προβλημα με το γειτονα

cockeraki

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
294
0
Κέρκυρα
εχω ενα πολυ σοβαρο προβλημα,μενω στο ισογειο μιας πολυκατοικιας,με δικο του κηπο(που ειναι ολο απο πλακακι)περιπου 25-30τ.μ.,το μποξερ που εχουμε περναει τις περισσοτερες ωρες τις ημερας εξω,και το βραδυ εξω κοιμαται.
Ο γειτονας που μενει στον τριτο λεει οτι ενοχλειται απο το γαυγισμα του σκυλου(ο οποιος σκυλος γαυγιζει ελαχιστα),50μετρα πιο διπλα υπαρχουν αλλα 2 σκυλια τα οποια γαυγιζουν ολο το βραδυ.
Ο γειτονας λοιπον ενοχλειται απο το γαυγισμα και μας απειλεισε οτι θα το ψαξει το θεμα για να δει τι μπορει να κανει(προφανως καποια μηνυση),ο σκύλος βγαινει βολτα και δεν κανει τις ακαθαρσιες του μεσα στον κηπο,εκτος απο το να μαρκαρει την περιοχη του με τσισα,αλλα τα οποια καθαριζονται αμεσως με χλωρινη και αφθονο νερο.
Υπαρχει καποιος νομος που να απαγορευει το γαυγισμα τις ωρες κοινης ησυχιας?
Και αν ναι,τι ποινες υπαρχουν?
Ευχαριστω εκ των προτερων:)
Α και εχουμε και το κοκερακι το οποιο ειναι μεσα στο σπιτι συνεχεια δεν βγαινει στον κηπο,και απ'οσο ειδα
υπαρχει η νομοθεσια που επιτρεπει μεχρι 2σκυλια μεσα στο διαμερισμα και ας απαγορευει το καταστατικο της πολυκατοικιας αυτο το ειδος ζωου.

Last edited:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ο νόμος είναι πανω από οποιοδηποτε καταστατικό, το οποιο είναι στην ουσία ιδιωτικο συμφωνητικο.

Όταν διαβασα τον νόμο ειδα ότι ελεγε να μην μενουν συνεχεια τα σκυλια σε μπαλκονι.
Το μεταφραζω ότι αν ζουν και μεσα στο σπιτι και περιφέρονται και στο μπαλκονι, τοτε δεν υπαρχει θεμα.
Το ιδιο μαλλον και με την αυλη.

Για το γαυγισμα δεν θυμαμαι να ελεγα κατι.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Ο σκύλος ΜΑΛΛΟΝ απαγορεύεται να διαμένει εκεί, πρέπει να μένει μέσα στο σπίτι.
Και εξηγούμαι :
"Δικός" του κήπος είναι και επίσημα ?
Στην οριζόντιο ιδιοκτησία αναφέρεται κήπος εμβαδού 30τμ να ανήκει στο διαμέρισμά σου ?
Αν ναι, μπορεί να είναι εκεί αλλά αν ενοχλεί (ή κάποιος ισχυριστεί ότι ενοχλεί) θα σου γίνει σύσταση κλπ)
Αν δεν είναι κήπος ΣΟΥ έχεις πρόβλημα.
Επίσης δεν γνωρίζω μήπως έτσι ή αλλιώς ακόμα και ιδιόκτητος κήπος σε οικόπεδο που περιλαμβάνει και άλλες ιδιοκτησίες (γίνεται άραγε αυτό?) θεωρείται ΜΠΑΛΚΟΝΙ άρα απαγορεύεται να διαμένει εκεί ο σκύλος.

TruthHunter

Well-Known Member
8 Φεβρουαρίου 2009
200
3
Το Γαύγισμα πρέπει να μην ταράσσει κανενός γείτονα την Γαλήνη. Αλλιώς είναι Διατάραξη Ησυχίας ή Γαλήνης

cockeraki

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
294
0
Κέρκυρα
ναι και εγω το διαβασα αυτο οτι δεν πρεπει να μενουν μονιμα εξω
αλλα αυτο που τον ενοχλει τον εν λογο κυριο ειναι τα 2-3 "γαβ" που θα κανει ο σκυλος,το
ξερουμε οτι εχει βαρια φωνη αλλα οχι οτι δεν μπορει και να κοιμηθει τα βραδια.
παντως αν ξερει καποιος κατι παραπανω για το γαυγισμα τι μπορει να μας κανει θα του ειμαι ευγνωμων

cockeraki

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
294
0
Κέρκυρα
Ο σκύλος ΜΑΛΛΟΝ απαγορεύεται να διαμένει εκεί, πρέπει να μένει μέσα στο σπίτι.
Και εξηγούμαι :
"Δικός" του κήπος είναι και επίσημα ?
Στην οριζόντιο ιδιοκτησία αναφέρεται κήπος εμβαδού 30τμ να ανήκει στο διαμέρισμά σου ?
Αν ναι, μπορεί να είναι εκεί αλλά αν ενοχλεί (ή κάποιος ισχυριστεί ότι ενοχλεί) θα σου γίνει σύσταση κλπ)
Αν δεν είναι κήπος ΣΟΥ έχεις πρόβλημα.
Επίσης δεν γνωρίζω μήπως έτσι ή αλλιώς ακόμα και ιδιόκτητος κήπος σε οικόπεδο που περιλαμβάνει και άλλες ιδιοκτησίες (γίνεται άραγε αυτό?) θεωρείται ΜΠΑΛΚΟΝΙ άρα απαγορεύεται να διαμένει εκεί ο σκύλος.
ναι δικος του ειναι ο κηπος,ειναι δηλωμενο στα χαρτια,δεν ειναι κοινοχρηστο,εχει και πορτονακι και ειναι περιφραγμενο με σιδερα γυρω-γυρω.
ειναι μονο του διαμερισματος

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Μήπως αυτή είναι μια καλή αφορμή να πειστεί ο φίλος σου να βάλει επιτέλους το μποξεράκι μέσα μπας και δει κι αυτό άσπρη μέρα?? Αν ήμουν στη θέση σου, δε θα προσπαθούσα να βρώ τρόπους να τον καλύψω......:)

Επι της ουσίας, το γαυγισμα του σκύλου μπορεί να είναι όπως οποιος άλλος θόρυβος σε ώρες κοινής ησυχίας....

TruthHunter

Well-Known Member
8 Φεβρουαρίου 2009
200
3
Επι της ουσίας, το γαυγισμα του σκύλου μπορεί να είναι όπως οποιος άλλος θόρυβος σε ώρες κοινής ησυχίας....
Στο Γαυγισμα του Σκύλου, λόγω της μακροχρόνιας σχέσης του ανθρώπου με τα σκυλιά, η αντίδρασή μας είναι Αυτόματα να συνέλθουμε για να εκτιμήσουμε τί συμβαίνει.

Τα σκυλιά είναι Πάντοτε Φρουροί μας.

cockeraki

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
294
0
Κέρκυρα
Μαλιστα καταλαβα!αρα μπορει ανετα να κανει μηνυση ετσι?και να φερει και την αστυνομια!!!!πολυ ωραια,και ποιον θα παρουν αυτοφωρο το σκυλο που διαταρασει την ησυχια του γειτονα?????
Ωραια και αν ο σκυλος ειναι μεσα στο σπιτι,το ιδιο δεν ειναι ρε παιδια?παλι διαταραξη κοινης ησυχιας δεν ειναι?ποια η διαφορα?
το θεμα ειναι,οτι ο κακομοιρης δεν γαυγιζει συνεχεια,ενα γαβ κανει που και που,ενω τα αλλα που ειναι διπλα λυσσανε.
Κοπριτη εχεις δικαιο,αλλα ετσι οπως εχει η κατασταση ειναι λιγο δυσκολο να μπει και το μποξερ μεσα,ειναι ολο και ολο 35 τ.μ. το σπιτι,μου ετυχαν πολλα αναποδα και αναγκαστικα να συγκατοικισω με το φιλο μου και ετσι εχουμε μεσα το κοκερ και εξω το μποξερ.
πριν οταν ειχα το σπιτι μου,το μποξερ ηταν ολη μερα μεσα,αλλα τωρα τον βαζουμε μεσα μονο οταν ειμαστε ξυπνιοι,διαφορετικα να βαλουμε τα σκυλια μεσα στο σπιτι και να βγουμε εμεις στον κηπο να κοιμομαστε.
το ξερω οτι δεν ειναι ωραιο να ειναι εξω,αλλα πηγαν πολλα στραβα και φτασαμε σε αυτο το σημειο.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Στο Γαυγισμα του Σκύλου, λόγω της μακροχρόνιας σχέσης του ανθρώπου με τα σκυλιά, η αντίδρασή μας είναι Αυτόματα να συνέλθουμε για να εκτιμήσουμε τί συμβαίνει.

Τα σκυλιά είναι Πάντοτε Φρουροί μας.
Δε νομίζω ότι ο γείτονας το βλέπει έτσι, αγαπητέ!:)

Ο σκύλος μπορεί να γαυγίζει για άπειρους λογους...... που δεν εχουν πάντα να κάνουν με τη φρούρησή μας..... Είναι υποχρέωση μας να ελέγχουμε το γαύγισμά τους σε ώρες κοινής ησυχίας όταν οι τριγύρω εκδηλώνουν ενόχληση.....

cockeraki

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
294
0
Κέρκυρα
Δε νομίζω ότι ο γείτονας το βλέπει έτσι, αγαπητέ!:)

Ο σκύλος μπορεί να γαυγίζει για άπειρους λογους...... που δεν εχουν πάντα να κάνουν με τη φρούρησή μας..... Είναι υποχρέωση μας να ελέγχουμε το γαύγισμά τους σε ώρες κοινής ησυχίας όταν οι τριγύρω εκδηλώνουν ενόχληση.....
Μα αυτο ειναι το θεμα,οτι εμεις με το που ξεκιναει να γαυγιζει και ας μην ειναι ωρα κοινης ησυχιας του λεμε να σταματησει και σταματαει.
Απλα ο εν λογω κυριος ενοχληθηκε γιατι πριν απο 2 εβδ.ειχα παρκαρει το αυτοκινητο του στο "ΙΔΙΟΤΙΚΟ"μας παρκιν για να κουρεψει το γκαζον και επειδη ηθελα να βγω για να παω στη δουλεια και του ειπαμε να μην το ξαναφησει εκει νευριασε και τωρα θελει να μας σπασει τα νευρα ο κυριος γιατι οταν ο ανθρωπος ειναι Μ@&*&^% ειναι τελειωσε το θεμα,γιατι πιο πριν δεν τον ενοχλησε δλδ. και του θυμηθηκε τωρα???

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Μαλιστα καταλαβα!αρα μπορει ανετα να κανει μηνυση ετσι?και να φερει και την αστυνομια!!!!πολυ ωραια,και ποιον θα παρουν αυτοφωρο το σκυλο που διαταρασει την ησυχια του γειτονα?????
Ωραια και αν ο σκυλος ειναι μεσα στο σπιτι,το ιδιο δεν ειναι ρε παιδια?παλι διαταραξη κοινης ησυχιας δεν ειναι?ποια η διαφορα?
το θεμα ειναι,οτι ο κακομοιρης δεν γαυγιζει συνεχεια,ενα γαβ κανει που και που,ενω τα αλλα που ειναι διπλα λυσσανε.
Κοπριτη εχεις δικαιο,αλλα ετσι οπως εχει η κατασταση ειναι λιγο δυσκολο να μπει και το μποξερ μεσα,ειναι ολο και ολο 35 τ.μ. το σπιτι,μου ετυχαν πολλα αναποδα και αναγκαστικα να συγκατοικισω με το φιλο μου και ετσι εχουμε μεσα το κοκερ και εξω το μποξερ.
πριν οταν ειχα το σπιτι μου,το μποξερ ηταν ολη μερα μεσα,αλλα τωρα τον βαζουμε μεσα μονο οταν ειμαστε ξυπνιοι,διαφορετικα να βαλουμε τα σκυλια μεσα στο σπιτι και να βγουμε εμεις στον κηπο να κοιμομαστε.
το ξερω οτι δεν ειναι ωραιο να ειναι εξω,αλλα πηγαν πολλα στραβα και φτασαμε σε αυτο το σημειο.
Μέσα στο σπίτι με κλειστά παράθυρα ο σκύλος ακούγεται πολύ λιγότερο, έχει πολύ λιγότερα ερεθίσματα που θα τον κάνουν να γαυγίσει και έχετε τη δυνατότητα να τον ελέγετε άμεσα. Δεν ξέρω τι αληθεύει (αν κάνει ένα γαβ ή γαυγίζει συνέχεια) αλλά κάτι θα κάνει για να γκρινιάζει ο γείτονας...

Τι εννοείς τον βάζετε μέσα οταν είστε ξύπνιοι, αλλά όταν κοιμάστε βγαίνει έξω?? Χρειάζεστε τον έξτρα χώρο όταν κοιμαστε?? Επίσης είπες παραπάνω οτι περνάει τον περισσότερο χρόνο του στην αυλή..... τι ισχύει τελικά?

Δε σου κάνω ανάκριση, αλλά αδυνατώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν να μπεις εσύ σ'ενα σπίτι με το σκύλο σου και να δεχτείς να φύγει το υπάρχον σκυλί!! Κορώνα στο κεφάλι μου θα τον έβαζα το μποξερίνο.....

cockeraki

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
294
0
Κέρκυρα
Μέσα στο σπίτι με κλειστά παράθυρα ο σκύλος ακούγεται πολύ λιγότερο, έχει πολύ λιγότερα ερεθίσματα που θα τον κάνουν να γαυγίσει και έχετε τη δυνατότητα να τον ελέγετε άμεσα. Δεν ξέρω τι αληθεύει (αν κάνει ένα γαβ ή γαυγίζει συνέχεια) αλλά κάτι θα κάνει για να γκρινιάζει ο γείτονας...

Τι εννοείς τον βάζετε μέσα οταν είστε ξύπνιοι, αλλά όταν κοιμάστε βγαίνει έξω?? Χρειάζεστε τον έξτρα χώρο όταν κοιμαστε?? Επίσης είπες παραπάνω οτι περνάει τον περισσότερο χρόνο του στην αυλή..... τι ισχύει τελικά?

Δε σου κάνω ανάκριση, αλλά αδυνατώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν να μπεις εσύ σ'ενα σπίτι με το σκύλο σου και να δεχτείς να φύγει το υπάρχον σκυλί!! Κορώνα στο κεφάλι μου θα τον έβαζα το μποξερίνο.....
δεν ειναι οτι χρειαζομαστε τον επιπλεον χωρο οταν κοιμομαστε αλλα θα πρεπει να ειναι το κοκερ μεσα στην κουζινα και το μποξερ μεσα στο δωματιο η το αντιστροφο,γιατι οταν ειναι μαζι παιζουν συνεχεια και δεν ηρεμουν στιγμη και σε ενα σπιτι 35τ.μ. να τα κανουν ολα ανω κατω δεν ειναι και οτι καλυτερο,εννοω οτι το βραδυ και μεχρι να ξυπνησουμε ειναι εξω στον κηπο και οταν ξυπναμε,εχουμε ανοιχτο το παραθυρο και μπαινοβγαινει.
τον δικο μου αν το βγαλω εξω οχι απλα θα μαε φερουν την αστυνομια,αλλα θα μαε κυνηγανε,αυτος και αν γαυγιζει με το παραμικρο και δεν σταματαει.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
δεν ειναι οτι χρειαζομαστε τον επιπλεον χωρο οταν κοιμομαστε αλλα θα πρεπει να ειναι το κοκερ μεσα στην κουζινα και το μποξερ μεσα στο δωματιο η το αντιστροφο,γιατι οταν ειναι μαζι παιζουν συνεχεια και δεν ηρεμουν στιγμη και σε ενα σπιτι 35τ.μ. να τα κανουν ολα ανω κατω δεν ειναι και οτι καλυτερο,εννοω οτι το βραδυ και μεχρι να ξυπνησουμε ειναι εξω στον κηπο και οταν ξυπναμε,εχουμε ανοιχτο το παραθυρο και μπαινοβγαινει.
τον δικο μου αν το βγαλω εξω οχι απλα θα μαε φερουν την αστυνομια,αλλα θα μαε κυνηγανε,αυτος και αν γαυγιζει με το παραμικρο και δεν σταματαει.
Τι να σου πω.... αν νομίζεις οτι κάνετε το καλύτερο δυνατόν για τα σκυλιά, εγώ πάω πάσο. Πάντως η εντύπωση που μου δίνεται από τα λεγόμενά σου είναι ότι κανενα από τα δυο σκυλιά δεν εκτονώνεται αρκετά εκτός σπιτιού και κανένα δεν είναι στοιχειωδώς εκπαιδευμένο......

cockeraki

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
294
0
Κέρκυρα
Τι να σου πω.... αν νομίζεις οτι κάνετε το καλύτερο δυνατόν για τα σκυλιά, εγώ πάω πάσο. Πάντως η εντύπωση που μου δίνεται από τα λεγόμενά σου είναι ότι κανενα από τα δυο σκυλιά δεν εκτονώνεται αρκετά εκτός σπιτιού και κανένα δεν είναι στοιχειωδώς εκπαιδευμένο......
εκτος σπιτιου εκτονωνονται,αυτο δεν εχει καμια σχεση με το πως ειναι μεσα στο σπιτι,το οτι κανουν σαν παλαβα δεν σημαινει ουτε οτι δεν εκτονωνονται ουτε οτι δεν ειναι εκπαιδευμενα.καποια στιγμη σταματανε,αλλα μετα ξανα απο την αρχη,οταν εχεις τοσο μικρο σπιτι δεν εχεις και την τρελη επιλογη για το τι θα κανεις.
Δλδ θεωρεις καλυτερο να διναμε ενα απο τα δυο?
εγω προσωπικα(και δεν ειναι θεμα εγωισμου)δεν θα ηθελα να δωσω κανενα απο τα δυο,και εχω δει και το δικο μου αλλα και το μποξερ πως ειναι οταν λειπει ενας απο τους 2μας.
τελος παντων πιστευω πως εχουμε ξεφυγει αρκετα απο το θεμα.
ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια σας!!!!:):):):)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Δλδ θεωρεις καλυτερο να διναμε ενα απο τα δυο?
Οχι, καλέ. Που είπα τέτοιο πράγμα??? Το μονο που λέω είναι να βρεθεί μια λύση να είστε όλοι μαζί όλη την ώρα!!:)

Πάντως το πόσο εκτονωνεται ο σκύλος έξω απο το σπίτι έχει ΑΜΕΣΟΤΑΤΗ σχέση με το πως είναι μέσα στο σπίτι..... Επίσης είμαι σίγουρη οτι υπάρχουν τρόποι να μάθουν να μην παίζουν οι σκύλοι μέσα στο σπίτι.... δεν έχω προσωπική εμπειρία από δυο σκυλιά, αλλά είμαι σίγουρη ότι άλλοι εδώ έχουν.....

(είμαστε ακόμα εντός θέματος, γιατι αν βάλεις το μποξερ μέσα, δε θα έχει αφορμή να γκρινιάζει ο γείτονας!:p ))

Κρίμα είναι να έχεις δυο σκυλιά που τα πάνε καλά μαζί και να μη μπορούν να ζουν στον ίδιο χώρο!

cockeraki

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
294
0
Κέρκυρα
Οχι, καλέ. Που είπα τέτοιο πράγμα??? Το μονο που λέω είναι να βρεθεί μια λύση να είστε όλοι μαζί όλη την ώρα!!:)

Πάντως το πόσο εκτονωνεται ο σκύλος έξω απο το σπίτι έχει ΑΜΕΣΟΤΑΤΗ σχέση με το πως είναι μέσα στο σπίτι..... Επίσης είμαι σίγουρη οτι υπάρχουν τρόποι να μάθουν να μην παίζουν οι σκύλοι μέσα στο σπίτι.... δεν έχω προσωπική εμπειρία από δυο σκυλιά, αλλά είμαι σίγουρη ότι άλλοι εδώ έχουν.....

(είμαστε ακόμα εντός θέματος, γιατι αν βάλεις το μποξερ μέσα, δε θα έχει αφορμή να γκρινιάζει ο γείτονας!:p ))

Κρίμα είναι να έχεις δυο σκυλιά που τα πάνε καλά μαζί και να μη μπορούν να ζουν στον ίδιο χώρο!
εχεις δικαιο σ'αυτο που λες,ναι ειναι κριμα γιατι κανουνε πολλες αγαπες οταν ειναι μαζι.
εχει αμμεση σχεση ναι,αλλα φαντασου οτι μπορει να εχουν βγει πριν 5' για 30',
κανουν παλι σαν τρελα.
βεβαια πηγαινουν χωρια βολτα γιατι ο δικος μου δεν κανει να πηγαινει βολτα στα χορτα γιατι 2φορες του μπηκε μεσα στο αυτι κολιτσιδα και ετρεχα,αλλα γενικα παιζουν μαζι εξω αλλα οσες φορες ειναι μεσα τα γκρεμιζουν ολα

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Καλά, 30' δεν είναι και καμιά συγκλονιστική διάρκεια βόλτας για ενεργητικά σκυλιά! :p

Οσο για τα χόρτα, ο μποξερίνος θέλει ντε και καλά χόρτα?? Δε μπορείτε να τα πηγαίνετε κάπου αλλού μαζί??

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Ο γειτόνάς σου έχει ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ τις ώρες κοινής ησυχίας να μην ακούει ΤΙΠΟΤΑ.

Μπορεί να κάνει μήνυση, φυσικά. Μέσα θα πάς εσύ. Ο σκύλος που γαυγίζει θα πάει στο άσυλο.
Μπορεί να καλέσει το υγειονομικό (δεν θα βγάλεις άκρη πίστεψέ με)
Και μπορεί να ρίξει φόλα, ή να ανοίξει το πορτάκι και να ψάχνετε τον σκύλο.

ΕΠΙΜΕΝΩ στην οριζόντιο ιδιοκτησία είναι αυτός ο κήπος δικός ΣΑΣ ?? Σε κανένα άλλο χαρτί δεν μπορείς να βασιστείς. Το αν είναι περιφραγμένο δεν λέει κάτι. Αν ΔΕΝ είναι, ο σκύλος δεν μπορεί να μένει ΚΑΝ εκεί, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

cockeraki

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
294
0
Κέρκυρα
Καλά, 30' δεν είναι και καμιά συγκλονιστική διάρκεια βόλτας για ενεργητικά σκυλιά! :p

Οσο για τα χόρτα, ο μποξερίνος θέλει ντε και καλά χόρτα?? Δε μπορείτε να τα πηγαίνετε κάπου αλλού μαζί??
οχι δεν ειναι μονο 30' ωρα,2φορες την ημερα βγαινουν.
εγω τον δικο μου τον βγαζω στο γκαζον της πολυκατοικιας και τον αφηνω να τρεχει εκει,μου το ειπε ο γιατρος,το μποξερ το παιρνει γυρω στη γειτονια βολτα,εγω το δικο μου μονο εκει μπορω να τον παιρνω και στην παραλια.

Ειναι του σπιτιου ο χωρος ο εξωτερικος,ειναι δηλωμενο στα χαρτια,εχει λουκετο στο πορτακι,οσο για τη φολα το φοβομαστε....:mad::(:(

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog