ποια ξηρα τροφή να διαλέξω;

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Aυτή σου η απάντηση:

Δεν πηρα καποιον απο το χερακι να τον παω να αγορασει αλλη τροφη και να ''χαντακωσει'' το σκυλο του.Εγω πιο πανω λεω στον Arson να μην αλλαξει ξηρα αν ειναι οκ με αυτη.

έρχεται λίγο σε αντίφαση με αυτήν :
Αν ενας σκυλος δεν παρουσιαζει διαρροιες και εμμαιτους με την αλλαγη ξηρας(οχι σε πολυ κοντινα διαστηματα),ποια ειναι τα προβληματα?
και μετά από όλα αυτά εγώ τι να σου απαντήσω εδώ..

To oτι ειχα εγω προβλημα(που δεν ηταν απο τις αλλαγες τροφης,μιας και για να αλλαξεις μια τροφη πρεπει πρωτα να τη φαει...και δεν τις ετρωγε-ασχετο βεβαια) ,δεν νομιζω πως ειναι κατι απαγορευτικο για τους αλλους.
Ειναι σαν να μου λες πως το σκυλι σου ειναι αλλεργικο στο κοτοπουλο και ετσι δεν πρεπει να δωσω και εγω για να μην...

Oταν αποφασίσεις τελικά τι προτείνεις ενημέρωσε μας..
Μονο σε παρακαλώ μην με κανεις να ψάξω τα άπειρα προβλήματα με τις εναλλαγές τροφής που έκανες και μετά από ένα χρόνο συνεχίζεις να το προτείνεις στους άλλους..

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Ωραια...
1) Αν ενα σκυλι ειναι οκ με μια ξηρα,ο ιδιοκτητης δεν θεωρει πως πρεπει να υπαρχει ποικιλια ,δεν την αλλαζει.
2) Αν ειναι οκ με 2-3 ξηρες ενα σκυλι και ο ιδιοκτητης θελει να τις πηγαινει εναλλαξ ,γιατι οχι?
3) Τα δικα μου λαθη και ιδιαιτεροτητες του σκυλου μου τις ξερω εγω, ΤΩΡΑ.
Το να ψαξεις τα posts μου δεν θα αλλαξει κατι για εμενα.

Για να κλεισω στο θεμα αυτο...
Εγω ειμαι υπερ του να τρωνε οτιδηποτε μπορει να φαει σκυλος και ειναι οκ για τη υγεια του.Ειτε αυτο λεγεται ξηρα,ειτε μαγειρευτα,ειτε barf,ειτε ολα μαζι.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
2) Αν ειναι οκ με 2-3 ξηρες ενα σκυλι και ο ιδιοκτητης θελει να τις πηγαινει εναλλαξ ,γιατι οχι?

Σηκώνω τα χερια ψιλά..

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Ακου πριν αρχισεις να κοπανιεσαι:D :
Εχω ενα σκυλι.
Εχω δοκιμασει για ενα διαστημα την Α τροφη.Ολα οκ.
Εχω δοκιμασει για ενα διαστημα την Β τροφη.Ολα οκ.
Τι πειραζει εαν θεωρω πως τα σκυλια θελουν ποικιλια,να αλλαζω αυτες τις 2 καθε 5 μηνες?

Προυποθεση ειναι το σκυλι να μην εχει θεμα με διαρροιες και εμμαιτους.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ακου πριν αρχισεις να κοπανιεσαι:D :
Εχω ενα σκυλι.
Εχω δοκιμασει για ενα διαστημα την Α τροφη.Ολα οκ.
Εχω δοκιμασει για ενα διαστημα την Β τροφη.Ολα οκ.
Τι πειραζει εαν θεωρω πως τα σκυλια θελουν ποικιλια,να αλλαζω αυτες τις 2 καθε 5 μηνες?

Προυποθεση ειναι το σκυλι να μην εχει θεμα με διαρροιες και εμμαιτους.
Πως θα το καταλάβεις αυτό Νίκο αν δεν τα κανεις πειραματόζωα?
Πως γίνετε να μην υπάρχει κάποια μεταβολή είτε από την περιεκτικότητα, είτε από τα συστατικά και τις αναλογιες, είτε από κάποια πιθανή δυσανεξία σε κάποιο συστατικό..?
Ξέρεις ποσο καιρό χρειάζεται ένα σκυλί για να προσαρμοστεί από την μια τροφή στην άλλη?
Τι σοκ παθαίνει ο οργανισμός που το εκδηλώνει είτε στα κόπρανα είτε σαν αντίδραση με εμετό η διάρροια..

Πως προσαρμόζουμε την μια διατροφή στην άλλη..?

και εσύ μου λες να κάνουμε αλλαγές για ποικιλία στην γεύση ενώ είσαι ήδη παθών..

Mονο και μονο το οτι είσαι ήδη παθών, σε θεωρώ AΠΑΡΑΔΕΚΤΟ που προτείνεις το ιδιο που επεμενες να μας το λες τόσο καιρο και πάρα τις συμβουλές μας να σταματήσεις να το κανεις, μας εγγραφες..και το προτείνεις τωρα σε νέα, ανυποψίαστα ίσως μελη..

Last edited:

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Mονο και μονο το οτι είσαι ήδη παθών, σε θεωρώ AΠΑΡΑΔΕΚΤΟ που προτείνεις το ιδιο που επεμενες να μας το λες τόσο καιρο και πάρα τις συμβουλές μας να σταματήσεις να το κανεις, μας εγγραφες..και το προτείνεις τωρα σε νέα, ανυποψίαστα ίσως μελη..
Οτι ειχα να παρω απο τις συμβουλες σας το πηρα.
Και ευχαριστω για αυτο.:)
Για οτιδηποτε αλλο προσωπικο(αν ειμαι απαραδεκτος,ξεροκεφαλος κτλ... ),π.μ. παρακαλω.

Τα ''ανυποψιαστα μελη'' να μην κατεβαζουν ''μασημενη'' τροφη.Λιγο ψαξιμο δεν βλαπτει.Υπαρχουν εκατονταδες παραπληροφοριοδοτες σαν κ εμενα απο τους οποιους θα πρεπει να μαθουν μονοι τους να φυλαγονται.

Πως θα το καταλάβεις αυτό Νίκο αν δεν τα κανεις πειραματόζωα?
Πως γίνετε να μην υπάρχει κάποια μεταβολή είτε από την περιεκτικότητα, είτε από τα συστατικά και τις αναλογιες, είτε από κάποια πιθανή δυσανεξία σε κάποιο συστατικό..?
Ξέρεις ποσο καιρό χρειάζεται ένα σκυλί για να προσαρμοστεί από την μια τροφή στην άλλη?
Τι σοκ παθαίνει ο οργανισμός που το εκδηλώνει είτε στα κόπρανα είτε σαν αντίδραση με εμετό η διάρροια..

Πως προσαρμόζουμε την μια διατροφή στην άλλη..?
Τα παραπανω ερωτηματα σου μπορω να τα απαντησω.Εσεις μου τα μαθατε αλλωστε.Αλλα δεν νομιζω να με ρωτας για να μαθεις.:cool:

Δλδ αν φτασει ενα σκυλι 5 χρονων και εχει δοκιμασει 3-4 τροφες καταστραφηκε???

Σου ξαναλεω οτι υπαρχουν σκυλια που ΔΕΝ ενοχλουνται απο την αλλαγη τροφης.ΑΥΤΟ λεω απο την αρχη!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Αντε, ας πω κι εγώ μια "αιρετική" αποψη..... νομίζω οτι σκυλιά που τρώνε επι χρόνια μια και μόνο τροφή, είναι πάρα πολύ ευαίσθητα σε αλλαγές τροφης. Σκυλιά που εναλλάσουν τροφές (είτε διαφορετικές ξηρές, είτε ξηρα/μαγειρευτό/μπαρφ) "εκπαιδεύουν" το έντερό τους και δεν ειναι πλέον τόσο ευαίσθητα.

Για διάφορους λόγους καποιοι επιλεγουν το δεύτερο. Δε νομίζω ότι είναι απαραίτητα κακό, αν γενικά ο σκύλος τρώει ισορροπημένα. Προσωπικά εγώ το βρίσκω πρακτικό. Δίνω μαγειρευτό καμιά φορά όταν εχω καιρο να μαγειρεύω, γιατι θεωρώ ότι είναι τοπ τροφη. Δίνω και καλή ξηρά για ευκολία. Δίνω ενίοτε και φτηνή ξηρά, όταν είμαστε σε μέρος που δεν έχει την καλή ξηρα....

Εχω παρατηρήσει βελτιωση στα εντερικά του σκύλου μου σε σχέση με την αρχή που του έδινα αυστηρά μονο μία τροφή, και χαλιότανε και με το παραμικρό μεζεδάκι.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Αν θέλουμε να δώσουμε μαγειρευτό, πρέπει να βάζουμε και λίγη ξήρα έτσι ώστε να έχει πάντα την επαφη αν χρειαστεί σε διακοπές..

Μιλάμε για αλλαγή τροφής, από μάρκα σε μάρκα..
όπου έχει διαφορετική περιεκτικότητα, διαφορετικά συστατικά και αναλογιες..

Αν τώρα κοπρίτης εννοείς εναλλαγές από barf σε μαγειρευτό, αυτό και αν είναι καταστρεπτικό για τον οργανισμό του..

Oταν μια διατροφή μας πληρεί δεν έχουμε κανένα λόγο να κάνουμε πειράματα..

Aν θέλουμε να κάνουμε εναλλαγές, ας δίνουμε μαγειρευτό ..

Τα ''ανυποψιαστα μελη'' να μην κατεβαζουν ''μασημενη'' τροφη.Λιγο ψαξιμο δεν βλαπτει.Υπαρχουν εκατονταδες παραπληροφοριοδοτες σαν κ εμενα απο τους οποιους θα πρεπει να μαθουν μονοι τους να φυλαγονται.
Να εισαι καλα βρε Νικο που εκανες το τεστ παραπληροφορησης..

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Αν τώρα κοπρίτης εννοείς εναλλαγές από barf σε μαγειρευτό, αυτό και αν είναι καταστρεπτικό για τον οργανισμό του..
Το εχεις δοκιμασει?
Αν ναι,θα ηθελα να μας πεις σε παρακαλω ,για ποσο χρονικο διαστημα ταισες με αυτη τη μεθοδο(συνδιασμο),τι αποτελεσματα ειχες,ποια ηταν η εικονα του ζωου σου.
:)
Οπως εσυ το χαρακτηριζεις καταστρεπτικο ,εγω ξερω ατομο που ταιζει απ 'ολα τα σκυλια του(και μαγειρευτα,και ξηρα,και ωμα) και ειναι μια χαρα.Πες μου πως θα πεισω αυτο το ατομο οτι αυτο που κανει ειναι λαθος, και οτι πρεπει να ταιζει με μια απο τις 3 μεθοδους που αναφεραμε.
Αν και το θεμα μας δεν ειναι αυτο...

Εγω ο ''φτωχος'' δεν εχω καταλαβει ακομα που ειναι το κακο να εχει καποιος κατα νου 2-3 καλες τροφες ,εναν σκυλο που δεν τον πειραζουν οι αλλαγες,και θελει να τις εναλλαζει επειδη πιστευει πως βαριεται την ιδια γευση το ζωου του.

Να εισαι καλα βρε Νικο που εκανες το τεστ παραπληροφορησης..
Ευχαριστω.Θα ειμαι καλα.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Το εχεις δοκιμασει?
Αν ναι,θα ηθελα να μας πεις σε παρακαλω ,για ποσο χρονικο διαστημα ταισες με αυτη τη μεθοδο(συνδιασμο),τι αποτελεσματα ειχες,ποια ηταν η εικονα του ζωου σου.
Δεν δίνω barf..
Αλλα με την barf τέτοια παιχνιδάκια δεν κανεις..
η αρχίζεις και μένεις εκεί ..δεν πηγαινοέρχεσαι ξήρα, barf, μαγειρευτό..
Εγω ο ''φτωχος'' δεν εχω καταλαβει ακομα που ειναι το κακο να εχει καποιος κατα νου 2-3 καλες τροφες ,εναν σκυλο που δεν τον πειραζουν οι αλλαγες,και θελει να τις εναλλαζει επειδη πιστευει πως βαριεται την ιδια γευση το ζωου του.
Eσύ ο φτωχός, μπορείς να προβλέψεις αν θα έχει το σκυλί σου πρόβλημα η όχι?
Για να το ανακαλυψεις πρέπει να κανεις πείραμα με το σκυλί σου?

Εσύ ο φτωχός είχες πρόβλημα μεγάλο με αυτές τις εναλλαγές και ακόμα συνεχίζεις να μην καταλαβαίνεις γιατί..
Εσύ ο φτωχός έπρεπε να προστατέψεις τα άτομα που σκέφτονται να κάνουν κάτι τέτοιο, θέτοντας τα δικά σου παραδείγματα σαν ανατρεπτικό στοιχειο και όχι το αντίστροφο που ήδη πράττεις...

και τέλος φτωχέ μου Νίκο..
Δεν έχεις πειστεί ένα χρόνο μετά από όλα αυτά που πέρασες, θα σε πείσω εγώ?
Ο οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται για τις εναλλαγές μπορεί να δει ανάλογες εμπειρίες και να ενημερωθεί κάλλιστα από την θεματολογία του forum μας.
Αυτό που ήθελα να επισημάνω το επισήμανα από εκεί και πέρα είμαστε υπεύθυνοι των πράξεων μας..

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Oταν μια διατροφή μας πληρεί δεν έχουμε κανένα λόγο να κάνουμε πειράματα..
Δεν είναι πάντα εφικτό να τρώει ο σκύλος ακριβώς την ίδια τροφή.... διακοπές στην άγονη γραμμή, πανσιόν-μαμα, δεν προλάβαμε το πετσοπ ανοιχτό και άλλοι λόγοι μπορεί να οδηγήσουν σε αναγκαστική αλλαγή τροφής. Συμβαίνουν αυτά. Δεν είναι τόσο τραγικό να φάει ο σκύλος κάτι άλλο (οτιδήποτε άλλο, ακόμα και λαθος) μερικές μέρες. Αυτό που προσπαθώ να πω είναι οτι για τέτοιες περιπτωσεις, είναι καλό να έχει σκληραγωγηθεί λίγο το έντερό του.

Καλώς ή κακώς εμένα μου συμβαίνουν αυτά καμιά φορά. Τις προάλλες, έφαγε παξιμάδι και αυγά, γιατι δεν είχα τίποτε άλλο..... του καλάρεσε και δεν είδα διαφορά στα κόπρανα..... οχι οτι είμαι περήφανη φυσικά ή ότι προτείνω αυτου του είδους τη διατροφή, αλλά δε χάθηκε κι κόσμος αν συμβεί μια φορά. Δεν ήταν πείραμα, λύση ανάγκης ήταν.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
οχι οτι είμαι περήφανη φυσικά ή ότι προτείνω αυτου του είδους τη διατροφή, αλλά δε χάθηκε κι κόσμος αν συμβεί μια φορά. Δεν ήταν πείραμα, λύση ανάγκης ήταν.
Αλλο αυτο..;)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Η δικια μου παρατηρηση στην Ηρα το ποιμενικο.
Αλλαξα την ξηρα τροφη μετριας ποιοτητας σε καλυτερη και μεχρι να την συνηθισει ζοριστηκε με διαρροιες.
Τωρα ειναι μια χαρα.

Πηγα ομως την παλια που μου περισσεψε στο κτημα στις Σερρες για να εχω τροφη κι εκει και να μην κουβαλαω απο την Ξανθη.

Και απορουσα γιατι οταν παμε στο κτημα κατι την πιανει.
Βλεπω τα κακα της, η πρωτη δοση ειναι καλη και η τελευταια που βγαινει ειναι διαρροια.

Ειμαι σούπερ ενοχος που δεν ενημερωθηκα αλλα αποφασισα να το αναφερω κι ας φαω γιαούρτωμα.

Η Ζηνα η πινσερινα αλλαζει διατροφη συνεχεια και σχεδον ποτε τρια χρονια περιπου τωρα δεν ειχε προβλημα.
Αλλο εγκλημα μαλλον, οποτε θα την γυρισω σε μια και μονο καλη τροφη.

Παιδια, ευχαριστω για την ενημερωση.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Η Ζηνα η πινσερινα αλλαζει διατροφη συνεχεια και σχεδον ποτε τρια χρονια περιπου τωρα δεν ειχε προβλημα.
Αλλο εγκλημα μαλλον, οποτε θα την γυρισω σε μια και μονο καλη τροφη.
.
Δεν είναι έγκλημα, φίλε. Απλως το έντερο της έχει σκληραγωγηθεί. Κι εμένα ο προηγούμενος ήταν έτσι. Απ'ολα ετρωγε.

Αλλαξε τη σε καλή τροφή, πιο ισορροπημένη, αλλά η γνώμη μου είναι να δίνεις και τίποτε άλλο μιας στις τόσες, μη χασεις το έντερο/σίδερο που έφτιαξες!:) Ειναι χρήσιμο πράγμα και βοηθάει να μην ταλαιπωρείται ο σκύλος με διάρροιες.

Εγώ το έχω ξαναπει και με βρίζετε, αλλά η πολλή υπερπροστασία, δεν κάνει καλό. Με μέτρο! :)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα της εναλλαγής τροφών, σε λογικές συχνότητες, είναι ότι έτσι μειώνεται δραματικά η πιθανότητα να προσλαμβάνει ο σκύλος κάποια συστατικά, μεταλλαξογόνα, καρκινογόνα, κι όλα τα άλλα εις -γόνα, σε υψηλές συγκεντρώσεις...

Προσωπικά το θεωρώ πολύ πιο σημαντικό από το να μην κάνει διάρροια, που στο κάτω κάτω αν η εναλλαγή από την μια στην άλλη είναι σωστή και ομαλή ελαχιστοποιείται αυτή η πιθανότητα...

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα της εναλλαγής τροφών, σε λογικές συχνότητες, είναι ότι έτσι μειώνεται δραματικά η πιθανότητα να προσλαμβάνει ο σκύλος κάποια συστατικά, μεταλλαξογόνα, καρκινογόνα, κι όλα τα άλλα εις -γόνα, σε υψηλές συγκεντρώσεις...
+1.:)
Επισης υπαρχουν και ισχυρισμοι πως ετσι αποφευγεται η αλλεργικη αντιδραση σε βασικες πηγες πρωτεινων(πχ κοτοπουλο που εχουν σχεδον ολες οι ξηρες τροφες).

Μια καλή τροφή, παιδιά!!
Ναι..αλλα η ξηρα τροφη θα επρεπε να ειναι η τελευταια μας επιλογη...;):D

Εγώ το έχω ξαναπει και με βρίζετε, αλλά η πολλή υπερπροστασία, δεν κάνει καλό. Με μέτρο! :)
+2.:D

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Τωρα φιλε foibos, μπαινω στον πειρασμο να ανοιξω συζητηση για ολες τις ετοιμες σκυλοτροφες, αλλα ειμαι σιγουρος οτι εχει συζητηθει κατα κόρον στο παρελθον.

Πριν γραφτω στο φορουμ, δεν εχω διαβασει λιγα για τις τροφες και τα χημικα τους και ποσο επικινδυνες ειναι.

Πολλοι προτεινουν να μαγειρευουμε ειδικα για τον σκυλο με σπιτικά υλικα και προτεινουν συνταγες (για να πουλησουν το βιβλιο).

Το λεω εγω που βασικα ταϊζω ξηρα τροφη για σκυλους. Και ενας λογος ειναι οτι με βολευει αφανταστα.
Δεν ενθουσιαζομαι να καθομαι να κανω ειδικο κοτοπουλο ή οτιδηποτε.
Και η γυναικα μου ειναι πολυ απασχολημενη με τα δικα μας φαγητα και καπρίτσια για να της ζηταω να μαγειρευει και για τα σκυλια.