Παρακολουθώ το θέμα απο την αρχή και δεν μίλησα. Σίγουρα θα μου πείτε "τι να μας πεις κι εσύ ρε νεόπα".
Θα μου επιτρέψετε όμως να σχολιάσω με βάση τα 50 χρόνια που κουβαλάω στην πλάτη και όχι τους 4 μήνες που έχω σκύλο.
Όπως σας είπα και στην είσοδό μου στο φόρουμ, διάβαζα για το τι ράτσα θα πάρω σαν πρώτο μου σκυλί επί 6 μήνες και αφού έμαθα σχεδόν τα πάντα για τις ράτσες που με ενδιέφεραν αποφάσισα χωρίς να ρωτήσω κανέναν. Γιατί; Γιατί εγώ ξέρω καλύτερα εμένα, την ζωή μου και τις δυνατότητές μου.
Αν έμπαινα τώρα στο φόρουμ και ρωτούσα, σίγουρα αν ακούγατε ότι 50 χρονών χωρίς καμία εμπειρία στο παρελθόν θέλει να πάρει δυναμική φυλή το 90% θα μου λέγατε όχι.
Το σκυλί που πήρα (όπως το πήρα και όποιος δεν το διάβασε μπορεί να ανατρέξει πίσω), είναι άλλο σκυλί πλέον. Είναι ευτυχισμένο, καλόβολο και περνάμε τέλεια. (το θέμα μας με τις γάτες το ξέρετε, έτσι; )
...
Από την άλλη έχω μια φίλη που στα 50της είδε εμένα με τον σκύλο και θέλει να πάρει και αυτή.
Της έχει κολλήσει και μου τα έχει πρήξει ... τα αυτιά... να μου λέει συνέχεια για τα μαλτεζάκια και πόσο ωραία θα είναι να το βάζει στην τσάντα της να πηγαίνει βόλτα. Μάταια της είπα να διαβάσει να με ακούσει στις υποχρεώσεις και ότι ένα σκυλάκι δεν είναι λούτρινο. Αφου της είπα κάποιες φορές να ενημερωθεί ... αυτή βαριέται να διαβάσει μέχρι και τον λογαριασμό της ΔΕΗ, τελικά της είπα ότι δεν κάνει για σκύλο..
Και φυσικά με έγραψε στο .... ipad της!!!!
Βλέπετε στο παραπάνω 2 ανθρώπους με καμία εμπειρία με σκυλους, ο ένας να είναι ικανός να χειριστεί μια δυναμική φυλή και η άλλη να μην είναι ικανή ούτε το μαλτεζάκι..
Απλά επειδή κάποιος θέλει να πάρει ένα σκύλο και φυσικά δεν ξέρουμε το βιογραφικό του, ούτε και είναι υποχρεωμένος να αναλύει όλο το οικογενειακό του δέντρο σε δεκάδες αγνώστους,
Απλά επειδή οι άνθρωποι έτσι είμαστε και δεν αλλάζουμε. Σπάνια ακούμε και ακόμη πιό σπάνια σκεφτόμαστε, ιδίως αν κ@@@σει το μυαλό μας με κάτι,
Απλά επειδή ένα φόρουμ είναι ανταλλαγή προσωπικών γνώσεων και απόψεων και όχι κρίσεων και επικρίσεων..
Συμφωνώ τόσο με τον
@theo9 όσο και με τους υπόλοιπους και κάπου η σωστή διαχείριση μιας κατάστασης είναι στην μέση.
Ναι, θέλεις να πάρεις φερραρι 500 αλογα χαμηλωμένο για να κυκλοφορεις στο χωματόδρομο του χωριού σου να πηγαίνεις τα πρόβατα;
Δεν θα σου πω μην το πάρεις, Δεν θα σου πω ότι θα σκοτώσεις όποιον πεταχτεί μπροστά σου, ούτε ότι τελικά θα σπάσεις το ίδιο το αμάξι..
ΚΑΝΤΟ, γιατί ξέρω ότι , ότι και να σου πω, εσυ θα κάνεις το δικό σου.
θα σου πω μόνο, το πόσο κοστίζει αν σπάσουν οι βάσεις της μηχανής απο τους κραδασμούς, αν στραβώσουν οι ζάντες αλουμινιου κλπ κλπ Μόνο και μόνο για να μην πεις ότι με ρώτησες και δεν σου είπα, σαν παλιός οδηγός!
Κατά τα λοιπά, η επιλογή ενός σκύλου και πως την αντιμετωπίζει ο καθένας απο την αρχή της είναι καθρέφτης της ζωής και του χαρακτήρα του και καλώς/κακώς δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ούτε κανένας τέλειος.
Καλή συνέχεια!