μοναξιες..........

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
δηλαδη το 'ζορι' στο να μην το αφησεις το σκυλι μονο του μεγαλο χρονικο διαστημα αποτομα ειναι μονο το κλαμα??η εχει και καποια αλλη επιπτωση στην ψυχολογια/συμπεριφορα του??
εγω την 1η φορα που την αφησα μονη ηταν τις πρωτες μερες ηταν 2 μηνων και επρεπε αναγκαστικα να μεινει μονη για 2 ωρες..
δν ξερω ποση ωρα εκλαιγε αλλα την δευτερη φορα που ημουν κοντα και κατασκοπευα:D εκλαψε για λιγο και μετα σταματησε..το τι εκανε αγνωστο..
τωρα απο δευτερα πρεπει να φυγω θεσ/νικη και θα ερχομαι μονο σαβ/κο οποτε θα μεινει με τον φιλο μου:( και θα πρεπει τα πρωινα να μενει μονη της μπορει και λιγο παραπανω απο 8 ωρες..λετε να εχουμε και εμεις προβλημα??η αν εχει μαθει στις λιγες ωρες θα καθεται και πολλες??

Nemesina

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2009
56
0
Κρητη, Ρεθυμνο
Εμενε μονη της για μικρα διαστηματα απο μικρη και οσο μεγαλωνε, προσαρμοζονταν στο προγραμμα μας το διαστημα αυτο. Να συμπληρωσω ομως, πως προσπαθουσα πολυ στα να ΜΗΝ μεινει μονη, κακως μεν, αλλα νομιζα πως θα ηταν καλυτερο γι' αυτη. Εγω ειμαι σπιτι ολη μερα, οποτε σπανια θα μεινει μονη, αλλα ειναι προβλημα, γιατι ακομα και ενας απλος καφες, πρεπει να εχει στη διαδρομη το μαγαζι για να την αφησουμε εκει.

Το κακο εχει γινει πλεον, το θεμα ειναι αν μπορω να κανω κατι τωρα, στα 5 χρονια της. Και μεγαλο μου αγχος ειναι να μην μαθει το νεο κουταβι αυτη τη συμπεριφορα, μιας που σε αυτο εμαθα να μενει μονο. Γιατι αν κλαινε 2... Ζητω που θα μας κρεμασουν οι γειτονες... :p

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ειπαμε παραπανω ποιος είναι ο τρόπος.... δε σε κάλυψε? δεν έχει σχεση πόσο είναι ο σκύλος.... πάντα εκπαιδευεται, αλλα θέλει υπομονή.... πιο πολλη για να αλλαξεις μια παλιά συμπεριφορά, παρά για να διαμορφώσεις μια καινούρια.... κάνε και μια αναζήτηση για "στρες αποχωρισμού"

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Νομίζω, κατά την ταπεινή μου άποψη οτι αν δεν το κάνεις θέμα εσύ, δεν το κάνει και ο σκύλος, όταν είναι μες το σπίτι ενοοώ, όχι αν το απομονώνεις στη βεράντα για να γαβξίζει και να ενοχλεί τους πάντες. Απλώς όταν αρχίσει το κλαψούρισμα φύγετε σαν να μην τρέχει τίποτα, σαν να μην ακούτε.. ο δικός μου μόλις τον αφήνω μες το σπίτι κλαψουρίζει και μπορώ να τον ακούσω από το παράθυρο μετά από λίγο ηρεμεί και όταν γυρίζω τον βρίσκω να κοιμάται. Καμιά φορά εμείς το κάνουμε πιο δύσκολο από οτι είναι...:)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Δυστυχως εμενα η μεγαλη δεν εχει μαθει ακομα να μενει μονη... Ουρλιαζει και γαυγιζει σαν τρελη οσες ωρες και αν φυγουμε. Προ καιρου βγηκαμε με τον δικο μου 12 το βραδυ και γυρισαμε 4 το χαραμα... Μολις ακουσε το αμαξι, ξεκινησε να λυσσαει, ακουγοταν μεσα απο το σπιτι, με κλειστα παραθυρα, 50 μετρα μακρια...
Βεβαιως και μπορείς. Η λύση για το separation anxiety είναι να μάθεις το σκυλί να συνηθίσει βαθμιαία. Ο δικός μου ανησυχούσε στην αρχή αλλά δεν ούρλιαζε. Τον έπιανε όμως αμόκ και χοροπηδούσε σα τρελός και έκλαιγε όταν γύριζε. Η λύση ήτανε να τον αγνοώ τελείως και να γυρνάω από την άλλη μεριά. Χασμουριόμουνα κιόλας, έτσι με συμβούλεψαν, οπότε ηρεμούσε. Τώρα δεν κλαίει, απλώς μου κάνει χαρές και μάλιστα όταν φεύγω με ξεπροβοδίζει από το παράθυρο. Στην αρχή κλαψούριζα εγώ ότι με κοιτάζει να τον εγκαταλείπω με λυπημένα ματάκια, αλλά μου βάλανε τις φωνές διάφοροι Αμερικάνοι ότι τον εξανθρωπίζω και σταμάτησα τις αηδίες. Τώρα το Μουφ-Μουφ εχει κιόλας πλάκα που με κοιτάζει από το παράθυρο.

Τελοσπάντων, ίδιο πρόβλημα με σένα έχουν διάφοροι και τη λύση του μπορείς να τη δεις σε ένα επεισόδιο του Cesar Millan και συγκεκριμένα: The Dog Whisperer Season 2, episode 7. Θα κοιταξω μήπως το βρω πουθενά και θα σου στείλω το link με PM για να το κατεβάσεις.

ntin

Member
16 Ιανουαρίου 2009
11
0
Γειά σας!Μια φίλη μου έχει πολυ μεγάλο πρόβλημα!Την κυριακή πήρε ένα κουτάβι 3 μηνων Γ.Π. και τα δυο βράδυα δεν σταμάτησε να κλαίει!Το προβλημα είναι ότι οι γείτονες της κάνανε ήδη φασαρία, ένας μάλιστα ,και ήμουν μπροστάκι εγώ της είπε τι το θές;Πέτα το στο δρόμο το κ...σκυλο!Το πρώτο βράδυ το έιχε στο μπαλκόνι και όταν έκλεγε πολύ το έβαλε στην κουζίνα, κι εκεί μόνο του έμεινε,έκλεγε σχετικα αλλά μετα ηρέμούσε ανα διαστήματα.Χθές βράδυ το άφησε όλο το βράδυ έξω αλλά έκλεγε, οχι συνέχεια αλλά ανά 2 - 3 ώρες για καποιο χρονικό διαστημα!Σήμερα έγινε όμως πόλεμος από τους γείτονες!Και η αλήθεια είναι ότι κλάιει πολύ δυνατά!Ούτε γω κοιμήθηκα αλλά δεν με πειράζει!Το ζήτημα είναι ότι δεν γίνεται να το πάει σταδιακα!Δεν θα την αφήσουν οι γείτονες,και δεν θα έχουν άδικο αν δεν μπορούν να κοιμηθούν κι έχουν να σηκωθούν το πρωι!HELP!!!!!!!!!!!!Τι να κάνει;;;

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Δεν είναι δυνατόν να αφήνει στο μπαλκόνι ένα κουταβάκι! Και αυτό το κόλπο πάλι μια μέσα μια έξω είναι ό,τι χειρότερο για το σκυλάκι! Πες της να το βάλει μέσα (και να το αφήνει μέσα) και απλώς να αγνοεί το κλάμα του. Το σκυλάκι είχε συνηθίσει στη ζέστη με τη μάνα του και τα αδέλφια του και ξαφνικά βρέθηκε σ' ένα κρύο μπαλκόνι! Εγώ να δεις πώς θα 'κλαιγα :mad:

ntin

Member
16 Ιανουαρίου 2009
11
0
Το πρόβλημα είναι ότι έτσι όπως είναι το σπίτι δεν υπάρχει χώρος που να μπορεί να είναι ελεγχόμενος όταν είναι μόνο του!Πάντως αυτό της λέω κι εγώ να το έχει μέσα!!:(

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
1)Γιαυτο είναι το crate.
2) Όταν φέρνουμε κουταβι στο σπίτι το διαμορφώνουμε έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος για αυτό.Να βάλει baby gates.
το δικό μου σπίτι είχε γίνει αγνώριστο - (και ήταν πάντα συμμαζεμένο τότε:rolleyes::p)

ntin

Member
16 Ιανουαρίου 2009
11
0
Όχι ρε παιδιά!Παρεξηγήσατε!Το σπίτι είναι από εκείνα τα μοντέρνα που είναι ένας ενιαίος χώρος που το κάθε δωματιο χωρίζεται με βιβλιοθήκες και επιπλοσυνθέσεις οπότε δεν γίνεται να το περιορίσει κάπου έυκολα!Ολή τη μέρα το κουτάβι είναι μέσα, κι εκείνη δουλέυει στο σπίτι οπότε δεν φεύγει καθόλου! Μόνο την ώρα που κοιμάται εκείνη το βγάζει έξω που έχει διαμορφώσει την βεράντα με σκυλόσπιτο παιχνίδια και τα πάντα γιατί εκεί είναι πιο ασφαλής!;)

ΓΕΩΡΓΙΑ

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2008
414
0
35
και παλι ειναι εξω!! θα προτεινω κι εγω με την σειρα μου το crate το οποιο καλο θα ηταν να το εχει κοντα στο χωρο που κοιμαται, και καλο επισης θα ηταν να το κανει συντομα γτ δυσκολα αργοτερα θα μαθει το crate...

ntin

Member
16 Ιανουαρίου 2009
11
0
Δεκτό!!!!Αλλά ακόμη και με το Crate πως θα μάθει να μένει μόνο του κα να μην ξεσηκώνει την γειτονιά;Η μήπως απλά έτσιι όντας μέσα δεν θα το ακούνε οι γείτονες οπότε θα έχει ολη την ησυχία της για να το εκπαιδεύσει στο να μένει μόνος του;Το λέω απλά γιατί της παραπονέθηκααν και για τις 2 νύκτες...

ΓΕΩΡΓΙΑ

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2008
414
0
35
εκει ειναι που θελει υπομονη και επιμονη!!! αν διαβασεις ολο το thread...εξηγει τον τροπο να το καταφερεις αυτο...:D

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Για το crate διάβασε εδώ.
Τη μέρα που είναι μέσα γκρινιάζει??Προφανώς όχι..Ας το βάλει κάπου που να έχει οπτική επαφή το βράδυ μαζί της και σιγά σιγά να απομακρύνει το crate ώστε να συνηθίζει. Επίσης και τη μέρα να το αφήνει μόνο του. Διάβασε το θέμα από την αρχή.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
:D:D:D:D
Να διευκρινήσω κατι!Όχι πλήρως γύρω γύρω γιατι το σκυλί μέσα θα σκάσει!!!!:p:p:p
Δεν νομίζω ότι βοηθάμε έτσι την φίλη μας!
Εγώ παντως το καταλαβαίνω το πρόβλημα γιατί κι εγώ έχω στριμμένους γείτονες....Ελπίζω το σκυλάκι να συνηθήσει γρήγορα για να ηρεμίσει!

elenamagna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2008
422
3
42
ΑΘΗΝΑ
:D:D:D:D

Δεν νομίζω ότι βοηθάμε έτσι την φίλη μας!
λιγο χιουμορ δεν εβλαψε ποτε κανεναν.οταν ολοι οι υπολοιποι εχουν πληροφορησει την φιλη μας νομιζω οτι μπορω κ γω λιγο να αστειευτω..δεν το κανω κακοπροαιρετα;)