μετα την βολτα τι?

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
και εχω την πολυ απλη και χαη απορια! καθε φορα που βγαζετε τον σκυλο σας εξω για τσισα κλπ μολις γυρνατε σπιτι του πλενετε τα ποδια? ρωταω γιατι εγω τον βαζω στην μπανιερα και με ενα σφουγγαρι και ελαχιστο σαμπουαν σκυλων του πλενω τις πατουσες και την κοιλια. κοιμαται στο κρεβατι μαζι μου κι θελω να ειναι καθαρος. και επανερχομαι στην απορια μ. του τα πλενετε με σαμπουαν η σκετο νερο? ανησυχω μηπως του δημιουργησω και κανενα αλλεργικο

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Του τα πλένω με νερό που έχει μέσα λίγο μηλόξυδο. Σαμπουαν όχι, νομίζω ότι δε κάνει και τόσο συχνά

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Βαλε σε μια λεκανιτσα λιγο νερο και ριξε μεσα λιγο μυλοξυδο που σκοτωνει τα μικροβια, παρε και μια πετσετουλα και σκουπιζε του τα ποδαρακια :D Μπορεις με το μυλοξιδο να τον σκουπιζεις σε ολο το σωματακι.

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
απλο περασμα? και να χρησιμοπιησω πετσετα η ενα βιτεξ? μετα στεγνωνει μονο του η το σκουπιζουμε?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Το τηλεκοντρόλ που το αφήνεις πάνω στο στρώμα σου καθώς είσαι ξαπλωμένη στο κρεββάτι σου τα βράδια και βλέπεις τηλεόραση έχει πολλά περισσότερα μικρόβια από ότι ο σκύλος σου!

Προσωπικά δεν του κάνω τίποτα!Αν λερωθεί επιστρατεύεται το μηλόξυδο, το οποίο το χρησιμοποιώ και κάθε τόσο γενικά στο σώμα του!
Σκουπίζω-σφουγγαρίζω ευλαβικά το σπίτι και ως εκεί!

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
απλο περασμα? και να χρησιμοπιησω πετσετα η ενα βιτεξ? μετα στεγνωνει μονο του η το σκουπιζουμε?
Με την πετσετουλα το κανεις σε ολο το σωμα. Δεν θα το κανεις μπανιο για να χρειαζετε στεγνωμα απλα θα το σκουπισεις. Ενα περασπα θα το κανεις σε ολο το σωμα και εισαι ενταξει :D Καταλαβες? Δεν ξερω πως αλλιως να το εξηγησω. Σαν να το σκουπιζεις ρε παιδι μου :p

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Κι εγώ ότι κάνει ο στέλιος κάνω, τίποτα δηλαδή εκτός αν λερωθούν οπότε παίζει μυλόξιδο ή μπάνιο.
Τα δικά μου είναι μεγαλόσωμα και δεν ανεβαίνουν κρεββάτια.

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
Με την πετσετουλα το κανεις σε ολο το σωμα. Δεν θα το κανεις μπανιο για να χρειαζετε στεγνωμα απλα θα το σκουπισεις. Ενα περασπα θα το κανεις σε ολο το σωμα και εισαι ενταξει :D Καταλαβες? Δεν ξερω πως αλλιως να το εξηγησω. Σαν να το σκουπιζεις ρε παιδι μου :p
καταλαβα πως το περνας! ευχαριστω!

rossi

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2012
181
0
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
Επειδή και το δικό μου κοιμάται στο κρεβάτι μου, πάντα μετά την βόλτα, πάμε βόλτα στο χώμα, τον χτενίζω να καθαρίσει το τριχωμά του (επειδή είναι μαλιαρό) τον βάζω στη μπανίερα και με χλιαρό νερό του πλένω τα παδαράκια, το πουλάκι, την κοιλίτσα και τη μουσούδα, χωρίς σαμπουάν. Έχω ρωτήσει την γιατρό και μου είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, σαμπουάν μια φορά τον μήνα. Στην αρχή το είχα παρακάνει με το σαμπουάν και είχε αρχίσει να ξίνεται και να βγάζει σπιθουράκια τα πόδια του. Προσπαθώ τα ποδαράκια και η κοιλίτσα να είναι πάντα κοντοκουρεμένα για να καθαρίζεται πιο έυκολα. Τώρα που έχει ζέστη και επειδή είναι κοντό το τριχωμά του ένα καλό σκούπισμα είναι οκ, στεγνώνει αμέσως, το χειμώνα πάντα μπιστολάκι για να μην κρυώνει. Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο και έγω τις ίδιες απορίες είχα στην αρχή της συμβιώσης μου με τον ROSSI.

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
και μένα δεν ανεβαίνει πουθενά αλλά πάντα όταν γυρνάμε από βόλτα του καθαρίζω πόδια και οπίσθια με ένα μωρομάντηλο

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Εμενα παλι παιζει καθε μερα σε χωματα με σκυλια αλλα δεν της καθαριζω τα ποδια. Δεν ανεβαινει στο κρεβατι ουτως η αλλως τωρα πια :p

ΟΡΦΕΑΣ GSD

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
76
1
εμεις ανεξαρτητα τι θα κανουμε στη βολτα,πλενομαστε παντου απο κατω με σκετο νερο γιατι τα αρσενικα οταν κατουρανε πιτσιλιζουν τα μπροστινα ποδια συνηθως,οποτε καλο ειναι να πλενονται καθε φορα.

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Κι εμένα σε καναπέδες και κρεβάτια δεν ανεβαίνει.
Επομένως αφου δεν πλένω με μηλόξυδο τα παπούτσια (τα δικά μας και των επισκεπτών), δεν πλένω και τα πόδια του.

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Εγώ αν άντεχα τη μυρωδιά του μυλόξυδου θα το επιστράτευα. Αλλά επειδή δεν την αντέχω με τίποτα, πότε τα καθαρίζω (ποδαράκια και τσουτσουνάκια :) ) με βετέξ βρεγμένο με λίγο σαμπουάν, ή τελευταία έχει ανακαλύψει η μαμά μου ειδικά πανάκια καθαρισμού σκύλου κατόπιν βόλτας και καθαρίζουμε με αυτά. Ενίοτε το κάνω και με μωρομάντηλα. Η αλήθεια είναι πως δεν το πράττω με αυστηρή ακρίβεια, αλλά επειδή πολλές φορές πατάνε στα τσισάκια τους έτσι όπως ...πέφτουν ( :) ) ή βρέχουν το ένα το άλλο (έχουμε και τον ανταγωνισμό των αρσενικών, "πού κατούρησες εσύ να κατουρήσω κι εγώ, την ώρα που κατουράς ακόμα" και δε συμμαζεύεται) και μετά μυρίζει κάπως, γι αυτό. Πιο πολύ δηλαδή λόγω μυρωδιάς το κάνω, γιατί από μικρόβια ένα κουμπί stop σε λεωφορείο να πατήσεις, περισσότερα μαζεύεις! :)

ΟΡΦΕΑΣ GSD

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
76
1
σαμπουαν δεν κανει συνεχεια,ειναι αναλογως και με τη ρατσα.Για μενα καλο ειναι να καθαριζονται καθε φορα γιατι μπορει να μην ανεβαινουν σε κρεβατια η καναπεδες ,ακουμπανε ομως πανω μας με τα πατουσακια τους και μετα παμε εμεις και ξαπλωνουμε στο κρεβατι και καναπε.

rossi

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2012
181
0
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
σαμπουαν δεν κανει συνεχεια,ειναι αναλογως και με τη ρατσα.Για μενα καλο ειναι να καθαριζονται καθε φορα γιατι μπορει να μην ανεβαινουν σε κρεβατια η καναπεδες ,ακουμπανε ομως πανω μας με τα πατουσακια τους και μετα παμε εμεις και ξαπλωνουμε στο κρεβατι και καναπε.
Συμφωνώ απόλυτα ........

ΟΡΦΕΑΣ GSD

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
76
1
επισης εξοικιωνονται με το νερο και μετα το μπανιο και η φροντιδα του ζωου (χτενισμα,καθαρισμος αυτιων κ.τ.λ) ειναι πιο ευκολα να γινουν .

veloutela

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2011
209
4
Εγώ είμαι η βρωμιάρα της παρέας;;;
Δεν τον καθαρίζω ποτέ και κοιμόμαστε μαζί.
χαχα είμαι και εγώ μην στεναχωριέσαι! Την καθαρίζω όταν έχει λερωθεί αλλά όχι κάθε φορά, όλη μέρα πηγαινοερχόμαστε έξω σαν σαλάτα θα μυρίζει το ζωντανό με τόσο ξύδι!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ