vaso said:
Εγώ πάντως τις σαρδέλες τις καταψύχω και τις δίνω πολτοποιημένες..Τρελή μυρωδιά!Απορώ πως τις τρώει..
Ελπίζω να μην υπάρχει πρόβλημα με μικρόβια λόγω πολτοποίησης..
Σολωμό κανονικό (όχι και καπνιστό!! :lol: ) σκέτο τη μια φορά και με τα λαχανικά και το σκόρδο την άλλη(σε μια μέρα εννοώ).
Ο πάγος
σταματάει το χρόνο.....
Αλλά την πολτοποίηση
στην αρχή δε θα τη συνιστούσα αφού κρατάς
κεφάλι και εντόσθια. Δημιουργείται με αυτόν τον τρόπο ένα "
θρεπτικό υπόστρωμα", όπως αυτά που χρησιμοποιούνται στα εργαστήρια για τις
καλλιέργειες των μικροοργανισμών.
Επίσης, τα
οικιακά ψυγεία δεν είναι ταχυ-καταψύκτες όπως αυτοί που χρησιμοποιούνται σε διάφορες μορφές στις βιομηχανίες για να καταψύχουν γρήγορα και σε βάθος
τα τρόφιμά μας (μερικές φορές σε δευτερόλεπτα). Ένα οικιακό ψυγείο μπορεί να πάρει
πάνω από 2 ώρες για να παγώσει πλήρως μία μάζα
σε μέγεθος μανταρινιού... Δες τα παγάκια, που είναι καθαρό νερό (και άρα ότι πιο εύκολο να καταψυχθεί) πόσο ώρα παίρνουν για να γίνουν πάγος και σκέψου ότι είναι συνήθως 3-5 εκ σε διάμετρο...
Εγώ θα σου συνιστούσα
να τα καταψύχεις ολόκληρα (για διάστημα μικρότερο των 2 μηνών για ολόκληρα), και να τα πολτοποιείς
αφού τα ξεπαγώνεις.. Είναι πιό πολύς κόπος, αλλά θα είσαι σίγουρη 100%...
ΥΓ. Βέβαια, το πεπτικό των σκυλιών είναι φτιαγμένο για γεύματα υψηλού μικροβιακού φόρτου (σε αποσύνθεση), αλλά καλό θα είναι να μην "σπρώχνουμε" το πράγμα....