευ ουσίας περί κιλών της γυναίκας του γείτονα.

Για να βρείς απαντήσεις στο πρόβλημά σου ανέτρεξε
στον Ν.3170/2003
και στην Αστυνομική Διάταξη 3/1996 (ΦΕΚ15Β), αρθρο 3

Καθώς και στο καταστατικό - κανονισμό και σύσταση οριζοντίου της πολυκατοικίας σου.

Στην προκειμένη περίπτωση έχεις άδικο και δεν ενδιαφέρει τον νόμο ούτε το κόμπλεξ του γείτονα, ούτε πού πάρκαρε την περασμένη βδομάδα, ούτε αν διαμαρτύρεται για τα διπλανά σκυλιά ή για την υπόλοιπη ηχορύπανση.
στο καταστατικο της πολυκατοικιας δεν απαγορευει τα κατοικιδια διαφοερτικα απο την αρχη δεν θα τον αφηναν να νοικιασει το σπιτι λογο του σκυλου,και το εχει δειξει και στο φιλο μου ο ιδιοκτητης του,και υπαρχει αλλο ενα σκυλακι στην πολυκατοικια.
ευχαριστω για τον νομο:)

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Ο άνθρωπος είναι ένα σύνολο από πολλά πράγματα, και οι αντιδράσεις του δεν είναι ποτέ αποτέλεσμα κάποιου μεμονωμένου γεγονότος, αλλά εξαρτάται από το σύνολο του καθένα μας.

Ένας γείτονας, που ζει αρμονικά με τον εαυτό του και με το περιβάλλον του, δεν χιτλεριάζει με το παραμικρό. Ενώ ένας μίζερος κακομοίρης-δυστυχής, θα χιτλεριάσει με το γαύγισμα του σκύλου, κι εαν δεν είναι αυτό που θα το ενοχλήσει, θα τον ενοχλήσει κάτι άλλο. Οι τρίχες του σκύλου σου, τα μικρόβια του, η μυρωδιά του, ο φόβος προς τους σκύλους γενικότερα που έχει από την παιδική του ηλικία.

Πράγματι, οι νυχτερινές συναυλίες σκύλων, εξοργίζουν ακόμα και τους πιο ήπιους ανθρώπους, άλλο να ξυπνάς από την τρύπια εξάτμιση ενός περαστικού, και άλλο να ξυπνάς από το γαύγισμα ενός σκύλου. Μέχρι πριν λίγα χρόνια, το αεροδρόμιο ήταν 2 χιλιόμετρα από το σπίτι μου, και όλη την νύχτα, ακούγαμε τους σοβάδες να τρέχουν μέσα στους τοίχους, εξ αιτίας του θορύβου και του συντονισμού του κτιρίου. Αλλά αυτό, δεν το άκουγαν, ποιός θα τα βάλει με ένα κράτος που είχε αεροδρόμιο μέσα σε κατοικημένη περιοχή. Ενώ με τον γείτονα που γαύγιε ο σκύλος του, τα πράγματα είναι εύκολα.

Δεν είναι τυχαίο, πως αυτός που έρχεται να διαμαρτυρηθεί, είναι συνήθως ο κύριος ή η κυρία Αγαμητίδου.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Τελειο ποστ και ψυχογραφημα Amangos!

Οσο για την τελευταια προταση, ακομα χτυπιεμαι :D

caucasian

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2008
77
0
kilkis
Δε νομίζω ότι ο γείτονας το βλέπει έτσι, αγαπητέ!:)

Ο σκύλος μπορεί να γαυγίζει για άπειρους λογους...... που δεν εχουν πάντα να κάνουν με τη φρούρησή μας..... Είναι υποχρέωση μας να ελέγχουμε το γαύγισμά τους σε ώρες κοινής ησυχίας όταν οι τριγύρω εκδηλώνουν ενόχληση.....
και πως θα το επιτυχουμε αυτο?

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
και πως θα το επιτυχουμε αυτο?
Eξαρτάται από τις συνθήκες στις οποιες ζούμε (εμείς και ο σκύλος). Πχ. είμαστε μαζί με το σκύλο σε ώρες κοινής ησυχίας? Αν ναι, το πράγμα είναι πιο εύκολο, είναι θέμα εκπαίδευσης και συμπεριφοράς (δικής μας και του σκύλου). Αν οχι, τότε γνώμη μου είναι ότι ο σκύλος πρεπει να είναι σε εσωτερικό χώρο με κλειστά παράθυρα, όχι στον κήπο, γιατι εκτός των άλλων κινδυνεύει άμεσα η ζωή του αν εκνευρίσει επαρκώς τους γείτονες. Μιλάμε φαντάζομαι για τις δυο ώρες του μεσημεριού.....

caucasian

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2008
77
0
kilkis
θα ηθελα παιδια να σας ρωτησω και εγω κατι σχετικα με αυτο το θεμα.εχω 2 καυκασια ποιμενικα και ζω στο χωριο και απο πισω μενει η θεια μου:mad: και μου κανει την ζωη πατινι.λει οτι τις μυριζουν τα σκυλια και την ενοχλουν.συμληρωνω 1)τα καυκασια για μεσημερι δεν το συζηταω κοιμουνται το βραδυ γαυγιζουν οταν χρειαστει.2)τα σκυλια τα εχω παντα καθαρα(2 φορες την ημερα τα καθαριζω) συν οτι αντι για σπιτακια τα εχω ενα ολοκληρο υποστεγο δικο τους το οποιο ειναι ψηλο και αεριζεται και στο εξωτερικο τους χωρο εχω ριξει γαρμπιλι δηλ,αμμο και τουλαχιστον 1 με 2 φορες τον μηνα το μαζευω και ριχνω καινουργιο.και 3)ο εσωτερικος και εξωτερικος χωρος μαζι για το φαι τον υπνο τους το παιχνιδι τους κ.τ.λ ειναι ανω τον 50τ.μ+τις καθημερινες τους βολτες.επισης το κλουβι που τα εχω φραγμενα ειναι απο μασιφι σιδερο και εχει υψος 2,20μ(ασφαλεια)+ελεγχομενο φαι(purina pro plan)κατα συνεπεια δεν γινεται ενας χαμος απο κοπρανα κανουν την αναγκη τους 1-2 φορες την ημερα και τις περισσοτερες φορες γινεται κατα την διαρκεια τις βολτας+ολα οσα αφορουν την υγεια τους ειναι ενταξει,εμβολια χαπια κ.τ.λ.κανω κατι λαθος?εγω τι νακανω φταιω σε κατι θελω την γνωνη σας και θελω και την γνωμη σου denis τις κουβεντες σου τις ακουω παντα με προσοχη ευχαριστω.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Οχι δεν κάνεις τίποτα λάθος ... εδώ όμως (Θεία σου είναι) δεν μπορούμε να μιλήσουμε τυπικά (νομικά) ... πρέπει να το λύσεις αλλιώς το θέμα ... ΑΝ λύνεται ...

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
...αντι για σπιτακια τα εχω ενα ολοκληρο υποστεγο δικο τους το οποιο ειναι ψηλο και αεριζεται...
Ευκαιρια να ρωτησω κατι.
Τα σκυλια δεν αισθανονται πιο ανετα, ασφαλη κλπ αν εχουν σπιτάκια?
Δεν προστατευονται καλυτερα απο κρυο και αερα?

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Ναι. Πολλές φορές και ψυχολογικά αλλά κάποιες και πρακτικά ειδικά τον χειμώνα.

Εδώ μιλάμε για Καυκάσια και καλοκαίρι ... το σπιτάκι είναι τόσο χρήσιμο όσο και μία γραφομηχανή μέσα στο κλουβί :D

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog