ξηρα τροφη ή οχι?

mpanis

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2007
132
0
thessaloniki
Εμενα παλι μου ειπαν ΟΧΙ ψωμι!

Τωρα αν αλλαζει κατι επειδη εχει ελαιολαδο πανω δεν ξερω!

:-k :-k Τι να πω???

Τελικα ο καθενας λεει οτι θελει γι αυτο ρωτησα αν ειναι γραμμενα ολα αυτα καπου αν εχουν γινει ερευνες δλδ αλλα προφανος ειναι θεμα εμπειριας!

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Το ελαιόλαδο οι κτηνίατροι λένε ότι δεν είναι το καλύτερο για τον σκύλο

Γιατί ο μεν άνθρωπος δεν έχει την ικανότητα να μεταβολίσει τόσο το λίπος ώστε οι υπολειμματικές ουσίες να μη φράζουν τα αγγεία του, οπότε φράζουν, ο δε σκύλος έχει την τύχη να μεταβολίζει το λίπος σχεδόν πλήρως και έτσι να μην έχει ποτέ τέτοια προβλήματα. (Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι μπορεί να τρώει κάθε μέρα πατάτες τηγανιτές!)

Το λίπος είναι το κύριο μέσο παροχής ενέργειας αφού κάθε γραμμάριο του αποδίδει διπλάσιες θερμίδες και από τους υδατάνθρακες αλλά και από τις πρωτεΐνες. Υπάρχει όμως ένας περιοριστικός παράγοντας που καθιστά σημαντική τη διαλογή μεταξύ των πηγών και των λιπαρών οξέων. Δε θα κουράσω με ακόρεστα, πολυακόρεστα και κεκορεσμένα λιπαρά….

Εν πάση περιπτώσει πρέπει να γίνει σαφές ότι ο σκύλος έχει ανάγκη από συγκεκριμένα απαραίτητα λιπαρά οξέα, η μορφή της αλυσίδας των οποίων παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία του και στην εμφάνισή του.

Τι «λάδι» κάνει να τρώει ο σκύλος
Όταν η πηγή λίπους είναι ζωική τότε όλα πάνε καλά και μόνη σας μέριμνα πρέπει να είναι η συντήρησή του αλλά και της τροφής ώστε να μην ταγκίσει. Επίσης πρέπει να προσέξετε και την ποσότητά την οποία θα καταναλώσει ο σκύλος σας για να μην παχύνει.

Συνήθως όμως, όσοι δίνουν στο σκύλο τους «μαγειρευτό» φαΐ δε χρησιμοποιούν ζωικό λίπος. Χρησιμοποιούν λάδι και μάλιστα ελαιόλαδο. Γιατί πολύ σωστά θεωρούν ότι είναι το καλύτερο. Με μια διαφορά. Το ελαιόλαδο, είναι όντως το καλύτερο λάδι για τον άνθρωπο, όχι όμως και για το σκύλο.

Το κατοικίδιο σας πρέπει να τρώει σπορέλαιο όπως για παράδειγμα το καλαμποκέλαιο ή το σογιέλαιο κλπ.

Παν μέτρον άριστον
Μια κουταλιά της σούπας ωμού σπορέλαιου για κάθε 15kg βάρους είναι ιδανικό για να αποκτήσει γυαλιστερό τρίχωμα χωρίς «πιτυρίδα» και χωρίς πεπτικά προβλήματα.

Όμως! Προσοχή!
Η υπερβολική ποσότητα σπορέλαιου μπορεί να προκαλέσει διάρροια και όπως είπαμε και πιο πριν και παχυσαρκία.

Η υπερβολική ποσότητα λαδιού έχει αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιθυμούμε στο τρίχωμα του. Αντί για λαμπερό το κάνει «ματ» με λιπαρή υφή.

Και τέλος σε αρκετές περιπτώσεις λόγω του λαδιού ο σκύλος αναδύει μια οσμή που τον καθιστά «ανεπιθύμητο» στην παρέα.[/b]

mpanis

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2007
132
0
thessaloniki
Συμφωνω στο οτι ο σκυλος δεν ειναι σαν τον ανθρωπο φυσικα οταν τρωει καθε μερα ξηρη τροφη δεν ειναι σαν να τρωει καποιος ανθρωπος καθε μερα φακιες!
Αν ειναι δυνατον!
τωρα οσο για το ελαιολαδο ετσι οπως τα λετε πιστευω οτι μπορει με λαθος δοσολογια να κανει περισοτερο κακο παρα καλο!

Οποτε εγω που δεν ειμαι ουτε εκτροφεας ουτε εχω το σκυλο καθε μερα σε εκθεσεις δε θα προτειμαουσα να του δωσω ελαιολ....συγνωμη σπορελαιο!

η γνωμη μου ετσι? μην παρεξηγηθω παλι!

rottmen

Member
2 Οκτωβρίου 2007
12
0
εγω παλι του δινω λαδι επειδη το εχω ακουσει απο αρκετους για το τριχωμα,αλλα αν δε καταλαβω καμια διαφορα θα το κοψω.πειραματιζομαι χωρις να παιζω βεβαια με την υγεια του σκυλου μου και οταν βλεπω αποτελεσματα το συνεχιζω.υπαρχουν βεβαια πολλες και διαφορετικες αποψεις πανω σε αυτα τα θεματα οποτε...

hlias77

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2007
53
0
Μετα απο αυτα που ειδα χθες το βραδυ στον Ευαγγελατο,ουτε εγω ουτε και ο Λεων,λαδι ξανα! :? :)

panos78

Active Member
2 Νοεμβρίου 2007
26
0
σημασια εχει κατα ποσο ισχυουν τελικα αυτα που αναγραφονται στις συσκευασιες των τροφων.εγω ειμαι δυσπιστος παντως.ειναι βιομηχανια.

sleepy_aris

Active Member
12 Νοεμβρίου 2007
25
0
spoudes serres
και εγω ξηρα τροφη...δοκιμασα pro plan.......και σε μενα ειπαν για μια κουταλια λαδι οτι κανει καλο για το τριχωμα...ομως να πω την αληθεια δν βαζω...........

rottmen

Member
2 Οκτωβρίου 2007
12
0
ποιο ειναι το ιδανικο βαρος που πρεπει να εχουν τα κουταβια σε ηλικια 5 μηνων ετσι ωστε να μην επιβαρηνεται ο σκελετος?o δικος μου ειναι 26 κg

S13

Well-Known Member
30 Απριλίου 2007
305
0
www.rott-gr.com
Δεν υπαρχει ιδανικο βαρος.
Υπαρχουν πολλοι παραγοντες που καθοριζουν το βαρος ενος σκυλου σε περιοδο αναπτυξης π.χ.υπαρχουν σκυλια που οριμαζουν γρηγοροτερα και βλεπεις εναν σκυλο σε ηλικια 12 μηνων να ειναι σχεδον στο φουλ της ανατυξης του και αλλοι θελουν 24 μηνες και βαλε .
Επισης υπαρχει σκυλος με βαρια κατασκευη και χοντρο κοκαλο και αλλοι με λεπτο κοκαλο και πιο ελαφρια κατασκευη.

marug

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2007
68
0
Κάπου είχα βρει έναν πίνακα ανάπτυξης.
Ο δικός μου τον ακολουθούσε πιστά.
Μόνο που δεν σταμάτησε στους 13 μήνες του πίνακα.

AGE WEIGHT INCREMENT
Weeks Grams, g
0 380-450
1 650-900
2 900-1400
3 1300-1900
4 2100-2900
5 3000-4000
6 4000-5000

Months--Male---Bitch----Male----Bitch----Male----Bitch
3------47 cm---48 cm---17 kg---14 kg
4------51 cm---51 cm---23 kg---17 kg---66 cm---66 cm
5------56 cm---56 cm---31 kg---24 kg---76 cm---76 cm
6------60 cm---59 cm---35 kg---30 kg---77 cm---79 cm
7------64 cm---61 cm---40 kg---34 kg---78 cm---81 cm
9------66 cm---62 cm---46 kg---36 kg---86 cm---83 cm
10-----67 cm---63 cm---50 kg---36 kg---90 cm---83 cm
11-----67 cm---63 cm---50 kg---38 kg---90 cm---84 cm
13-----67 cm---63 cm---50 kg---40 kg---90 cm---85 cm

marug

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2007
68
0
Έχεις δίκαιο, η στοίχιση είναι άθλια.
Η πρώτη στήλη αναφέρει τους μήνες, η δεύτερη το ύψος αρσενικού, η τρίτη του θηλυκού, η τέταρτη και πέμπτη βάρος αρσενικού και θηλυκού αντίστοιχα.
Η έκτη και έβδομη στήλη αναφέρεται σε περίμετρο στήθους.

Βέβαια όλα αυτά είναι σχετικά και κουβέντα να γίνεται.
Απλά να έχει κάποιος μια ιδέα.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Στους ανθρώπους το ιδανικό βάρος υπολογίζεται με βάση τον Δεικτη Μάζας Σώματος.
Ο δείκτης αυτός υπολογίζεται όταν διαιρέσουμε το βάρος του σώματος, σε κιλά, δια του τετραγώνου του αναστήματος, σε μέτρα.
Aπ’ όσο γνωρίζω, η μελέτη για την δημιουργία του πίνακα του ιδανικού βάρους για τους ανθρώπους, στηρίχτηκε σε δεδομένα 4 εκατομμυρίων ατόμων και κράτησε 22 ολόκληρα χρόνια…

Για τα σκυλιά δεν νομίζω να υπάρχει κάτι ανάλογο.

rottmen

Member
2 Οκτωβρίου 2007
12
0
ισως τοτε προσεχουμε να μην ειναι υπερβολικα χοντρο φροντιζουμε να ακολουθουμε την δοσολογια της ξηρας τροφης και να προσθετουμε η να αφαιρουμε αν κρινουμε οτι χρειαζεται,με το ματι μας .