καβαλιερ κινγκ τσαρλς ή σιμπα ινου;

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
ρε παιδια δεν ειναι πραγματικα αντιεπαγγελματικο να στελνεις μειλ σε εκτροφεις, να ξερεις οτι τα διαβαζουν και να μην σου απαντανε; απλα κανε τον κοπο και απαντησε ρε κυριε, δεν ζηταω κατι. (για εκτροφεις του εξωτερικου μιλαω)...αλλωστε να με ενημερωσεις για την φυλη, για το κοστος του σκυλου κτλ θελω, οχι να σου κλεψω το κουταβακι. ελεος δηλαδη! κατα τ'αλλα μονο η ελλαδα μας ειναι πισω. παντου τα ιδια σκ@τ@ ειναι!
Να ξερεις, οτι οι πολυ σοβαροι εκτροφεις, που ασχολουνται με αγαπη και παρα πολυ μερακι με μια φυλη σαν το shiba Inu, που ειναι αρκετα σπανια στην ευρωπη, εχουν 1-2-3-4-5 σκυλια και 1-2 γεννες το χρονο και εκτος απο αυτα και μια κανονικη δουλεια ( επειδη δεν ειναι δυνατον να ζησουν απο αυτα τα ελαχιστα κουταβια που πουλανε. Και εγω εαν ημουν εκτροφεας μιας σπανιας φυλης και ειχα δεκαδες ε-μαιλ καθε μερα, σιγα μην απαντουσα σε αυτα του στιλ "εχετε κουταβια και ποσο κανουν". Και οπος το ειπε και καπιος αλλος- σιγα μην εδινα και ευκολα σκυλο στην ελλαδα.
Θα διαλεγα τα καλυτερα σπιτια για τα μωρα μου- σε ανθρωπους που δεν τους ενδιαφερει η τιμη και η χρονικη στιγμη που θα παρουν το κουταβι ( χτες εαν γινεται?)- αλλα να εχουν κατα νου απλα την εκληρωση του ονειρου τους οποτε και ναναι αυτο ( εκτροφεας των σκυλων μου περιμενε καποτε 3 χρονια για να παρει ενα αρσενικο του χρωματος και απο της γραμμες που ηθελε).

Εγω θα ημουνα επιφιλακτικη εαν ενας εκτροφεας μου απαντουσε στο πρωτο εμαιλ με θετικη απαντηση, τιμη και ημερομινια παραλαβης- θα μου ελεγε, οτι χεστικε που πανε τα κουταβια του και το μονο που τον ενδιαφερει ειναι να παρει λεφτα.

evaki88

Well-Known Member
20 Οκτωβρίου 2012
240
3
Kifisia athens
οχι δεν καταλαβες... δεν ρωταω τιμη, χρωματα κουταβιου και τελος. ρωταω για πιθανες μελλοντικες γεννες, χαρακτηριστικα γονεων, πιθανα προβληματα υγειας και πολλα αλλα πιο χρησιμα απο το κοστος του σκυλου. δεν με νοιαζει αν θα παρω το σκυλι τον επομενο μηνα ή τον μεθεπομενο χρονο.(αλλωστε τοσο καιρο ψαχνομαι) με νοιαζει να ειναι υγιες, απο καλα αιματα, προτυπο φυλης. και για αυτο αν χρειαστει θα περιμενω πολυ.

evaki88

Well-Known Member
20 Οκτωβρίου 2012
240
3
Kifisia athens
Μέχρι χθες δεν ήξερες πώς θέλεις να είναι ο σκύλος σου, σήμερα σύμφωνα με τα λεγόμενα σου σε άλλο θέμα, θέλεις να γίνεις εκτροφέας (της φυλής που δεν έχεις ακόμα διαλέξει; ) Και γίνεσαι έξω φρενών επειδή κάποιος δεν σου απάντησε αμέσως σε ένα e-mail?
ηξερα πολυ καλα ποιες φυλες μου αρεσανε και τις ειχα αναφερει. οποτε εισαι φαουλ διοτι ηξερα πολυ καλα πως θελω να ειναι ο σκυλος μου. φυλη εχω διαλεξει και εκτροφεας θα γινομουν μονο στην συγκεκριμενη φυλη διοτι την λατρευω και εχω διαβασει πολλα σχετικα με αυτην. δεν θα γινομουν εκτροφεας ουτε σε κινγκ τσαρλς, ουτε σε τσιουαουα. δεν τα υποτιμω απλα δεν τα ξερω τοσο καλα οσο τα σιμπα. και συνεχεια μαθαινω για αυτα. ποτρ δεν σταματαει η ενημερωση οταν θες να γινεις εκτροφεας και αυτο το ξερω πολυ καλα διοτι ειμαι ηδη. παμε παρακατω: και ιδεα να μην ειχα απο εκτροφη, εφοσον ο αλλος ειναι εκτροφεας μπορει να μου απαντησει ειτε θετικα ειτε αρνητικα. ειναι και αυτο μεσα στις βασικες του αρμοδιοτητες νομιζω. και ειδικα εφοσον η ερωτησεις μου δεν περιοριζονται αμιγως στο κοστος του σκυλου αλλα και σε παραπερα παραγοντες. οσον αφορα την αναποφασιστκοτητα μου σχετικα με τα σιμπα ινου ειναι οτι το πρωτο μου τετοιο εκτροφικο σκυλι δεν ηθελα να ειναι απο εξωτερικο. αλλα τελικα δεν νομιζω πως εχει και πολυ σημασια εφοσον θα υπαρξει σωστη συνενοηση και συνεχης επαφη με τον εκαστοτε εκτροφεα.

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Ποτέ δε λέμε οτι γνωρίζουμε μια φυλή μόνο απο τα βιβλία χωρίς να την έχουμε ζήσει! Και μιλάμε για σιμπα ινου που πες μου.. έχεις δει ποτε καθαρόαιμο εκτροφικό σιμπα ινου? Εγώ ποτέ! Νομιζω οτι ουτε πετσοπενιο δεν εχω δει!

Εγώ στη θέση σου θα προσπαθούσα πάλι και πάλι να επικοινωνησω μαζί του! Ίσως καλό θα ήταν να επιδιώξεις και τηλ επαφή!

evaki88

Well-Known Member
20 Οκτωβρίου 2012
240
3
Kifisia athens
Ποτέ δε λέμε οτι γνωρίζουμε μια φυλή μόνο απο τα βιβλία χωρίς να την έχουμε ζήσει! Και μιλάμε για σιμπα ινου που πες μου.. έχεις δει ποτε καθαρόαιμο εκτροφικό σιμπα ινου? Εγώ ποτέ! Νομιζω οτι ουτε πετσοπενιο δεν εχω δει!

Εγώ στη θέση σου θα προσπαθούσα πάλι και πάλι να επικοινωνησω μαζί του! Ίσως καλό θα ήταν να επιδιώξεις και τηλ επαφή!
εννοειται πως για να γνωρισεις μια φυλη στο 100% πρεπει να την ζησεις. ναι εχω δει σιμπα ινου εκτροφικο απο καλο εκτροφειο του εξωτερικου. δεν προοριζοταν για εκτροφη αλλα ηταν υπεροχο. πανε αρκετα χρονια εκτοτε. ναι θα συνεχισω να τον "ενοχλω" τον εκτροφεα. (απο οτι καταλαβα δεν μιλαει και πολυ καλα τα αγγλικα, ειναι απο γαλλια. εγω γαλλικα εχω να κανω απο το σχολειο)

tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
ναι εχω δει σιμπα ινου εκτροφικο απο καλο εκτροφειο του εξωτερικου.
Καλησπέρα, που το έχεις δει και από ποιο εκτροφείο???
Ο ιδιοκτήτης που έμενε???
Γιατί Σίμπα Ίνου στην Ελλάδα είναι μετρημένα στη παλάμη του ενός χεριού....

Sorry για την αδιάκριτη ερώτηση, απλά μου κάνει τεράστια εντύπωση.....

evaki88

Well-Known Member
20 Οκτωβρίου 2012
240
3
Kifisia athens
ο ιδιοκτητης ηταν αθηνα..το εκτροφειο ηταν αν θυμαμαι καλα στην τσεχια.. μαλιστα τοτε δεν ηξερα πολυ καλα τις φυλες αυτες και ειχα ρωτησει αν ειναι ακιτα. και μου ειπε πως ειναι σιμπα ινου, γιαπωνεζικο σκυλακι και εκτοτε αρχισε να μου αρεσει η φυλη. εχουν περασει 10 χρονια απο τοτε, ημουν μικρη και δεν εκανα αλλες ερωτησεις. απλα απο τοτε με "τραβηξε" η εμφανιση και ο χαρακτηρας τους. δυστυχως δεν εχω επαφη με αυτο το ατομο, ηταν φιλος ενος θειου μου. αν ειχα επαφη, θα μου εδινε πολλες σχετικες πληροφοριες!

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Είσαι ήδη; Εκτροφέας; :confused:

Όπως και να'χει, αφού μόλις προχθές αποφάσισες ότι δεν θα πάρεις king charles το mail δεν μπορεί έχει μείνει χωρίς απάντηση πάνω από 2 μέρες. Και αν ρωτάς όλα αυτά που λες, μια σωστή απάντηση απαιτεί χρόνο. Αν ο άνθρωπος δουλεύει, όπως πολλοί εκτροφείς που δεν έχουν κάποια στρέμματα γεμάτα kennels και ζουν από αυτά, αλλά λίγα σκυλιά στα σπίτια τους, δεν μου φαίνεται παράλογο να μην βρίσκει εύκολα τόσο χρόνο. Βάζοντας και το εμπόδιο της γλώσσας στη μέση, μπορεί να αργήσει και αρκετά περισσότερο.

Στην τελική, δεν έστειλες mail στην πυροσβεστική για πυρκαγιά ώστε να τον κατηγορείς για αμέλεια καθήκοντος. Δικά του τα σκυλιά, δικές του και οι αποφάσεις. Αν σου κάνουν συνεχίζεις, αν όχι πας παρακάτω. Τόσο απλά.

evaki88

Well-Known Member
20 Οκτωβρίου 2012
240
3
Kifisia athens
Είσαι ήδη; Εκτροφέας; :confused:

Όπως και να'χει, αφού μόλις προχθές αποφάσισες ότι δεν θα πάρεις king charles το mail δεν μπορεί έχει μείνει χωρίς απάντηση πάνω από 2 μέρες. Και αν ρωτάς όλα αυτά που λες, μια σωστή απάντηση απαιτεί χρόνο. Αν ο άνθρωπος δουλεύει, όπως πολλοί εκτροφείς που δεν έχουν κάποια στρέμματα γεμάτα kennels και ζουν από αυτά, αλλά λίγα σκυλιά στα σπίτια τους, δεν μου φαίνεται παράλογο να μην βρίσκει εύκολα τόσο χρόνο. Βάζοντας και το εμπόδιο της γλώσσας στη μέση, μπορεί να αργήσει και αρκετά περισσότερο.

Στην τελική, δεν έστειλες mail στην πυροσβεστική για πυρκαγιά ώστε να τον κατηγορείς για αμέλεια καθήκοντος. Δικά του τα σκυλιά, δικές του και οι αποφάσεις. Αν σου κάνουν συνεχίζεις, αν όχι πας παρακάτω. Τόσο απλά.
ως προς τι η τοση περιεργεια αν ειμαι εκτροφεας; ειναι κατι κακο; μπορεις να παρεις τον ελληνικο ομιλο γατας να ρωτησεις :)

οσον αφορα τα αναπαντητα μειλ, εχω στειλει απο το τελος νοεμβριου διοτι οι κυριες φυλες που με ενδιεφεραν ηταν αυτες οι δυο, η μια εκ των οποιων για εκτροφη οποτε ηθελα και θελω να ενημερωνομαι σωστα.

tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
ο ιδιοκτητης ηταν αθηνα..το εκτροφειο ηταν αν θυμαμαι καλα στην τσεχια.. μαλιστα τοτε δεν ηξερα πολυ καλα τις φυλες αυτες και ειχα ρωτησει αν ειναι ακιτα. και μου ειπε πως ειναι σιμπα ινου, γιαπωνεζικο σκυλακι και εκτοτε αρχισε να μου αρεσει η φυλη. εχουν περασει 10 χρονια απο τοτε, ημουν μικρη και δεν εκανα αλλες ερωτησεις. απλα απο τοτε με "τραβηξε" η εμφανιση και ο χαρακτηρας τους. δυστυχως δεν εχω επαφη με αυτο το ατομο, ηταν φιλος ενος θειου μου. αν ειχα επαφη, θα μου εδινε πολλες σχετικες πληροφοριες!
Ok, μπες και σε αυτό το group αν έχεις Facebook:
http://www.facebook.com/groups/537334406277894/

Ο Βαζάκας είναι Admin και είναι αυτός που μπορεί να σου δώσει πληροφορίες για τη φυλή...

Πάντως, εγώ που έχω Ακίτα, και με τα λίγα που έχω διαβάσει για τα Shiba, ΔΕΝ θα την επέλεγα σαν φυλή....Έχω την εντύπωση πως είναι ΑΚίτα με 200% παραπάνω ενέργεια... (Κακός συνδυασμός για τα γούστα μου....) :)
Για αυτό κοίτα και εσύ να το ψάξεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ και να δεις όσο το δυνατόν περισσότερα από κοντά...

Το ότι ξέρεις από γάτες είναι καλό, γιατί πολλές φορές μου θυμίζει πως είναι γάτα, είτε στην καθαριότητα είτε στην ανεξαρτησία....

evaki88

Well-Known Member
20 Οκτωβρίου 2012
240
3
Kifisia athens
Ok, μπες και σε αυτό το group αν έχεις Facebook:
http://www.facebook.com/groups/537334406277894/

Ο Βαζάκας είναι Admin και είναι αυτός που μπορεί να σου δώσει πληροφορίες για τη φυλή...

Πάντως, εγώ που έχω Ακίτα, και με τα λίγα που έχω διαβάσει για τα Shiba, ΔΕΝ θα την επέλεγα σαν φυλή....Έχω την εντύπωση πως είναι ΑΚίτα με 200% παραπάνω ενέργεια... (Κακός συνδυασμός για τα γούστα μου....) :)
Για αυτό κοίτα και εσύ να το ψάξεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ και να δεις όσο το δυνατόν περισσότερα από κοντά...

Το ότι ξέρεις από γάτες είναι καλό, γιατί πολλές φορές μου θυμίζει πως είναι γάτα, είτε στην καθαριότητα είτε στην ανεξαρτησία....

σε ευχαριστω tsimakgr! εχω ηδη μιλησει με τον κυριο Βαζακα τον οποιο εκτιμω βαθυτατα! με εχει κατευθυνει καπως στην σωστη επιλογη σιμπα ινου.. και μενα μου θυμιζει γατα στις οποιες οπως θα εχετε αντιληφθει εχω μια λατρεια :)... παω να μπω και στο group τωρα!:)