μια μικρή εκτροφική ιστορία

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Περα απο την πλακα, για την κατηγορια του "κουτσου" που αναφερει ο εκτροφεας, μονο μια εγγραφη γνωματευση κατα την περιοδο εκεινη απο εναν γνωστο κ εγκυρο κτηνιατρο, και σε βαθος χρονου ενα επισημο τεστ δυσπλασιας (που αναφερει οτι εγινε) θα μπορουσε κ θα αρκουσε να "καθαρισει" η φημη του κουταβιου.
Ουδεμια σχεση οι εκθεσεις, οι οποιες διασφαλιζουνε ΜΟΝΟ την μορφολογια του σκυλου!
μα ούτως ή άλλως αυτό το σκυλί δεν θα έχει εξεταστεί για δυσπλασία πριν μπει σε αναπαραγωγή?

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
Γιατι ενα σκυλι με δυσπλασια B η C δεν μπορει να τροχασει 3 κυκλους μεσα σε ενα στιβο???
Η μηπως ενα σκυλι που εχει καποιο προβλημα (ακομα κ παροδικο) δεν μπορει με τα αναλογα σκευασματα η ενεσεις να κινηθει κανονικα για τα 5 λεπτα που διαρκει η διαδικασια?
Η μηπως εσυ πρωτη φορα τα ακους αυτα?
Απο που κι ως που οι 9 κρισεις αποδεικνυουν οτι το σκυλι δεν ειναι κουτσο, η οτι κινειται χωρις "την βοηθεια κτηνιατρου"???
Εκτος κι αν κουτσο οριζουμε μονο αυτο που του λειπει ενα ποδι..... ναι αυτο θα φαινοτανε σε μια εκθεση!

Περα απο την πλακα, για την κατηγορια του "κουτσου" που αναφερει ο εκτροφεας, μονο μια εγγραφη γνωματευση κατα την περιοδο εκεινη απο εναν γνωστο κ εγκυρο κτηνιατρο, και σε βαθος χρονου ενα επισημο τεστ δυσπλασιας (που αναφερει οτι εγινε) θα μπορουσε κ θα αρκουσε να "καθαρισει" η φημη του κουταβιου.
Ουδεμια σχεση οι εκθεσεις, οι οποιες διασφαλιζουνε ΜΟΝΟ την μορφολογια του σκυλου!
σποραδικα που το βλεπω το θεμα..αυτο το τελευταιο '' γνωστο και εγκυρο κτηνιατρο'' δεν το καταλαβα και ειπα να ρωτησω..
εννοεις οτι καποιος αγνωστος κτηνιατρος θα γραψει μια ψευτικη γνωματευση ? οτι εκτροφεις παιρνουν μαιμου γνωματευσεις σαν κλικα,η υπαρχει καποια σπειρα η κατι τετοιο σαν κολπο κτλ?
φιλικα ρωταω παντα ε.. (y) :) και οχι του στυλ αν ξερεις κατι συγκεκριμενο,η κανε καταγγελια και τα αλλα <<γνωστα>> :)

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
μα ούτως ή άλλως αυτό το σκυλί δεν θα έχει εξεταστεί για δυσπλασία πριν μπει σε αναπαραγωγή?
Σαφως ολα τα σκυλια μεγαλοσωμων φυλων που παρουσιαζουνε προβληματα δυσπλασιας, επιβαλλεται να εχουνε πιστοποιημενη εξεταση πριν μπουν στην αναπαραγωγη.
Εγω δεν μιλαω ομως για το κεφαλαιο αναπαραγωγη, αλλα πολυ ποιο πισω:
Οταν ενας εκτροφεας δινει ενα κουταβι σε εναν ιδιοκτητη κ αυτος του λεει οτι το σκυλι εχει προβλημα η "ειναι κουτσο" αυτο μπορει να εξακριβωθει εκεινη την ωρα, με εξετασεις κ φυσικα με τεστ δυσπλασιας αν εχει την καταλληλη ηλικια, η οντως τεραστειο προβλημα......

σποραδικα που το βλεπω το θεμα..αυτο το τελευταιο '' γνωστο και εγκυρο κτηνιατρο'' δεν το καταλαβα και ειπα να ρωτησω..
εννοεις οτι καποιος αγνωστος κτηνιατρος θα γραψει μια ψευτικη γνωματευση ? οτι εκτροφεις παιρνουν μαιμου γνωματευσεις σαν κλικα,η υπαρχει καποια σπειρα η κατι τετοιο σαν κολπο κτλ?
φιλικα ρωταω παντα ε.. (y) :) και οχι του στυλ αν ξερεις κατι συγκεκριμενο,η κανε καταγγελια και τα αλλα <<γνωστα>> :)
Κοιταξε να δεις...... εκ των εσω (οχι τον εκτροφικων) σου λεω τα εξης:
Αν πας σε εναν κτηνιατρο της επαρχιας γνωστο σου κλπ κ του ζητησεις να σου δωσει το εμβολιο κ να σου υπογραψει το βιβλιαριο οτι το εκανε, στο κανει, ευκολα κι ολας.
Αντιστοιχα θα μπορουσε να δωσει μια γνωματευση οτι το σκυλι "δεν ειναι κουτσο".

Οταν λεω "γνωστο κ εγκυρο κτηνιατρο" εννοω εναν απο αυτους που ειναι πιστοποιημενοι να κανουνε εξεταση δυσπλασιας, η εναν εξαιρετικης φημης ορθοπεδικο κτηνιατρο, ο οποιος δεν θα επαιζε το ονομα του να υπογραψει εξεταση "μη κουτσου κουταβιου" για να διευκολυνει τον πελατη του!

Δεν ξερω αν καταλαβαινεις.....

• Like
Reactions: ntoulis

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
οταν λες πιστοποιημενος εννοεις απο τον ΚΟΕ η ομιλο φυλης ? η ειναι κτηνιατρος με ειδικευση στην ορθοπεδικη ? η και τα δυο ?
σορι ε αν σε ζαλιζω, αλλα ειμαι ασχετος.. :)

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
οταν λες πιστοποιημενος εννοεις απο τον ΚΟΕ η ομιλο φυλης ? η ειναι κτηνιατρος με ειδικευση στην ορθοπεδικη ? η και τα δυο ?
σορι ε αν σε ζαλιζω, αλλα ειμαι ασχετος.. :)
Γιατι να με ζαλιζεις?
Καλο ειναι να ρωταει ο καθενας τις αποριες του, να γινεται κουβεντα κ να μαθαινουνε κ αλλοι που εχουνε την ιδια απορια αλλα δεν τολμουν να την εκφρασουνε :p

Λοιπον εξ οσων γνωριζω:
Υπαρχουνε πιστοποιημενοι κτηνιατροι απο τον ΚΟΕ (αν δεν απατωμαι ειναι σχεδον ολοι με ειδικοτητα ορθοπεδικου κ ειναι ελαχιστοι )να κανουνε το επισημο τεστ δυσπλασιας (γιατι μπορει να γινει κ ανεπισημο) αλλα μονο το επισημο μπορει να αναγραφει ως αποτελεσμα στο pedigree.
Eιναι οτι εγκυροτερο μπορει να γινει για να πιστοποιηθει οτι ενα σκυλι δεν εχει προβλημα.
Φυσικα ο καθε κτηνιατρος θα μπορουσε να γνωματευσει το παραπανω, αλλα καταλαβαινεις οτι αλλη βαρυτητα εχει η διαδικασια μεσω πιστοποιημενου εγκυρου κτηνιατρου κ αλλη μονο η υπογραφη του καθε κτηνιατρου.......

• Like

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.685
4.322
43
www.proudtobegreek.eu
Κανενα σκυλι με δυσπλασια B και C δεν ειναι κουτσό!Σε πολλές περιπτώσεις σκυλια με C ζευγαρωνουν και ζουν μια κανονική ζωη(ανάλογα και τη φυλη πάντα).Οταν μιλάμε για κουτσό σκυλι μιλάμε για προβλημα στο πόδι ή για δυσπλασια τουλαχιστον D-E.
συγκεκριμένα ο κ.Καλογεροπουλος που αναφέρει ο Πέτρος ειναι ένας απο τους πιστοποιημενους κτηνίατρους του ΚΟΕ.

Last edited:
  • Like
Reactions: GRDANE and ghelly

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
η αντιστοιχη γνωματευση συνοδευομενη απο ακτινογραφιες, υπηρχε τοτε απο τον κ καλογεροπουλο, αναφερθηκε σε προηγουμενο ποστ
αυτες δεν αρκουσαν να σταματησουν οι φημες........
αν εισαι κακοπροαιρετος ... εισαι!
οι κρισεις δεν ανεφεραν μονο σχολια για την μορφολογια αλλα και την εξαιρετικη κινηση που ειχε το κουταβι- σκυλα στη συνεχεια... αλλα ναι φυσικα σε καθε εκθεση μπορουσε να τρωει ενεσεις... ακομα να τρωει ενεσεις δηλαδη ωστε να μην φαινεται τπτ.... μονο τοτε δεν υπαρχει περιπτωση οι κριση του κουτσου να ηταν απο ασχετο που δεν εχει δει κουταβι να κουταβιζει...
α και η σκυλα ποτε δεν κρυφτηκε... στην εκθεση κυκλοφορουσε ανετα καθολη την διαρκεια της που διαρκουσε οοολη την ημερα...
η δυσπλασια εγινε σε ηλικια 23 μηνων και το αποτελεσμα ειναι Α και αγκωνος 0

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
η αντιστοιχη γνωματευση συνοδευομενη απο ακτινογραφιες, υπηρχε τοτε απο τον κ καλογεροπουλο, αναφερθηκε σε προηγουμενο ποστ
οι κρισεις δεν ανεφεραν μονο σχολια για την μορφολογια αλλα και την εξαιρετικη κινηση που ειχε το κουταβι- σκυλα στη συνεχεια... αλλα ναι φυσικα σε καθε εκθεση μπορουσε να τρωει ενεσεις... ακομα να τρωει ενεσεις δηλαδη ωστε να μην φαινεται τπτ.... μονο τοτε δεν υπαρχει περιπτωση οι κριση του κουτσου να ηταν απο ασχετο που δεν εχει δει κουταβι να κουταβιζει...
α και η σκυλα ποτε δεν κρυφτηκε... στην εκθεση κυκλοφορουσε ανετα καθολη την διαρκεια της που διαρκουσε οοολη την ημερα...
η δυσπλασια εγινε σε ηλικια 23 μηνων και το αποτελεσμα ειναι Α και αγκωνος 0
Πετρο δεν το ρωτησα προσωπικα..απλα ηθελα να δω πως ειναι η κατασταση στο να θελω να γινω εκτροφεας Καστορια/Αλεξανδρουπολη (τυχαια) χωρις να ειμαι διπλα στην Αθηνα η Θεσσ/κη και να θελω να κανω την <<επισημη>> και υποχρεωτικη εξεταση απο κτηνιατρο του ΚΟΕ..

• Like
Reactions: GRDANE

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Κανενα σκυλι με δυσπλασια B και C δεν ειναι κουτσό!Σε πολλές περιπτώσεις σκυλια με C ζευγαρωνουν και ζουν μια κανονική ζωη(ανάλογα και τη φυλη πάντα).Οταν μιλάμε για κουτσό σκυλι μιλάμε για προβλημα στο πόδι ή για δυσπλασια τουλαχιστον D-E.
συγκεκριμένα ο κ.Καλογεροπουλος που αναφέρει ο Πέτρος ειναι ένας απο τους πιστοποιημενους κτηνίατρους του ΚΟΕ.
να πεταχτω και εγω, τα σκυλια με c δυσπλασια ζευγαρωνουν με καποιους ορους αλλα και παλι δεν εχω καταλαβει ποτε τον λόγο :( και μπορεί το c να μην φαινεται σε καποιες φυλες που ειναι σε χαμηλα κιλα και εχουν δυνατό μυικο συστημα αλλα στις υπολοιπες μια χαρα φαινεται ειδικα μετα απο καποια ηλικία :(

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
οι επισημοι κτηνιατροι του κοε ειναι ολοι στην αθηνα
δεν ειναι ολοι με την ειδικοτητα του ορθοπαιδικου
απλα εχουν ποαρακολουθησει ενα διημερο σεμιναριο για να βγαζουν σωστα ακτινες...
αυτες στελνονται στο εξωτερικο και βγαινει το αποτελεσμα,
υπαρχουν πολλοι κτηνιατροι εκτος εξειδικευσης κοε οι οποιοι εχουν ειδικευτει σε ακτινολογικα μηχανηματα και ειναι πολυ καλυτεροι....αλλα τεσπα..
εχει αναφερθει πολλες φορες να γυριζουν πισω ακτινες ως ακαταλληλες να διαβαστουν απο τους συγκεκριμμενους κτηνιατρους....
επισης πολλες φορες αργουν εως δεν αναγραφονται τα αποτελεσματα στα πεντιγκρι διοτι η γραφειοκρατια και ο τροπος που ο κοες εκτελεις τις διεργασιες καπου κωλλυονται...
καταλαβαινεις λοιπον οτι οπως σε πολλους τομεις στην ελλαδα ετσι κι εδω υπαρχει ενα μικρο μπαχαλο....
προσωπικα πλεον βγαζω ακτινες απο κτηνιατρο που συνεργαζεται με αναγνωστη της fci κατευθειαν με δικαιωμα να σφραγιζει πεντιγκρι
στελνονται ηλεκτρονικα οι ακτινες και βγαινει το πορισμα...
στελνονται ταχυδρομικα τα πεντιγκρι και σφραγιζνται απευθειας...

• Like

Σκίουρος

Active Member
4 Απριλίου 2014
31
5
Ηρθε η ώρα να ξαναγράψω στο φορουμ.
ψάχνω περι τους έξι μήνες για σκύλο. Αφου διαβασα ρώτησα, έψαξα, και έφαγα τα μούτρα μου με εκτροφείς και με ιδιώτες προσπαθώντας μάταια να βρω έναν σοβαρο άνθρωπο που αγαπάει τα ζωα του, βρήκα ένα εκει που δεν το περίμενα. Βρήκα έναν σοβαρο "Εκτροφέα της πισω αυλής" που αγαπούσε τα ζωα του και ενδιαφερόταν. Βρήκα μια φανταστική Dogινα και μια φανταστική κουταβίνα . Τα ζωα τα παρακολουθούσα, επικοινωνούσα μαζι τους και θα τολμήσω και ας μην είμαι ειδικος να πω ότι πλησίαζαν το όραμα των αδερφών Martinez περισσότερο από ότι άλλο εχω δει ως τωρα.

Που κατέληξα... Ότι δεν είμαι εγω έτοιμος ακόμα για το ποιο καλο σκυλι που ως τωρα εχω δει.

Εχεις δίκιο λοιπον Grande πρόβλημα μεγαλο είμαστε καμία φορα εμείς οι επίδοξοι ιδιοκτήτες. Και το χειρότερο πρόβλημα καμία φορα είμαστε οι "ενημερωμένοι" επίδοξοι ιδιοκτήτες γιατί οσο ψάχνουμε παρασυρόμενοι από την ματαιοδοξία μας σκυλους που καλύπτουν πολύ, μα παρα πολύ συγκεκριμένες προδιαγραφές ξεχναμε να εξετάσουμε τις δικες μας προδιαγραφες και πως αυτές καλύπτουν το ζωο.

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.685
4.322
43
www.proudtobegreek.eu
να πεταχτω και εγω, τα σκυλια με c δυσπλασια ζευγαρωνουν με καποιους ορους αλλα και παλι δεν εχω καταλαβει ποτε τον λόγο :( και μπορεί το c να μην φαινεται σε καποιες φυλες που ειναι σε χαμηλα κιλα και εχουν δυνατό μυικο συστημα αλλα στις υπολοιπες μια χαρα φαινεται ειδικα μετα απο καποια ηλικία :(
Μεγάλη συζήτηση που εχει γίνει σε αλλα θέματα..αν το ψάξεις θα βρεις ανάλογες απαντήσεις!Μη χαλάμε το θεμα του Πέτρου..εγω έγραψα απλα για να διευκρινησω κάποια πράγματα που ειδα σε προηγούμενο πόστ.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Φιλε Πετρο,
(τωρα μιλαω σε σενα κ οχι στον εκτροφεα!)
αν εισαι κακοπροαιρετος εισαι παντα, κ τιποτα ποτε δεν σου αρκει!
Ουτε οι 9 κρισεις σου αρκουν πχ.......
Εφ'οσων η κατηγορια ηταν περι "κουτσου κουταβιου" επρεπε πρωτα ο κτηνιατρος των ιδιοκτητων να βεβαιωσει "τι ειναι το κουτσο ακριβως" κ μετα εσυ, εχοντας στα χερια σου γνωματευση απο επωνυμο κτηνιατρο κ ακτινες, νομιζω θα ησουνα καλυμμενος απο καθε τι αλλο θα μπορουσε να πει οποιοσδηποτε.

Πισω στον εκτροφεα τωρα:
Η κατηγορια "κουτσο" τι ακριβως εννοουσε?
Τι θελω να πω με αυτο: μπορει το σκυλι παρωδικα να παρουσιαζει καποιο προβλημα, για το οποιο ενας κτηνιατρος να μην μπορει να παρει την ευθυνη να πει οτι θα επανελθει 100%.
Αν μιλαμε για ανατομικο, τοτε μιλαμε για "κουτσο σκυλι με προβλημα" (στην καλυτερη παροδικο) οποτε κατι πρεπει να γινει....
Αν δεν καταλαβαινεις πως μπορει να συμβαινει το παραπανω, θα πρεπει να ανασυρρω φωτο απο τον αλλο υπολογιστη μου, να στο κανω με παραδειγμα.....
(για χαρη κουβεντας ολα αυτα ετσι? αν δεν θελετε, δεν μου περισσευει κ ιδιαιτερα ο χρονος αυτες τις μερες γενικα!)

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
ιστ
πρωτον
το κουτσο δεν μπορω να στο συγκεκριμενοποιησω...
ειδικα οταν μιλαμε για φημες..
δευτερον
να επισημανω ξανα οτι το κουταβι επιστραφηκε επειδη το ζητησα εγω κι ο λογος ηταν συγκεκριμμενος, χωρις τον εκπαιδευτη που ηταν στην προσυνενοηση, δεν θα μπορουσαν να χειριστουν τον σκυλο...

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Τεσπα, καναμε μια ακαδημαικη συζητηση εως τωρα, νομιζω οτι αν μπουμε σε λεπτομεριες αλλες θα ειναι ανουσιο, καθως το τι πραγματικα εγινε το ξερετε εσυ κ οι ιδιοκτητες κ μιας κ αντιλογος δεν υπαρχει, δεν νομιζω οτι εχει εννοια να το συζηταμε αλλο!

Με το καλο η γεννα, κ σου ευχομαι να βρεις καλους ιδιοκτητες για τα κουταβια σου!

milou LGD

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2013
386
230
ασχετο με το συγκεκριμενο θεμα.
αλλα το 'χωρις τον εκπαιδευτη' μου ακουγεται περιεργο. και για τον ιδιοκτητη. βλεπει οτι δεν βγαζει ακρη με το σκυλι, εχει εκπαιδευτη που εμπιστευεται και αποφασιζει να μην τον χρησιμοποιησει αλλα να επιστρεψει το σκυλι? που περιμενε και σχεδιαζε τοσο καιρο?
δεν δοκιμαζει με αλλο εστω εκπαιδευτη? τι να πω...

POOK

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2013
171
22
Ο καιρος περναει και η κουταβα μεγαλωσε, εγινε σκυλα κανονικη!

Όχι εντυπωσιακη σκυλα μα τελειως τυπικη!

Εξαιρετικα τυπικη σκυλα…. Αν επιδεχεται βελτιωσης?

Ναι ,ειπαμε δεν υπαρχει τελειος σκυλος….

ηδη είναι 24 μηνων .. και ψαχνουμε τον αντιστοιχο ισοδυναμο αρσενικο……

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΟΥΚΛΑ ΜΟΥ… ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΓΕΝΝΑ Α SUEÑODELAVIDA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

d.o.b. 27/6/2012

θα ακολουθησουν φωτο από ολη τη γεννα κατά τη διαρκεια ζωης τους!!!!!

πολυ συγκινητικη ιστορια......

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
Πισω στον εκτροφεα τωρα:
Η κατηγορια "κουτσο" τι ακριβως εννοουσε?
Τι θελω να πω με αυτο: μπορει το σκυλι παρωδικα να παρουσιαζει καποιο προβλημα, για το οποιο ενας κτηνιατρος να μην μπορει να παρει την ευθυνη να πει οτι θα επανελθει 100%.
Αν μιλαμε για ανατομικο, τοτε μιλαμε για "κουτσο σκυλι με προβλημα" (στην καλυτερη παροδικο) οποτε κατι πρεπει να γινει....
Αν δεν καταλαβαινεις πως μπορει να συμβαινει το παραπανω, θα πρεπει να ανασυρρω φωτο απο τον αλλο υπολογιστη μου, να στο κανω με παραδειγμα.....
(για χαρη κουβεντας ολα αυτα ετσι? αν δεν θελετε, δεν μου περισσευει κ ιδιαιτερα ο χρονος αυτες τις μερες γενικα!)
τελευταια απορια.. μπορει να ειναι και κουφη γιατι ειλικρινα δεν το διαβασα ολο το θεμα..
και φυσικα απορια χωρις να ειναι στο συγκεκριμενο θεμα.. αλλα ετσι γενικα για πληροφοριες..

γιατι να <<μπορει>> ο σκυλος να παρουσιαζει καποιο προβλημα,και γιατι να ειμαστε στο τρυπακι αν ο κτηνιατρος θα μπορει να παρει ευθυνη η οχι για το μελλον της υγειας του σκυλου ?..

παροδικο η οχι για να μην τα αναλυσω παραπανω..
ο σκυλος εχει pedigree ετσι δεν ειναι ? αρα τι εικασιες ειναι αυτες, μπορει και ναι και οχι και ισως, και κτηνιατρος κτλ.. θελω να πω δηλαδη πας να παρεις σκυλο απο εκτροφεα(γενικα λεμε ε.. Πετρο προς Θεου(ειδες με αναγκασες να την πω την λεξη) δεν ειναι κατι προσωπικο..ισα ισα θα χαρω να μου απαντησεις και εσυ αν θελεις..

καταλαβαινω αρκετα καλα οτι στην ιατρικη δεν εχει 100% πουθενα.. αλλα οταν λεμε πεντιγκρι απο οσο εχω καταλαβει δηλαδη, ελαχιστοποιουμε πιθανη δυσπλασια, εχει εξετασεις,οικογενειακο ιστορικο κτλ..και σε αλλες παθησεις αναλογα..
ε αμα ειναι ενας εκτροφεας να βαζει εναν σκυλο στο πλανο του που <<μπορει>> να εχει προβλημα η δεν ειναι σιγουρος η με την ψυχη στο στομα.. τοτε κατι δεν παει καλα σιγουρα ε..
απλη απορια.. μπορει και κουφη.. σορι ξανα :)