[FONT="]giorgos-[/FONT][FONT="]comanto[/FONT] κατά αρχήν , να σου ζήσει ο κούταβος, είναι κούκλος
Βλέπω ότι μιλάτε για εκπαίδευση, σαφώς είναι απαραίτητη η εκπαίδευση υπακοής, οι άλλου είδους εκπαιδεύσεις φύλαξης, κλπ, είναι απαραίτητες?
Την προστασία μας μπορεί να την αναλάβει ο σκύλος μας μια χαρά, χωρίς να τον έχουμε κάνει «ραμπο», δεν είμαι πολέμιος καμίας μορφής εκπαίδευσης, στις θεωρώ όλες εξίσου σημαντικές αλλά μιλάμε για κατοικία και κατοικίδιο σκύλο, προς τι η τόσο εξειδικευμένη εκπαίδευση?
Πιστεύω ότι γονιδιακά και ανάλογα με την ράτσα του , ο σκύλος μας μπορεί και αντιδρά σε μια επικίνδυνη κατάσταση.
Ο Robin μου, 2 φορές που βρεθήκαμε σε κίνδυνο, προσπάθεια διάρρηξης , αντέδρασε με τον σωστό τρόπο, απέτρεψε και τις 2 φόρες τους κλέφτες, την πρώτη δαγκώνοντας τον ένας, και μάλιστα άσχημα, εκεί ίσως χρειάζονταν εκπαίδευση για να μην είχαμε πιο δυσάρεστα αποτελέσματα, και την δεύτερη φορά επιτέθηκε σε 2 κλέφτες, τρέποντας τους σε φυγή.
Ο Robin μου ήταν Corgi βάρους 25 κιλών και δεν ήταν καθόλου επιθετικός.
Οι σκέψεις μου είναι και δεν θέλω να προσβάλω κανέναν από το forum, απλά ερωτήματα έχω και θα ήθελα τις γνώμες σας