Όχι ότι έχει κάποιο νόημα που θα χάσω το χρόνο μου να τα γράψω, αλλά θα το κάνω....
Αν θέλεις να δώσεις την καλύτερη τροφή σημαίνει γύρω στα 70-80 ευρώ το μήνα στην τροφή. Αν κάνεις υπομονή και βάλεις αυτά τα λεφτά στην άκρη, σε ένα δεκαμηνο έχεις μαζέψει το απαραίτητο πόσο για εκτροφικό κουτάβι. Εκτός κι αν "άντρα θέλω, τώρα τονε θέλω" οπότε, be my guest, στήριξε άλλη μια λάθος γέννα από τις τόσες που γίνονται στην Ελλάδα
Η πιο απλή, ρεαλιστική συμβουλή που σου δόθηκε. Μέχρι τότε θα έχεις χρόνο να διαβάσεις και εκτός forum , για να καταλάβεις τι βλακεια απεφυγες
Σε ευχαριστώ πολύ, αν και με αυτά που άκουσα μάλλον δεν θα πάρω ποτέ κουτάβι! Κουτάβι μπορούν να πάρουν μόνο αυτοί που διαθέτουν το 800αρι, οι υπόλοιποι απλά είμαστε απλά εγκληματίες που βοηθάμε τις γέννες στην πίσω αυλή! Αυτό κατάλαβα!!!
Σου είχα πατήσει και Like. Μακάρι όντως να καταλαβαινες, μακάρι να ίσχυε ο λόγος σου... αλλά όπως βλέπεις, δυστυχώς κουταβι μπορεί να πάρει ο καθένας, όπως κι εσύ
ο νομος λεει οτι επιτρεπεται κανεις να διασταυρωσει το σκυλι του (για μενα κακως) αλλα δεν επιτρεπεται να εμπορευτει τα κουταβια ...επομενως αφου τα πουλαει παρανομα πως δεν σκεφτεται το κερδος ???ποιο ειναι το κινητρο του???η βελτιωση της φυλης ??
Η αλήθεια είναι ότι όλοι όσοι γράφουμε σε αυτό το forum είμαστε μια οργανωμένη συμμορία που προσπαθούμε να πουλήσουμε σκυλιά μέσω εκτροφειων γιατί βάζουμε στην τσέπη μας αλλά τώρα χάσαμε ένα πελατακι που θα τα ακουμπήσει σε κάποιον ιδιώτη εκτός της συμμορίας......
Βρε παλικάρι, ειλικρινά δεν σε έβαλε σε καμία σκέψη ότι δεν βρέθηκε ούτε ένας να σου πει ότι εγκρίνει την αγορά από ιδιώτη; ένας; έστω για το ξεκάρφωμα ρε αδερφέ;
Εκτός όλων των άλλων λόγων που έχει μαλλιασει η γλώσσα μας να τους αναφέρουμε, πήγαινε να γίνεις συνενοχος σε μια παράνομη συναλλαγή
Σήμερα ρώτησα στην φιλοζωική 2-3 πράγματα και θα σου πω ακριβώς τι μου είπαν! Η δυσπλασία είναι ένα πρόβλημα που παρουσιάζουν τα περισσότερα Λαμπραντόρ! Ίσα ίσα μου είπαν οτί όταν παίρνεις σκυλί από εκτροφέα έχει περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσει δυσπλασία λόγω των πολλών γενών που περνάνε τα σκυλιά σε ένα εκτροφείο! Επίσης οι κυρίες με ρώτησαν για ποιο πράγμα το θέλω το σκύλο; Και τους απάντησα για συντροφιά, και μου είπαν ότι η δυσπλασία μπορεί να καταπολεμηθεί με παυσίπονα και εαν ο πόνος είναι έντονος με επέμβαση... και μου είπε ότι κοστίζει 400-500 ευρώ! Πότε μου είπε δεν μπορείς να προβλέψεις αν το σκυλί σου εμφανίσει δυσπλασία, είτε το πάρεις απο εκτροφέα, είτε απο ιδιωκτητη είτε από pet shop(μου είπε να μην τολμήσω να μπω εκει μέσα)! Αυτά, από 5 γυναίκες της Φιλοζωικής!
Και η θεία μου η Μπιρμπιλω αύριο μπορεί να της έρθει και να γίνει μέλος της φιλοζωικης και μεθαύριο να πει στον επόμενο Άκη που θα ενδιαφερθεί για αδέσποτο τις ίδιες ακριβώς παπαριες που θα ακούσει να λένε και οι υπόλοιπες εκεί μέσα. Και λοιπον; ρώτησες λεπτομέρειες για αυτά που σου είπαν; ζήτησες να στα αποδείξουν, να επιχειρηματολογησουν; συζήτησες μαζί τους να δεις από που προέρχεται αυτή η άποψη που σου είπαν;
Στο πρώτο σου post γράφεις μόνος σου "σίγουρα εάν έπαιρνες κουτάβι από εκτροφέα θα είχες το κεφάλι σου ήσυχο αλλά οκ"
Τελικά μόλις άκουσες την πρώτη φωνή που σου είπε αυτό που ήθελες να ακούσεις, πήρες την απόφαση σου. Τόσο απλά.
Και επίσης οι ίδιες μου είπαν ότι έχουνε συναντήσει πολλές περιπτώσεις σκύλων με δυσπλασία τα όποια προέρχονταν από εκτροφείο!
Καλώς η κακώς αυτά μου είπανε στη φιλοζωική, είτε με πιστεύετε είτε όχι!
Φυσικά και σε πιστεύω. Όσο έψαξα σε φιλοζωικες, άκουσα τις παπαριες του αιώνα, εκτός εξαιρέσεων, από "φιλοζωες" κυρατσες που δεν ξέρουν τον Χριστό τους για τον σκύλο. Άλλο η αγάπη που έχουν και άλλο οι γνώσεις.
Αφού εσύ θεωρείς ότι η κάθε κυρία Λουκία της φιλοζωικης έχει περισσότερες γνώσεις από κάποιους (έστω) ανθρώπους εδώ μέσα, δικαίωμα σου.
Και για να σου απαντήσω και επί της ουσίας: κανείς δεν σου είπε πήγαινε στο πρώτο εκτροφείο που θα βρεις την πιο χαμηλή τιμή και αγόρασε με κλειστά τα μάτια. Κανείς δεν ξέρει αν έχει δυσπλασία ένα σκυλί, μέχρι αυτό να βγάλει ακτινογραφιες. Ο
σωστός εκτροφεας εχει κάνει ή ξέρει τα αποτελέσματα των εξετάσεων για πολλές γενιές πίσω από τους γονείς του κουταβιου σου, άρα οι πιθανότητες να έχει δυσπλασία το κουταβι που προέρχεται από τέτοια γέννα είναι πρακτικά πάρα πολύ λίγες ως βιολογικοστατιστικά ελαχιστες . Κάποιος σου έδωσε και link σχετικά με το ποιος είναι ο κατάλληλος εκτροφέας και ποιος ο ακατάλληλος/ανευθυνος/επικυνδυνος (ουσιαστικά στην ίδια κατηγορία με τον ιδιώτη). Φυσικά ούτε αυτό σε κάλυψε μιας που εσύ:
Μόνος σου τα λες,μόνος σου τα αναιρεις.
Δέχεσαι μόνο την άποψη που σε βολεύει.
Νομίζεις ότι ξέρεις, αλλά στην πραγματικότητα ΔΕΝ ξέρεις τίποτα, εκτός από το όνειρο σου να ζήσεις με ένα λαμπραντορ.
Ειλικρινά σου εύχομαι να σου κάτσει το λαχείο και να μην έχεις κανένα πρόβλημα με το σκυλάκι που θα αγοράσεις.
Καλή τύχη