@theo9 θα αναγκαστω να βγω τελειως off topic, αλλα δε μπορω να μην σου απαντησω...μετα την αρχικη μας διαφωνια στο θεμα που προτεινες σε καποιον να δεσει το κουταβι του στο καλοριφερ επειδη τον δαγκωνε πανω στον ενθουσιασμο, στο παιχνιδι και την χαζοκουταβομαρα του , καθως το θεωρουσες και ευκαιρια για εκπαιδευση...σε οποιο θεμα και να εχω μπει, πεφτω πανω στις συμβουλες σου. Μιλας για ξερολιαση, οταν εσυ εχεις απαντησει σε οτι θεμα εχει δημιουργηθει απο τη μερα που εκανες εγγραφη; Βρε τι για θεματα συμπεριφορας, τι για θεματα υγειας, τι για θεματα διατροφης, για εκπαιδευση,κοινωνικοποιηση, σκυλοτοπους, για επιλογη εκτροφεα, για αποκτηση σκυλου γενικοτερα, για "εισαγωγη" σκυλου μεσω "εκτροφεα"...δεν θα κρινω τις συμβουλες και τις αποψεις σου, ο καθενας εχει την δικη του...ειλικρινα ομως, τωρα τι δεν καταλαβαινεις δηλαδη; οτι πριν απαντησουμε στον συγκεκριμενο θεματοθετη,γιατι θα πρεπει να μαθουμε περισσοτερα πραγματα απο αυτο που ρωταει αρχικα και να ξεκινησει η κουβεντα απο την σωστη της βαση; Δηλαδη ειναι πιο σωστο να του πει καποιος απο που να παει να αγορασει ενα Καυκασου και μετα να αρχισουμε να ρωταμε γιατι και πως; Πραγματικα δε μπορω να ακολουθησω τον τροπο που σκεφτεσαι, αν και φυσικα δεν ειναι απαραιτητο να συμβει αυτο....τα 3 συμπερασματα που βγαζεις εσυ απο μονος σου,δεν θα τα σχολιασω καν...εγω θα σου πω οτι για να γινει αποτελεσματικος διαλογος με οποιονδηποτε θεματοθετη θα πρεπει να ειναι και ο ιδιος δεκτικος να ακουσει και πραγματα που δεν θα του αρεσουν. Ο τροπος που γραφει ο καθενας εδω μεσα διαφερει και ειναι φυσιολογικο να ενοχλουνται καποιοι. Δηλαδη θα του απαγορευσεις να γραψει την γνωμη του; Κρατα οποια πληροφορια θες/νομιζεις οτι σου κανει και παμε παρακατω...
ισως ο δικος σου τροπος προσεγγισης να ειναι πιο αποτελεσματικος, τι να πω. Αν εχεις το χρονο και την διαθεση να εισαι ολη μερα στο forum και να λειτουργεις οπως περιγραφεις παραπανω, εσυ ξερεις. Τελος αν εισαι σιγουρος οτι αυτο που συμβουλευεις τον οποιονδηποτε, ειναι αντικειμενικα σωστο και οχι επειδη το δοκιμασες εσυ στους σκυλους σου και επιασε, συνεχισε οπως κρινεις εσυ οτι βοηθας περισσοτερο....sorry και παλι για το off, δεν εχω σκοπο να συνεχισω αυτον τον διαλογο...απλα ειναι πολλες που οι φορες που κρατηθηκα και τωρα δεν αντεξα.