καλως σας βρήκα.....

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Κοίτα, εγω τους κάνω 4 φορές τον χρόνο, και τη λάσπη, αν λερωθούν, την αφήνω να στεγνώσει και τη βουρτσίζω μετά.
Καλοκαίρι, όταν κολυμπανε στη θάλασσα, τους ξεπλένω καλά και τίποτε άλλο.
Ελαιόλαδο τους βάζω λίγο στη ξηρά τροφή, κάθε μέρα...και γιαούρτι, μία μεγάλη κουταλιά ανακατεμενη με τη ξηρά τροφή, μέρα παρα μέρα...:)

sofos_vet

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2010
79
1
34
Καλησπέρα…έχω μια ερώτηση….τα γκολντεν μέσα στο σπίτι είναι γενικώς θορυβώδες???

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
όχι, δεν είναι Σοφοκλη μου..αλλά αυτο εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό και από εσένα. Όπως όλα τα κουτάβια και τους έφηβους...τα Golden και ζημιές κάνουν και σκανταλιές κάνουν....όταν τα εκπαιδεύσεις σωστά...δεν έχουν κανένα πρόβλημα.
Είναι σκυλιά που , αν και μεγαλοσωμα, μπορούν να ζήσουν άνετα και σε 40 τετραγωνικά..αρκει να εκτονώνουν την ενέργεια τους σε μεγάλες βόλτες, τρέξιμο κλπ. Μετά είναι αρνάκια μέσα στο σπίτι...και όπως λένε οι Αμερικάνοι ..."couch potatoes"...:):)

sofos_vet

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2010
79
1
34
όχι, δεν είναι Σοφοκλη μου..αλλά αυτο εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό και από εσένα. Όπως όλα τα κουτάβια και τους έφηβους...τα Golden και ζημιές κάνουν και σκανταλιές κάνουν....όταν τα εκπαιδεύσεις σωστά...δεν έχουν κανένα πρόβλημα.
Είναι σκυλιά που , αν και μεγαλοσωμα, μπορούν να ζήσουν άνετα και σε 40 τετραγωνικά..αρκει να εκτονώνουν την ενέργεια τους σε μεγάλες βόλτες, τρέξιμο κλπ. Μετά είναι αρνάκια μέσα στο σπίτι...και όπως λένε οι Αμερικάνοι ..."couch potatoes"...:):)
Δηλαδή μέσα στο σπίτι είναι τεμπελόσκυλα:D?? Καλό αυτό… ζημιάρικο ας είναι ..έτσι και αλλιώς δεν έχω σπίτι μου και τα τρελά τα πράγματα…πιο πολύ για αυτό χώρος εκτόνωσης θα είναι:)… Στο θέμα εκπαίδευσης πόσο μηνών είναι έτοιμα?? Δηλαδή πότε θα μπορούμε πάνω κάτω να ακούμε εντολές??

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Κοίτα, είναι γενικά πολύ έξυπνα σκυλιά, θελουν να ευχαριστουν το αφεντικο τους..και γενικά είναι και έυκολα στην εκπαιδευση.
Όπως όλα τα σκυλιά...ξεκινάς με τα βασικά όταν είναι κουτάβια...και αρχίζεις πιό συγκεκριμένη εκπαιδευση στους 6 μήνες περίπου.
Και όλα είναι ανάλογα με το τι θες να του μάθεις..
Πχ, εγω που τους κατέβαζα σε εκθέσεις, από 2 μηνών τους έστηνα σε τραπεζια επάνω...τους μάθαινα να κάθονται όρθιοι για βούρτσισμα...κλπ.
Επειδη, είναι apport σκύλοι...απο 3,4 μηνών τους πέταγα μπαλάκια και τους μάθαινα να τα φερνουν πισω σε μένα...έκρυβα φαγητό σε διάφορα σημεία για να το βρίσκουν...και δια΄φορα τέτοια εκπαιδευτικά παιχνίδια που αφορούσαν τη ράτσα τους...
Βασική υπακοή...για το περπατημα με λουρι...κλπ, τους ξεκίνησα στους 6 μήνες. Βέβαια το "έλα" και το "κάτσε" τους το μάθαινα από 3 μηνων...που τους έβγαζα βολτα.
Αλλά, γενικά είναι εύκολα σκυλιά στην εκπαίδευση...

sofos_vet

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2010
79
1
34
Κοίτα, είναι γενικά πολύ έξυπνα σκυλιά, θελουν να ευχαριστουν το αφεντικο τους..και γενικά είναι και έυκολα στην εκπαιδευση.
Όπως όλα τα σκυλιά...ξεκινάς με τα βασικά όταν είναι κουτάβια...και αρχίζεις πιό συγκεκριμένη εκπαιδευση στους 6 μήνες περίπου.
Και όλα είναι ανάλογα με το τι θες να του μάθεις..
Πχ, εγω που τους κατέβαζα σε εκθέσεις, από 2 μηνών τους έστηνα σε τραπεζια επάνω...τους μάθαινα να κάθονται όρθιοι για βούρτσισμα...κλπ.
Επειδη, είναι apport σκύλοι...απο 3,4 μηνών τους πέταγα μπαλάκια και τους μάθαινα να τα φερνουν πισω σε μένα...έκρυβα φαγητό σε διάφορα σημεία για να το βρίσκουν...και δια΄φορα τέτοια εκπαιδευτικά παιχνίδια που αφορούσαν τη ράτσα τους...
Βασική υπακοή...για το περπατημα με λουρι...κλπ, τους ξεκίνησα στους 6 μήνες. Βέβαια το "έλα" και το "κάτσε" τους το μάθαινα από 3 μηνων...που τους έβγαζα βολτα.
Αλλά, γενικά είναι εύκολα σκυλιά στην εκπαίδευση...
Με το θέμα εκπαίδευσης θα δυσκολευτώ πολύ και ανησυχώ γιατί είμαι τελείως άπειρος.. Ξέρω κάποια πράγματα αλλά το να το μάθω να κάθεται για βούρτσισμα κτλ με τίποτα δεν ξέρω τον τρόπο…φυσικά και θα μιλήσω με τον εκτροφέα μου, αύριο μάλλον θα πάρω και την Αλεξία τηλέφωνο να μιλήσουμε , και πιστεύω να μου μάθει πολλά….Διαβάζω πολλά για το θέμα εκπαίδευσης και παρακολουθώ και βιντεάκια για το όσο είναι μικρά(διότι στην πορεία σίγουρα θα πάμε σε εκπαιδευτή:)) αλλά είναι τόσα πολλά και διαφορετικά που δεν ξέρω τι να αποκομίσω από το καθένα…και όσα αποκομίσω θα είναι όντως τα σωστά για το σκυλί μου?? Έχεις Κατερίνα μου μήπως κάποιον link ή κάτι τέλος πάντων που να λέει συγκεκριμένα για τα γκολντεν πληροφορίες…θέματα εκπαίδευσης τους…παιχνίδια που μου έλεγες όπου αφορούν την ράτσα κτλ??

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Κανεις δεν γεννήθηκε γνωρίζοντας τα πάντα...όλοι μάθαμε σιγα σιγά.
Link δεν έχω να σου δώσω...γιατί ποτε δεν χρησιμοποιήσα το internet για τέτοια θέματα.
Τα πιό πολλά τα έμαθα από την Αλεξία και συζητώντας με άλλους εκπαιδευτές και εκτροφεις.
Επίσης, από βιβλία...
Αλλά θα ψάξω...και θα σου πω...:):)

sofos_vet

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2010
79
1
34
Κανεις δεν γεννήθηκε γνωρίζοντας τα πάντα...όλοι μάθαμε σιγα σιγά.
Link δεν έχω να σου δώσω...γιατί ποτε δεν χρησιμοποιήσα το internet για τέτοια θέματα.
Τα πιό πολλά τα έμαθα από την Αλεξία και συζητώντας με άλλους εκπαιδευτές και εκτροφεις.
Επίσης, από βιβλία...
Αλλά θα ψάξω...και θα σου πω...:):)
Θα μου είναι πολύτιμα άμα μου πεις και σε ευχαριστώ πολύ που με βοηθάς…Θα πάρω αύριο τηλέφωνο την Αλεξία η μάλλον τρίτη γιατί μπορεί να πετάξει τον αετό αύριο και θα την πρήξω λιγάκι..

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
Θα μου είναι πολύτιμα άμα μου πεις και σε ευχαριστώ πολύ που με βοηθάς…Θα πάρω αύριο τηλέφωνο την Αλεξία η μάλλον τρίτη γιατί μπορεί να πετάξει τον αετό αύριο και θα την πρήξω λιγάκι..
Πιο ευκολα βεβαια ειναι ναπιασεις το λοττο παρα να βρεις την αλεξια στο τηλεφωνο καλυτερα συνεννοησου με την κατερινα πρωτα. Εγω στη θεση σου θα εκανα τον κοπο να ερθω και μια επισκεψη στηναθηνα, πιστεψε με ειναι το καλυτερο που μπορεις να κανεις. Θα σου λυθουν πολλες αποριες και θα εχεις την ευκαιρια να γνωρισεις τη ρατσα απο κοντα

sofos_vet

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2010
79
1
34
Κάποια στιγμή θα κατέβω στην Αθήνα αλλά εφόσον θα έρθουν και τα σκυλιά εδώ στην έκθεση ακόμη καλύτερα…φυσικά όταν θα πάρω το κουτάβι θα πάω εγώ να το φέρω από εκεί… Και δηλαδή τις ερωτήσεις μου και όλα τα σχετικά με τον εκτροφέα πως θα τις κάνω εφόσον είναι σχεδόν αδύνατη η επικοινωνία?? Μόνο επίσκεψη στο σπίτι:p??

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
όχι, βρε...απλά ΄πρέπει πρωτα να στείλεις ένα Sms στην Αλεξία όπου θα της εξηγεις ποιός είσαι για να σε παρει πίσω. Λόγω των προπονήσεων του πόλο...και των σκύλων της είναι μόνιμα πνιγμενη...
Άσε, που δεν έχει και τη καλύτερη σχεση με τα κινητά της..μονίμως τα χάνει...η της χαλάνε...και χανει όλα της τα τηλεφωνα...
Αυτο εμεις το ε΄χουμε συνηθίσει τόσα χρόνια πιά..και δεν την παρεξηγούμε..!!!:D:D:D:D

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
το γυρναω λίγο πίσω το θέμα...:)

οσν αφορα την συμπεριφορα του σκυλιου μέσα στο σπίτι σου είπε και η κατερίνα οτι εξαρτάται απο σένα...
δικια μου γνώμη..να κουραζεις το σκυλι σου εξω(οσο ειναι κουταβι δεν εχει τοση αναγκη εκτονωσης) και να μην παιζετε πολλα παιχνίδια(κυριως παιχνίδια που περιλαμβανουν τρεξιμο) μεσα στο σπιτι..
να το περασεις δηλαδη οτι εξω περπαταμε,τρεχουμε,παιζουμε και μεσα στο σπιτι είμαστε ήσυχοι...

sofos_vet

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2010
79
1
34
Πιστεύω να πήρατε σήμερα το ένθετο που είχε η απογευματινή….έχει αφιέρωμα στα γκολντεν και στα λαμπραντορ:D… βέβαια κάποια πράγματα που έγραψαν όπως ότι στις σκύλες είναι πρόβλημα για τον ιδιοκτήτη η περίοδος του οίστρου με τις εκκρίσεις του κόλπου.. εντάξει μήπως είναι λίγο τραγικοί σε αυτό ..τόσο μεγάλο πρόβλημα??

sofos_vet

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2010
79
1
34
Εντάξει είναι λίγο κάπως όταν ενώ πας να γράψεις καλά πράγματα πετάς και κάτι τέτοια.. δηλαδή πόσο αίμα να βγάζει το κακόμοιρο που το έκαναν και με τόνο στην πρόταση… ??