east49 επειδη το βλεπω απο πανω θα πω για αυτο πρωτα.
Εχω παρατηρησει στον σκυλο μου οτι αντιδρα εντελως διαφορετικα οταν βλεπει ενα μαυρο αρσενικο ροτ , ενα τζακ ρασελ και ενα σκυλι του υψους και του βαρους του.
Μεγαλυτερη επιθυμια για να κυριαρχησει βλεπω οταν συνανταει ενα σκυλι του υψους και του βαρους του. Εχουμε πετυχει και πινσερ και αδιαφορησε εντελως. Εγω νομιζω οτι παιζει ρολο και το υψος και το βαρος και το χρωμα και το φυλο του αλλου σκυλου.
arrigo_corso αν παω σε μερος που ξερω οτι δεν θα βρω αλλο σκυλι παιρνω το φλεξι μαζι μου.
Αλλα τι διαφορα εχουν τα 2.5 μετρα απο το 1.5 ?
Ο σκυλος θελω να περπαταει διπλα μου εκτος απο τις στιγμες που τον αφηνω να μυρισει χορτα. Εκεινες τις στιγμες παω και εγω μαζι του. Αν ο σκυλος εκει ειναι ενα μετρο επιπλεον μακρια μου , τι διαφορα εχει ?
Αυτο που ειπες να τον αφησω να καλυψει τα 2,5 μετρα , να τεντωσει το λουρι και μετα να διορθωσω το βρισκω εντελως λαθος.
Λαθος για τον ωμο μου γιατι θα εχει παρει φορα ο σκυλος , για τον λαιμο του σκυλου και γιατι ετσι ο σκυλος δεν μαθαινει οτι δεν πρεπει να ξεκολλησει απο διπλα μου αν δει αλλο σκυλο. Βασικα δεν ξερω αν μαθαινει κατι γενικοτερα.
Ο πνιχτης πισω απο τα αυτια γιατι εκει ελεγχεις καλυτερα τον σκυλο. Και ο πνιχτης ειναι εργαλειο για να ελεγχεις τον σκυλο οχι για να τον πνιγεις.
Εχω πνιχτη που δεν ειναι αλυσιδα. Ειναι υμαντας στρογγυλος. Η αλυσιδα καμια φορα κολλουσε γιατι σκαλωναν οι κρικοι και ο υμαντας δεν υπαρχει περιπτωση να σπασει. Και αμαξι τραβαει.
Εχει ενα στοπ. Βαζω τον πνιχτη ψηλα και τον κραταω εκει με το στοπ. Ετσι δεν πεφτει ποτε στην βαση του λαιμου.
Στο περιστατικο που περιεγραψα ο σκυλος δεν πνιγηκε παρατεταμενα σε κανενα σημειο.
Δεν διορθωνω παντα με τον πνιχτη. Αν το ερεθισμα δεν ειναι δυνατο ή ο σκυλος ''κολλησει'' καπου τον ακουμπαω με το ποδι στον κωλο ή του πιανω το αυτι ετσι οπως ειναι ορθιο. Και στις δυο αυτες περιπτωσεις ο σκυλος με κοιταει στα ματια αφου ξαφνιαστει. Με τον πνιχτη ποτε.