Kαι καπου εδω (ξανα)μπαινουμε κ εμεις.
Η Χιονα φοβαται τους δυνατους θορυβους κ οχι μονο.
Αυτο π μου κανει ΤΡΟΜΕΡΗ εντυπωση ειναι πως φοβαται ΜΕΣΑ στο σπιτι και οχι EΞΩ.
Εχει τυχει να πεσει τουφεκια και να ειναι τελειως αδιαφορη ενω μεσα στο σπιτι ετυχε να κλεισει πορτα απο τον αερα κ κοντεψε να μεινει.
Τα συμπτωματα πανω κατω σαν αυτα που περιγραφετε.Τρεμουλο στα ποδια,δεν ακουει οσο και να της φωναζω,τρεχει να κρυφτει...Αυτο που εκανα ηταν να αδιαφορω καθε φορα που φοβαται και να κανω σαν να μην συμβαινει τπτ.Μερικες φορες επιτιδες εκλεινα την πορτα του δωματιου κ πετουσα κατω ενα βιβλιο εντελως αδιαφορα για να εξοικιωνεται με τον ηχο.
Εχουμε παει σε οικοδομες,σε μερη με κομπρεσερ,σε φορτηγα διπλα,γενικα οπου εχει θορυβο ωστε να συνιθιζει.
Αν συρουμε καρεκλα φευγει να κρυφτει,αν κλεισουμε δυνατα μια πορτα πανικοβαλεται.
Το ειχαμε ξεχασει το θεμα,για λιγο, μεχρι σημερα που αρχισε παλι να φοβαται υπερβολικα θα ελεγα οταν εκλεισε παλι μια πορτα.Πρεπει να ασχοληθω περισσοτερο.
Και ξεκινησα.Την εβαζα να περπαταει διπλα μου.Κουνουσα μια καρεκλα ωστε να ακουστει θορυβος.Αν δεν αντιδρουσε και εμενε διπλα επερνε λιχουδια.Αν πεταγοταν προχωρουσαμε σαν να μην συμβαινει τπτ.
Να συνεχισω ετσι? Δλδ,διπλα το σκυλι,κροτος,αν μεινει διπλα-αταραχη δινω λιχουδια,αν πεταχτει αγνοω,συνεχιζω περπατημα και παμε στον επομενο ''μπαμπουλα''.
(ΕΙΔΙΚΑ μεσα στο σπιτι φοβαται ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.Εχω καποιες υποψιες αλλα δεν ειμαι σιγουρος.Οταν την ειχα φερει στο σπιτι,ετυχε να πεσει πισω της ενα σανιδι και την τρομαξε.Νομιζω πως απο τοτε επαθε το ντουβρουτζα.)
Υ.Γ.
Την ''εκπαιδευση'' καλυτερα να την κανουμε φοροντας κολαρο ή το στηθολουρο που φοραει συνηθως?Τα κατσε,μεινε,κατω,ελα τα εχουμε εμπεδωσει αλλα πανω στο πανικο δεν καταλαβαινει Χριστο!