πλησιαζει το καλοκαιρι κ μαζι φερνει μικρους ,επικυνδηνους φιλους....

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
ένα μέτρο και είκοσι εκατοστά αστρίτης εμένα δεν μου φαίνεται μικρό φίδι-και με εφτά τσιμπήματα "που λέγαν οι παλιοί" στο άλογο που τρέχει δεν μου φαίνεται ευκολος αντίπαλος για κότα
έχω μια υποψία όμως ότι όταν είναι χορτάτο το φίδι και σχεδόν παγωμένο λόγο ότι όλο το αίμα είναι στην πέψη η κότα το κανονίζει μιά χαρά

Η δενδρογαλιά που είναι μεγάλο φίδι πρέπει να έτρωγε τα αυγά σας φίλε μου-αυτό είναι επικινδυνο φίδι πράγματι για τον σκύλο-δέκα κιλά σκύλος είναι μια χαρά μεζές και έτσι κομπακτ που είναι τα γαλλικά μάλλον για θήραμα θα της μοιάζει...αλλά δεν έχει δηληλτήριο/ενεδρευει πάνω σε δέντρα και "εκτελεί" με χτυπήματα της ουράς της-μετά γλύφει καλά για να γλυστράει και ΓΚΛΟΥΠ πάρτο κάτω-αλλά για δέκα κιλά θήραμα μάλλον χρειαζόμαστε δενδρογαλιά δίμετρη(μυθική διάσταση και σπανιο φαινόμενο) οπότε πάλι μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι :lol:

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
ένα μέτρο και είκοσι εκατοστά αστρίτης εμένα δεν μου φαίνεται μικρό φίδι-και με εφτά τσιμπήματα "που λέγαν οι παλιοί" στο άλογο που τρέχει δεν μου φαίνεται ευκολος αντίπαλος για κότα
έχω μια υποψία όμως ότι όταν είναι χορτάτο το φίδι και σχεδόν παγωμένο λόγο ότι όλο το αίμα είναι στην πέψη η κότα το κανονίζει μιά χαρά

Η δενδρογαλιά που είναι μεγάλο φίδι πρέπει να έτρωγε τα αυγά σας φίλε μου-αυτό είναι επικινδυνο φίδι πράγματι για τον σκύλο-δέκα κιλά σκύλος είναι μια χαρά μεζές και έτσι κομπακτ που είναι τα γαλλικά μάλλον για θήραμα θα της μοιάζει...αλλά δεν έχει δηληλτήριο/ενεδρευει πάνω σε δέντρα και "εκτελεί" με χτυπήματα της ουράς της-μετά γλύφει καλά για να γλυστράει και ΓΚΛΟΥΠ πάρτο κάτω-αλλά για δέκα κιλά θήραμα μάλλον χρειαζόμαστε δενδρογαλιά δίμετρη(μυθική διάσταση και σπανιο φαινόμενο) οπότε πάλι μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι :lol:
τωρα που το λες ναι,δενδρογαλια ηταν ,η οπως το λενε στα μερη μας δρογκαλια!

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
εγω παντως φοβαμαι περισσοτερο τα μικροσωμα ερπετα η και τους σκορπιους ,γιατι απλα τα βλεπεις πιο δυσκολα απο οτι τα μεγαλα..

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
τα αυγά πάντως τα γουστάρουν τρελλά τα φίδια-επίσης στα κοτέτσια κυκλοφορούν ποντίκια και σπουργίτια-βασικά θηράματα του φιδιού
θα ρωτήσω τον παππού-έχει δεί φίδι ποτέ στο κοτέτσι...?
αλλά ο παππούς ώς παλαιός ψαρέμπορος στο κτήμα του μαζευονται 20-30 γάτες-άρα δύσκολο να έχει μείνει φίδι ζωντανό
εχω πολλα χρονια κοτετσι, συνορευω με δασος , το εδαφος γυρω απο το σπιτι μου ειναι ολο πετρες και ξερα χορτα.
ποντικια εχω παρα πολλα -και μεσα στο κοτετσι-, αλλα φιδι, δεν εχω δει ποτε στο χωρο μου, εχω δει 2-3 φορες, εξω απο το οικοπεδο μου και οχι οχιες.

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
εχω πολλα χρονια κοτετσι, συνορευω με δασος , το εδαφος γυρω απο το σπιτι μου ειναι ολο πετρες και ξερα χορτα.
ποντικια εχω παρα πολλα -και μεσα στο κοτετσι-, αλλα φιδι, δεν εχω δει ποτε στο χωρο μου, εχω δει 2-3 φορες, εξω απο το οικοπεδο μου και οχι οχιες.
μαλιστα...αρα εσενα δεν μπορω να σου νοικιαζω κοτες:)

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Θα επιλέξω, αυτα τα κουτάκια με την οσμή, με πληροφόρησαν, ότι είναι για 60τ.μ. και το κόστος είναι περίπου στα 12 ευρώ, απο κατάστημα με είδη pet.

Αποτην εμπειρία μου με τα φιδόσκινα, δεν έχω καλή άποψη. Τα φίδια το περνάνε απο πάνω χωρίς κανένα πρόβλημα...
Σχετικά με το θειαφι, μόνο καμένο και αυτό έχει μικρή χρονική δράση...

Με μια ρηχή αναζήτηση δεν υπάρχουν στο εμπόριο σκευάσματα για ψεκασμούς αποκλειστικά κατα των φιδιών. Θα ψάξω σε βάθος ...

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
τις κοτες δεν τις νοικιαζουν ρε!!!!!τις πουλανε!!!!!χχαχαχα!!!!!αν γεννησουν θα εχεις χασουρα!
Εγω μια χαρα ιδεα βρισκω και την ενοικιαση απο κοττες!!

Στην Γερμανια και Αυστρια μπορεις να νοικιασεις παπιες ( ρατσας Indian Runner) .
Επειδη τρωνε σαλιγκαρια που κανουν μεγαλες ζημιες σε λαχανοκηπους και φυτιες.
Οι παπιες ερχονται μαζι με το σπιτακι τους που κοιμουνται το βραδυ- και ενα φυλλαδια ¨"οιδηγιες χρησεως" - με την εβδωμαδα- τρωνε τα σαλιγκαρια και οταν νομιζει ο κηπουρος, οτι ο χορος ειναι καθαρος πια απο σαλιγαρια τα δινει πισω!

Γιατι να μην γινει κατι τετιο και με κοττες???

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
Εγω μια χαρα ιδεα βρισκω και την ενοικιαση απο κοττες!!

Στην Γερμανια και Αυστρια μπορεις να νοικιασεις παπιες ( ρατσας Indian Runner) .
Επειδη τρωνε σαλιγκαρια που κανουν μεγαλες ζημιες σε λαχανοκηπους και φυτιες.
Οι παπιες ερχονται μαζι με το σπιτακι τους που κοιμουνται το βραδυ- και ενα φυλλαδια ¨"οιδηγιες χρησεως" - με την εβδωμαδα- τρωνε τα σαλιγκαρια και οταν νομιζει ο κηπουρος, οτι ο χορος ειναι καθαρος πια απο σαλιγαρια τα δινει πισω!

Γιατι να μην γινει κατι τετιο και με κοττες???
αυτο δεν το ηξερα!
τελικα ειμαι ποοολυ μπροστα ο ατιμος:D
παντως αν αυτο με τις παπιες γινοταν εδω,να ειστε σιγουροι οτι την νυχτα καποιος θα πηγαινε να πεταξει καινουρια σαλιγκαρια στον κηπο... ετσι για να μεγαλωσει το κερδος!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
αυτο που λεγαν οι παλιοι,να καψεις λαστιχο?το εκανες?
ότι πιό μολυσματικό για τον χώρο σου πάντως-διοξίνες βαρέα μέταλλα και πολλά ακόμα

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Μια και μιλαμε για φιδια, το ροττ/λυκακι του γειτονα το τσιμπησε φιδι πριν καμια δεκαρια μερες. Το αφησε ελευθερο να κοβει βολτες στα χωραφια, οπου γυρω υπαρχουν πετρωδεις εκτασεις και με πολλα αγριοχορτα και δεντρα.
Μας το ειπε προχθες που πηγαμε στο κτημα.
Ο κτηνιατρος εδωσε κορτιζονη. Ο λαιμος του πρήστηκε και γεμισε πύον και ο γειτονας το εσκισε και το εβγαλε. Τώρα του βαζει betadin. Αντιβιωση δεν δωσανε ουτε κανανε άλλη θεραπεια.
Το κουταβι δειχνει καλα, για την ωρα τουλαχιστον.
Εγω θα ειχα τρελαθεί παντως και θα το ειχα σε συνεχη θεραπεια και παρακολουθηση.

killah1

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
142
0
48
Γιάννενα
έχω πανικοβληθεί με τα ρημάδια τα φίδια... κάθε φορά που βγάζω τη Killah βόλτα τρέμω...δεν την αφήνω να πλησιάσει χόρτάρι... άσε που έχουμε και βατράχια (αυτά τα πράσινα..ζάμπες τα λένε εδώ) και φοβάμαι μη πετύχει κανένα η δικιά μου κ το γλύψει κ έχουμε άλλα... και προχτές ανακάλυψα πως έχουμε και σκατζόχοιρους και αν πετύχουμε κανένα χωρίς να είμαι συνεχώς σε επιφυλακή, ικανή την έχω τη δικιά μου να τρέξει για βελονισμό επιτόπου :|

προχτές πέτυχε ο φιλος μου μια δεντρογαλιά δίμετρη και ναι οκ, δεν εχει δηλητήριο αλλά μπλιαχ...

αργεί ο χειμώνας μπαρμπαστρουμφ?:confused::confused:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Χαχα :D αργει καλα μου στρουμφακια.
Τι θα παθει αν φιλησει τον βατραχο? :p Μετα εγω ειμαι υπερβολικος!

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Ο συγκεκριμένος βάτραχος που λέει η killah1 έχει κάτι τοξικό στο δέρμα του ακριβώς τι δεν ξέρω αλλά μέσα στον κήπο μου καλοκαίρι έχω πατήσει τέτοιο πράγμα ξυπόλητη (μια ζωή τα καλοκαίρια) και έπαθα μεγάλη ζημιά.... μιλάμε για πρήξιμο όχι αστεία.....

killah1

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
142
0
48
Γιάννενα
να γίνει πριγκηπέσσα πάντως δε νομίζω :p

δεν είμαι υπερβολική καλέ :p οι ζάμπες όταν απειλούνται, φτύνουν κάποια τοξική ουσία νομίζω ή την έχουν μόνιμη πάνω στο δέρμα τους..θα σε γελάσω για το τι απο τα δύο ισχύει..

πριν απο κανά δίμηνο που βγήκαν τα ρημάδια, την είχε βγάλει ένα βράδυ ο φίλος μου βόλτα και όταν γύρισε ήταν άσπρος σα το πανί και φώναζε "δεν την πρόλαβα, έγλυψε ζάμπα, εγλυψε ζάμπααααα " (για να με ειλικρινής εγώ άκουσα "ζάντα" και απορούσα "ε και ? τι έγινε?":confused::confused: )

εκείνο το βράδυ, η Killah έκανε κάμποσες φορές εμετό... ε, απο τότε τις προσέχω και αυτές

τουλάχιστον τελείωσε η εποχή της τοξικής κάμπιας :D:D

elli said:
έχω πατήσει τέτοιο πράγμα ξυπόλητη (μια ζωή τα καλοκαίρια) και έπαθα μεγάλη ζημιά.... μιλάμε για πρήξιμο όχι αστεία.....
:eek::eek: τι λές τώρα!! εγώ όταν βγάζω την Killah βόλτα αθλητικά ή ορειβατικό μποτάκι ακόμα και τώρα..

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.883
20.262
Αστε την φύση και πιάστε τα τσιμέντα να βρείτε την υγειά σας λέμεεεεεεε ;):D

killah1

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
142
0
48
Γιάννενα
στα τσιμέντα ήμουν απο τότε που γεννήθηκα για αυτό και προσπαθώ να συνηθίσω τώρα... (για να μη πω για τους τεράστιους γυμνοσάλιαγκες που σουλατσάρουν έξω απο την πόρτα μου κάθε που νυχτώνει... #$#@%$#%@#~!!!)

άντε να χειμωνιάσει λέμε να ξεραθούν όλα τους στον ύπνο!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.301
Μέλη
20.062
Νεότερο μέλος
Hroula