λιγη βοηθεια

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.361
8.175
Δοκιμασα σημερα με ενα μπαλακι μεσα στο μπολ, ισως και να το εφαγε πιο αργα δεν ειμαι 100% σιγουρος :p. Αφου δεν εφαγε και το μπαλακι μαζι παλι καλα.
επειδη ειναι κατι καθημερινης χρησιμοτητας, εγω πηρα το μπωλ. Ασε που το μπαλακι μετα απο 1-2 θα το βγαζει απλα και θα συνεχιζει!!! Με το μπολ εκει που ετρωγε σε 5-10 δευτερολεπτα μετα ετρωγε σε 40-50 . Ηταν προοδος. :LOL: Επισης οταν αλλαξα κροκετες σε ενηλικων το καλοκαιρι αρχισε να τρωει ακομα πιο αργα, τωρα το πιανει το λεπτο ισως. :D

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
ναι ναι ειναι και ο ατιμος εξαιρετικα λαιμαργος, οταν ηταν ακομα μικροτερος ειχε ανεβει στο γραφειο μου, μεσω καρεκλας, και εφαγε ρεβυθια. περπατημα στην βολτα με την μουσουδα μονιμως κατω. 250 γρ τροφη τη μερα και παλι φαινεται να πειναει
Επισης ρε παιδια πως μπορω να τον κανω να μην καταπινει την τροφη? σαν να μην μασαει καθολου ειναι μερικες φορες. Να παρω μεγαλυτερη κροκετα?
Ο δικός μου 3-4 μηνών είχε φάει περίπου 1,5 κιλό τροφή που είχε βρει επάνω σε μια ντουλάπα..Σε νιώθω.

Γενικά να ξέρεις ότι δεν είναι στη φύση του σκύλου-λυκου να πολυμασαει όπως εμείς ας πούμε.
Συνήθως κόβουν μεγάλα κομμάτια κρέατος τα οποία καταπίνουν έτσι ολόκληρα (ίσως κάνουν ένα υποτυπώδες μάσημα).

Αν θες να τρώει πιο αργά μπορείς ν βάλεις μέσα στο μπολακι του ένα μπαλάκι του τένις π.χ ή να πάρεις το ανάλογο μπολ

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
ναι ναι ειναι και ο ατιμος εξαιρετικα λαιμαργος, οταν ηταν ακομα μικροτερος ειχε ανεβει στο γραφειο μου, μεσω καρεκλας, και εφαγε ρεβυθια. περπατημα στην βολτα με την μουσουδα μονιμως κατω. 250 γρ τροφη τη μερα και παλι φαινεται να πειναει
Επισης ρε παιδια πως μπορω να τον κανω να μην καταπινει την τροφη? σαν να μην μασαει καθολου ειναι μερικες φορες. Να παρω μεγαλυτερη κροκετα?
Ο δικός μου 3-4 μηνών είχε φάει περίπου 1,5 κιλό τροφή που είχε βρει επάνω σε μια ντουλάπα..Σε νιώθω.

Γενικά να ξέρεις ότι δεν είναι στη φύση του σκύλου-λυκου να πολυμασαει όπως εμείς ας πούμε.
Συνήθως κόβουν μεγάλα κομμάτια κρέατος τα οποία καταπίνουν έτσι ολόκληρα (ίσως κάνουν ένα υποτυπώδες μάσημα).

Αν θες να τρώει πιο αργά μπορείς ν βάλεις μέσα στο μπολακι του ένα μπαλάκι του τένις π.χ ή να πάρεις το ανάλογο μπολ

manos-_

Well-Known Member
4 Φεβρουαρίου 2018
54
80
32
επειδη ειναι κατι καθημερινης χρησιμοτητας, εγω πηρα το μπωλ. Ασε που το μπαλακι μετα απο 1-2 θα το βγαζει απλα και θα συνεχιζει!!! Με το μπολ εκει που ετρωγε σε 5-10 δευτερολεπτα μετα ετρωγε σε 40-50 . Ηταν προοδος. :LOL: Επισης οταν αλλαξα κροκετες σε ενηλικων το καλοκαιρι αρχισε να τρωει ακομα πιο αργα, τωρα το πιανει το λεπτο ισως. :D
https://sopuppies.gr/product/mpol-faghtou-gia-laimargous-skylous-eat-slow-live-longer-mple/
κατι τετοιο θα παρω και εγω. δεν ξερω και την ακριβη ηλικια του μικρου. υποτιθεται οτι στις 4 του μηνα εγινε 4 μηνων αλλα δοντακι ακομα να πεσει

Αναποφασιστα αυτακια. θα σηκωθουν αραγε?

Attachments

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.361
8.175
παραειναι μαρτυριο αυτο το μπολ!!!! εγω πηρα κατι πιο απλο, ενα τετοιο. Τωρα που μεγαλωσε και σε αυτο δυσκολευεται να χωσει τη μουσουδα . Το παραπανω θα μου το πεταγε στο κεφαλι πιστευω!
SLOW_FEED________4f1859d86f6db-600x800.jpg

manos-_

Well-Known Member
4 Φεβρουαρίου 2018
54
80
32
παραειναι μαρτυριο αυτο το μπολ!!!! εγω πηρα κατι πιο απλο, ενα τετοιο. Τωρα που μεγαλωσε και σε αυτο δυσκολευεται να χωσει τη μουσουδα . Το παραπανω θα μου το πεταγε στο κεφαλι πιστευω!
View attachment 66234
Εχεις ενα δικιο για το μπολ.. Θα παρω και τα δυο και το μπολ-μαρτυριο θα ειναι για τιμωρια :LOL:

• Like
Reactions: medusa

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.361
8.175
Εχεις ενα δικιο για το μπολ.. Θα παρω και τα δυο και το μπολ-μαρτυριο θα ειναι για τιμωρια :LOL:
Μου αρεσε παντως, καλο λινκ, θενκς! θα του παρω το large οχι ομως για τιμωρια, για παιχνιδι απασχοληση απογευματινη!

• Like
Reactions: manos-_

12 Ιουλίου 2017
6
3
29
Καλησπερα παιδια!
εχω ενα κουταβι 4 μηνων, εδω και 10 μερες εχουμε αρχισει τις βολτες, εχω τις εξης αποριες οσον αφορα την εκπαιδευση και συμπεριφορα του.
1. πως να τον μαθω να μην τρωει απο κατω, ο ατιμος ειναι πεισματαρης αμα βαλει κατι στο στομα του που ξερει πως θελω να το παρω φευγει μακρια μου,ειναι παντα με λουρι εκτος μερικες φορες σε περιφραγμενο χωρο (εαν δεν τρωγεται) και το τρωει οσο πιο γρηγορα μπορει (εαν τρωγεται)
2.με σκυλια που φοβαται ,συνηθως σκυλοι πανω κατω ενος ετους που τον πλησιαζουν πιο ατσουμπαλα, να τον αφησω να εξοικειωθει η να τα αποφευγω μιας και φοβαται?

1.Να τον εχεις παντα με λουρι και να τον Λες "ΜΗ" καθε φορα που τρωει απο κατω

2.Παντα να τον αφηνεις με αλλα σκυλια γιατι καθε σκυλος(οπως και καθε παιδι)πρεπει να κοινωνικοποιηθεί!

manos-_

Well-Known Member
4 Φεβρουαρίου 2018
54
80
32
1.Να τον εχεις παντα με λουρι και να τον Λες "ΜΗ" καθε φορα που τρωει απο κατω

2.Παντα να τον αφηνεις με αλλα σκυλια γιατι καθε σκυλος(οπως και καθε παιδι)πρεπει να κοινωνικοποιηθεί!
1. To δουλευουμε με λιχουδια στο χερι μονιμα
2.Το προβλημα αυτο ξεπεραστηκε τωρα ισα ισα που εχει αποκτησει παραπανω αερα απο οσο πρεπει ο μικρος :p

manos-_

Well-Known Member
4 Φεβρουαρίου 2018
54
80
32
ρε παιδια ξερω ειναι κουραστικο.. αλλα γυρω στα 50-60Ε το μεγαλο τσουβαλι ποια τροφη να προτιμισω?
ειμαι πρωταρης και ειναι τοσες πολλες που εχω κουραστει να διαβαζω πραγματικα.. δεν μπορω να καταληξω πουθενα. βρηκα belcando gf στα 60 μαλλον εκει θα παω εκτος αν εχει καποιος κατι καλυτερο

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.361
8.175
ρε παιδια ξερω ειναι κουραστικο.. αλλα γυρω στα 50-60Ε το μεγαλο τσουβαλι ποια τροφη να προτιμισω?
ειμαι πρωταρης και ειναι τοσες πολλες που εχω κουραστει να διαβαζω πραγματικα.. δεν μπορω να καταληξω πουθενα. βρηκα belcando gf στα 60 μαλλον εκει θα παω εκτος αν εχει καποιος κατι καλυτερο
Μικρες διαφορες εχουν πανω κατω,αμα αρχισεις και ψυριζεις οντως ακρη δε βρισκεις. Αυτη που ειπες καλη τροφη ειναι . Απλα παρε μια μικρη πρωτα, δες αν του καθεται καλα απο ολες τις αποψεις και συνεχισε.

• Like

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
1.
Μόνο με σωστά σκυλιά όμως,επίσης αυτό μπορεί να γίνει μέχρι κάποια ηλικια,μετά πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός ειδικά στην εφηβεία του.
Το να αφήνεις όμως έτσι απλά ελευθερο το σκύλο με άλλα σκυλιά μπορεί να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από ότι λύνει

manos-_

Well-Known Member
4 Φεβρουαρίου 2018
54
80
32
Μόνο με σωστά σκυλιά όμως,επίσης αυτό μπορεί να γίνει μέχρι κάποια ηλικια,μετά πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός ειδικά στην εφηβεία του.
Το να αφήνεις όμως έτσι απλά ελευθερο το σκύλο με άλλα σκυλιά μπορεί να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από ότι λύνει
Για την ωρα ρωταω πριν παμε κοντα και τον πλησιαζω σε οσο παραπανω μπορω, να μυριστει να παιξει λιγο κτλ.. Ο μικρος δεν θελει να τον μυριζουν οποτε παει απο πισω του καποιος σκυλος κατεβαζει ουρα και παιρνει μια σταση σαν να καθεται, αλλιως δεν εχει καποιο θεμα

manos-_

Well-Known Member
4 Φεβρουαρίου 2018
54
80
32
Μολις εχασε το πρωτα δοντακια ο μικρος!! Μπορω απο αυτο να ξερω την ακριβη ηλικια του? λιγο πανω απο 4 μηνων υπολογιζουμε.
Επισης τωρα που του φυτρωνουν τα νεα δοντια χρειαζεται καποια ξεχωριστη μεταχειριση?

manos-_

Well-Known Member
4 Φεβρουαρίου 2018
54
80
32
Και κατι ακομα.. υπαρχει ενα pet shop στην περιοχη μου που πουλαει grain free-ολιστικη τροφη σε δελεαστικη θα ελεγα τιμη, Το προβλημα ειναι πως η συσκευασια λεει πανω adult. Αυτοι ισχυριζονται οτι οι ολιστικες ειναι για ολες τις ηλικιες.
Ισχυει κατι τετοιο?

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Οχι ακομα adult. Στους 7-8 μηνες. Βρες μια τροφή που να του καθεται καλα (να τρωει με ορεξη και να εχει καλα κουραδακια) και μεινε σε αυτην. Οι πολλες εναλλαγες συνηθως γυρνανε μπουμερανγκ

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.361
8.175
εγω θα ελεγα να παραμεινεις σε μια καλη τροφη puppy αλλο ενα τριμηνακι, δηλαδη οσο κραταει η μεγαλη αναπτυξη. Αλλες οι αναγκες ενος μωρου σε αναπτυξη αλλες ενος ενηλικα.

Τα δοντακια και μενα καπου εκει τα αλλαξε 4 ως 6 μηνων.
Καπου θα δεις και θεματα για το πως μπορεις αν τον ανακουφιζεις λιγο αυτο το διαστημα, πχ θυμαμαι εβαζα βρεγμενες πετσετες δεμενες κομπο στη καταψυξη να παγωσουν και του εδινα να μασουλαει κ.τ.λ

• Like

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Και κατι ακομα.. υπαρχει ενα pet shop στην περιοχη μου που πουλαει grain free-ολιστικη τροφη σε δελεαστικη θα ελεγα τιμη, Το προβλημα ειναι πως η συσκευασια λεει πανω adult. Αυτοι ισχυριζονται οτι οι ολιστικες ειναι για ολες τις ηλικιες.
Ισχυει κατι τετοιο?
Ποια τροφη ειναι; Δεν εχει κωδικο puppy ή δεν εχει Puppy grain free; Δεν θα παθει κατι βεβαια με την adult, σε καποιες φυλες μαλιστα καλο ειναι να δινεις adult στο κουταβι. Ψαξε ομως και αλλου, δυσκολο να μην κωδικο Puppy αυτη η τροφη. Ακομα και σε grain free να μην εχει δεν θα παθει τιποτα να φαει μια απλη ολιστικη Puppy, ας εχει και δημητρικα, για μερικους μηνες.

• Like

manos-_

Well-Known Member
4 Φεβρουαρίου 2018
54
80
32
http://www.unimarkpetfood.com/en/pet-food-spain/summit10-grain-free
η τροφη ειναι αυτη εδω. εχει κωδικο puppy η εταιρια αλλα οχι grain free.
πιο πριν του δινα την dmf puppy και τα κακα ηταν αρκετα μαλακα μαλιστα λιγο κιτρινο που ειχε η κροκετα (υποθετω το καλαμποκι) υπηρχε αυτουσιο και στα κακα, οποτε λεω να προτιμισω grain free.
Στο pet shop εχουν στα 55 το 12κιλο και την πουλανε και χυμα. Δεν εχω βρει κατι αλλο σε τοσο καλη τιμη για αυτο ρωταω και ως φοιτητη με βολευει και το χυμα μηπως και ξεμεινω.
Παντως πηρα ενα κιλο για δοκιμη και μιση μιση που την τρωει ακομα εχουν φτιαξει τα κακα και το τριχωμα του μου φαινεται πιο ομορφο ας πουμε.

manos-_

Well-Known Member
4 Φεβρουαρίου 2018
54
80
32
Τελικα πηρα την ambrosia growth η οποια και του αρεσει και του "καθεται καλα".
Μια ερωτηση παιδια ποτε και πως να κανω την μεταβαση απο τα 3 γευματα που δινω στα 2?