Να τα πάρουμε ένα ένα....???
1)
Καταρχήν ποιος είπε ότι τα τυράκια, τα ζαμπονάκια, και τα κοτοπουλάκια απαγορεύονται και παχαίνουν??? 'Οταν κάνεις εκπαίδευση και χρησιμοποιείς λιχουδιές μειώνεις την ποσότητα της τροφής, αφαιρείς δηλαδή λίγο από την ημερήσια ποσότητα κροκέτας. Επίσης... οι λιχουδιές δεν είναι για χόρταση, είναι παρα πολύ μικρά κομματάκια πρώτον ο σκύλος για να μην χορταίνει κυριολεκτικά και μεταφορικά και δεύτερον για να μην αποστπάται από το μάθημα για να μασήσει (τεστ των 3 δευτερολέπτων). Εγώ λόγω μεγέθους δίνω λίγο περισσότερο από το κεφάλι της καρφίτσας και είναι δουπερ ευτυχισμένη!
2) Η
σοκολάτα είναι τοξική για τον σκύλο, καμία σχέση με όσα σου ανέφεραν ως πιθανές λιχουδιές τα παιδιά πιο πάνω.
3) Θα συμφωνήσω με τον
BiggBilly, πως ένα σκυλί με έντονο το food drive θα δουλέψει για κάθε τρόφιμο..... (εχω δει ενήλικο lab να δουλεύεται με την κροκέτα του, έχω δει σκυλίτσα ημίαιμο σπιτς να επιβραβεύεται με drontal!!), απλά μπορείς να παίξεις με το βαθμό συγκέντρωσης μεταξύ λιχουδιών που θα τις φάει και λιχουδιών που θα πεθάνει!!! Υπάρχει βέβαια πάντα η πιθανότητα το σκυλάκι να μην δουλεύει για φαγητό αλλά για παιχνίδι ή ακόμα καλύτερα χάδι.
4)Προσωπικά θα προτιμούσα σε κουτάβι υγιηνές λιχουδιές όπως το βραστό κοτόπουλο ή γαλοπούλα και όχι τυποποιημένες του εμπορίου.
5) Σήμερα το πρωί κάναμε την εκπαίδευσή μας με 4 νυφάδες δημητριακών και μιλάμε για ολόκληρο σεσιον εντολών και τρικ....
Άσε λοιπόν τη φαντασία σου να δουλέψει και θα σου δείξει ο σκύλος τι είναι αυτό για το οποίο θα δουλέψει.
6) Θα σου δείξει κάποιος πως να εκπαιδεύεις θετικά το κουτάβι??? Εάν όχι δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα στην θετική, παίρνουμε λιχουδιά και πάμε για την πρώτη εντολή... πρέπει να χτίσεις υπόβαθρο για να αρχίσεις να δουλεύεις, ώστε να αναπληρώσεις το κενό που θα σου αφήσει το κομμάτι της κυριαρχίας που δεν θα βάλεις.