κουτάβια παντού

Για ποιούς λόγους θέλετε να παράγετε κουτάβια;

• Total voters
    22

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.244
3.081
Ας είναι, δεν πειράζει. Με ενοχλούν τόσες πολλές αυθαίρετες παραδοχές, human-crafted "αλήθειες", ιστορικά "δεδομένα" που είναι αδύνατον να επαληθευτούν και επιστημονικές και βιολογικές ανακρίβειες στην ιστορία του σκυλοκόσμου που τέτοιες θεωρητικές συζητήσεις προσωπικά μου είναι πολύ ενδιαφέρουσες να παρακολουθώ, είτε συμφωνώ είτε διαφώνω με το θέμα ή με αυτά που γράφονται.
θες να πεις κατι παραπανω πανω σαυτο γιατι δεν σε πιανω;

πριν λιγο καιρο μια 15χρονη ειχε δηλωσει οτι ηθελε να ζευγαρωσει την καθαροαιμη σκυλα της, μαζι με την στηριξη του εκτροφεα της. αυτο οι περισσοτεροι το κατακριναμε. γιατι αραγε;

Last edited by a moderator:

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.723
7.221
Για την ώρα, μόνο ότι με ενδιαφέρει να δω τις διάφορες απόψεις πάνω στο θέμα και κυρίως στα παράπλευρα θέματα που προκύπτουν, όπως η αναπαραγωγή των σκύλων γενικά, που καταδεικνύουν και το πώς ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται τις δυνατότητες και τη θέση του μέσα στο οικοσύστημα που τον φιλοξενεί.

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Δυστυχώς όταν ανοίγουν ταυτοχρόνως πολλά θέματα, δεν μπορει να γινει εποικοδομητική συζήτηση! Γιατι ο ένας απαντάει εδώ, ό άλλος εκεί και ο τρίτος παραπέρα...

Υποψιάζομαι ότι δεν ειναι κατασταλαγμένη η "απορία" στη σκέψη της θεματοθέτριας, το thread εξελίσσεται σε ανούσιο και ατέρμονο γρίφο.
Συμφωνώ λοιπόν με την ghelly

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Θα σου απαντησω σαν ενας ανθρωπος που δεν εχει εκτροφεα, αρχικα απο πολυ κακη αντιληψη των πραγματων κ υστερα, τωρα, που λεω εχω διαβασει κ πεντε δεκα πραγματα παραπανω, έχοντας πληρη επίγνωση των πράξεων μου (για τον οποιο επομενο συντροφο μου) γιατι πολυ απλα δεν εχω αναγάγει κανέναν εκτροφεα σε θεο ουτε θεωρω οτι εχουν το αλαθητο, οπως πολλοι υπερμαχοι τους που πεφτουν κ στην φωτια ή σε ριχνουν αν καταφερθεις εναντιον τους, εξαρταται...οπως μπορει να μου κατσει να γεννησω καποιο παιδι με το οποιο πρόβλημα ετσι μπορει να μου κατσει κ το καθαροαιμο που θα τοχω χρυσοπληρωσει επισης με χίλια δυο προβληματα...οποτε για μενα αυτο που ναι σημαντικο δεν ειναι αν θα μου κατσει, γιατι ειναι σαν το τζοκερ απτην ανάποδη, αλλα ναμαι εγω προετοιμασμενη οικονομικα,ηθικα κ κυριως ψυχολογικα να στηριξω το παιδι ή το σκυλι να το τρεξω στους καλυτερους γιατρους κ να του σταθω μέχρι τελους χωρις να το παρατήσω στο βουνο ή στο ίδρυμα, αναλογα για ποιο μιλαμε...
Οποτε εν ολιγοις ρωτάς κατι το οποιο ειναι εντελώς υποκειμενικο καθοτι ειναι καθαρα θεμα "παστας ανθρώπου" κ αντιληψεων του...
Τωρα...τα ημιαιμα οσο υπαρχουν καθαροαιμα θα υπαρχουν ΠΑΝΤΑ, γιατι παντα καποιος θαχει τις πιο φαεινες κ κουλ ιδεες εβερ!
Ειναι ενας ατερμονος φαυλος κυκλος που εαν κ εφοσον δεν διαπαιδαγωγηθει ο ντουνιάς όλος χαιρι δε θα δούμε!
Οσον αφορα γιατι τα καθαροαιμα ετσι κ τα ημιαιμα γιουβετσι...για μενα προσωπικα δεν υπάρχει διαφορα καμιά. ..κ αν θες θα σου πω οτι την Ηρα (την "ρατσα" της) την επελεξα καθαρα για αισθητικους λογους, δλδ στα ματια μου τα ροτ ειναι πανέμορφα, ουτε για φυλακα ουτε για τιποτα αλλο, τωρα που χω ζησει την Ηρα κ ερωτευτηκα τον χαρακτηρα της θα ηθελα το επομενο να της μοιαζει μοναχα σαυτο κ ας ηταν το πιο κακασχημο σκυλι...
κ ξερω οτι αν παρω πχ αλλο ροτ ή ακομη κ αν γεννησει η ιδια δε παει να πει οτι θα της μοιαζει σε τιποτα...κ αυτο τζοκερ θαναι...

Astr0peleki

Active Member
23 Μαϊου 2015
39
47
Αθήνα
LaCat said:
@@ioanna a , με μια επιφύλαξη νομίζω ότι καταλαβαίνω τον τρόπο σκέψης σου -και αν το κάνω σωστά μάλλον σε γενικές γραμμές τον συμμερίζομαι.

Λοιπόν, εγώ θα αναπαρήγαγα το σκύλα μου εφόσον συντρέχουν σωρρευτικά οι παρακάτω προϋποθέσεις:
Είναι υγιής,
έχει καλό χαρακτήρα,
δεν έχει μορφολογικό ελάττωμα.
Έχω το χρήμα για να καλύψω μια γέννα σύμφωνα με τα ιατρικώς προβλεπόμενα
και το χρόνο για να ασχοληθώ όσο πρέπει με τα κουτάβια.
Ήξερα ότι θα πάνε σε καλά σπίτια και αν όχι ότι μπορώ να τα κρατήσω εξασφαλίζοντας ότι θα ζουν καλά.

LaCat, θα χρησιμοποιήσω μέρος από αυτά που γράφεις, γιατί αυτό ακριβώς αντιπροσωπεύει μια ''σωστή'' γέννα -από ιδιώτη- που είτε έγινε είτε δεν έγινε εσκεμμένα ίσως, αλλά τηρήθηκαν όλες οι προϋποθέσεις για να γεννηθούν υγιή κουτάβια και η μάνα να είναι χωρίς προβλήματα από την όλη διαδικασία. Και που φυσικά δεν τα πουλάει. Είναι προσωπική μου γνώμη.
Επειδή, τα δύο μου πρώτα σκυλιά (τα οποία γεννήθηκαν τη δεκαετία του 90')τα πήρα από οικογένειες, οι οποίες φρόντισαν για όλα τα παραπάνω που αναφέρονται - και ΔΕΝ πλήρωσα για να τα αποκτήσω, απλώς τα μεγάλωσα, φροντίζοντας να ζήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα,προσφέροντάς τους τα καλύτερα, θεωρώ ότι δεν είναι κακό να αποκτήσεις ένα σκυλί με τέτοιο τρόπο από το να πας να πληρώσεις από εκτροφέα (καλά, για πετ σοπ ΔΕΝ το συζητάμε, εννοείται). Ξέρω ότι κατακρίνεται γενικά η γέννα ιδιώτη (κι εγώ το κατακρίνω όταν βλέπω να ζευγαρώνουν σκυλιά και οι ιδιοκτήτες πετάνε τα μωρά στα αζήτητα ή/και δεν φροντίζουν η μάνα σκύλα να έχει την κατάλληλη φροντίδα πριν και μετά τη γέννα). Αλλά, πείτε μου σας παρακαλώ, είναι κακό να αποκτάς έτσι ένα σκυλί από το να το πετάξουν στο δρόμο; Για το τρίτο μου σκυλί, πάλι το πήρα από ζευγάρι μεγάλης ηλικίας που απλά δεν μπορούσαν να το φροντίσουν. Και πάλι δεν το πλήρωσα. Γιατί ποτέ, δεν μ'ενδιέφερε να αποκτήσω σκυλί ράτσας, απλά να δώσω σε μια ψυχούλα ένα σπίτι (κι αυτό το αίσθημα δημιουργήθηκε από το γεγονός ότι δεκαετίες ολόκληρες έρχονταν στο σπίτι μας γατούλες αδέσποτες που γεννούσαν και τους παρείχαμε προστασία, νερό και τροφή -κάποιες από αυτές τις στειρώναμε κιόλας).
Πριν αποκτήσω το Φοίβο, έκανα μεγάλη προσπάθεια να πάρω σκυλί από φιλοζωϊκή. Επειδή είμαι άνεργη, δεν 'καθόταν' καλά το γεγονός αυτό για υιοθεσία, παρόλο που στο σπίτι μας φέρνουν εισόδημα 2 άτομα και ικανό για να μπορέσουμε να προσφέρουμε σε ένα σκυλί ό,τι είχαμε προσφέρει και στα άλλα δυο. Ποτέ δεν ανέφεραν ότι αυτός είναι ο πραγματικός λόγος, αλλά από τις δικαιολογίες, αυτό καταλάβαμε. Εμμέσως πλην σαφώς.Γι'αυτό το λόγο, όταν ακούσαμε ότι δυο ηλικιωμένοι ήθελαν να δώσουν τον μικρό, στραφήκαμε πάλι στην ίδια λύση.
Γιατί θα πρέπει να κάνουμε διάκριση για τα ημίαιμα ή καθαρόαιμα ή πώς αυτά γεννιούνται; Και ναι, γίνονται λάθη, γεννιούνται κουτάβια με προβλήματα, πρέπει να τα πετάξουμε στο δρόμο επειδή είναι από γέννα ιδιώτη που δεν φρόντισε να στειρώσει τη σκύλα του; Δεν είναι το ίδιο κατακριτέο όταν πετάει τα 'προβληματικά' καθαρόαιμα κουτάβια ένας εκτροφέας;Ή όταν ένας ιδιώτης πουλάει τα κουτάβια από το ζευγάρωμα της καθαρόαιμης σκύλας του με κάποιο άλλο της ίδιας ράτσας;; Και πείτε μου, σας παρακαλώ...τί πάμε να δημιουργήσουμε; Την Άρια φυλή, κάνουμε διακρίσεις και στα ζώα;
Φιλόζωος ή ζωόφιλος είναι αυτός που προσέχει να μην παρουσιαστούν μορφολογικά προβλήματα ή άλλες ασθένειες στο σκυλί του ή αυτός που ακόμη και με το όποιο πρόβλημα, θα προσπαθήσει να το κρατήσει στη ζωή όσο το δυνατόν περισσότερα χρόνια; Θα σταματήσουν να υπάρχουν και γεννήσεις παιδιών που γεννιούνται με σοβαρά προβλήματα -που πολλές φορές δεν μπορείς να τα προβλέψεις;-;;;Θα πρέπει να τα εγκαταλείπουμε;
Συγχωρείστε μου το μεγάλο μήνυμα, αλλά όλοι έχουμε μια άποψη και πρέπει να την εκφράζουμε όταν δεν προσβάλλουμε τον άλλο...

• Like
Reactions: XaraL

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
Το έχω σκεφτεί. Και η απάντηση είναι απλή. Οι άνθρωποι δεν είναι ικανοί για να έχουν σκύλους. Εξημέρωσαν τον λυκο και τον χρησιμοποίησαν για εργασία. Μέχρι εδώ καλά. Μέχρι που κάποιος έξυπνος είχε την φαεινή ιδέα να το πάρει στο σπίτι να το κάνει κατοικίδιο. και τότε άρχισαν τα δεινά του σκύλου. Κακά τα ψέμματα δεν μας αξίζουν ούτε καθαρόαιμα ούτε ημίαιμα. Μόνο κακό ήταν για τους σκύλους η εξάπλωση της δημοτικότητας τους.
Εμενα το παραπανω ποστ με καλυπτει στο επακρο. Τα σκυλια θα επρεπε να εχουν μια εργασια....και οχι να ειναι απλα πετ.
Δηλαδη τα καθαροαιμα...θα επρεπε να εκτελουν εργασια.... (τα ποιμενικα να φυλανε το κοπαδι, τα κοργκι η τα αυστραλινα να κατευθυνουν και μαζευουν το κοπαδι,τα χασκυ να ειναι αυστηρα σε πολικες χωρες και να χρησιμοποιουνται ειτε σε επιχειρησεις ερευνας και διασωσης εκει στα χιονια...ειτε για να σερνουν τα ελκυθρα,τα λαμπραντορ να ειναι οδηγοι τυφλων καθως και ανιχνευτες ναρκωτικων,η εκρηκτικων υλων, τα ροτβαιλερ,/ΓΠ/ μαλινουα,και καποιες ακομα φυλες να χρησιμοποιουνται σε φυλαξη χωρων και παντα με συνοδο (εκπαιδευμενο φυλακα/σεκιουριτι)[( στρατοπεδα,συνορα χωρων,εργοστασια πυρινικων,στην αστυνομια για να καταστελουν εγκληματιες που κρατανε ομηρους)], και γενικα καθε ρατσα να κανει αυτο για το οποιο δημιουργηθηκε να κανει). Οσο αφορα το θεμα πετ...για πετ θα επρεπε να επιλεγουν ολοι μονο ημιαιμα. Ξερω οτι ακουγεται πολυ τραβηγμενο...και πολυ ουτοπιστικο...αλλα πιστευω αν γινοταν αυτο με αυστηρο ελεγχο απο καποιο ελεγκτικο μηχανισμο...τοτε η κυνοφιλια θα ηταν αλλιως οχι μονο στην ελλαδα αλλα ανα τον κοσμο!
Βεβαια το παραπανω ειναι απλα ουτοπιστικο καθοτι η ζητηση θα ηταν ελαχιστη...η προσφορα μεγιστη...και οι εκτροφεις ανα τον κοσμο θα πρεπε να κλεισουν τα εκτροφεια τους η να κανουν μια μονο γενα την διετια (ισως και 3ετια) Επισης αν μπορουσε να εφαρμοσθει το παραπανω καποιες ρατσες θα εξελειπαν καθοτι δεν θα χρειαζοταν 12 διαφορετικες κυνηγετικες ρατσες, δεν θα χρειαζονταν καποιες φυλες τυπου toy η miniature οπως επισης και καποιες εξαιρετικα μεγαλοσωμες παλι θα πρεπε να εξαλειφτουν αφου δεν θα ειχαν καποια μορφη εργασιας!
Και επειδη...καποιοι θα πουνε....ωραια...εγω δεν θελω πετ, αλλα ουτε εργασια, αλλα θελω να κανω σπορ (dog dancing,agility,fetch-ball κοκ) εκει λοιπον και για εσας εχω ψιλοσκεφτει κατι....οπως να γινει μια καταγραφη απο την πρωτη διοργανωση των crufts εως τωρα και να βγει μια στατιστικη που να λεει...οτι στο ταδε αθλημα βαση στατιστικης μελετης και αποτελεσματων οι ρατσες που κανουν τους καλυτερους χρονους στο αθλημα αλλα και που ειναι αποδοτικοτερες ( αποδοτικος= ελαχιστοποιηση εκπαιδευτικου χρονου και χρηματος και παραλληλα μεγιστοποιηση αποτελεσματος/στοχου) μονο αυτες θα εκτρεφονται και αυστηρα για σπορ..και θα δινονται μονο για σπορ.

Σορρυ για το σεντονακι αλλα προεκυψε μεγαλη η αναλυση!

• Like
Reactions: ioanna a

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
δεν θέλω να παράγω κουτάβια, η εκτροφή είναι επιστήμη, δεν το έχω διδαχθεί, ούτε έχω εμπειρία, ούτε θέλω να κάνω πειράματα για να ''δω'' αν είμαι καλός.. έχω αυτογνωσία, είμαι υπεύθυνος, είναι μεγάλο καθήκον, θέλει χρόνο, όρεξη, γνώσεις και όλα τα κλισέ (μπλα-μπλα), ηθικά διλλήματα/δεοντολογίες/ηθική, αποτυχίες, χαρές-λύπες.. και πολλά άλλα που θα κάνουν την ζωή μου πιο πολύπλοκη.. (ενώ η ευτυχία είναι στο αντίθετο)..

σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι ''ειδικοί'' που θέλουν να πάρουν επάνω τους όλα τα παραπάνω, με τα καλά και τα άσχημά τους.. είναι σαν να μου λες να κάνω την δουλειά άλλης ειδικότητας..

η μόνη ιδέα που μου αρέσει είναι το κράτος να προάγει τις εθνικές φυλές μας, με εκτροφή/διαφήμιση κτλ... γιατί να διαβάζω όλο για ξενόφερτες φυλές και έτσι και γιουβέτσι.. αισθάνομαι κάπως.. μπορεί τώρα οι καιροί να είναι άσχημοι, αλλά ποτέ δεν ξέρεις στο μέλλον...

• Like
Reactions: Orilis and Sara

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Καταπληκτικό το post toy admin σχετικά με το θέμα σημερα. Το μόνο που θα πρόσθετα εγώ ειναι ότι εκτός απο εγωισμό, δεν υπάρχει και η έννοια της συλλογικής κοινωνικής ευθύνης.

Σχετικά τώρα με την ιδεα ότι τα σκυλιά πρέπει να έχουν μια εργασία, διαφωνώ. Δεν κάνουν όλα τα σκυλιά για αυτο και άλλωστε ένας απο τους λόγους που άνθρωποι και σκύλοι συνυπάρχουν τόσες χιλιετίες ειναι και η συντροφιά. Σκεφτείτε ότι π.χ. το Μουφ δεν κανει για βοσκή και δεν τρελαίνεται για agility για πολλή ώρα, πονάνε κιολας και τα αρθριτικά του.

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.244
3.081
μονο που δεν χρειαζεται να εισαι ρατσα για να κανεις ατζιλιτυ,φλαυμπολλ κλπ....

• Like
Reactions: Orilis

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
ναι καταλαβαινεις λαθος. επειδη καποια αδεσποτα ειναι ικανα και καταλληλα ζωα θα επρεπε να τύχουν της καταλληλης αντιμετωπισης, και γιατι οχι, ισως και να αναπαραχνουν.

κανεις δεν θα γυρισει ομως να ασχοληθει μαζι τους απο τη στιγμη που συνεχιζουμε να επικροτουμε την εκτροφη ''καποιων'' καθαροαιμων.

γραφω οτι πεφτουμε σε τρυπα, γιατι στειρωνουμε ανεξέλεγκτα καποια πιθανον πολύ χρησιμα ζωα.
εξκιουζ μι αλλά αν εδώ εννοούσες κατι διαφορετικό από τα ζευγαρώματα ημιαιμων που είναι ικανα/κατάλληλα ζώα... ναι ενδεχομένως το εβγαλα από το μυαλό μου. Και όχι μόνον εγώ.

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
Καταπληκτικό το post toy admin σχετικά με το θέμα σημερα. Το μόνο που θα πρόσθετα εγώ ειναι ότι εκτός απο εγωισμό, δεν υπάρχει και η έννοια της συλλογικής κοινωνικής ευθύνης.

Σχετικά τώρα με την ιδεα ότι τα σκυλιά πρέπει να έχουν μια εργασία, διαφωνώ. Δεν κάνουν όλα τα σκυλιά για αυτο και άλλωστε ένας απο τους λόγους που άνθρωποι και σκύλοι συνυπάρχουν τόσες χιλιετίες ειναι και η συντροφιά. Σκεφτείτε ότι π.χ. το Μουφ δεν κανει για βοσκή και δεν τρελαίνεται για agility για πολλή ώρα, πονάνε κιολας και τα αρθριτικά του.
@Sara αν θυμαμαι καλα ο Μουφ ειναι rescued dog (απο καταφυγιο)
Αν ποτε γινοταν αυτο που περιεγραψα παραπανω...θα υπηρχαν δυο ενδεχομενα. Το ενα ειναι να μην γενιοταν ποτε το Μουφ γιατι δεν θα υπηρχε ζητηση. Το αλλο θα ηταν να γενιοταν, να δινοταν για εργασια, να μην εκανε σωστα και αποδοτικα την εργασια,και ο ιδιοκτητης σε συνενοηση με τον εκτροφεα να συμφωνουσαν οτι το σκυλι θα δοθει σε καταφυγιο και θα αναζητα υιοθεσια ως πετ..οποτε θα εφτανε σε καποιο σπιτι σαν υιοθεσια (εκτος αν το dog rescue center ειναι οπως η Peta οποτε θα το κοιμιζαν μετα το περας καποιου χρονικου διαστηματος).

• Like
Reactions: Orilis

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.244
3.081
εξκιουζ μι αλλά αν εδώ εννοούσες κατι διαφορετικό από τα ζευγαρώματα ημιαιμων που είναι ικανα/κατάλληλα ζώα... ναι ενδεχομένως το εβγαλα από το μυαλό μου. Και όχι μόνον εγώ.
μαλιστα. το αδεσποτο δε σημαινει παντα ημιαιμο. δεν εννοουσα να κανεις εκτροφη τα ημιαιμων αναμεταξυ τους. αυτο που εγραψα παρα πολλες φορες ειναι οτι δεν συμφωνω γενικοτερα με την εκτροφη .

το παραπανω κομματι το εγραψα γιατι θεωρω οτι θα ειχαμε αρκετες ασχημες συνεπειες αν στελναμε ολα τα αδεσποτα για στειρωση με μοναδικο κριτιριο οτι δεν εχουν ιδιοκτητη.
παρε για παραδειγμα ενα κοκονι.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
@Sara αν θυμαμαι καλα ο Μουφ ειναι rescued dog (απο καταφυγιο)
Αν ποτε γινοταν αυτο που περιεγραψα παραπανω...θα υπηρχαν δυο ενδεχομενα. Το ενα ειναι να μην γενιοταν ποτε το Μουφ γιατι δεν θα υπηρχε ζητηση. Το αλλο θα ηταν να γενιοταν, να δινοταν για εργασια, να μην εκανε σωστα και αποδοτικα την εργασια,και ο ιδιοκτητης σε συνενοηση με τον εκτροφεα να συμφωνουσαν οτι το σκυλι θα δοθει σε καταφυγιο και θα αναζητα υιοθεσια ως πετ..οποτε θα εφτανε σε καποιο σπιτι σαν υιοθεσια (εκτος αν το dog rescue center ειναι οπως η Peta οποτε θα το κοιμιζαν μετα το περας καποιου χρονικου διαστηματος).

Διαφωνώ. Οι σκύλοι υπάρχουν και για συντροφιά και ο περισσότερος κόσμος για αυτο τους θέλει. Σχετικά με τους Αυστραλεζους τώρα, οι εκτροφείς διαπιστώνουν απο την αρχή οποία κουτάβια κανουνε για ποια δουλεια και θα σου πούνε ποια θα δώσουνε μόνο για συντροφιά και στειρωμένα. Π.χ. αν εγώ πήγαινα στον ´Αγιο Ερνέστο Χαρτναγκελ να του ζητήσω Αυστραλέζο και πέρναγα τα τεστ του, θα μου έδινε ΜΟΝΟΝ ΑΝ κάποιο κουτάβι του έβγαινε για συντροφιά. Αν η γεννά έβγαζε π.χ. μόνον εργασιακούς ή εκθεσιακούς, θα έπρεπε να περιμένω μεχρι να κανει γεννά όπου θα τύχει συντροφιάς. Και δεν θα μου έδινε απο τα αλλα, αφού θα είχε άτομα που τα θελανε για τις άλλες δουλειές που να χτυπιόμουνα.

Τέλος, κανένας σωστός εκτροφέας δεν δινει ποτέ κουτάβι σε καταφύγιο. Μόνο κατι παπυμιλλαδες τα δίνουνε, είτε διότι δεν έχουν τι να τα κανουνε και κλείνουν, είτε διότι κάνανε συμφωνία με τον εισαγγελέα ωστε να αποφύγουνε τι φρέσκο.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.723
7.221
Τώρα που το είπε η Σάρα είδα το άρθρο του αντμίν. Καλύπτει σε ικανοποιητικό ποσοστό πολλά από αυτά που ανέφερα ότι με ενοχλούν σε αυτό το θέμα.

Εξακολουθώ να βλέπω να γράφονται ενδιαφέρουσες οπτικές πάνω στο θέμα btw.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
μονο που δεν χρειαζεται να εισαι ρατσα για να κανεις ατζιλιτυ,φλαυμπολλ κλπ....
Σιγουρα, αλλα υποτίθεται ότι οι Αυστραλεζοι ειναι οι θεοί του σπορ. Το μόνο σπορ στο οποίο διαπρέπει το Μουφ ειναι η μάσα. Παγκόσμιος πρωταθλητής θα βγει.

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.244
3.081
ξυπναω πάλι το θεμα μιας και απάντηση από αυτους που ηθελα δεν πήρα-όχι οτι ειναι υποχρεωμένοι να απαντήσουν αλλα νιαχ.

σημερα,η ESDAW :Are you an animal friend?
There should be a total breeding ban on dogs and cats in Europe for five years - we should instead adopt the approximately 100 million homeless companion animals that need a new home

[οι υπολογισμοι γινανε χωρις την ελλαδα φυσικα ]

• Like
Reactions: Sara