κακομαθημένος

loukoumas

Active Member
22 Μαρτίου 2017
25
1
32
Γεια σας..
Έχω ένα σκυλάκι ......το βγάζω δυο φορές την ημέρα ..θέλει να βγει αυτή την στιγμή( θα τον βγάλω σε λιγάκι) και γκρινιάζει, σαν να αναπνέει έντονα....το θέμα είναι ότι διαβάζω, ούτε θα βγαίνω όποτε θέλει αυτός..... και το κάνει πάντα το βράδυ, το πρωί αν αργήσω να τον βγάλω , μεσημέρι βγαίνει συνήθως , δεν τον νοιάζει το ρίχνει στον ύπνο.....αδιαφορώ αλλά δεν σταματά, καμιά φορά του δίνω να μασουλήσει ''κοκαλάκια'' , καμιά φορά τον παίζω, καμιά φορά τον μαλώνω..καμιά φορά έρχεται η ώρα για βόλτα και απλά βγαίνουμε....αναλόγως και τι κάνω εκείνη την ώρα.....προφανώς μπερδεύω και το σκυλί κάθε τρεις και λίγο αλλάζω συμπεριφορά μια τον ταίζω μια τον μαλώνω, τι είναι το σωστό όμως? τι να κάνω? δεν εκτονώνεται ή είναι κακομαθημένος? ( να κατουριέται αποκλείεται) γιατί ξέρω και άλλο σκυλί και δεν του δίνουν ιδιαίτερη σημασία, πέρα από την βόλτα του που μπορεί να είναι ένα δεκάλεπτο και όλη μέρα κοιμάται, εμένα γιατί δεν ησυχάζει? εμένα είναι παιχνιδιάρης κιόλας, εγώ τον έκανα έτσι, αλλά έχω διάβασμα, τόσο δύσκολο του είναι να το καταλάβει ? :p Καμιά φορά κάθεται και δίπλα από το γραφείο και με κοιτάει μες τα μάτια και στέκει και κάνω πως δεν κοιτάω, αν τον κοιτάξω αρχίζει την κλάψα...αν σηκωθώ από το γραφείο πάλι τα ίδια, αν μιλήσω στο τηλ, πάλι κλάψα..ζω στην τρομοκρατία :p και για πολύ ώρα είναι στην τσίτα.....μήπως πρέπει να ασχολούμαι περισσότερο βρέξει χιονίσει? παίζει μετά να μου ζητάει παραπάνω?

Και όταν είμαστε για βόλτα, κοντεύει να μου γκρεμίσει όλο το σπίτι! Αναλαμβάνω την ευθύνη ότι τον έκανα υστερικό και τον ενθουσίαζα τώρα τι κάνουμε ? ...καμιά φορά κάθομαι περιμένω μέχρι να ηρεμήσει πιάνει λίγο, αλλά τρέμει έχει νεύρα το σκυλί! ηρεμεί μέχρι να συνεχίσω την διαδικασία, να ντυθώ, το λουρί του κλπ και αρχίζει πάλι τον πανικό.....δεν με τραβάει στην βόλτα, είναι αρκετά εντάξει, παλεύεται δηλαδή :p, αλλά μέχρι το ασανσέρ την πόρτα κλπ κάνει χαμούς....δεν ανοίγω την πόρτα ας πούμε και μπορεί να καθίσει να κάνει τον καλό ας πούμε, παρότι κάθεται και τρέμει κιόλας και μόλις την ανοίξω θα πεταχτεί έξω...μήπως πρέπει να ησυχάσει εντελώς και μετά? γιατί αυτός κάθεται αλλά τρέμει.......

Και ένα ακόμα θέμα είναι ότι ζηλεύει.......δηλαδή γαβγίζει και χώνεται αν δει επαφή, φιλιά, αγκαλιές.....η λύση ? τον διατάζεις ας πούμε να καθίσει κάπου μακρυά? η τον παίζεις πχ με παιχνίδι με τροφή για να απευαισθητοποιηθεί ?

Το σκυλί είναι πανέξυπνο , μαθαίνει εντολές εύκολα, του χω μάθει διάφορα, έχω διαβάσει διάφορα, αλλά εν τέλει έχω φτιάξει ένα κακομαθημένο...και με την βόλτα δεν ασχολήθηκα και πολύ κυρίως στο σπίτι που τον έπαιζα ..........δεν του χω επιβληθεί όσο πρέπει... και είναι και κυριαρχικός.........ίσως και επιθετικός .......

Μπορώ να μιλάω ώρες για το σκυλί την συμπεριφορά και τον χαρακτήρα του αλλά βάζω ένα στοπ....

• Like
Reactions: Kouros

Vanessa99

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2017
250
282
Καλώς ήρθες! Τι εννοείς ότανλες οτι δεν ασχολήθηκες πολύ με τη βόλτα? Και επίσης γιατί πιστεύεις ότι το σκυλί σου κυριαρχικό ή επιθετικό? Έχεις πρόβλημα με άλλα σκυλιά ή ανθρώπους?
Έχει μάθει βασική υπακοή?

loukoumas

Active Member
22 Μαρτίου 2017
25
1
32
Ούτε βασική ούτε ειδική!

Εννοώ τον έβγαζα για την ανάγκη του, αλλά δεν του πα ποτέ να καθήσει, να μην τραβάει , βόλτα χωρίς λουρί και τα σχετικά....

Κυριαρχικός είναι γιατί μου πήρε τον αέρα και από την πολύ θετική εκπαίδευση( εκπαίδευση που λέει ο λόγος) γύρισε μπούμερανγκ γιατί έκανα λάθη, ασταθή συμπεριφορά κλπ

Τα παιδιά δεν γουστάρει......βέβαια εδώ δεν φταίω εγώ, ούτε μπορώ να περιορίσω τα λάθη των άλλων.......

Δεν έχει προβλήματα έτσι στο άκυρο , αλλά δεν θα άφηνα την μάνα μου πχ να του πάρει ένα κόκκαλο, ούτε να τον κουρέψει, ούτε να του βγάλει κάνα τσιμπούρι......

Vanessa99

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2017
250
282
Ούτε βασική ούτε ειδική!

Εννοώ τον έβγαζα για την ανάγκη του, αλλά δεν του πα ποτέ να καθήσει, να μην τραβάει , βόλτα χωρίς λουρί και τα σχετικά....

Κυριαρχικός είναι γιατί μου πήρε τον αέρα και από την πολύ θετική εκπαίδευση( εκπαίδευση που λέει ο λόγος) γύρισε μπούμερανγκ γιατί έκανα λάθη, ασταθή συμπεριφορά κλπ

Τα παιδιά δεν γουστάρει......βέβαια εδώ δεν φταίω εγώ, ούτε μπορώ να περιορίσω τα λάθη των άλλων.......

Δεν έχει προβλήματα έτσι στο άκυρο , αλλά δεν θα άφηνα την μάνα μου πχ να του πάρει ένα κόκκαλο, ούτε να τον κουρέψει, ούτε να του βγάλει κάνα τσιμπούρι......
Η βασική εκπαίδευση έχει λόγο που λέγεται έτσι... ειναι απαραίτητη! Είναι must πως το λέμε. Νομίζω πως πρέπει να ξεκινήσεις πρώτα πρώτα απο εκεί. Αφού βλέπεις λάθη δε θα ήταν καθόλου κακό να επισκεφτείς έναν επαγγελματία εκπαιδευτή!!

Επίσης, η βόλτα δένει το δεσμό ιδιοκτήτη-σκύλου. Δεν είναι μόνο για την ανάγκη του και τέλος. Οπότε μπορείς παίξτε με το μπαλάκι στη βόλτα. Να εκτονώνεται το σκυλάκι σου.

ΥΓ. Τι ράτσα είναι και ποσών χρόνων?

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.361
8.175
Το σκυλι θέλει λίγο παραπάνω να ασχολείσαι μαζί του... Και επίσης βόλτα 2 φορές την ημέρα για κατουρημα είναι βασανιστήριο, άλλο να γίνει σε μια έκτατη ανάγκη. Είχα σκύλο σαν φοιτήτρια, σε αρκετά απαιτητική σχολή, μακριά απο τους δικούς μου. 5 λεπτά να τον πας μέχρι τη γωνία ίσα να κατουρήσει και αλλη λίγη ωρα την ημέρα να παίξεις μαζί του δε θα σώσουν την εξεταστική σου.

loukoumas

Active Member
22 Μαρτίου 2017
25
1
32
Δεν τον βγάζω ρε παιδιά 3 λεπτά κάνα 20λεπτο τον βγάζω......μπορεί και τέταρτο μπορεί και μισάωρο αναλόγως............απλώς είπα ότι ξέρω και άλλο σκυλί και σημασία δεν του δίνουν , ούτε το παίζουν , ούτε τίποτα και μια χαρά είναι.......ασχολούμαι πολύ περισσότερο αλλά με αντίθετο αποτέλεσμα.......

Δεν έχω πρόβλημα με το δεσιμο, μια χαρά δεμένη είμαι, λιγότερο δέσιμο θέλω... καμιά φορά δεν του δίνω σημασία επίτηδες μην κακομάθει παραπάνω....ξέρω γω........

Είναι 5 χρονών περίπου μπάσταρδο :p

Όσο για τον επαγγελματία το θέμα είναι εγώ να μάθω τι να κάνω......εκτός αν μου περίσσευαν τα λεφτά να σκάω 500σάρες και δεν ξέρω πόσα...........

zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Ο πρώτος που εκπαιδεύεται είναι ο ιδιοκτήτης, μετά ο σκύλος. Αυτό τουλάχιστον αν πέσεις σε σωστό εκπαιδευτή. Και νομίζω ότι είσαι λίγο σε σύγχυση σε σχέση με τη δική σου συμπεριφορά απέναντί του, το λες και μόνη σου. Ο σκυλάκος σου μπορεί απλά να είναι πιο ζωηρός, να θέλει περισσότερη εκτόνωση, μεγαλύτερη και πιο διαδραστική βόλτα πχ και πιθανόν, το υπάρχον "δέσιμο" που έχετε, να είναι εξάρτηση από εκείνον προς εσένα, οπότε κι εκεί να πρέπει να μπουν κάποια όρια με "σωστό τρόπο" (ως παθούσα γράφω). Σε γενικές γραμμές και λόγω υποχρεώσεών σου, μπορείτε να διαχωρίσετε ποιές θα είναι οι ώρες ΤΟΥ και ποιές οι δικές ΣΟΥ, αρκεί στο δικό του κομμάτι να γίνεται ό,τι πιο γεμάτο και ουσιώδες για τον ίδιο ώστε να αράζει μετά δίπλα σου πιο ήσυχος και content που λένε και στο χωργιό μου:p
Παράδειγμα: Δουλεύω πάρα πολλές ώρες στον υπολογιστή και ο μαλμπέζ φίλος μου με ταμπεραμέντο τζακ ράσελ:confused: αράζει στα πόδια μου. Ολο αυτό γίνεται χωρίς γκρίνια και κλαψουρίσματα αν έχει προηγηθεί σωστή μεγάλη βόλτα και αρκετό παιχνίδι μαζί του μες τη μέρα.

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
35
Νέο Ψυχικό
Όπως τα αναφέρεις και όπως τα καταλαβαίνω εγώ ο σκύλος σου έχει πάρει πολλά και μπερδεμένα μαθήματα και ερεθίσματα από σένα. Πρέπει να αρχίσετε από το μηδέν και οι δύο, και κυρίως εσύ. Συνήθως οι ιδιοκτήτες είναι αυτοί που πρέπει να εκπαιδευτούν. Δύο βόλτες και για μένα είναι λίγες. Εκτός και αν κάποια μέρα υπάρχει έκτακτη ανάγκη.

Πρέπει να αρχίσετε εκπαίδευση σε όλους τους τομείς. Έτσι αφενός θα πειθαρχήσει αφετέρου θα εκτονώνεται νοητικά που είναι πολύ σημαντικό. Το κάτσε, το μεινε, το δίπλα, το να μην τραβάει κοκ είναι θέματα που οφείλεις να του μάθεις. Υπάρχουν θέματα μέσα στο φόρουμ αν πας στην Αναζήτηση πάνω δεξιά για να δεις πώς μαθαίνονται.

Τώρα, στα της προσοχής που σου ζητάει. Από τη στιγμή που δεν του έχεις μάθε όρια και που δεν του έχεις δείξει συγκεκριμένη συμπεριφορά, λογικό είναι να μην ξέρει τι να κάνει. Όταν ζητάει να παίξει, τον αγνοείς παντελώς. Όσο πάρει, κάθε φορά. Αν είσαι σταθερή κάθε φορά, θα το μάθει στο τέλος ότι το να είναι απαιτητικός δεν κερδίζει κάτι. Καθιέρωσε μέσα στην ημέρα ώρες παιχνιδιού μαζί με το σκύλο, είτε μπαλάκι είναι αυτό, είτε εκμάθηση νέων εντολών, είτε κρυφτό στο σπίτι, ό,τι σας αρέσει. Να εκτονώνεται πια ήρεμα. Και όταν το σταματάς, το σταματάς και το εννοείς. Δεν υποκύπτεις σε παρακάλια για συνέχεια του παιχνιδιού. Για όταν είναι να βγείτε στη βόλτα, αφού έχει μάθει το κάτσε, τον κρατάς στην εντολή μέχρι να βγείτε από την πόρτα. Αν δεν ηρεμεί, δεν ξεκινάτε.

Με προβλημάτισε αυτό που είπες ότι η μαμά σου δεν μπορεί να έχει πολλά κοντινά πάρε-δώσε μαζί του. Όσο για τον εκπαιδευτή, ο σωστός εκπαιδευτής εκπαιδεύει κυρίως εμάς και μετά τους σκύλους. Και σε μερικές περιπτώσεις μόνο χαμένα χρήματα δεν είναι. Τι μέγεθος έχει ο σκύλος;

• Like
Reactions: zerom0

loukoumas

Active Member
22 Μαρτίου 2017
25
1
32
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας

Mα πως είναι λίγες οι δυο φορές? δεν το λέω για μένα, αλλά μια γυναίκα με δυο παιδιά πχ και μια δουλειά θα μπορούσε να βγάζει κάθε τρεις και λίγο τον σκύλο της? μήπως είστε υπερβολικοί? εμένα πάντως ο κτηνίατρος μια φορά μου χε πει , ωραία βολτάρεις με το σκυλί σου γιατί δεν θέλει κόψιμο νυχιών, και λέω και εγώ ωραία μια χαρά ,ας κάτσω στον καναπέ αντί να με τρώει το αγιάζι..........

Μικρός είναι δέκα κιλά περίπου.......

Τον αγνοώ κιόλας, δεν σταματαει το σκασμένο! και χτες γυρνάμε από την βόλτα και αρχίζει πάλι την κλάψα για κάνα πεντάλεπτο βέβαια...γιατί είχε εκτονωθεί......σου λέει τι να κάνω τώρα? ας κλαφτώ λίγο μπας και κερδίσω τίποτα από αυτή την κοροιδάρα ........εντάξει θα αυξήσω τις ασχολίες, φαντάζομαι πριν αρχίσει τις κλάψες............

Εντολές ξέρει κάποιες , κάποιες τις μπερδεύει κιόλας, αλλά το λουρί λειτουργεί ως ωτοασπίδα για το σκυλί.....χριστό δεν ακούει έξω, πέρα βρέχει........

Δηλαδή όσο εγώ ετοιμάζομαι να τον έχω στο κάτσε? τούρμπο θα γίνει ...θα γκρεμίσει το ασανσέρ :p

Και το παιχνίδι πόση ώρα πρέπει να κραταει στο σπίτι? δηλαδή 5 λεπτά να τον έχω κάνει πτώμα ή ένα τέταρτο πχ σε πιο χαλαρούς ρυθμούς?

Όσο για την μητέρα μου και τα πάρε δώσε, δεν έχει δαγκώσει μέχρι στιγμής γιατί εγώ προσέχω και δεν αφήνω να παίζουν με τα όριά τους, δεν ξέρω αν θα δάγκωνε...μια φορά που τον κράτησαν κάποιες μέρες και πήγε κάποιος να του βγάλει κάτι τσιμπούρια, πήγε χωρίς φόβο τύπου ''κάτσε ρε μαλ@κα να σου βγάλω τα τσιμπούρια, δεν θα ξεφύγεις'' και έκατσε.....όποιος φοβάται , φοβάται και ο σκύλος μετά..... ούτε εγώ έχω θράσος, τα κάνω λεπτεπίλεπτα όλα δεν θα τον βάλω κάτω να τον κουρέψω ή ξέρω γω να του ψάξω τα πόδια κλπ...ούτε τον διατάζω να καθίσει κλπ, τα κάνω με τρόπο να ναι εντελώς χαλαρός.....

Δεν ξέρω αν είναι χαμένα χρήματα είναι πάρα πολλά όμως , ούτε θεωρώ ότι είναι καμιά επιστήμη που μπορεί να το κάνει μόνο ο εκπαιδευτής και εμείς όχι..αν μιλάμε για κουτάβι, τώρα ενήλικες με προβλήματα συμπεριφοράς, επιθετικότητα κλπ άλλο αυτό..εκεί δεν ξέρεις και τι να κάνεις.......

Kahlan

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2011
170
208
Kαλησπέρα και από μένα και καλώς ήρθες!
Αρχικά θα συμφωνήσω και εγώ πως οι δυο φορές είναι λίγες, και είναι πολλές οι ώρες που πρέπει να κρατηθεί. Μια γυναίκα με παιδιά και δουλειά που δεν προλαβαίνει, θα μπορούσε απλά να μην έχει σκύλο. Στο παρελθόν είχα σκύλο που έπαιρνε για χρόνια διουρητικά, δεν θες να ξέρεις πόσες φορές την ημέρα ή και τη νύχτα έπρεπε να βγούμε, αλλά αυτό είναι ακραία περίπτωση.

Τώρα στα υπόλοιπα που αναφέρεις, μου δημιουργείται η εντύπωση ότι πρώτον ο σκύλος παίρνει πολλά και μπερδεμένα μηνύματα από σένα, δεύτερον ο χρόνος που περνάτε μαζί δεν είναι ποιοτικός και τρίτον ότι χρειάζεται περισσότερη εκτόνωση.

Αυτό που θα έκανα στη θέση σου θα ήταν να ξεκινήσω βασική υπακοή, με επαγγελματία καλύτερα αλλά αν δε μπορείς έστω κάντο μόνη σου, και όταν σιγουρευτείς ότι ο σκύλος κατέχει τις εντολές εντός σπιτιού, τότε σιγά σιγα να δοκιμάσεις και εκτός σπιτιού κατά τη διάρκεια της βόλτας. Επίσης καλό θα ήταν όσο μπορείς να έχεις σταθερή συμπεριφορά, όσο και να γκρινιάζει ή να τραβάει στη βόλτα, γι αυτό οπλίσου με αρκετή υπομονή, και όσο γίνεται προσπάθησε να μεγαλώσεις τις βόλτες και το παιχνίδι μέσα στο σπίτι. Το παιχνίδι σε χαλαρούς ρυθμούς θα έλεγα εγώ, γιατί ίσως το πολύ έντονο να του φέρει μεγαλύτερη υπερένταση και να μην μπορεί να ησυχάσει μετά.

Και κάτι ακόμα, άσχετο με την ερώτηση σου, αλλά θα στο πω... Προσπάθησε να μην πιάνει τσιμπούρια ή άλλα εξωπαράσιτα, είναι επικίνδυνα για την υγεία του. Συμβουλεύσου τον κτηνίατρο σου για τα σκευάσματα που κυκλοφορούν και τους ζεστούς μήνες προσπάθησε να είσαι σχολαστική στην εφαρμογή τους.

Vanessa99

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2017
250
282
Συμφωνω με οσα ειπαν παραπανω για την εκπαιδευση, πρεπει να του δινεις σταθερα μηνυματα. Επισης για αυτο που ειπες πως δεν ψαχνεις τα ποδια κτλ. Πρεπει να εισαι σε θεση να κανεις αυτα τα πραγματα στο σκυλο σου χωρις να σου αγριευει. Εσυ πρεπει να εισαι ο "αρχηγος" εξαλλου.

Ωραια εστω οτι ειναι 2 οι βολτες, προσπαθησε να ειναι μεγαλες πχ η βραδινή ή η μεσημεριανη να ειναι 1-1,5 ωρα και να εκτονωνονεται το σκυλι και η αλλη περιπου 45 λεπτα (?). Καντε λιγο τρεξιμο, παιξτε με το μπαλακι, περπατηστε

loukoumas

Active Member
22 Μαρτίου 2017
25
1
32
Χμμ από ότι είδα καλό λένε είναι 3 φορές την ημέρα από μισάωρο...
Τώρα vanessa πολύ μου βάζεις, δηλαδή αν είχα και κάνα λυκόσκυλο όλη μέρα θα πρεπε να μουν έξω? Όσο για το ποιος είναι αρχηγός ασχολίαστο :p

Οχι δεν αγριεύει γιατί το κάνω με τρόπο.....ή τσαμπουκά θέλει ή τρόπο....αντί να κάνω ψευτοτσαμπουκάδες και να το καταλάβει ότι είμαι κότα και να μου αγριέψει, διαλέγω τον ''τρόπο''

Για τα τσιμπούρια βάζω αμπούλα έτυχε τότε γιατί τον είχαν άλλοι....

Ο σκύλος ξέρει να κάθεται, το ξάπλα, το έλα, να πηδάει, το άστο , πιάστο, μείνε, σήκω, φύγε, να κάνει τούμπες, να φέρνει πράγματα, να γαβγίζει, το κατέβα, να μου δίνει τα πόδια του...κάνα δυο τα μπερδεύει τα ξέρει όμως....αυτα όμως τα κάνει όταν θα παίξουμε....όταν σκοπεύω να τον βγάλω και χοροπηδάει , όταν βλέπει μια γάτα, όταν του βάλω το λουρί, όταν είμαστε έξω δεν σκάει κιόλας....έξω αν δει άλλο σκύλο πχ, και τραβάει και του πω κάθησε, πέρα βρέχει... ..ξεκίνησα να τον βγάλω σήμερα ας πούμε κάθησε για 2 δευτερόλεπτα και μετά χοροπηδούσε...........κάτσε καλό μου κάτσε χρυσό μου κάτσε μην χεστούμε, τίποτα! Η αλήθεια είναι ότι δεν με απασχολεί αν κάθεται η όχι ...απλά να είναι ένα ήρεμο φυσιολογικό σκυλί.....ήταν πιο ήρεμος σήμερα πάντως......

Last edited:

Vanessa99

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2017
250
282
Χμμ από ότι είδα καλό λένε είναι 3 φορές την ημέρα από μισάωρο...
Τώρα vanessa πολύ μου βάζεις, δηλαδή αν είχα και κάνα λυκόσκυλο όλη μέρα θα πρεπε να μουν έξω? Όσο για το ποιος είναι αρχηγός ασχολίαστο :p

Οχι δεν αγριεύει γιατί το κάνω με τρόπο.....ή τσαμπουκά θέλει ή τρόπο....αντί να κάνω ψευτοτσαμπουκάδες και να το καταλάβει ότι είμαι κότα και να μου αγριέψει, διαλέγω τον ''τρόπο''

Για τα τσιμπούρια βάζω αμπούλα έτυχε τότε γιατί τον είχαν άλλοι....

Ο σκύλος ξέρει να κάθεται, το ξάπλα, το έλα, να πηδάει, το άστο , πιάστο, μείνε, σήκω, φύγε, να κάνει τούμπες, να φέρνει πράγματα, να γαβγίζει, το κατέβα, να μου δίνει τα πόδια του...κάνα δυο τα μπερδεύει τα ξέρει όμως....αυτα όμως τα κάνει όταν θα παίξουμε....όταν σκοπεύω να τον βγάλω και χοροπηδάει , όταν βλέπει μια γάτα, όταν του βάλω το λουρί, όταν είμαστε έξω δεν σκάει κιόλας....έξω αν δει άλλο σκύλο πχ, και τραβάει και του πω κάθησε, πέρα βρέχει... ..ξεκίνησα να τον βγάλω σήμερα ας πούμε κάθησε για 2 δευτερόλεπτα και μετά χοροπηδούσε...........κάτσε καλό μου κάτσε χρυσό μου κάτσε μην χεστούμε, τίποτα! Η αλήθεια είναι ότι δεν με απασχολεί αν κάθεται η όχι ...απλά να είναι ένα ήρεμο φυσιολογικό σκυλί.....ήταν πιο ήρεμος σήμερα πάντως......
Κάθε σκύλος έχει διαφορετική ενέργεια και χρειάζονται όλοι εκτόνωση και βόλτα. Έτσι πρέπει να προσαρμόσεις τις ανάγκες του σκύλου σου. Αφου βλέπεις πχ οτι δε φτάνει το 20λεπτο και χρειαζεται και άλλη εκτόνωση για να ηρεμεί, πρέπει να κάνεις τη βόλτα μεγαλύτερη. Το ότι έχεις ημίαιμο δε σημαίνει απαραίτητα ότι με μικρή βόλτα ειναι οκ, απ' ότι φαίνεται θέλει και άλλο. (Δε το λέω για να ρίξω το φταίξιμο σε εσένα απλά σου λέω οτι μάλλον χρειάζεται και άλλο)

Ένα ισορροπημένο σκυλί δεν είναι αυτό που δεν ακούει τίποτα. Οπότε πρέπει να σε απασχολεί το αν κάθεται ή οχι. Το οτι δε κάθεται ειναι σαν να σου λέει: Άσε μας κυρά μου που θα λερωθω εγώ για να κάτσω κατω για σένα :LOL::p:p

Οπότε πρέπει με επιμονή και υπομονή να "κερδίσεις" σιγα σιγα την αρχηγία και ο σκύλος να σε σέβεται (που λέει ο λόγος)

ΥΓ ανέβασε και καμιά φωτογραφία να δούμε το διαολακι:love::p

loukoumas

Active Member
22 Μαρτίου 2017
25
1
32
Ε αφού δεν του φτάνει μπορώ να τα κάνω 40 ή 50 λεπτά και βλέπουμε, δεν χρειάζεται να προετοιμαστώ και για μαραθώνιο.....1,5 ώρα είναι κοντά το πενταπλάσιο.......
4,5 για την ακρίβεια :p

Να το κάνω πιο λιανά...

Του λέω κάθησε και με γράφει συνεχίζει να χοροπηδάει , εντωμεταξύ εγώ πρέπει να ετοιμαστώ, παπούτσια κλπ

Του λέω να κάτσει και πάω μετά να ετοιμαστώ ή πάω να ετοιμαστώ και μετά που αρχίζει το λέω? αυτός δηλαδή θα ναι καθιστός στο σαλόνι και εγώ θα πρέπει να μαι στο δωμάτιο να βάζω παπούτσια?

Δεν κάθεται, σταματάω δεν κάνω τίποτα μέχρι να καθίσει ή το προσεγγίσω με παιχνίδι πάλι και τροφή ? εκπαίδευση από την αρχή σαν να λέμε?

Έξω αν δεν ακούει? να πάρω τροφή ?

Πάντως παιδιά σήμερα τον έπαιξα 2 φορές , είναι οκ προς το παρόν, σε άλλες περιπτώσεις θα μου χε πάρει το κεφάλι με την μίρλα του.......φτου να μην το ματιάσω....

Tι φώτο τώρα, αμάν κάναμε εδώ πέρα να ηρεμήσει , να μου το ματιάσετε? :p

loukoumas

Active Member
22 Μαρτίου 2017
25
1
32
Καλά δεν μπορώ να επεξεργαστώ την προηγούμενη δημοσίευσή μου?

Τέλος πάντων άκυρο το προηγούμενο μήνυμα! έκατσε!

zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.008
2.720
Δραμα
Εχεις 5 λεπτα διορια απο το ποσταρισμα

Χωρις να ειμαι ο καταλληλοτερος να σε συμβουλευσω, μου δινεις την αισθηση οτι πρεπει να ασχοληθεις με το σκυλο σου λιγο πιο...πως να το πω...συγκεκριμενα; τυπικα; πειθαρχημενα; με προγραμμα; Αυτο βεβαια θελει να ξερεις και εσυ τι θελεις ωστε να το περασεις/δειξεις και στο σκυλο.

Μου βγαζεις λιγο "οσα πανε και οσα ερθουν, οπως κατσει" και αντιστοιχα σε ακολουθει στη συμπεριφορα του και ο σκυλος.
Μπορει να κανω και λαθος εννοειται

Σε ρωτησα πιο πριν αν δινεις πανελληνιες γιατι θα σου ελεγα οτι χρειαζεσαι διαβασμα, αλλα κ αυτο στα πλαισια της πειθαρχιας το βαζω

loukoumas

Active Member
22 Μαρτίου 2017
25
1
32
Τι εννοείς χρειάζομαι διάβασμα? για πανελλήνιες ?

Για το σκύλο φυσικά μπορεί ο κάθε ένας να βγάλει τα συμπεράσματά του σωστά η λάθος, για την δική μου ζωή όχι φυσικά........