μαγειρεμενο φαι,τι και ποσο?


tralala

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2007
58
0
επειδη δουλευω διπλα σε κουζινα κλινικης και εχω προσβαση σε κρεας που μου δινουν οπως κοτοπουλο,μοσχαρι,μεριδες καλες κανονικες,μαγειρεμενες,πριν μπουν μπαχαρικα κλπ,παιρνω και ταιζω το σκυλακι μου,γουεστι 7 μηνων(ανακατευω και με λιγη ξηρα τροφη οριτζεν).....εκτος απο κρεας και γιαουρτακι,μακαρονακι που το δινω 1-2 φορες τη βδομαδα,τι αλλο πρεπει να προσφερω για να εχει ολες τις βιταμινες που χρειαζεται? και περιπου ποσα γραμμαρια φαγητου πρεπει να δινω?στη ξηρα τροφη υπαρχει δοσολογια αλλα με το μαγειρεμενο φαι τι γινεται??ευχαριστω
 


Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Γειά σου Τραλαλά!!

Εγώ πρίν αρχίσω BARF και που του μαγειρευα που και που, του έδεινα βραστά καρότα και φρούτα με γιαούρτι.

Τώρα τρώει ωμό κρέας με πολλά λαχανικά/φρούτα πολτοποιημένα, γιαούρτι, τυρί, διάφορα λάδια (ελαιόλαδο, μουρουνελαιο -υπάρχουν κι άλλα πολλά-) και βιταμίνη Β (μαγιά μπύρας).

Τρέλενεται για μπανάνα, μήλο, κεράσι, φράουλα και αχλάδι.

Εάν ψάξεις σε άλλα ποστ σχετικά με το BARF θα βρείς τα απαγορευμένα λαχανικά.

Αλλά ούτος η άλλος, η ξηρά τροφή πιστεύω πως του δίνει το μεγαλύτερο μέρος απο τις διατροφικές ανάγκες του.
 


tralala

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2007
58
0
μπαρφ μου φαινεται καπως δυσκολο απ τη στιγμη που ειμαι αρχαρια...δεν ειναι καλο να μεινω στο μαγειρεμενο φαι??ξηρα τροφη του βαζω λιγη δε ξερω αν αρκει να καλυψει τις διατροφικες αναγκες...απλα ρωταω σε τι συχνοτητα να δινω κατι αλλο εκτος απο κρεας και τι να ειναι αυτο...πχ φρουτα,λαχανικα,ρυζι κλπ
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
tralala said:
εκτος απο κρεας και γιαουρτακι,μακαρονακι που το δινω 1-2 φορες τη βδομαδα,τι αλλο πρεπει να προσφερω για να εχει ολες τις βιταμινες που χρειαζεται?
Αντικατέστησε τα μακαρόνια με μαύρο ρύζι. Σε αυτά που του δίνεις συμπλήρωσε εντόσθια, λαχανικά (φυλλώδη πράσινα, κολοκύθι, καρότο), αυγό και πολύ λίγο λαδάκι στο φαγητό (σπορέλαιο). Εγώ τον ταΐζω και με ωμές φτερούγες κοτόπουλο 2 φορές την εβδομάδα (για το ασβεστιο) και επειδή με το μαγείρεμα καταστρέφονται πολλά θρεπτικά συστατικά, του δίνω συμπληρώματα σπιρουλίνας.
 












kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Επισης μπορεις να δωσεις πατζαρι και σελινο!!

Λοιπον με ολα αυτα που γινονται με τις ξηρες..ειδα και αποειδα..
μιας και ο κ.Π...........δεν μας απαντησε στις ερωτησεις μας..
εκανα λοιπον ενα μινι συμβουλιο με τον γιατρο μου και του λεω
-ρε .......τι γινεται με τις τις ξηρες ?τα εχω χασει πια..
(και μου λεει)-...τι να σου πω..εχεις δικιο...
(του λεω)- οκ πες μου τι κανεις εσυ για τα δικα σου..
-εγω (μου λεει) τους δινω κανονικη τροφη δηλ κοτοπουλο κρεατακι βραστα..με καροτακι σελινακι πατζαρι κολοκιθακι(οχι πατατατες δεν χονευονται ευκολα) με λιγο ρυζακι και μια κουταλιτσα λαδι ελαιολαδο και παντα μαζι με ξηρα τροφη..για τον λογο οτι αν μια φορα να μην μπορεις να μαγειρεψεις παντα να εχει σχεση και με ξηρα..
-(του λεω)ναι ρε συ doct ...ομως τι γινεται με τα δοντια πως θα καθαριζονται?
-φερε μου την κροκετα μου λεει...
του την φερνω ..την περνει με το χερι και την σπαει στα δυο με το ενα χερι...
(μου λεει)- ειναι δυνατον να μπορει να καθαρισει τα δοντια μια κροκετα που την σπας με το ενα χερι σε ενα δευτερολεπτο?
αυτα ειναι μυθος...
μονο καποιες φαρμακευτικες της hills κανουν δουλεια..
απο εκει και περα τα ειδικα κοκκαλακια και τα καπνιστα τεραστια κοκκαλα εως ενα βαθμο γιατι μετα γινονται επικινδυνα λογο του οτι ειναι βρασμενα..
οποτε εν ολιγης αυτα μου ειπε...και οντως κατεληξα και εγω καπου εκει..μιας και για καμια μαρκα δεν ξερουμε τι συντηριτικα εχουν μεσα και ποσο αξιοπιστα ειναι..
ας δεινουμε "δικη μας" τροφη και ας τους δινουμε λιγη ξηρα..

μετα απο ολο αυτο...(και sorry για το κατεβατο σαν εισαγωγη αν ειναι εκτος τοπικ το μισο επειδη ανοικει εδω δεν ηξερα που να το βαλω..)
Θα ηθελα και εγω να ρωτησω περα απο τα φρουτα και λαχανικα τι αλλο μπορουμε να βαλουμε κατι ω3 και τετοια..τι αλλο χρειαζεται και πραγματικα σε τι δοσολογια?
(τον doct μεχρι εκει τον επριξα μετα ειχε ραντεβου που οριοταν μια στο τηλ λογο καθυστερισης..)
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
kango1 said:
Θα ηθελα και εγω να ρωτησω περα απο τα φρουτα και λαχανικα τι αλλο μπορουμε να βαλουμε κατι ω3 και τετοια..τι αλλο χρειαζεται και πραγματικα σε τι δοσολογια?
Για Ω3 σαρδέλες μια φορά την εβδομάδα! Νόστιμες και φτηνές! :wink: :D
Για οποίον βαστάει η τσέπη του, υπάρχει ο σολομός και η πέστροφα!
 




ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Μιλώ για μαγειρεμένο φαγητό.
Προσωπικά, εκτός από ωμές φτερούγες κοτόπουλο δεν δίνω τίποτα άλλο ωμό στο σκυλί μου. Να σημειώσω επίσης πως υπάρχουν στο εμπόριο συμπληρώματα λαδιών ψαριού που περιέχουν ω3 λιπαρά οξέα.
 










vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Εγώ δίνω σαρδέλες ωμές αλλά πολτοποιημένες όπως είναι στο μπλέντερ ( :-& ) γιατί τις καταπίνει αμάσητες...
Και σωλομό της δίνω και τρελένεται.
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
σωλομο καπνιστο?
η κανονικο?

και αυτα τα δινεται με ρυζακι και λοιπα..?
 


GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
57
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
Τα κόκαλα της σαρδέλας είναι τόσο μικρά που δε προβληματίζουν. Μη ξεχνάς ότι είναι και μια θαυμάσια πηγή ασβεστίου (βιολογικού) με τον υψηλότερο βαθμό απορρόφησης από τον οργανισμό.

Γενικά, όλα τα πελαγικά ψάρια που είναι δεινοί κολυμβητές (κολιοί, σκουμπριά, σαρδέλες, τονάκια, ρέγγες, παλαμίδες, κλπ) - γενικά όσα ψάρια έχουν καφέ κρέας στα πλευρά τους - είναι πλούσια σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (οικογένεια Ω λιπαρών).

Τα ψάρια πρέπει να καταναλώνονται όσο είναι φρέσκα γιατί διαθέτουν 2 μεγάλες εστίες μικροβίων πάνω τους, τα βράγχια & τα εντόσθια. Αυτές είναι οι 2 περιοχές από τις οποίες αρχίζει να χαλάει το ψάρι και αυτό εξαιτίας όλων αυτών των μικροβίων που βρίσκονται εκεί. Επίσης, μη ξεχνάτε ότι επειδή τα ψάρια είναι ποικιλόθερμα ζώα (και άρα έχουν τη θερμοκρασία του περιβαλόντος τις περισσότερες φορές) και προέρχονται από τη θάλασσα όπου οι συνήθεις θερμοκρασίες είναι από 12οC μέχρι και 8οC (για τις ελληνικές θάλασσες), τα μικρόβια που τα αποικίζουν χαρακτηρίζονται ως ψυχρόφιλα. Ως τέτοια, είναι ικανά να συνεχίζουν να λειτουργούν (να καταστρέφουν) και σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες (θερμοκρασίες οικιακών ψυγείων στη συντήρηση το καλοκαίρι που είναι συνήθως ρυθμισμένα στους 8οC και ανοίγουν συχνά, σπάνια διατηρούν τη ρυθμιζομένη θερμοκρασία). Τα μικρόβια, επειδή λειτουργούν σα μηχανές, μόλις η θερμοκρασία ανέβει λίγο αρχίζουν να λειτουργούν. Μόλις πέσει επιβραδύνουν, αλλά δε σταματούν. Πρέπει η θερμοκρασία να πέσει πολύ χαμηλά (<4οC) για να αδρανοποιηθούν, και πάλι όχι όλα τα είδη. Οπότε, προσοχή με τα ψάρια που έχουν ακόμα τα βράγχια και τα εντόσθιά τους, ειδικά το καλοκαίρι.

Τα σκυλιά πάντα ευχαριστούνται το κεφάλι του ψαριού και συνήθως δεν έχουν πρόβλημα. Βέβαια, σε "θωρακισμένα" ψάρια όπως το λαβράκι, χρειάζεται και λίγη προσοχή. Λίγο κοινός νους πάντα βοηθάει.

Σε εμάς, όταν καθαρίζουμε πέστροφες επικρατεί ένας πανικός για το ποιός θα πάρει τα κεφάλια...