μελλοντική κτηνίατρος

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
:lol:
το βασιλικό Κόλλι όταν βλέπει φωτογραφίες βασιλικών οικογενιών κάνει χαρές
και όταν είναι προεκλογικές μέρες όλη μέρα κλαίει
:lol:

παδιά εντάξει-είναι προφανές ότι το είπαν στην κοπέλλα αυτοί που της το έδωσαν/πούλησαν
εγώ το έχω ξανακούσει για διάφορες φυλές
Βασιλικό Ροτβάιλερ (με λευκό στήθος ας πούμε)
Βασιλικό Λυκόσκυλο _έχω ακούσει και Λυκόσκυλο του Τιτο βέβαια αλλά αυτό ήταν τελείως διαφορετικών πεποιθήσεων όπως καταλαβαίνετε
Βασιλικό Ντόπερμαν -με κοντή μουσούδα (μαλλον επιμιξία με Ρότι)
Βασιλικό στη γλάστρα (συνεχίζουμε και την πλάκα...;) )

Ariel (:

Member
11 Δεκεμβρίου 2010
18
0
Βασικα εγω εννοουσα το σκοτσεζικο collie (με τα χρυσοπορτοκαλι μαλλια). Απλα στην Ελλαδα εχει επικρατησει να το αναφερουν ως ''Βασιλικο''. Γι'αυτο και εγω το ανεφερα ετσι..

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Καταρχάς καλώς ήρθες και καλή επιτυχία στην επίτευξη των στόχων σου!

Ρε παιδιά έχω την εντύπωση ότι είχα δει την επωνυμία "βασιλικό κόλλι" πολύ παλιά στην Κυνολογία!!!Κουφάθηκα που μαθαίνω τώρα ότι δεν ισχύει!

Ariel (:

Member
11 Δεκεμβρίου 2010
18
0
ευχαριστω πολυ για τις ευχες σου
Οσο για το collie αν κοιταξεις στο internet παντου βασιλικο θα το βρεις.

Last edited:

Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
Καλώς ήρθες,
Να χαίρεσε τους σκύλους σου!
Πρέπει να είναι πανέμορφο το collie σου! με τα χρώματα που γράφεις.

Υ.Γ.
Ολα τα collie "δικαιόυνται" τον τίτλο βασιλικό γιατί η Βασίλισσα Βικτώρια το 1860 τα αγάπησε πάρα πολύ και έτσι γίναν της μόδας και ευρέως γνωστά!

deas

Well-Known Member
1 Δεκεμβρίου 2010
354
1
Καπου εδω γυρω..
Καλωσηρθες...πολυ ωραια ειδικοτητα διαλεξες και σιγουρα πρεπει αν εχεις πολυ αγαπη για τα ζωα για να κανεις αυτη την επιλογη..
Καλη επιτυχια σου ευχομαι..

Ariel (:

Member
11 Δεκεμβρίου 2010
18
0
καλως σε βρηκα lumpie
οντως ειναι πολυ ομορφος. Με την 1η ευκαιρια θα ανεβασω φωτογραφιες με τα σκυλακια μου..

γεια σου deas...Οντωw τα αγαπω πολυ τα ζωα και πιστευω πως μονο σε αυτο το επαγγελμα θα ειμαι ευτυχισμενη :)

Last edited by a moderator:

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Καλώς ήρθες, κοριτσάκι! Σου εύχομαι να μπεις στη σχολή και φαίνεται ότι θα πετύχεις και θα γίνεις λαμπρή επιστήμων, αφού ψάχνεσαι. Καλή επιτυχία και σε σένα και στον Labrador retriever! Πού ξέρετε, μπορεί να συνεργαστείτε κιόλας... :)

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
http://www.skilia.gr/dog-breeds/1533-lassie-of-our-childhood.html

" Όταν βλέπετε αγγελίες με τον τίτλο πωλείται βασιλικό ή αυτοκρατορικό Κόλεϊ να γνωρίζετε ότι τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει. Eίναι ένας μύθος που συντηρείται από ανθρώπους που δε γνωρίζουν και άθελά τους επαναλαμβάνουν αυτό που άκουσαν ή από επιτήδειους που θέλουν να σας κάνουν να πιστέψετε ότι θα πάρετε κάτι "εξαιρετικό."

Εγώ βρήκα την απάντησή μου!
Τελικά είναι κομμάτι της Ελληνικής Μυθολογίας το "Βασιλικό Τάδε" (στο εξωτερικό δεν υπάρχει πάρα μόνο το μακρύτριχο και το κοντότριχο Κόλι -Rough Collie/Smooth Collie). Καλύτερη επιλογή για την Ελλάδα (και για τους τεμπέληδες) μάλλον το κοντότριχο, δεν νομίζετε;