καλησπερα:)

apsu

Well-Known Member
8 Μαϊου 2010
103
0
Το θεμα του κηπου εχει νομιζω να κανει με την φυλή και τον χαρακτηρα του σκυλου.
Όπως εχω ξαναπει, η Ηρα προτιμαει να μενει εξω στο κτημα, ενώ η Ζηνα μεσα.
Πλεον για διαφορους λογους την Ηρα την εβαλα στο σπιτακι τη νυχτα (μολις 18 τετραγωνικα) και πραγματι βαριεται υπερβολικα, όπως εξαλλου περιμενα. Της αρεσει παντως που κοιμαται δίπλα μου.
κ

κ ι εγω αυτο πιστευω...θεμα σκυλιου...βεβαια ειναι και ολοκληρο βοιδακι αυτο:)

αφου ειπες οτι μενεις εκει κοτα σε δικο σου διαμερισμα γιατι δεν το παιρνεις εκει να μεινει το σκιλι μαζι σου?
καλως ηρθες και απο εμενα!!
γιατι το διαμερισμα μου ειναι 50 τ.μ. και εχω ηδη 2 γατες....περα απ αυτο πιστευω οτι το σκυλι ειναι πολυ μεγαλο για το σπιτι μου και αυτο δεν θα αρεσει σε κανναν απο τους 2 μας....αλλο ειναι να υπαρχει κηπος να τρεχει και να χαιρεται το σκυλι...

Καλωσήρθες κι από μένα. :) Συμφωνώ με τους άλλους, ο σκύλος πρέπει να μένει μέσα στο σπίτι. Και όχι, δεν πρόκειται να βαρεθεί στο σπίτι. Κι εγώ το Μουφ στο σπίτι το έχω και είναι Αυστραλέζος Ποιμενικός με φοβερή ενέργεια. Όχι μόνον δεν καταστρέφει τίποτα στο σπίτι, το θεωρεί επιπλέον και δικό του, άρα το προστατεύει. Αυτή τη στιγμή π.χ. που έχω ημικρανία (και είναι 4:30 το μεσημέρι εδώ στο Ιλλινόι), εγώ είμαι στο κρεβάτι μου με το λάπτοπ και το Μουφ έχει στρωθεί μεγαλοπρεπώς στο πάτωμα και δεν κάνει τίποτα. Πού και πού μόνο με κοιτάει να δει αν έχω πρόθεση να σηκωθώ, αλλά όταν είμαι άρρωστη το ξέρει από μόνος του και δε με ενοχλεί.
δεν ειμαι ανθρωπος της αποψης το σκυλι του κηπου, του πετμε και κανεν ξεροκομματο και ειμαστε ολοι ευχαριστημενοι αλλα ουτε ανθρωπος που πιστευει οτι ενα μαλαμουτ 2 ανθρωποι και 2 γατες θα συνηπαρξουν ηρεμα σε ενα σπιτι 50 τετραγωνικων μετρων.
ψαχνω τις ισορροπιες...και πιστευω οτι θα ειναι πιο ευτυχισμενος ο σκυλος στην αυλη του πατρικου μου με την δυνατοτητα να μπαινει μεσα στο σπιτι οποτε αυτο επιθυμει:)
εξαλλου το καλοκαιρι ειμαστε σχεδον ολη μερα στην αυλη,το χειμωνα θα το βαζουμε μεσα...

lastbreath

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2009
491
0
50τμ μια χαρα ειναι για τον σκυλο αν τον βγαζεις τς απαραιτητες βολτες!
οι γατες δεν ειναι απο την φυση τους τοσο κοινωνικα ζωα οπως ειναι ο σκυλος!δε τα βαφει και μαυρα αν ειναι μονη της!
ο σκυλος ομως χρειαζεται να ειναι κοντα μας αλλιως δεν ειναι ευτυχισμενος!
θα μπορουσες να πας της γατες στο πατρικο σου και να φερεις το σκυλο στο σπιτι σου!
εγω αυτο θα εκανα!!

apsu

Well-Known Member
8 Μαϊου 2010
103
0
Τελικα το σκυλακι δεν το πηρα:(
Βρηκε τα αφεντικα του:)
Τωρα ειμαι σε διαδικασια ψαξιματος,ψαχνω εναν λευκο ελληνικο ποιμενικο η ενα λευκο λυκοσκυλο...
Μιλησα με τους γονεις μου κ αποφασισαμε να παρουμε σκυλο με ενστικτα φυλαξης και να το εχουμε ΜΕΣΑ στο σπιτι.
Φυσικα τα επιχειρηματα μου περι αποτελεσματικοτητας του σκυλου μεσα στο σπιτι επιασαν:)
Εννοω οτι οταν ο σκυλος κοιμαται μεσα στο σπιτι αν καποιος επιχειρησει να εισβαλλει σε ειδοποιει-εννοειται οτι περαν της πειθου μου επαιξε ρολο και η αγρια εποχη που ζουμε....οποτε ο σκυλος μεσα στο σπιτι με την δυνατοτητα βεβαια να βγαινει οποτε θελει εξω...
Στο διαμερισμα μου αποκλειεται να διωξω τις γατες μου τις οποιες λατρευω και ειναι μαθημενες να μενουν σε διαμερισμα.. και επισης δεν το κανω αυτο στο καημενο το σκυλακι....τοσο μικρο διαμερισμα ενω στα 10 λεπτα εχουμε μεγαλο κηπο....

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Οι δύο φυλές που αναφέρεις έχουν τελείως διαφορετικό χαρακτήρα με αυτόν του Λευκού Ελληνικού να είναι τρομακτικά δυσκολότερος....
Πρέπει να το ψάξετε εαν μπορεί να σας προσφέρει αυτό που ζητάτε αλλά και να του προσφέρετε αυτά που χρειάζεται και να μην περιοριστείται απλά και μόνο στην όμορφη εμφάνισή τους!

Αλήθεια....συζητάτε για λευκό Ελληνικό Ποιμενικό ή Λευκό Ελληνικό Τσοπανόσκυλο;

apsu

Well-Known Member
8 Μαϊου 2010
103
0
τωρα με προβληματισες...ποιες δηλαδη οι διαφορες με λευκό Ελληνικό Ποιμενικό και Λευκό Ελληνικό Τσοπανόσκυλο;
επισης που εγκειται η τρομακτικη δυσκολια του ελληνικου ποιμενικου?αναφερεσαι μηπως στο γεγονος οτι ειναι πεισματαρικα?
οποια πληροφορια θα μου ειναι πολυ χρησιμη...

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
AΥΤΟ είναι το πρότυπο του Τσοπανόσκυλου κι ΑΥΤΟ του Ε.Π.!
Σε πολύ πολύ γενικές γραμμές το τσοπανόσκυλο πρεπέι να είναι σκύλος ελαφρύτερης κατασκευής από τον Ε.Π. αλλά είναι αρκετά μπερδεμένο το θέμα και δεν είναι πάντα εύκολο, με τα υπάρχοντα δείγματα και το σημείο που βρίσκονται οι φυλές, να αντιληφθεί κανείς πάντα τις διαφορές τους!

Πρόκειται για ακρως κυριαρχικά ζώα, από κει πηγάζει και το πείσμα που ανέφερες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν δυσκολίες στην εκπάιδευση και την συμβίωση μαζί τους!
Δηλαδή πρέπει να καταφέρεις να τους κερδίσεις για να σε σεβαστούν, κι αυτό είναι κάτι που απαιτεί κι εμπειρία αλλά και πολύ θέληση για δουλειά με τον σκύλο, αλλά και πάλι ποτέ δεν θα είναι ένας σκύλος που θα ζει περιμένοντας την επόμενη εντολή σου και φυσικά θα πρέπει να έχεις τον χαρακτήρα ώστε να είσαι αρχηγός της αγέλης και να αντιμετωπίσεις όλες τις φορές που πιθανόν θα προσπαθήσουν να σε τσεκάρουν.....

Επίσης αν και δένεται μαζί σου, δεν θα τον δεις ποτέ να είναι το ζουζουνιάρικο αγαπουλόσκυλο που πολλοί ζητούν!Πάντα θα είναι ανεξάρτητος και πολλές θα είναι οι φορές που θα δεις ότι θα προτιμήσει να κάνει κάτι άλλο από το να είναι μαζί σου ή θα πάει να κοιμηθεί και να ξεκουραστεί αλλού από εκεί που θα είσαι εσύ!

Τέλος πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι τόσο οι Ε.Π. όσο και τα Λευκά κατά βάση πρόκειται για σκυλιά που γαυγίζουν αρκετά και κυρίως την νύχτα!

vergilakos

Well-Known Member
11 Απριλίου 2010
194
0
Nα προσεξεις πολυ αυτη την ρατσα ειναι λιγο δυσκολη.Προσεξε την διατροφη του γιατι πολλες φορες γινονται παχυσαρκα:)

apsu

Well-Known Member
8 Μαϊου 2010
103
0
ευχαριστω για τις διαφωτιστικες πληροφοριες...η αληθεια ειναι οτι μου αρεσουν τα ανεξαρτητα σκυλια με την εννοια να μην κολλανε τοσο πολυ στους ανθρωπους αλλα θα ηθελα να με ακουνε και να ειναι αφοσιωμενα...
πιστευεις οτι τα ελληνικα ειναι τοσο ανεξαρτητα οσο τα χασκυ?
επισης με προβληματισε το γεγονος οτι γαυγιζουν τη νυχτα...
Καναδεζικο λυκοσκυλο που μπορω να βρω?Ειναι πιο βολικα μαλλον ε?
απλα μου αρεσουν πολυ και τα ελληνικα γιατι ειναι ομορφα,αγερωχα και δεν παρουσιαζουν κληρονομικα προβληματα...
Παντως οτι και να συζηταω δεν μπορω να παρω σκυλι απο εκτροφεα διοτι δεν μπορω να διαθεσω τα χρηματα που ζητανε....
αντε μεχρι 300 με πολυ ζορι...

apsu

Well-Known Member
8 Μαϊου 2010
103
0
γεια σας και παλι....ακομα να παρω σκυλακο:(
βρηκα ενα ημιαιμο λυκοσκυλακι λευκο στην Θεσσαλονικη...το σκυλακι ειναι 1.5 μηνων...το προβλημα ειναι πως θα το παρω,ειμαι απο πελοπονησσο και ειναι πολυς δρομος να ανεβω παννω...απο την αλλη τοσο μκρο σκυλακι δεν θελω να το κατεβασω με κτελ:(
πολυ φοβαμαι οτι ειναι πολυ δυσκολο να το παρω...:(
απο την αλλη εχω βρει και ενα μπιγκλακι,το χαριζει ενας φλος που εχει ενα φιλο κλπ κλπ-λιγο μεγαλο σε ηλικια 1 ετους...
το αφεντικο του μου ειπε οτι το εχει παρει απο πετ σοπ:( :( :(,ειναι 17-18 κιλα(?) και θα γινει περιπου 20.
εγω βασικα οπως εχω ξαναπει ηθελα ενα σκυλι το οποιο να ειναι κατα καποιο τροπο φυλακας...οχι να πεσει να φαει τον αλλον αλλα να ειδοποιησει με γαυγισμα αν καποιος παει να μπει στο χωρο...τα μπιγκλ γαυγιζουν?και αν ναι γαυγιζουν σε γατα-αυτοκινητο-σκατζοχοιρο-πεταλουδα-ανθρωπο????θελω να πω αν γαυγιζει στα παντα δυσκολο να καταλαβω αν εχει μπει καποις μεσα στο σπιτι/κηπο η μας επισκευθηκε καποια γατουλα....
επισης ακομα μια ερωτηση...επειδη προερχεται απο πετ,οταν παω να το δω να προσεξω κατι ιδιεταιρο?θα εχει προβλημα με κληρονομικα?δεν ειναι περιεργο να χαριζεται ενα καθαροαιμο μπιγκλ?γιατι δεν το πουλανε???ειμαι πολυ καχυποπτη???

apsu

Well-Known Member
8 Μαϊου 2010
103
0
????σε χανω.....?τι εννοεις παρε τεκελ?εγω μιλησα για ημιαιμο και μπιγκλ

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
το ξερω αλλα επειδη ειπες οτι θες να ναι κ φυλακας κ στο ειπα γιατι απο οσο ξερω τα μπιγκλ δεν κανουν.πολυ βολικο σκυλι πιστευω

apsu

Well-Known Member
8 Μαϊου 2010
103
0
τα τεκελ ειναι και φυλακες?νομιζα οτι κι αυτα ειναι κυνηγοσκυλα...
δεν σκοπευω να αγορασω,αν αγοραζα η ελληνικο ποιμενικο η λευκο λυκοσκυλο θα επαιρνα
απλα αυτα ετυχαν στο δρομο μου...

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
κυνηγοσκιλα ειναι αλλα ειναι απο τα σκυλια που γαβγιζουν κ εχουν την ταση να σε ιδοποιουν οποτε...ειναι φυλακας θα ελεγα μπορει να πεσει κατι τετοιο στο δρομο σου

apsu

Well-Known Member
8 Μαϊου 2010
103
0
κουκλα ειναι η φανη....

τι να κανω ομως με το μπιγκλακι ξαναρωτω?τι γνωμη εχετε?

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Αν δεν καταλαβες στην προτείνω εναντι του μπινγκλ.
Αλλα μαλλον έχεις κολλησει στο μπινγκλ. :)
Αν παντως ο μονος λόγος που θέλεις σκυλάκι είναι να σε ειδοποιει για το αν έρχεται καποιος ή όχι η Φανή δεν κανει.

Το μπινγκλ γιατι το "δινουν";