λιχουδιά για εκπαίδευση

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Όταν έχει ο σκύλος food drive θα δουλέψει και για στεγνό ψωμί. Αν ψάχνεται υπερβολικά να βρείτε κάτι να ιντριγκάρει το σκυλί πιθανόν να μη είναι το καλύτερο να το εκπαιδεύεται με φαγητό. Η δικιά μου θα εκτελέσει 15εντολές σε σειρά για να πάρει ένα κομματάκι royal canin yorkshire κροκέτα...

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Να τα πάρουμε ένα ένα....???

1) Καταρχήν ποιος είπε ότι τα τυράκια, τα ζαμπονάκια, και τα κοτοπουλάκια απαγορεύονται και παχαίνουν??? 'Οταν κάνεις εκπαίδευση και χρησιμοποιείς λιχουδιές μειώνεις την ποσότητα της τροφής, αφαιρείς δηλαδή λίγο από την ημερήσια ποσότητα κροκέτας. Επίσης... οι λιχουδιές δεν είναι για χόρταση, είναι παρα πολύ μικρά κομματάκια πρώτον ο σκύλος για να μην χορταίνει κυριολεκτικά και μεταφορικά και δεύτερον για να μην αποστπάται από το μάθημα για να μασήσει (τεστ των 3 δευτερολέπτων). Εγώ λόγω μεγέθους δίνω λίγο περισσότερο από το κεφάλι της καρφίτσας και είναι δουπερ ευτυχισμένη!

2) Η σοκολάτα είναι τοξική για τον σκύλο, καμία σχέση με όσα σου ανέφεραν ως πιθανές λιχουδιές τα παιδιά πιο πάνω.

3) Θα συμφωνήσω με τον BiggBilly, πως ένα σκυλί με έντονο το food drive θα δουλέψει για κάθε τρόφιμο..... (εχω δει ενήλικο lab να δουλεύεται με την κροκέτα του, έχω δει σκυλίτσα ημίαιμο σπιτς να επιβραβεύεται με drontal!!), απλά μπορείς να παίξεις με το βαθμό συγκέντρωσης μεταξύ λιχουδιών που θα τις φάει και λιχουδιών που θα πεθάνει!!! Υπάρχει βέβαια πάντα η πιθανότητα το σκυλάκι να μην δουλεύει για φαγητό αλλά για παιχνίδι ή ακόμα καλύτερα χάδι.

4)Προσωπικά θα προτιμούσα σε κουτάβι υγιηνές λιχουδιές όπως το βραστό κοτόπουλο ή γαλοπούλα και όχι τυποποιημένες του εμπορίου.

5) Σήμερα το πρωί κάναμε την εκπαίδευσή μας με 4 νυφάδες δημητριακών και μιλάμε για ολόκληρο σεσιον εντολών και τρικ.... :p Άσε λοιπόν τη φαντασία σου να δουλέψει και θα σου δείξει ο σκύλος τι είναι αυτό για το οποίο θα δουλέψει.

6) Θα σου δείξει κάποιος πως να εκπαιδεύεις θετικά το κουτάβι??? Εάν όχι δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα στην θετική, παίρνουμε λιχουδιά και πάμε για την πρώτη εντολή... πρέπει να χτίσεις υπόβαθρο για να αρχίσεις να δουλεύεις, ώστε να αναπληρώσεις το κενό που θα σου αφήσει το κομμάτι της κυριαρχίας που δεν θα βάλεις.

Last edited:

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
6
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
Ε παιζει ρόλο και τι τρώει ο σκυλος μας αν μαγειρευεις ή κάνεις Barf είναι ποιο δυσκολο να δελεαστεί από μία κροκετα ( εμένα τουλαχιστον δεν τις αγγιζει )

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Για τον εκαστοτε σκυλο, η λιχουδια/δελεαρ της εκπαιδευσης πρεπει να ειναι αρκετα ισχυρη ωστε να τον παρακινει, αλλά οχι τοσο ανυποφορα ελκυστικη ωστε να τον αποπροσανατολιζει, και οχι τσο αδιαφορη ωστε να μην τον παρακινει αρκετα. Επισης, να μην ειναι χορτατος, ή αν ειναι πρεπει η λιχουδια να ειναι πραγματικα δελεαστικη.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Θα ανεβάσω βίντεο μετά να δείτε σκυλί το οποίο τρώει ωμά και τι κάνει για μια μικρή κροκέτα ξηρας.... food drive :D

MALLOY

Member
7 Ιουλίου 2012
11
0
εμενα η δικια μου λατρευει το παριζακι και γενικα τα αλλαντικα...!

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
εμενα τα τρωει ολα!!! και επειδη στο πετ σοπ ειναι ακριβα εχω παρει ενα κουτι μπισκοτα ολικης αλεσεως και καθε φορα που θελω να τον επιβραβευσω για κατι του δινω ενα μικρο κομματακι.τα αγαπημενα του ηταν με γαλα και μελι! ααα και το σκετο μελι του αρεσει πολυ! αλλα παντα μιλαμε για μικρες ποσοτητες!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Εμένα δεν ειναι καθολου πρακτικές οι λιχουδιές που θέλει.... παγάκια (αλλά δεν της δίνω γιατι τα φοβάμαι κιολας)

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
ο δικος μου και με κρητικο παξιμαδι ανετα κανει ολοκληρη σειρα εντολων. με το χαπι χονδροιτινης μπορω να τον εχω στο κοιτα με οση ωρα θελω.

swtiria

Well-Known Member
7 Μαρτίου 2012
143
25
37
Πελλοπόνησος
να ρωτήσω βασικά λόγω μεγέθους του σκύλου ας πουμε πόση ποσότητα μπορώ να του δίνω; γαλοπούλα ας πούμε που την αγοράζω σε φέτες.
δεύτερον το τυρί (πχ γκούντα) επιτρέπετε γιατί έχω μπερδευτεί λίγο αφού περιέχει λακτόζη. και κάτι άλλο γι αυτή τη λιχουδιά έχετε κάποια γνώμη μου τη σύστησαν σε μαγαζί Vitakraft Dog Choco Drops - Drops - Hundesnacks | Petshop.de ΄την αγόρασα αλλά δεν του έχω δώσει ακόμη.

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
την λιχουδια αυτην την εδινα και εγω στις αρχες! το κακο με αυτες ηταν οτι μετα απο ενα διαστημα κολουσαν σαν να ειχαν χαλασει. αφου τις ανοιγα δεν διατηρουνταν αρκτετο καιρο και ετσι θεωρησα ακριβο να δινω 2,5 ευρω σε κατι που χαλαει σε 7 μερες! και ετσι του δινω κανα ζαμπονακι η κανενα μπισκοτο ολικης!

swtiria

Well-Known Member
7 Μαρτίου 2012
143
25
37
Πελλοπόνησος
2,5 καλα θα ηταν.... 5 τις πήρα. Εν πάσει περιπτώση έχω κάποια αλλα μπισκότα επίσης του δίνω cottage ακόμη το ζαμπον και το τυρί τα φοβάμαι... απλά μου είπαν από εκεί οτί είναι καλές για εκμάθηση και έχει βιταμίνες. αφού τις πήρα που τις πήρα θα δώσω απλά δεν ξέρω ποσότητα λέει από 2-10 ανάλογα με το μέγεθος.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Α εγω εχω τις αντίστοιχες γάλακτος. Παίρνω δύο, τις κανω μικρά κομμάτια και δίνω. Μαξιμουμ 4 δινω με αυτό τον τρόπο.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Μια χαρά είναι η γαλοπούλα και το τυράκι αλλά να θυμάσαι ότι τα έχεις για εκπαίδευση. Κόβε το τυρί/ζαμπόν σε μέγεθος ασπιρίνης και είσαι ΟΚ. Τα 10-15λεπτά εκπαίδευση που θα κάνει είναι λίγος χρόνος για να του πέσει "βαρύ".

elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
Ξεκινήσαμε και εμείς τις λιχουδιές! Στην αρχή της έδινα ψωμί που τρελαινεται! Σήμερα κρατούσα στο χέρι μου ένα κεφτεδακι και είδα άλλο σκυλι. Να περνάει δίπλα απο τις κότες και να μην δίνει σημασία!! Τυρί δεν έχω δοκιμάσει ακόμη. Μια μέρα της είχα δώσει και λουκανικακια φρανκφουρτης που και πάλι ξετρελαθηκε!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Ξεκινήσαμε και εμείς τις λιχουδιές! Στην αρχή της έδινα ψωμί που τρελαινεται! Σήμερα κρατούσα στο χέρι μου ένα κεφτεδακι και είδα άλλο σκυλι. Να περνάει δίπλα απο τις κότες και να μην δίνει σημασία!! Τυρί δεν έχω δοκιμάσει ακόμη. Μια μέρα της είχα δώσει και λουκανικακια φρανκφουρτης που και πάλι ξετρελαθηκε!
Νομίζω βρήκες το drive της...

Εγώ εδινα κεφτεδάκι σημερα στη Σελ, το μυρισε και εφυγε! Μου βγηκε γκουρμε

LenaBorderCollie

Well-Known Member
17 Μαϊου 2012
489
0
34
Θεσσαλονίκη
Eγώ πιο πολύ βραστό κοτόπουλο ή γαλοπούλα δίνω στην δικιά μου γιατί έχουμε πάρει πολλές διαφορετικές λιχουδιές και τρώει μόνο τις δύο και αυτές πολύ δύσκολα...
Η μία είναι η Pet camelot diamondlicious chicken & pollock sandwich και η άλλη είναι η Trixie soft snack bonkos with poultry.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Και εγώ πιο πολύ βραστό κοτόπουλο ή γαλοπούλα δίνω στην δικιά μου γιατί έχουμε πάρει πολλές διαφορετικές λιχουδιές και τρώει μόνο τις δύο και αυτές πολύ δύσκολα...
Η μία είναι η Pet camelot diamondlicious chicken & pollock sandwich και η άλλη είναι η Trixie soft snack bonkos with poultry.
Εμένα που εκτελεί εντολή "ελα' εξω και όταν ερχεται μυρίζει τη λιχουδιά και φεύγει? Και μιλάμε για λιχουδιά για την οποία αλλες ωρες σκοτώνει!

LenaBorderCollie

Well-Known Member
17 Μαϊου 2012
489
0
34
Θεσσαλονίκη
Και εμένα με τις ώρες της είναι δεν θα την φάει πάντα.Όταν ήμαστε έξω δεν τρώει λιχουδιές καθόλου.Αλλα το κοτόπουλο και την γαλοπούλα τα τσακίζει πάντα.Και καμία φορά και τυρί Cheddar...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97