Άκη, με συγχωρείς πουλάκι μου, μα γράφεις χαζομάρες, με το συμπάθειο.
Είναι γνωστό, γενικώς, πως η εκτροφή σκύλων (η "σωστή" εκτροφή, αν θες τελωσπάντων), εξ'ορισμού δεν είναι επικερδής επιχείριση, μάλλον είναι περισσότερο ένα ακριβό χόμπι. Εμένα μία λίστα που μου άνοιξε τα μάτια όταν δεν ήξερα ντιπ για ντιπ, ήταν αυτή:
http://www.hellastar.com/starkennel/Times.html
Που τελωσπάντων, κάπως θα διαφοροποιείται για τα labs, μα καταλαβαίνεις, τι κόπος, τι προσοχή και σκέψη περιλαμβάνεται σε μια γέννα... Τα 800 ευρώ που δίνεις αντικατοπτρίζονται πρακτικά, σε "εφόδια" που προσφέρονται σε κάθε κουτάβι, σε αντίθεση με τους ιδιώτες, που δεν τους νοιάζουν τέτοια πράγματα (δυσπλασία? τι είν' τούτο???)
Φυσικά, κι εγώ όταν άρχισα να ενημερώνομαι, είχα ήδη πάρει σκυλί από γέννα φίλου...Μόλις 6 χρόνια μετά, το αγόρι μου έφυγε, μετά πόνων και χιλίων βασάνων, από χρόνιο, κληρονομικό, πρόβλημα.
Τα "προβλήματα" που γράφεις πως θα μπορέσεις να αντιμετωπίσεις, δυσπλασίες και λοιπά κληρονομικά, δεν είναι παίξε γέλασε, είναι προβλήματα που ταλαιπωρούν, που πονάνε, που πολλές φορές, δεν λύνονται. Κάνε βρε πουλάκι μου μια οικονομία κάποιους μήνες, αφού γράφεις πως τα λεφτά π.χ. για τροφή δεν σε ενδιαφέρουν, και δώσε εφόδια στο σκύλο σου.
Φυσικά, υπάρχουν και μυριάδες λαμπραντοροειδή αδεσποτάκια, που μένουν σε κλουβιά, και περιμένουν, μιαν καταραμένη άσπρη μέρα.
Επειδή την είδα τώρα δα την ταινία, η μάνα του Marley, ήταν rescue, ήδη έγγυος!