κουτάβι λαμπραντόρ

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Εγώ και στο άλλο θέμα σε ρώτησα από που θα πάρετε το κουτάβι και μου είπες από "αξιόπιστο εκτροφέα"!
Πως από κει μπορούσαμε να καταλάβουμε ότι "αξιόπιστος εκτροφέας" δεν είναι ο "αξιόπιστος εκτροφέας" αλλά ο "αξιόπιστος κτηνίατρος";

Kos σαφώς και μακάρι το σκυλάκι να είναι καλά και να μην αντιμετωπίσουν κανένα από τα προβλήματα!Αυτό όμως δεν έχει καμία σχέση!

Για μένα οι συζητήσεις περί puppy mills κι επιλογής σκύλου δνε είναι ποτέ off topic, ακόμη κι αν το θέμα είναι "Πως καλλιεργούνται τα μπρόκολα για να ταίσουμε τα σκυλιά μας"
Όποιος άλλος θέλει όμως μπορεί να το σβήσει!

Pedigree σου έδωσε;
Ποιό είναι το όνομα αυτού του εκτροφείου που συνεργάζετε;

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
παιδια μια παρακληση...

ας μεινουμε στο θεμα και στην ενημερωση της dimvagio και ως προς το κουταβι της αλλα και τα "στραβα" της υποθεσης.

καποια μηνυματα ηταν offtopic απο ολους μας...αυτα θα σβηστουν και η συζητηση θα συνεχιστει ομαλα και ενημερωτικα...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Βρε κοριτσι/αγορι μου γλυκο ο κτηνιατρος ειναι μονο για να γιατρευει τα ζωα!Σωστα?Σωστα!!!Συμφωνεις?Πιστευω ναι...

Οτιδηποτε αλλο ειναι δεν ειναι αρμοδιοτητα του και μπορει να κρυβει κινδυνους!Πολλους!Μεχρι και οτι να ναι κουταβι μπορει να σου φερει!

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
Γκρινιάρη....:D:D:D:D:D
ξερεις γιατι εκνευριζομαι κατερινα γιατι σε πολλα θεματα αμεσως πεφτει το offtopic εδω ομως οχι. Οταν καποιος λεει οτι δεν πηρε το κουταβι του απο εκτροφεα οτι και απορια αν εκφρασει το θεμα καταληγει γατι δεν το πηρε απο εκτροφεα. Ιδιως σε αυτη την πριπτωση που του εχουν εξηγηθει και οι λογοι νομιζω οτι πρεπει να του απαντησουμε στην ερωτηση του. Ενταξει και γω ειμαι καθετος σε οτι αναφορα την αγορα απο καποιο σοβαρο εκτροφεα και το τονιζω σοβαρο αλλα δεν μπορει καθε θεμα να καταληγει εκει

dimvagio

Well-Known Member
5 Δεκεμβρίου 2009
112
0
33
thessaloniki
ναι ωραια! συμφωνω στελιο! αλλα απο τη στιγμη που μου ειπε πως το παιρνει απο εκτροφεα και δεν ημουν υποψιασμενη δεν ηταν δυσκολο..

για να τελειωσει το θεμα το σκυλι ειναι απο εκτροφεα στην ουγγαρια, με τα βιβλιαρια του, τα διαβατηρια του και το pedigree του! αν τωρα καποιος θελει να με βοηθησει με τις αποριες μου καλως!!!

Μιχαελα

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2009
412
0
για να τελειωσει το θεμα το σκυλι ειναι απο εκτροφεα στην ουγγαρια, με τα βιβλιαρια του, τα διαβατηρια του και το pedigree του! αν τωρα καποιος θελει να με βοηθησει με τις αποριες μου καλως!!!
απο ποιο εκτροφειο ειναι αν επιτρεπεται?σορυ που ειμαι offtopic απλα το εχω απορια..ευχαριστω..

dimvagio

Well-Known Member
5 Δεκεμβρίου 2009
112
0
33
thessaloniki
αυτο δεν το γνωριζω.το pedigree της δεν εχει ερθει ακομα.οταν ερθει... παντως εχει διεθνες διαβατηριο..αν ηταν κατι παρανομο δε θα μπορουσε να βγει απο τη χωρα

dimvagio

Well-Known Member
5 Δεκεμβρίου 2009
112
0
33
thessaloniki
ειναι κανεις προθυμος να μου λυσει καποιες αποριες οσον αφορα την ανατροφη του κουταβιου? ευχαριστω εκ των προτερων :)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Αφου το σκυλί σου είναι απο εκτροφείο, πάρε ένα τηλεφωνο τον εκτροφέα κι ευχαρίστησέ τον για την κουτάβα!
Εξάλλου οι καλές σχέσεις με τον εκτροφέα για μένα είναι πολύ σημαντικές αφού μπορεί να σου δώσει πολλές βοήθειες στην ανατροφή του κουταβιού σου!
Μην εκπλαγείς ομως αν σου πει ότι δεν είναι δικό του κουτάβι, ή ότι οτ σκυλί ζει πχ στην Γερμανία, γιατί όταν υπάρχουν μεσάζοντες όλα παίζουν....

Ότι θα σε βοηθήσουμε στις απορίες σου είναι δεδομένο, ανεξάρτητα από αυτό που συζητάμε!
Ήδη κάποιες απαντήσεις σου έχουν δωθεί αλλά ίσως δεν τις πρόσεξες στον χαμότων υπολοιπων μηνυμάτων!

Σχετικά με τον ύπνο τα σκυλιά κοιμούνται διαφορετικά από εμάς, περισσότερες ώρες αλλά και περισσότερες φορές μικρότερης διάρκειας!
Το σκύλο σου, είδικά τώρα που είναι κουτάβι ασε τον να κοιμάται οποτε θέλει κι όσο θέλει!Εξάλλου ακόμα δεν μπορεί να ελέγξει ούτε καντην κύστη του για πολλές ώρες οπότε πρέπει να κάνει τις ανάγκες του κάποιες φορές μέσα στη νύχτα!

Μεγαλώνοντας θα αποκτήσει ένα ρυθμό κοντινό με τον δικό σας, αλλά κι όταν θα ξυπνάει την νύχτα δεν θα σας ενοχλεί ιδιάιτερα!

Σχετικά με τα δαγκώματα καλό είναι να μηντου επιτρέπετε να σας δαγκώνει, για να μην το κάνει κι όταν μεγαλώσει που τότε θα είναι ακόμα πιο ενοχλητικό!

Αν ψάξεις στο κομμάτι του forum με την εκπάιδευση, θα βρεις πολλά θέματα που αναφέρονται στο πως να κόψει το δάγκωμα!
Ένα είναι αυτό:http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=7730

Για το να κάνει τις ανάγκες έξω θα ακολουθήσεις την ίδια διαδικασία που της έμαθες και το μπαλκόνι!Όταν θα είναι η ώρα να τα κάνει, δηλαδή μόλις ξυπνήσει, αφού φάει, αφού παιξει κι όταν την βλέπεις ότι ψάχνει να τα κάνει, θα την παίρνεις και θα την πηγαίνεις εκεί που θες να τα κάνει!Όταν τα κάνει έξω θα την επιβραβεύεις σαν να έκανε το πιο σπυδαίο πράγμα του κόσμου ώστε να συνδέσει το να τα κάνει έξω με ευχάριστα γεγονότα!

Last edited:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Καταρχην θα πρεπει να την εχεις περιορισμενη!Τα κουταβια δεν λερωνουν τον "χωρο" του και η καλυτερη λυση ειναι ενα Crate-Κλουβι!

Μεχρι να κανει τα εμβολια θα της ορισεις εσυ το μερος που θα κανει την αναγκη της!Στο μπαλκονι θα ειναι,στην τουαλετε σας,στο σαλονι,οπου θελετε εσεις!

Να ξερετε οτι τα κουταβακια κανουν την αναγκη τους μετα απο το φαγητο,μετα απο τον υπνο,μετα απο εντονο παιχνιδι!Ειναι οι 3 χρονικες στιγμες που θα θελει το κουταβακι να κανει την αναγκη του!

Οσον αφορα το κομματι οτι ξυπναει το βραδυ,απλα...αλλαξε πλευρο!

dimvagio

Well-Known Member
5 Δεκεμβρίου 2009
112
0
33
thessaloniki
καποιος απο το φορουμ μου ειπε να μην του δινω σημασια οταν ξυπναει..και ηθελα να ρωτησω αυτο ακριβως..οταν ξυπναει το βραδυ πολλες φορες θελει να κανει τις αναγκες του..αρα δεν μπορω να μην του δινω σημασια.. τις ειδα τις απαντησεις για το δαγκωμα και σας ευχαριστω...

dimvagio

Well-Known Member
5 Δεκεμβρίου 2009
112
0
33
thessaloniki
στελιο μου της εμαθα να τα κανει στο μπαλκονι.. οταν ερθει η ωρα να κανει και βολτες πως να της μαθω να μην τα κανει στο μπαλκονι αλλα στο δρομο?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Έχει αναφερθεί νομίζω ξανά, αλλά δεν θυμάμαι που, ότι τα σκυλιά που γκρινιάζουν για τουαλέτα συνήθως μαθαίνου γρήγορα να κάνουν τις ανάγκες τους εκεί που πρέπει!

Αν το σκυλί γκρινιάζει το βράδυ επιεδή θέλει να κάνει τις ανάγκες του προσωπικά πιστεύω οτι πρέπει να το πηγαίνεις να κάνει τις ανάγκες του αλλά τίποτα άλλο, όχι παιχνίδια και τέτοια!
Είναι κρίμα να το αναγκάσεις τελικά να τα κάνει εκεί που κοιμάται ενώ το ίδιο σου ζητάει να πάει στην τουαλέτα!

Το crate σίγουρα θα σε βοηθήσει στην εκμάθηση τουαλέτας!

Για την εκμάθηση να τα κάνει στο δρόμο, έκανα edit στο προηγούμενο post moy!

dimvagio

Well-Known Member
5 Δεκεμβρίου 2009
112
0
33
thessaloniki
aha..καταλαβα.. οσον αφορα το δαγκωμα δλδ να μην την αφηνω να δαγκωνει ουτε την πετσετα της και να τραβαω εγω απο τη μια και αυτη απο την αλλη? την ενθαρρυνω μηπως ετσι να δαγκωνει γενικα?

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
aha..καταλαβα.. οσον αφορα το δαγκωμα δλδ να μην την αφηνω να δαγκωνει ουτε την πετσετα της και να τραβαω εγω απο τη μια και αυτη απο την αλλη? την ενθαρρυνω μηπως ετσι να δαγκωνει γενικα?
Ποτέ δεν το κάνεις αυτό με ένα Λαμπ...τα σκυλιά αυτά είναι θηραμματοφόροι και πρέπει να σου αφήνουν η να σου φέρνουν στα χέρια σου το οποιοδήποτε παιχνί, μπάλα, dummy ...από μόνα τους...!!!
Εκτός από το γεγονός ότι την ενθαρρύνεις να δοκιμάζει τη δύναμή της και τα σαγόνια της...και αν της αφήσεις τη πετσέτα ..έχει κερδίσει!!

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Αν το σκυλί γκρινιάζει το βράδυ επιεδή θέλει να κάνει τις ανάγκες του προσωπικά πιστεύω οτι πρέπει να το πηγαίνεις να κάνει τις ανάγκες του αλλά τίποτα άλλο, όχι παιχνίδια και τέτοια!
Είναι κρίμα να το αναγκάσεις τελικά να τα κάνει εκεί που κοιμάται ενώ το ίδιο σου ζητάει να πάει στην τουαλέτα!

Το crate σίγουρα θα σε βοηθήσει στην εκμάθηση τουαλέτας!
Η κοιτάς να το προλαβαίνεις. Η δικιά μου όταν ήταν κουτάβι κοιμόταν γύρω στις 21:00, την ξυπνούσα όμως πριν πάω για ύπνο και την πήγαινα στο κήπο, έκανε τις ανάγκες της και μετά πάλι στο crate μέχρι το πρωί. Δεν το λέρωσε ούτε μια φορά!!!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
καποιος απο το φορουμ μου ειπε να μην του δινω σημασια οταν ξυπναει..και ηθελα να ρωτησω αυτο ακριβως..οταν ξυπναει το βραδυ πολλες φορες θελει να κανει τις αναγκες του..αρα δεν μπορω να μην του δινω σημασια.. τις ειδα τις απαντησεις για το δαγκωμα και σας ευχαριστω...
Ο Στέλιος εννοεί ότι εφόσον τη έχεις μέσα σε crate..αν ξυπνήσει δεν της δίνεις σημασία..
Αλλά και αυτό εξαρτάται πόσε ώρες την έχεις αφήσει μέσα..
Τα δικά μου δεν άντεχαν το βρα΄δυ πα΄νω από 6 ώρες...οπότε στις 6.30...ξύπναγα!!!

dimvagio

Well-Known Member
5 Δεκεμβρίου 2009
112
0
33
thessaloniki
τελεια...δλδ το crate ειναι απαραιτητο..εγω της εχω περιφραξει ενα χωρο στο σπιτι και εχει μαθει να βγαινει απο εκει..οποτε οταν ξυπναει ξυπναω κι εγω γτ δε θελω να τα κανει μεσα στο σπιτι..το crate θα ειναι η λυση πιστευω

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul