"προβληματα"

little_pony

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2008
179
0
Χαλκίδα
Ο Παρουλης μου λοιπον, 8 μηνων πλεον, θεωρω οτι εχει μια βελτιωση απο βδομαδα σε βδομαδα.. τον εβγαζα αρκετες φορες τη μερα, σταθερες ωρες για καθε μερα, κ προσπαθουσα σιγα σιγα βλεποντας οτι αντεχει να αυξανω τα διαστηματα κ ωστε να μειωνω τις ενδιαμεσες βολτες για κατουρημα..ειχε κ την εναλλακτικη του μπαλκονιου (με τις εφημεριδες δεν τα ειχαμε καταφερει) εβγαινε οσο ελειπα κ τα εκανε στο μπαλκονι οπου δεν ειχα προβλημα (προτιμω σε περιπτωσεις αναγκης να βγει στο μπαλκονι παρα μεσα στο σπιτι εννοειται)..Ειχαμε βεβαια κ αρκετα ατυχηματα μεσα στο σπιτι.. Τωρα κατεβαινουμε στις 6.30 το πρωι, απο τις 8 μετα μεχρι τις 2 ειναι μονος του με ανοιχτη την μπαλκονοπορτα αλλα τελευταιες βδομαδες δεν κανει τσισακια του μεχρι να γυρισω, κατα τις 2+ κατεβαινουμε για βολτα κ αμεσως τα κανει, μετα κατεβαινουμε γυρω στις 7 για κανα 5λεπτο (γιατι δεν αντεχει παραπανω, πινει κ αρκετο νερακι η αληθεια ειναι,μολις γυριζουμε το μεσημερι και μαζεμενο.. κ αρχιζει να πηγαινοερχεται προς την εξωπορτα κ να μυριζει το μπουφαν κ τα παπουτσια μου κ να μ κοιταει σαν να μ λεει δεν κρατιεμαι αλλο), στις 8.30 κατεβαινουμε για την απογευματινη βολτουλα κ καποιες φορες κατα τισ 12+ αν δεν με εχει παρει υπνος τον βγαζω για ενα κατουρημα 5λεπτα..
Ωστοσο ομως υπαρχουν τα εξης θεματακια..
1) απο τις 9 περιπου το βραδυ που θα γυρισουμε απο τη βολτα αν δεν τον ξανακατεβασω στις 12+ (τελευταια δεν μπορουσα να τον κατεβαζω) μετα το πρωι που σηκωνομαι στις 6+ για να τον ταισω κ να κατεβουμε, τα εχει κανει στο μπαλκονι..
2) εχουμε ακομα καποια ατυχηματα (ελαχιστα βεβαια,) μεσα στο σπιτι..πχ 2 κατουρηματα το μηνα.. χθες, τον κατεβασα το απογευμα στις 7 για ενα 5λεπτο κανονικα, κ μετα κατα τισ 8 επρεπε να φυγω για ενα μισαωρο κ θα τον κατεβαζα στις 9 κ ο κυριος ακριβως μολις εφυγα απο το σπιτι τα εκανε μπροστα στην πορτα!!) αυτο το εχει κανει κ αλλες 2-3 φορες, να τον εχω κατεβασει δηλαδη κ μετα απο μια ωρα που ηταν η ωρα να παει τη βολτα του κ επρεπε να πεταχτω καπου για λιγο, να τα κανει μεσα..(Σαν να με εκδικειται ενα πραγμα)
κ ερωτω εγω, ειναι δειγματα αυτα οτι δεν εχει μαθει να κρατιεται? οτι δεν εχει μαθει την τουαλετα του? η ειναι ολα μεσα στο προγραμμα κ να μην απογοητευομαι??

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Οταν λες "τα κάνει" χοντρά ή κατουράει;
Μήπως είναι διάρροια;
Το βρίσκω περίεργο να μην μπορεί να κρατηθεί πάνω από 6 ώρες, πόσο τον ταΐζεις, πότε, και τι;
Επίσης, πόσο τον εκτονώνεις; 5 λεπτά βόλτα είναι πολύ λίγη για ρετρίβερ.
Υπάρχει περίπτωση να λέρωσε από γινάτι;

little_pony

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2008
179
0
Χαλκίδα
οχι τα χοντρααα!! ειπαμεεεε!! θα ειχα πεθανει αν ηταν τα χοντρα.. χοντρα κανουμε κατω 2-3 φορες τη μερα κανονικα.. οταν ειχε διαρροιες ενταξει εκανε στο μπαλκονι αλλα οταν ειναι καλα δεν κανει ποτε..
τα τσισακια του εννοω..
τον ταιζω 3 φορες τη μερα (πρωι-μεσημερι-βραδυ) purina pro plan του δινω (του εδωσα acana για κανα μηνα και κατι αλλα οι κτηνιατροι κ ο ορθοπαιδικος μας ειπε να του δινουμε purina proplan κ acana με δυσκολευε η αληθεια ειναι να την βρισκω, επρεπε να πηγαινω αθηνα κ δεν εχω κ αυτοκινητο, αν κ ακομα ειμαι σε διλλημα για το ποια τροφη να κρατησω..)

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Αν υπολόγισα καλά, βγαίνετε 6 φορές τη μέρα έξω;
Κατουράει μια φορά για πολλή ώρα ή σημαδεύει; (το βλέπω λίγο μικρό για να σημαδεύει αλλά ας ρωτήσω)
Πόσο νερό του βάζεις τη μέρα;

little_pony

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2008
179
0
Χαλκίδα
4 φορες βγαινουμε τελευταια (καποιες φορες το βραδυ αν δεν εχω κοιμηθει κατα τις 12+ τον κατεβαζω για 5η φορα).. κατουραει μαζεμενα αρκετα δηλαδη.. το ποδαρακι δεν το εχει σηκωσει ακομα.. το πρωι που τον βγαζω 6.30 δεν κανει συνηθως ή θα κανει μετα απο λιγο που θα περπατησει για πολυ λιγο (γιατι τα εχει κανει το κανονικο κατουρημα στο μπαλκονι).. Στις αλλες δυο κανονικες βολτες (το μεσημερι κ το βραδακι δηλαδη) θα κανει αμεσως μολις βγουμε το κανονικο του κατουρημα το μεγαλο κ μετα γυρνωντας συνηθως θα κανει παλι λιγακι (5-6 σταγονες)
νερο του εχω μονιμα ενα μπολακι μεταλλικο γεματο.. οταν θα γυρισει απο τη μεσημεριανη βολτα θα πιει 1,5-2 μπολακια τετοια μαζεμενα γιαυτο πιστευω οτι τον πιανει κατα τισ 7 κατουρημα..
ενω το πρωι μπορει να πιει ή κ καθολου μολις γυρισουμε κ μετα οταν ερθω το μεσημερι να μην εχει πιει καθολου κ να πιει με το φαγητο του (γιαυτο κ κρατιεται απο τις 7.30 που φευγω μεχρι τις 2+ που θα κατεβουμε)
συνολικα δεν το εχω μετρησει το νερο που πινει αλλα υπολογιζω γυρω στα 4 μπολακια..

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Τεσσερις βολτες, δηλαδη ποσα λεπτα η καθεμια; 5;
Ισως θα επρεπε να τον εκτονωνεις περισσοτερο. Γκολντεν ρετριβερ ειναι.

little_pony

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2008
179
0
Χαλκίδα
5 λεπτα ειναι των 7 και των 12 που ειναι μονο για το κατουρημα.. η πρωινη ειναι γυρω στο 20λεπτο, η μεσημεριανη γυρω στο 45λεπτο ισως κ λιγο παραπανω καποιες μερες, κ η βραδινη κανα 30λεπτο..
καποιες μερες μπορει να βγουμε κ ενδιαμεσα πχ κατα τισ 6 για καμια ωρα..
δεν καταλαβα πως συνδεεται η εκτονωση με το κατουρημα? μπορεις να μ το εξηγησεις λιγο?
δεν αμφιβαλλω οτι σαν γκολντεν θα θελει περισσοτερη εκτονωση, κ ισα ισα θελω να βρω ενα χωρο να μπορω να τον λυνω ξενοιαστα κ να τρεχει κ αυτος κ γω.. αλλα οσες φορες τον εχω λυσει σε γηπεδακι, σε παραλια βρισκει παντα κατι να βαζει στο στομα κ πρεπει να τον κυνηγαω για να μην σταματησει κ φαει τπτα..κ πρεπει να πετυχω κ να μην εχει κοσμο γιατι θα τους πλησιαζει κ δεν μακουει κ μια φορα μ βγηκε το λουρι του κ ετρεχε ενας κυριος σε ενα γηπεδο ποδοσφαιρου κ αντε να πιασω εγω τον Παρη στην αλλη ακρη του γηπεδου, κ αυτος πρεπει να τον κλωτσησε!!

Last edited:

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
δεν καταλαβα πως συνδεεται η εκτονωση με το κατουρημα? μπορεις να μ το εξηγησεις λιγο?
Σκέφτηκα μήπως πίνει νερό από βαρεμάρα ή πως θα ήταν καλύτερα να αφυδατώνεται περισσότερο και μετά να πίνει, αλλά μου φαίνεται πως οι βόλτες σας είναι μια χαρά.
Αρα μας παραμένει πως ή δεν μπορεί να τα κρατήσει (λίγο περίεργο μού φαίνεται για κουτάβι 8 μηνών, αλλά ας μας πούνε και οι υπόλοιποι αν ξέρουν κάτι) ή πως το κάνει από γινάτι. Crate είχες πάρει του Πάρη έτσι; Γιατί δεν τον βάζεις στο crate όσο λείπεις;

μ βγηκε το λουρι του κ ετρεχε ενας κυριος σε ενα γηπεδο ποδοσφαιρου κ αντε να πιασω εγω τον Παρη στην αλλη ακρη του γηπεδου, κ αυτος πρεπει να τον κλωτσησε!!
Γρήγορα εκπαίδευση το "έλα" γιατί θα έχεις κι άλλα παρατράγουδα με περίεργους τύπους!!! :mad:

little_pony

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2008
179
0
Χαλκίδα
ναι οντως..ειχα διαβασει κ για τον δικο σου που ειχε παρομοιο θεμα αλλα αυτο το ελα μας δυσκολευει παρα πολυ..
μπα απο βαρεμαρα δεν πινει γιατι τοτε θα επινε κ τα πρωινα που λειπω η κ ενδιαμεσα..το πινει μαζεμενο βασικα πιο πολυ μετα τις βολτες..μετα μπορει ενδιαμεσα να πιει 2 γουλιες..
το να κρατιεται προφανως μπορει (λεω εγω τωρα) γιατι τα πρωινα απο 6.30 που κατεβαινουμε κ ισως κανει 2 σταγονες τσισα γιατι θα τα εχει κανει πιο πριν ενδιαμεσα στη νυχτα η λιγο πριν ξυπνησω στο μπαλκονι, απο τις μεχρι τις 2 που γυριζω κ κατεβαινουμε δεν κανει πλεον στο μπαλκονι..ενω μεχρι πριν λιγες βδομαδες εκανε ενα κατουρημα (στο μπαλκονι παντα)
crate ειχα παρει εκεινο το κλουβι μεταφορας αλλα δεν το χρησιμοποιησαμε τελικα γιατι εμπαινει κ εκανε κ κακα κ τσισα μεσα απο τις πρωτες μερες κ εβγαινε..τι να τον ταιζω μεσα, τι να του βαζω παιχνιδια κ λιχουδιες τπτα, κ ειπα να μην το χειροτερεψω.. το ειχα αναφερει νομιζω κ σε αλλη συζητηση..
καποια στιγμη βεβαια θα χρειαστει να μαθει να καθεται μεσα, πιο πολυ για τις διακοπες σκεφτομαι..

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Οι μόνες ώρες που μπορούν να μην έχουν πρόσβαση σε νερό είναι το βράδυ, κατα τη διάρκεια του ύπνου. Εγω τους έβγαζα βόλτα κατά τις 12, το βράδυ, έκαναν ότι έκαναν και μετά μέσα στο box, χωρίς νερό, μέχρι τις 6.30 - 7 το πρωί.
Και οι δικοί μου έκλαιγαν τις πρωτες μέρες που τους έβαζα για ύπνο μέσα στο crate, αλλά το είχα βάλει στο δεύτερο δωμάτιο, έκλεινα το φως...και τους άφηνα να γκρινιάζουν. Ποτε΄δεν τους έδωσα τη παραμικρή σημασία. Μετά τις πρωτες μέρες το πήραν απόφαση, και μόλις έμπαιναν μέσα. την έπεφταν γαι ύπνο. Συνήθως με ξύπναγαν μόνοι τους κατά τις 6.30.
Αυτο το έκανα μέχρι 6 μηνών περίπου.
Επίσης, στο crate έμπαιναν όταν έπρεπε να λέιψω για λίγο από το σπίτι...ενω όταν έφευγα για δουλειά τους άφηνα στο σκυλοπάρκο. Ποτε μόνους τους μέσα στο σπίτι μέχρι 6 μηνων +.
Α, και μέχρι 12 μηνών χρειάστηκαν κάποια βράδυα που ξαναμπήκαν στο crate, για επανάληψη...(όταν "ξέχναγαν" να κρατηθούν)...
Θέλει πολύ υπομονή...και ηρεμία..εγω άλλαξα 2 φορες όλες τις μοκετες του σαλονιου...αλλά χαλάλι τους...

little_pony

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2008
179
0
Χαλκίδα
για το ζητημα crate-Παρης
http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?6708-%CE%92%CE%BF%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AE-crate/page2
η αληθεια ειναι οτι δεν ξερω αν θα ηθελα κιολας οταν λειπω να τον εχω μεσα στο crate στο σπιτι μου, γιατι τον εχω βρει πολλες φορες να κοιμαται στο μπαλκονι κ να λιαζεται, να χαζευει κατω τα αυτοκινητα κ τον κοσμο,κ τα παιδακια απο το απεναντι σχολειο που τον φωναζουν στα διαλειματα τους (κ εχει γινει η μασκοτ οπως μου λενε κ μολις πετυχαινει κανενα κατω τρελαινεται κ κοπαναει την ουρα του περα δωθε. σερνεται κατω κ αυτα τρελενονται κ δεν σταματαν τα χαδια)

ζημιες ευτυχως δεν μ εχει κανει τρελα πραγματα απο μικρος..εφαγε κατι hands free κ ενα φορτιστη, εσκισε κατι περιοδικα-εφημεριδες, ενα ρεσω εσπασε..αλλα ολα ηταν πανω στο τραπεζακι του σαλονιου, που τα φτανει κ δικο μας λαθος που τα ξεχασαμε να τα μαζεψουμε πρωτου φυγουμε..το ρεσω το εσπασε καταλαθος υποθετω, με την ουριτσααααα του, γιατι κι αλλες φορες περνουσε κ ξεσκονιζε το τραπεζακι (ειναι κ ψηλο παλικαρι, χαμηλο σε σχεση μαυτον το τραπεζακι..)..

οσο για το νερο, το βραδυ του το αφηνω αλλα δεν πινει..μπορει δηλαδη να βγει εξω στο μπαλκονι για να κατουρησει αλλα δεν θα πιει..φαινεται απειραχτο το νερο..επισης τις τελευταιες φορες που τον κατεβαζα πριν κοιμηθω γιατι τελευταια με πιανει υπνος με τις κοτες..(ξεφτυλα ξερω) δεν εκανε τπτα κ τον ειχα 10 λεπτα και..που παντα οταν θελει θα τα κανει αμεσως μολις βγουμε..

little_pony

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2008
179
0
Χαλκίδα
Τελευταία τα πάμε σχετικά καλά! Κατεβαινουμε πλέον 3 φορές κ μια που ξυπνάει το βράδυ-ξημερώματα κ πηγαίνει στο μπαλκόνι..δηλαδή 4 φορές! Μέχρι εδώ όλα πολύ καλά! Την τελευταία βδομάδα όμως έχει πολλά ατυχήματα μέσα στο σπίτι!! Δηλαδή, τη Δευτερα είχαμε παει βόλτα στις 5.30 κ γυρίσαμε στις 7παρα σπίτι, αντί για τις 8 που βγαίνουμε κανονικά βόλτα, φύγαμε λοιπόν μετά κατα τις 8 παρά από το σπίτι κ 8.30 γυρίσαμε βρήκαμε μια λίμνη μέσα στο σπίτι! Ξαναφυγαμε μετά από κανένα μισάωρο κ γυρίσαμε κατα τις 12 κ βρήκαμε άλλη μια λιμνουλα!! Τετάρτη βράδυ εκεί που βλέπαμε τηλεόραση κ ξαπλώνε ο κύριος παραδιπλα ακούμε σαν μια βρύση να τρέχει, κ ήταν ο Παρης που έκανε τσισα του δίπλα στον καναπέ!! Κ σήμερα μόλις γυρίσαμε από το σούπερ κ ετοιμαζομουν να τον κατεβασω βγαίνω από το δωμάτιο κ πάτησα στα τσισα του!!!!
Τα πρωινά που λειπουμε στη δουλεια δεν κάνει ούτε στο μπαλκόνι κ περιμένει να γυρίσω να ετοιμαστω κ να κατεβουμε..
Έκει που δείχνει σημάδια βελτίωσης κ χαίρομαι, αρχίζει κ κάνει μέσα κ απελπιζομαι!! Καμία εξήγηση;

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Θα έχετε μπόλικα πισωγυρίσματα, αυτό να το ξέρετε..
Μήπως ήπιε παραπάνω νερό αυτές τις μέρες για κάποιο λόγο? Από ζέστη η έφαγε παραπάνω ξηρά τροφή?

little_pony

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2008
179
0
Χαλκίδα
Κατερινα, το ιδιο τρωει..νερό νομιζω το ιδιο του δινουμε πανω κατω παντα.. Δεν ξερω τι τον εχει πιασει.. Μακαρι να ειναι απλα πισωγυρισματα και να μην ειναι οτι δεν εχει μαθει τπτα..γιατι ωρες ωρες με πιανει απελπισια οτι δεν θα μαθει ποτε τα τσισακια του..
Berna, αυτο το οτι στρεσαρεται τελευταια, σαν να εχεις δικιο.. αλλα τα πρωινα που φευγουμε δεν δειχνει να εχει προβλημα, τις αλλες ωρες αν τυχει να φυγουμε τρεχει πρωτος στην πορτα γιατι νομιζει οτι κ αυτος θα ερθει μαζι.. Κ ουτε με κοκκαλακι που του εδινα οταν φευγαμε για ωρα (εκτος τα πρωινα) δεν ξεγελιεται..το αφηνει κ παει προς την πορτα να βγει μαζι μας.. Κ του δινω λιγη γαλοπουλα κ καθεται στο κρεβατι του..
Τι τον επιασε ξαφνικα? Τοσο καιρο δεν ειχε προβλημα, φευγαμε χωρις να σηκωνεται απο το κρεβατι του καν (οπως κανει ακομα τα πρωινα) και συνεχιζε να ασχολειται με το κοκκαλακι του, εριχνε ενα βλεφαρο αλλα τπτα παραπανω.. Με στεναχωρει πολυ τελευταια, καθε που φευγω, κ με εχει πιασει ενα αγχος..

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Berna, αυτο το οτι στρεσαρεται τελευταια, σαν να εχεις δικιο.. αλλα τα πρωινα που φευγουμε δεν δειχνει να εχει προβλημα, τις αλλες ωρες αν τυχει να φυγουμε τρεχει πρωτος στην πορτα γιατι νομιζει οτι κ αυτος θα ερθει μαζι.. Κ ουτε με κοκκαλακι που του εδινα οταν φευγαμε για ωρα (εκτος τα πρωινα) δεν ξεγελιεται..το αφηνει κ παει προς την πορτα να βγει μαζι μας.. Κ του δινω λιγη γαλοπουλα κ καθεται στο κρεβατι του..
Καλά και ο δικός μου τα ίδια κάνει... κάθεται και βλέπει το λουρί του μπας και τον πάρω. Ο κάθε σκύλος θέλει να βγει βόλτα με το αφεντικό του και κανέναν δεν του αρέσει να μένει σπίτι μόνος.
Να τον περιορίσεις; Π.χ. baby gate?

little_pony

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2008
179
0
Χαλκίδα
θα τα γκρεμισει πιστευω.. το εχω σκεφτει να το κανω αυτο γυρω γυρω απο την μπαλκονοπορτα ωστε να βγαινει μονο στο μπαλκονι κ μεσα να ειναι το κρεβατι του μονο.. βεβαια πιστευω οτι θα το πηδαει κιολας..γιατι ειναι κ ψηλο κ δυνατο αγορι..
Εντομεταξυ σκεφτομαι οτι αυτο το να τρεχει πρωτος στην πορτα οταν ετοιμαζομαστε να φυγουμε, το κανει απο τωρα τελευταια που αρχισαμε να τον πηγαινουμε καποιες βολτες με το αυτοκινητο, (το οποιο οταν καταλαβαινει οτι θα παμε βολτα ολοι μαζι, κ τον πηγαινω να κατουρησει μεχρι να βγαλει ο φιλος μου το αυτοκινητο, ο Παρης τρελενεται, κανει τσισακια γρηγορα κοιτωντας πισω στο γκαραζ κ μολις τελειωσει τρεχει προς τα κει κ δεν κρατιεται με τπτα, οταν δει το αυτοκινητο πεταει, στα δυο σηκωνεται..κ το κανει καμια φορα κ τα ξενα ο χαζος..)
Θα το συζητησω και με τον εκπαιδευτη που θα τον αφησω το Πασχα για μια βδομαδα, να δω τι θα μου προτεινει κ αυτος.. Μηπως και με βοηθησει κ με το crate..

little_pony

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2008
179
0
Χαλκίδα
θα με τρελανει αυτο το μωρο μεχρι να μαθει επιτελους την τουαλετα του!!
μια βδομαδα για το πασχα εμεινε σε μια σκυλοπανσιον, τον πηρα το Σαββατο.. Μεχρι χθες ειχαμε 3-4 ατυχηματα μεσα στο σπιτι και παρατηρω οτι τα κανει περισσοτερες φορες (2-3 και στο μπαλκονι).. Μεχρι πριν το Πασχα πηγαιναμε αρκετα καλα, ειχαμε ατυχηματα μεσα στο σπιτι, αλλα εκανε 3 φορες τσισακια στις βολτες του και μια φορα στο μπαλκονι τα μεσανυχτα-ξημερωματα..
Ομως τωρα κανει κ αλλες ωρες στο μπαλκονι.. Τι να κανω?? τα ξεχασε αυτα που ειχε μαθει??
εκει που με κανει να χαιρομαι και να λεω οτι προχωραμε πολυ καλα, εκει μου αρχιζει τα παλια και με απογοητευει..
(εχω παραγγειλει και crate να ξαναδοκιμασω μηπως και μπορεσουμε να το μαθουμε..)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Στην πανσιον τα σκυλια μενουν σε κενελ και φυσικα δεν τα βγαζουν βολτες για τουαλετα. Εκει μεσα τα κανουν όλα και το πρωι τα βγαζουν εξω για λιγο για να πλυνει καποιος το κενελ.

Δεν ειχε σταθεροποιηθεί ακομα το θεμα της τουαλετας και ηταν επομενο να υπαρχει πισωγυρισμα. Μην στενοχωριεσαι. Ακολουθησε τις παλιες σου τεχνικες και συντομα θα στρωσει.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97