Καλημέρα παιδιά!
Εχώ το εξής θέμα!
Όταν γυρνάμε από τη βόλτα με τον Ορφέα, του πλένω τις πατούσες με ένα βετέξ σε λεκανάκι με χλιαρό νερό (για να μείνει στο νερό το χώμα), τις σκουπίζω με πετσέτα και μετά τον καθαρίζω στα βρωμερά σημεία (και στις πατούσες) με μωρομάντηλα. Αυτό γίνεται δυστυχώς 3 με 4 φορές τη μέρα. Μετά τις βόλτες και τον κήπο, καθώς πάντα γίνεται χάλια.
Το θέμα "δεν τον πλένω μετά τις βόλτες" δεν υφίσταται, καθώς ειλικρινά σιχαίνομαι αφού του επιτρέπουμε να κυκλοφορεί ελεύθερα πάνω σε καναπέδες και κρεβάτια, να χοροπηδάει πάνω μας κλπ κλπ φαντάζεστε!
Προχθές λοιπόν ενώ τον έπλενα μετά τη βραδυνή βόλτα, παρατήρησα ότι είχε ανάμεσα στα μεσαία δάχτυλα του πίσω αριστερά ποδιού του κάτι σαν έκζεμα, οι τρίχες είχαν φύγει. Δεν τον είχα δει να το γλείφει καθόλου εκείνη τη μέρα ούτε τις προηγούμενες.
Τον βουτάω λοιπόν χθες και πάμε στην κτηνίατρο του. Η οποία αφού μας εξέτασε γενικώς, πήρε ένα δείγμα με κάτι σαν σελοτέιπ από το σημείο για να δει τι μπορεί να είναι!
Ευτυχώς όλα καλά και μου είπε να του κάνω μόνο κάτι πλύσεις μία φορά τη μέρα με ένα αντισυπτητικό σαπούνι.
Όταν λοιπόν τις περιέγραψα τα παραπάνω, μου είπε (ότι μάλλον ως άσχετη που είμαι), δεν του στεγνώνω καλά τις πατούσες μετά κι έμεινε υγρασία (?) που δεν κάνει!!!
Είναι δυνατόν με λίγο νερό που έμεινε, να έγινε τέτοιος ερεθισμός;
Έχεις κανείς γνώση/εμπειρία πάνω σε κάτι τέτοιο;
Μου φαίνεται υπερβολικό, αν και μετά μόνο μωρομάντηλα χρησιμοποιήσα. Τι να κάνω; Κάνω ό,τι μου πρότεινε.