κηδεία

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Αγαπητοί συνάδελφοι-συναγωνιστές,

και μετά τα 10-12-16 άντε και 18 χρόνια, αμάλογα την φυλή, την τύχη, κλπ, τι κάνουμε?

Πού θάβουμε (ή πετάμε) τον φίλο μας?
Υπάρχει κάποια νομοθεσία?

Ξέρω (αλλά δεν ξέρω πως το ξέρω!!!) ότι το να πετάξουμε τον σκύλο μας στον κάδο του Δήμου είναι παράνομο... Είναι άραγε νόμιμο να ανοίξουμε μια τρύπα στο απέναντι άχτιστο οικόπεδο, και να τον χώσουμε μέσα? Εαν ανέβω στον Υμηττό με τσάπες και φτυάρια, και μου την πέσει κάποιος ότι αυτό που κάνω είναι παράνομο, έχει δίκιο ή άδικο?

Καύση νεκρών σκύλων επιτρέπεται?

:roll:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Δεν νομίζω πως υπάρχει σαφής νομοθετική διάταξη για το θέμα.
Τα πτώματα των κατοικίδιων καταλήγουν συνήθως στους κάδους απορριμμάτων και από ‘κει και πέρα, υπεύθυνος για την αποκομιδή και τη διαχείριση των απορριμμάτων είναι ο εκάστοτε δήμος.
Κάποια στιγμή για λόγους δημόσια υγείας, είχε τεθεί από το ΔΙΚΕΠΑΖ πρόταση αγοράς αποτεφρωτήρα για να αντιμετωπιστεί το θέμα της διαχείρισης των νεκρών αδέσποτων αλλά και δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς. Δεν γνωρίζω τι έγινε τελικά με αυτήν την υπόθεση…

Τώρα τελευταία έχω ακούσει για διάφορα γραφεία που αναλαμβάνουν την ταφή του κατοικίδιου κατόπιν αμοιβής. Για να είμαι ειλικρινής, πιστεύω πως παίρνουν την αμοιβή και το ζώο καταλήγει πάλι σε κάποιον κάδο…

Νομίζω πως ο Δήμος Αθηναίων είναι ο μοναδικός που έχει μεριμνήσει για το θέμα, διότι έχει ιδιόκτητο "Κοιμητήριο Μικρών Ζώων" ( το μοναδικό που λειτουργεί σε ολόκληρη τη χώρα) το οποίο βρίσκεται κάπου στην εθνική οδο Αθηνών-Λαμίας. Δεν έχω ακούσει όμως και τα καλύτερα σχετικά με τον χώρο αυτό…

Νομίζω πως το σωστότερο θα ήταν αυτό που είπε ο Amangos. Φτυάρι, βουνό και «ζωή σε λόγου μας»… Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να τιμήσουμε ένα σύντροφο ζωής.

• Like
Reactions: Christina01

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Τωρα που ηταν τοσο αρρωστη η Εσμεραλντα μας και φοβομασταν οτι θα την χασουμε, το ειχαμε σκεφτει-
Αν μας αφησει, θα την παμε στο εξοχικο μας στο πηλιο και θα την θαψουμε εκει στον κηπο!

Αλλα αν υπηρχε Κρεματοριο κατοικιδιων θα το εβρισκα αρκετα ενδιαφερον!
Αρκετοι απο τους φιλους μας στην γερμανια εχουν αποτεφροσει τους φιλους τους και μια τεφροδοχος στολιζει τωρα μια γονια του σπιτιου, οπου αναβουν και κερακια και βαζουν φωτογραφιες, νιοθοντας οτι το εχουν ακομα κοντα τους με καπιο τροπο.

katrin

Active Member
26 Αυγούστου 2007
40
0
ΑΘΗΝΑ
ROTTIE said:
Κάποια στιγμή για λόγους δημόσια υγείας, είχε τεθεί από το ΔΙΚΕΠΑΖ πρόταση αγοράς αποτεφρωτήρα για να αντιμετωπιστεί το θέμα της διαχείρισης των νεκρών αδέσποτων αλλά και δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς. Δεν γνωρίζω τι έγινε τελικά με αυτήν την υπόθεση…
Σήμερα διάβασα σχετικό άρθρο σε εφημερίδα......
Σύντομα θα λειτουργήσει ο πρώτος αποτεφρωτήρας στη Ελλάδα,στο ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
11 martioy2005
έπρεπε για να μην ταλαιπωρειται ο φίλος μου.. να πάρω την μεγάλη απόφαση...
τον συνοδεψα στο τελευταιο.. του ταξίδι με την βοήθεια ενός ευγενικού κατά τα άλλα.. κτηνιάτρου... (τον συγκεκριμένο κτηνίατρο δεν θέλησα να τον ξαναδώ..)
είχα δύο επιλογές...
μία να τον αποχαιρετήσω στο ιατρείο... και να αναλάβει ο γιατρός... τα υπόλοιπα... που από ότι κατάλαβα.. κάτι σε συνενόηση με τον δήμο.. θα πήγαινε... στα σκουπίδια..(χωρις να το πει κατι τέτοιο κατάλαβα..)
ή να αναλάβω εγώ...
προτίμησα το δεύτερο...
η λύση ενός βουνού με ωραία θέα... μου φάνηκε στην αρχή καλή.. (τα αγρίμια όμως?) καλύτερα λοιπόν ήταν η γωνιά σε ένα οικόπεδο ενός φίλου... πάλι ψηλά στο βουνό... απλά ήταν ιδιόκτητο... χωρίς άμεση ανάγκη χρήσης...
η εμπειρία τραγική... να μην την ζήσετε...

magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
607
2
Athens
Ψηλά στο βουνό, μακριά από θόρυβο της πόλης και ανθρώπους.
Μια γνωστή μου έχει θάψει το σκυλί της στο κοιμητήριο που αναφέρει η Rottie.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
εμενα που έφυγε το μαλτεζάκι μου επειδή ήμασταν πολύ συναισθηματικά φορτισμένοι σκεφτήκαμε το νεκροταφείο ζωων που αναφέρθηκε ,αλλα τελικά τον πήγαμε σε έναν ο οποιος αναλαμβάνει να θάβει σκυλάκια ο ίδιος(αυτή είναι η δουλειά του)..ήρθε τον πήρε από το σπίτι και εμείς από πίσω ,τον έθαψε σε ένα βουνό ήρεμο, του βάλαμε έναν σταυρο και φύγαμε..ίσως καλύτερα έτσι..
εκείνη την ώρα να τρέχουμε με ένα φτυάρι μας φαινόταν αδύνατο..θέλαμε το καλύτερο που μπορούσε να γίνει για το μωρό μας..,(τώρα πιο στα αλήθεια είναι νεκροταφείο η βουνό)αυτό δεν το ξέρω..αλλα έχουν ακουστεί διαφορα για το νεκροταφείο..

για τα σκουπίδια ούτε λόγος..εννοείτε..

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Εμένα η κτηνίατρός μου που ρώτησα μου είπε ότι μπορείς να το πετάξεις στα σκουπίδια, απλά ειδοποιείς τον Δήμο να είναι προετοιμασμένοι οι υπάλλξλοι καθαριότητας για το splatter που θα επακολουθήσει, αν είναι κανένα μεγαλόσωμο ... για κανα maltese λέει δεν κάνεις τίποτα ... :lol: :lol: αν είναι δυνατόν ... πώς προετοιμάζονται δηλαδή ??
Βουνό και πάλι βουνό, αν και σημασία έχει τί κάνεις για τον σκύλο όσο ζεί, μετά θάνατον δεν σε εχει άλλο ανάγκη ο καημένος ... ησυχάζει επιτέλους ...

antivias

Member
12 Ιουνίου 2007
22
0
.. πάντως δεν νομίζω να είναι και τόσο απλό το θέμα του βουνού..
1. αν σε δει κανένας περίεργος κάτοικος, που κουβαλάς κάτι τυλιγμένο ανεβαίνοντας το βουνό με το φτυάρι παραμάσχαλα.
Μπορεί να καλέσει την αστυνομία, που είναι υποχρεωμένη να έρθει και το πιθανότερο είναι ότι θα σας βάλει να το ξεθάψετε.(ώστε να διαπιστώσει ότι πρόκειται για κατοικίδιο)

2. τα περισσότερα ζώα που θάβονται στο βουνό .. καταλήγουν να ξεθάβονται από άλλα ζώα ( είναι κρίμα, και επιπρόσθετα θα γίνει εστία μολύνσεως).

Συμφωνώ με το θάψιμό αντί του πετάγματος στα σκουπίδια .. αλλά δεν μπορεί ο καθένας να σκάβει μια τρύπα είκοσι πόντους και να θάβει το κατοικίδιο του όπου θέλει.. είναι κακό για όλους μας ..

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Το Σάββατο έθαψα το σκυλάκι (10 κιλών) μιας φίλης μου, λυπήθηκα για την φίλη μου και για το σκυλάκι της, αλλά δεν είχα ιδιαίτερη ψυχική φόρτιση, είχα όλη την απαραίτητη ψυχραιμία να σκάψω μια βαθιά τρύπα, και να σκεπάσω το σκυλάκι με χώμα και με πέτρες, και ξανά χώμα και πέτρες, μια μάλιστα ήταν πλακέ σαν ταφόπλακα.

Κοντά στο σπίτι μου, υπάρχουν κάτι οικόπεδα που έχουν πολλούς κληρονόμους και διεκδικητές, κι έτσι έχουν παραμείνει άκτιστα, και έτσι θα παραμείνουν για πολλά χρόνια...

Πιστεύω πως είναι πολύ πιο εύκολο αυτό το δυσάρεστο έργο να το αναλαμβάνει κάποιος φίλος, παρά εσύ ο ίδιος, δεδομένου του πόνου και της στενοχώριας που έχεις εκείνες τις στιγμές.

Βέβαια είχα άγχος μην με δούνε, μην είναι παράνομο να ανοίγω τρύπες και να θάβω ένα σκυλί οπουδήποτε, κλπ.

aggeliki1

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2007
407
0
48
Ν.ΜΑΚΡΗ
και εγω τα θαβω αλλα στην αυλη,μετα απο τοσα χρονια ομως και μετα απο τοσα ζωα που εχουν περασει απο την ζωη μου,δεν νομιζω οτι χωραει αλλο ζωακι ο κηπος(δεν ειναι και μεγαλος) ετσι το τελευταιο που ηταν και σκυλακι το θαψαμε στο βουνο.κανεις δεν εδωσε σημασια,εξαλλου η αδιαφορια ειναι φαινομενο της εποχης!

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
ρε παιδιά έχω ανατριχιάσει.....δεν θέλω καν να το σκέφτομαι τι θα κάνω εκείνη την ώρα :( Θα προτιμούσα την καύση όμως όπως θα την προτιμούσα και για τον εαυτό μου....το βρίσκω ανατριχιαστικό να είμαι θαμμένη κάπου και να πηγαίνουν να μου ανάβουν καντήλια και να με κλαίνε κτλ και να μου φτιάξουν μαρμάρινο μνημείο και να μου βάζουν λουλούδια.......μπρρρρρρ απαπαπαπα..... :roll: βρε συζήτηση που πιάσαμε....και είναι και Τρίτη και 13

magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
607
2
Athens
το βρίσκω ανατριχιαστικό να είμαι θαμμένη κάπου και να πηγαίνουν να μου ανάβουν καντήλια και να με κλαίνε κτλ και να μου φτιάξουν μαρμάρινο μνημείο και να μου βάζουν λουλούδια.......
Keyman, δεν να σε νιάζει καθόλου τότε ...

spanielboy

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2007
79
0
Μακεδονία
suspektir.blogspot.com
:(

Ποτέ δεν θα πετούσα ένα ζώο στον κάδο.

Φτυαράκι, κάπου απόμερα, μέσα σε χωράφια, μιας και δεν ζω Αθήνα.
Στο χώμα, αποσυντίθεται το σώμα του ζώου και δεν προκαλεί νομίζω προβλήματα. Και καμμιά νομοθεσία δεν νομίζω να έλεγε ποτέ "πετάξτε τα νεκρά ζώα στα σκουπίδια". Για νεκροταφέιο ζώων λίγο "ανθελληνικό" μου κάνει. Αυτά είναι για άλλες κοινωνίες.
Οπότε, κανείς δεν μπορεί να μας απαγορέψει να θάψουμε το φίλο μας, κάπου ήσυχα.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
δυο σκυλια μου που εχασα,τα εθαψα στον δικο μου κηπο...το πρωτο ηταν αρκετα μεγαλουτσικο,ενα ποιντερ,αλλα επειδη γνωριζα πως θα πεθανει,ειχα ηδη προετοιμασει τον χωρο ο οποιος ειναι βραχος ουσιαστικα και για να ανοιξω λακο 1 μετρο βαθος,χρειαστηκαν δυο εργατες και κομπρεσερ...ο δευτερος σκυλακος μου που πεθανε ξαφνικα,ηταν ενα γκριφονακι οποτε το βαλαμε διπλα στον αλλον,πιο ψηλα.
τωρα με τα τοσο μεγαλοσωμα που εχω,ειλικρινα το σκεφτομαι πολυ και δεν ξερω τι να κανω...δεν με ενοχλει το θεμα του καδου,για μενα δεν εχει πλεον σημασια εαν ειναι σε καδο,σε δασος,στο οικοπεδο μου,η αποτεφρωμενα..το ιδιο μου κανει...αλλα σε τοσο μεγαλα σκυλια 50 και 60 κιλων ειναι πραγματικα προβλημα...διοτι καλα το λετε,να ειδοποιησω το δημο για το περιεχομενο στον καδο...και πες πως ερχονται που δεν ερχονται ουτε για τα σκουπιδια εκει...αλλα εαν πεσω στον ηλιθιο που θα μου πει δυο χιλιαδες αοριστο-μ@@@ες στο τηλεφωνο και εχω και τον πονο μου,ειμαι και μουρλη,καλυτερα να αποφευγω να σκεφτομαι τις συνεπειες 8)

:roll:

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
denis said:
αλλα επειδη γνωριζα πως θα πεθανει,ειχα ηδη προετοιμασει τον χωρο
Φρικιαστικό :D sorry ... :oops:
κοιτα,μου αρεσει η οργανωση και να εχω την πολυτελεια να ποναω χωρις να σκεφτομαι τεχνικες διαδικασιες 8) ο σκυλακος μου ηταν ηδη αρρωστος καιρο και "επεσε" αποτομα μεσα σε δυο μερες (βεβαια δεν πονουσε,αλλα πλεον του εδινα το νερακι στο στομα)
εκεινο το διαστημα συνεπεσε να πρεπει να κανει εγχειρηση δικος μου ανθρωπος και να ειμαι στο νοσοκομειο...ηταν δευτερα εαν θυμαμαι καλα και πεμπτη θα επρεπε να γινει η εγχειρηση,οποτε επειδη δεν θα μπορουσα να τον φροντισω μεχρι την τελευταια του στιγμη οπως επρεπε -η οποια οπου να ναι ερχοταν-,αποφασισα την επομενη μερα να ερθει ο κτηνιατρος στο σπιτι για ευθανασια...αφου τακτοποιηθηκε το θεμα του λακκου,το ιδιο βραδυ τον αφησα για μια ωριτσα να παω λιγο εξω με το αυτοκινητο να ξεσκασω μια βολτα...οταν γυρισα ο φιλος μου ειχε πεθανει...δεν μου αρεσουν οι γραφικοτητες,αλλα ειμαι σιγουρη πως δεν ηθελε να με αφησει να υποστω και τον πονο της ευθανασιας. :D