μοναξιες..........

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
καλά δεν εννοούσα να φεύγεις μόνο για δεκάλεπτα.Έλεγα να το αυξάνεις σταδιακά μέχρι το διάστημα που πρέπει να μάθει να μένει μόνη της.
Εγώ έτσι έκανα τουλάχιστον και δεν έχω κανένα πρόβλημα πλέον-ενώ στην αρχή είχα-.
Ελπίζω να λυθεί και το δικό σας πρόβλημα!:)

tassos277

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2008
67
0
ουφφφφφφφφ τιποτα!!!!!!!! ουτε το κονγκ βοηθησε ουτ τιποτα!!!!!! παλι την αφησα αυτες μερες και εκλαιγε!!!!!!!!!! εχω μια πορια.οταν γυριζω σπιτι και κανει σαν παλαβη να την χαιδευω η να μην της δινω σημασια????? εχω κανει και τα δυο μεχρι στιγμης αλλα τιποτα!!!!!!!!!!!! μηπως να την αφησω κανενα 2ωρο?????? γιατι παντα την αφηνω γυρω στα 10 λεπτα.ποτε παραπανω.τι να κανω??????????? μεχρι και δευτερο σκυλακι σκεφτηκα να της παρω αλλα ξερω πως δεν θα μου ειναι ευκολο και ετσι το αποκλυω.:(

Μεχρι ενος σημειου σε ζηλευω εμενα η δικια μου καρφι δεν της καιγεται οταν φευγω:):):) μονο οταν ερχομαι κανει χαρουλες.Αλλα μη δινεις τοση σημασια σ αυτο μια δυο θα συνιθισει και δε θα υπαρχει προβλημα νομιζω οση περισσοτερη εκταση δινεις στο θεμα αυτο χειροτερο το κανεις γιατι το αντιλαμβανετε και σε "εκμεταλευεται"μετα :):)

eadie

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2008
246
0
αθηνα
τασο,
πιστεψε με και γω σε ζηλευω που φευγεις και η δικια σου ειναι μια χαρα.θες να ''αλλαξουμε σκυλακια''?????? χαχαχαχαχαχαχα (πλακιτσα!)
την αφηνω για μια ωρα κι ας ουρλιαζει.
βασω,
οπως ειπα και πριν τα λιγα λεπτα δεν αρκουν τελικα.γιατι κλαιει και μολις σταματησει εγω επιστρεφω.σκοπος ειναι να περασουν καποιες ωρες και να μενει ησυχη.ουυυυυφ
υπομονη λιγες μερες ακομα και θα σας ενημερωσω σχετικα.

silk

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
440
3
42
Kinetta
μην αγχώνεσαι.

Τόσοι μάθαμε τα σκυλάκια μας να είναι ήσυχα όταν λείπουμε. Γιατί εσύ να μην μπορέσεις.
Θα τα πας μια χαρά.
Υπομομή και επιμονή.

eadie

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2008
246
0
αθηνα
σ ευχαριστω σιλκ,
απλα στην πολυκατοικια αντιμετωπιζω ηδη μεγαλο προβλημα κι αν αρχισει η μικρη να κλαιει και να τσιριζει θα με διωξουν,κατι που δεν ειναι δυσκολο,λογω συμβολαιου σπιτιου.για αυτο και ανησυχω τοσο πολυ.ευχαριστω παντως.ειχα αναγκη απο λιγη υποστηριξη και συμπαρασταση και χαιρομαι που εστω και μεσα απο το φορουμ την βρηκα.(και μετα σου λεει το ιντερνετ σε κανει αντικοινωνικο..........)

eadie

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2008
246
0
αθηνα
γεια σε ολους,
ειδα μια μιρη προοδο.....τελικα φευγω για περιπου μια ωρα σχεδων καθε μερα...τοποθετησα ενα κασετοφωνακι για να '''γραφω'' και να ξερω αν η μικρη ουρλιαζε.τωρα τελευταια σταματησε να ουρλιαζει.κλαιει μονο αλλα οχι ουρλιαχτα και καπου στο τεταρτο σταματανε και ισως στο σαρανταλεπτο να κλαψει για μισο λεπτο ξανα.
δυστυχως ομως αρχισε να κανει ζημιες.ειναι 7 μηνων και οσο εβγαζε δοντακια ποτε δεν εφαγε παπουτσια,τραπεζακια και γενικα κατι αλλο εκτος απο τα κοκκαλακια και τα παιχνιδια που της ειχα.αυτο που κανει συνηθως ειναι να ανεβαινει πανω στο κρεβατι μου και να το κατουραει.(δεν κοιμαται ποτε επανω,μονο ανεβαινει για να με ξυπνησει και να παιξει).επισης προχθες μου ξηλωσε το στοπ της πορτας.......
δεν ξερω αν πρεπει να την μαλλωνω για ολα αυτα γιατι ξερω πως αν δεν την προλαβω την ωρα που τα κανει δεν θα εχει νοημα.........:confused:

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια κάνει κ ο δικός μου τώρα.
Εδώ κ μία βδομάδα προσπαθώ περίπου 2 φορές τη μέρα να τον αφήνω 25' μόνο του μέσα στο δωμάτιο αλλά αυτός ουρλιάζει σα λύκος κ τα 25' κ ανεβοκατεβαίνει στο κρεββάτι.
Δύο από αυτές τις φορές,κατούρησε κ πάνω στο κρεββάτι:mad::mad:
Του βάζω φαί κ ενώ ξέρω ότι είναι πεινασμένος,θα φάει μόνο όταν επιστρέψω στο δωματιο.Για παιχνίδια ούτε λόγος,μέχρι κ λιχουδιές του άφησα για δοκιμή κ ούτε τις άγγιξε!
Το πρόβλημα δεν είναι ότι με συγκινεί το κλάμα του κ γυρνάω αλλά το ότι ξεσηκώνει την πολυκατοικία!
Δε θέλω φυσικά να φτάσει στην ηλικία των 6-7 μηνών κ ακόμα να είναι 'μαμάκιας' :p
Ας μπει η eadie να μας πει τι έγινε με τη δική της σκυλίτσα!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ξεκίνα με το να βγείς από την πόρτα και να ξαναμπείς. Πολλές φορές. Κάθε μέρα. Μετά συνέχισε με απουσίες μερικών δευτερολέπτων, ενος λεπτού και ούτω καθεξής.... Μην αυξάνεις κάθε φορά το χρόνο... μια στις τόσες, μειωνε. Σιγά σιγά θα φτάσεις τα 25 λεπτά και μετά τις 2 ωρες που λενε ότι από κει και πέρα δεν τον νοιάζει αν είναι 2 ή 5 ή 8.... (αν και για μένα δεν ισχύει αυτό.... εμένα δυο ώρες μένει χωρίς προβλήματα... 8 όμως όχι).

Γενικά μην του δίνεις σημασία όταν μπαίνεις κι όταν βγαίνεις.... προσπάθησε να συμπεριφερθείς σα να μη συμβαίνει τίποτα..... (αν και έγω δεν το έχω καταφέρει... ο σκύλος πάντα ξέρει αν πάω να βγω για τα καλά ή αν τον δουλεύω!:p)
Good luck!

Αααα... ξέχασα να σας πω.... τωρα που είπατε για το στοπ της πόρτας... πάω μια μέρα που τον είχα αφήσει να ξαναμπώ, ξεκλειδώνω την πόρτα και...... βλέπω ότι ο σύρτης ήταν κλειδωμένος από μέσα!!! Είχε κλειδωθεί μόνος του ο χαζοβιόλης ο σκύλος μου!!!! Εδωσα τα 50 ευρώπουλα στον κλειδαρά και μου άνοιξε τελικά.... μου είπε ότι είναι συνηθισμένη περίπτωση, αλλα συνήθως είναι είτε παιδιά μέσα, είτε... πεθαμένοι!! Και φυσικά δεν είχε απλώς κλειδώσει το σύρτη, τον είχε ξηλώσει τελείως!!! Γενικά οι περισσότερες ζημιές σε αυτές τις περιπτώσεις γίνονται γύρω από την πόρτα....... γι'αυτό τώρα δεν αφήνω τίποτα εκει κοντά..... και έχει ξηλώσει ήδη το συναγερμό και το σύρτη οπότε οκ....

Last edited:

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
kopritis έτσι ακριβώς άρχισα για να φτάσω στα 25λεπτα.
Είτε πάω στην κουζίνα για 1',είτε στο μπάνιο για 5',αυτός με περιμένει στην πόρτα κ αν δει ότι αργώ πάνω από 4-5' αρχίζει τα κλάματα.Ακόμα κ αν κοιμάται,θα ξυπνήσει για να πάει στην πόρτα.
Περιμένω να 'κάνει διάλειμμα',μπαίνω μέσα,δε τον χαίρομαι κ έχουμε την ίδια ιστορία εδώ κ καιρό:p

ΓΕΩΡΓΙΑ

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2008
414
0
35
kopritis έτσι ακριβώς άρχισα για να φτάσω στα 25λεπτα.
Είτε πάω στην κουζίνα για 1',είτε στο μπάνιο για 5',αυτός με περιμένει στην πόρτα κ αν δει ότι αργώ πάνω από 4-5' αρχίζει τα κλάματα.Ακόμα κ αν κοιμάται,θα ξυπνήσει για να πάει στην πόρτα.
Περιμένω να 'κάνει διάλειμμα',μπαίνω μέσα,δε τον χαίρομαι κ έχουμε την ίδια ιστορία εδώ κ καιρό:p
ετσι κι εγω , το ιδιο προβλημα....:( και δεν ειναι και μικρος, το κακο ειναι οτι στο σπιτι δεν προκειται να μεινει ποτε μονος κι αυτο δυσκολευει για να τον μαθω..:(

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Μηπως κλεινεις την πορτα και τον ενοχλει αυτο γιατι και μενα μονο αν κλεισω πορτες κλαιει αν ειναι ολα ανοιχτα δεν κλαιει

ΓΕΩΡΓΙΑ

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2008
414
0
35
καλως η κακως δεν μπορει να εχει ολη την ωρα προσβαση σ ολο το σπιτι...αναγκαστικα κλεινεις και πορτες και για την δικη του ασφαλεια...

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Μηπως κλεινεις την πορτα και τον ενοχλει αυτο γιατι και μενα μονο αν κλεισω πορτες κλαιει αν ειναι ολα ανοιχτα δεν κλαιει
Βρε παιδιά, ποιος είναι αρχηγός της αγέλης; Τι πάει να πει τον ενοχλεί; Ο σκύλος πρέπει να δεχτεί τους δικούς σας κανόνες.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Προχώρησες πολύ γρήγορα στο παρακάτω βήμα.... περισσότερη υπομονή! Μην προχωρήσεις στα 6 λεπτά αν δεν είναι απολύτως οκ στα 5.....

(αυτά λέει η θεωρεία τουλάχιστον!:) )

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Προχώρησες πολύ γρήγορα στο παρακάτω βήμα.... περισσότερη υπομονή! Μην προχωρήσεις στα 6 λεπτά αν δεν είναι απολύτως οκ στα 5.....

(αυτά λέει η θεωρεία τουλάχιστον!:) )
Οοοο ναι!!Αυτό ακριβώς έκανα :-\"
Δλδ αυτό που λες εσύ είναι να αρχίσω τα 6' ΜΟΝΟ αν στα 5' δε κλαίει καθόλου??
Υποθέτω ότι θα φτάσουμε 1 χρονών κ ακόμα θα 'μαθαίνει' :p
Τον αφήνω μόνο περίπου 2 φορές τη μέρα για το διάστημα που προανέφερα.
Η μεγάλη μου ρε γμτ,έμαθε αμέσως 8-[

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ναι! Θέλει υπομονή...... και μην ξεχνάς να κάνεις και μικρότερους χρόνους στο άσχετο, γιατί πιάνουν το νόημα και νομίζουν ότι γίνεται όλο και χειρότερα!!

Και επίσης εχε υποψη σου ότι δεν είναι γραμμική η σχέση (πχ μου πήρε ένα μήνα να φτάσει τα 5 λεπτα, οπότε θα πάρει ενα χρόνο να φτάσει τη μια ώρα....)... έχουν και αναλαμπές!!! Η αρχή είναι η δύσκολη.... μετά το μισάωρο, βελτιώνεται η κατάσταση! Κουράγιο!

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Αποκλείεται να μαθαίνουν όλα έτσι!
Εσύ είσαι περίπτωση :D
Ποιος έχει τώρα έναν ολόκληρο χρόνο να μαθαίνει το σκυλί του να μένει μόνο? :confused:
Με τα 25λεπτα τώρα που του εφαρμόζω,η πρόοδος είναι μικρή κ σταθερή ;)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια κάνει κ ο δικός μου τώρα.
Εδώ κ μία βδομάδα προσπαθώ περίπου 2 φορές τη μέρα να τον αφήνω 25' μόνο του μέσα στο δωμάτιο αλλά αυτός ουρλιάζει σα λύκος κ τα 25' κ ανεβοκατεβαίνει στο κρεββάτι.
Καλά ο δικός μου τα κάνει αυτά, σε μικρότερο βαθμό, όταν κρίνει ότι είμαι χαζή και αυτός ξέρει καλύτερα ποιοι είναι οι εχθροί μας! Μου πήρε περί τους τρεις μήνες, αλλά τον έπεισα τελικά ότι οι γείτονές μας έχουνε δικαίωμα χρήσης του δημόσιου δρόμου και, κυρίως, της κατοικίας τους, καθώς επίσης και ότι το χωράφι που συνορεύει με τον κήπο μας ανήκει στο δήμο και όχι στην αφεντομουτσουνάρα του.:D Εκείνο όμως που δεν ανέχεται είναι οι εχθροί μας που χτυπάνε το κουδούνι του σπιτιού. Δε θέλει να τους δαγκώσει αλλά να τους μυρίσει και να τους γαυγίσει ώστε να αποβάλουνε κάθε σχέδιο που έχουνε να μας φάνε/κλέψουνε/σκοτώσουνε. Οπότε κανά δυο φορές τον έκλεισα πρώτα στον ξενώνα όπου τον βρήκα μετά από λίγο να έχει ανεβεί στο κρεβάτι και να πηδάει πάνω κάτω απ' το κακό του!:eek::eek::p:p:D:D:D:D Δεν ουρλιάζει όμως. Σίγουρα πάντως πιστεύει ότι είμαι ηλίθια που δεν αφήνω αυτά τα πράγματα στην κρίση του. Εδώ το βράδυ κάνει και το γύρω του σπιτιού προς αναζήτησιν κακών που καιροφυλαχτούν να μπούνε μέσα να μας φάνε. Η πλάκα δε είναι ότι όλοι οι γείτονές μας για κάποιο λόγο είναι είτε μπάτσοι, είτε εισαγγελείς, ενώ έχουμε απέναντί μας το σερίφη (τον οποίον έχει μάθει να τον ανέχεται) και τον ιατροδικαστή της κομητείας!:eek::eek::D:D

Last edited:

Nemesina

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2009
56
0
Κρητη, Ρεθυμνο
Δυστυχως εμενα η μεγαλη δεν εχει μαθει ακομα να μενει μονη... Ουρλιαζει και γαυγιζει σαν τρελη οσες ωρες και αν φυγουμε. Προ καιρου βγηκαμε με τον δικο μου 12 το βραδυ και γυρισαμε 4 το χαραμα... Μολις ακουσε το αμαξι, ξεκινησε να λυσσαει, ακουγοταν μεσα απο το σπιτι, με κλειστα παραθυρα, 50 μετρα μακρια...

Την επομενη με πιανει η διπλανη μου και με ρωταγε τι ειχε ο σκυλος... Πως εκλαιγε 4 ολοκληρες ωρες χωρις σταματημα... Τις λιγες φορες που θα φυγουμε απο το σπιτι, και ειναι αργα, παμε και την αφηνουμε στο μαγαζι, που οσο και να γαυγιζει δεν ενοχλει κανεναν. Αλλα δεν ειναι λυση αυτο...

Εχουμε προσπαθησει να αφησουμε πορτες ανοιχτες, να μεινει περιορισμενη σε ενα δωματιο, να της επιτρεψω να ανεβει στον καναπε (που ειναι ΟΤΙ καλυτερο γι' αυτην) αλλα οταν ειναι να μεινει μονη, δεν πιανει τιποτα... Εμενα δε με νοιαζει να κλαιει, ξερω πως δεν της κανει κακο να μεινει μονη. Αλλα δε μενουμε σε απομωνομενη περιοχη... Επομενως ενοχλει αμεσα τους γυρω μας... Ειναι 5 χρονων γομαρα και ακομα να σταματησει. Και εχει παιχνιδια, φαι και βολτα πριν φυγουμε.

Απο την αλλη το μικρο που εχω τωρα, το αφηνω μονο και κλαψουριζει σιγα για κανενα 10λεπτο και μετα ησυχια. Θα παιξει με τα παιχνιδια της. Περιορισμενη σε δωματιο βεβαια. Η μεγαλη δεν την εχει δει ακομα ομως και φοβαμαι μην της μαθει να κλαιει μολις μεινουν πρωτη φορα μαζι μονες... Υπαρχει τετοια περιπτωση? Μπορω να κανω κατι στην ηλικια που ειναι τωρα, για να σταματησει?