ιδιοκτητες ημιαιμων vs ιδιοκτητων καθαροαιμων

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, "δεν χρειάζονται εκτροφικό σκύλο" σημαίνει "δεν πρέπει να αγοράζουν εκτροφικά σκυλιά" και συνεπώς "πρέπει να πάρουν ημίαιμο".

Κατ' αρχάς για τα ημίαιμα δεν φταίνε καν αυτοί που αγοράζουν καθαρόαιμα, αλλά αυτοί που τα πετάνε στο δρόμο, που τα ζευγαρώνουν, που τα αμολάνε να βολτάρουνε χωρίς επίβλεψη.

Αυτό που δεν μου αρέσει είναι η επιβολή.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Κι εγώ θα συμφωνήσω(σχεδόν)
Αλλά όταν κανένας δεν παιρνει τα αδεσποτα ημίαιμα που βάζετε προς υιοθεσία μην κλαίγεστε ότι κανένας δεν τα παίρνει γιατί δεν είναι ράτσας ούτε γίατί το καημένο το πάτησε αυτοκινητο ή έφαγε φόλα...
η πιο σωστη τοποθετηση!

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, "δεν χρειάζονται εκτροφικό σκύλο" σημαίνει "δεν πρέπει να αγοράζουν εκτροφικά σκυλιά" και συνεπώς "πρέπει να πάρουν ημίαιμο".
Όχι δεν κατάλαβες καθόλου καλά. Μάλιστα έκανες τέτοιο "λογικό" άλμα που θα κέρδιζε παγκόσμιο ρεκόρ...

ελάχιστοι ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ εκτροφικό σκύλο. Θα ήταν όμορφο στη χώρα μας με τα χιλιάδες αδέσποτα, να ήταν περισσότερα τα άτομα που επιλέγουν την υιοθεσία. Αλλά και πάλι δεν θα έλυνε το πρόβλημα. Κατά τη γνώμη μου, όσοι το ψάχνουν πραγματικά και επιλέγουν εκτροφικό σκύλο, ακόμα και μόνο για την εμφάνισή του, δεν είναι μέρος του προβλήματος. Ίσα ίσα. Άρα καλά κάνουν.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Εγώ πάντως θεωρώ ότι είναι δυο διαφορετικά "αθλήματα" (και τα δυο θεμιτά).

Το ένα είναι ας πούμε σαν την πεζοπορία, ενώ το άλλο αναρρίχηση. Δε σημαίνει βέβαια ότι ο αναρριχητής δεν μπορεί να χαίρεται ας πούμε και μια βόλτα στην Πάρνηθα ή μια πεζοπορία στο Μαίναλο, οπότε σε ορισμένες περιπτώσεις συνδυάζονται και τα δύο στον ίδιο άθρωπο. Τις περισσότερες φορές όμως ο απλός περιηγητής δεν έχει καμία όρεξη να τρέχει ν'ανεβαίνει σε βράχους, ενώ ο climber βαριέται τη βόλτα στο Λυκαβηττό.

Δεν θεωρώ ότι αυτός που θέλει καθαρόαιμο, ψάχνει τα ίδια πράγματα με τον άλλον που κάνει συνειδητή επιλογή να πάρει δρομίσιο σκύλο (χωρίς αυτό να σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι είναι μεμπτό το πρώτο! απλά θέλει κάτι άλλο!).

Το βλέπω και με φίλους αγαπημένους από εδώ με εκτροφικά σκυλιά, με τους οποίους σχεδόν δεν έχουμε τίποτα να πούμε όταν είναι να πούμε για σκυλιά, γιατί εμένα πχ ποσώς μ'ενδιαφέρει η κρίση του σκύλου στη Χ έκθεση ή η επίδοση του σκύλου στον Χ αγώνα. Χαίρομαι με τη χαρά τους, αλλά δεν μ'ενδιαφέρει πραγματικά, κι ας τ'αγαπώ πολύ κάποια απ'αυτά τα σκυλιά που τα'χω ζήσει απο κοντά. Κι εκείνοι προτιμούν να πάνε δυο ώρες για εκπαίδευση, παρά να βγούμε χαλαρή βολτίτσα στο παρκάκι.

Δεν είναι κακό να'χουμε διαφορετικά ενδιαφέροντα. Αλλά είναι ΑΛΛΟ ΤΟ ΣΠΟΡ. Κι ας τα κάνουν κάποιοι και τα δύο εννίοτε.

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Δε νομίζω οτι ολοι οσοι εχουν εκτροφικά σκυλια ασχολούνται με ακρώμια, σωματοδομές, γωνιωσεις και αλλες λέξεις που μου εμαθε το dogforum. Μπορεί ρε παιδί μου να ειχαν αχτι ενα συγκεκριμενο σκυλο.

irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Νομίζω πως η Ίρμα εννοεί, να μην κλαιγόμαστε όταν κανείς δεν παίρνει το αδέσποτο που προσπαθούμε να δώσουμε επειδή δεν είναι ρατσάτο, όταν εμείς οι ίδιοι δεν θα επιλέγαμε έναν ημίαιμο σκύλο για παρεάκι μας. Και έχει ένα point θεωρώ :)

Αυτό ακριβώς εννοώ. Μα πως με καταλαβαίνεις!

PXM-DANBULL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
692
2.264
Πιστεύω ότι η απόκτηση ενός καθαρόαιμου σκύλου, είναι μια απόφαση που υπαγορεύεται από ανάγκες, πρότυπα και επιθυμίες.
Σαν διαδικασία καθορίζεται μέσα από συγκεκριμένο πρωτόκολλο και κάθε υποψήφιος ιδιοκτήτης που το τηρεί, όπως λέει και ο Rein, δεν χρειάζεται να δίνει λογαριασμό σε κανέναν.
Η υιοθεσία αδέσποτου ημίαιμου σκύλου είναι μια πράξη βαθιάς προσφοράς με έντονο το συναισθηματικό κριτήριο.
Νομίζω ότι το ένα δεν αναιρεί και δεν αποκλείει το άλλο.

KaterinaSp

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
390
174
Ηράκλειο
συγνωμη αλλα διαφωνω στο 'ελαχιστοι χρειαζονται εκτροφικο σκυλο'.
παραβλεπω την εργασια, τον χαρακτηρα και παμε μονο στη μορφολογια.
γιατι ειναι περιεργο να θελει καποιος συγκεκριμενο σκυλο εμφανισιακα?
εμενα πχ δεν μου αρεσουν καθολου τα σκυλια με σκληρη τριχα (ροτβαιλερ, ντογκο κτλ), καθολου αυτα με ματια 'κοιμισμενα' (μολλοσοι πχ). αλλο το 'αν το φερουν οι συνθηκες και βρω ενα αδεσποτο θα το κρατησω΄ και αλλο το 'σιγουρα θα με καλυπτει ενα ημιαιμο, ας ψαξω εκει μονο'.
δεν ειναι μονο θεμα 'χρειαζονται' ειναι και θεμα γουστου.
αν δεν υπηρχε αυτος ο παραγοντας και ηταν ολα θεμα 'χρησης΄ τοτε καποιοι ελαχιστοι θα επερναν απο εκτροφεα (ουτε καν οι μισοι απο οσους πανε εκει τωρα) και ολοι οι υπολοιποι απο αδεσποτα. αλλα η πραγματικοτητα ειναι οτι το εμφανισιακο ειναι το αρχικο κριτηριο επιλογης στο 95% των περιπτωσεων που ψαχνουν για σκυλο (και δεν τους τυχαινει απλα ενα κουταβακι, το μαζευουν και το κρατησανε) γι'αυτο εχουν τοση 'κινηση' τα πετ σοπ.
η λυση για τα αδεσποτα δεν ειναι να υιοθετηθουν μαγικα ολα αλλα να μην γεννοβολανε οσα υπαρχουν και να κυνηγαει το κρατος αλυπητα οποιον παραταει σκυλο.
Παντως στα ημίαιμα υπάρχει τόσο μεγάλη ποικιλία στα σχέδιακια και στους χαρακτήρες, που ειναι αδύνατον να μην βρεις παραπάνω απο ένα να σου κάνουν κλικ! Εννοείται ότι και απο αυτά θα διαλέξεις αυτό που σου αρέσει περισσότερο και ταιριάζει στον τροπο ζωής σου.
Εμένα πάλι δεν με τραβάνε τα καθαρόαιμα γιατί δεν μ´αρεσει να μοιάζουν όλα μεταξύ τους σαν να χουν βγει απο καλούπι, μ´αρεσουν οι ιδιαιτερότητες! Γούστα ειναι αυτά...

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Δε νομίζω οτι ολοι οσοι εχουν εκτροφικά σκυλια ασχολούνται με ακρώμια, σωματοδομές, γωνιωσεις και αλλες λέξεις που μου εμαθε το dogforum. Μπορεί ρε παιδί μου να ειχαν αχτι ενα συγκεκριμενο σκυλο.
Δεν εχω ακούσει ποτε απο κανεναν μέσο ιδιοκτητη καθαροαιμου, να μου πει οτι πηρα αυτον τον σκύλο επειδη ζητουσε τα χ,ψ στοιχεια του χαρακτηρα του. Επειδη τον ηθελα για τους συγκεκριμενους λόγους.

Οσοι απο αυτους εχουν καθαροαιμο, το πηραν επειδη γουσταραν την εμφανιση του. Κια αυτο και μόνο ηταν η αιτια που το απέκτησαν.

milou LGD

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2013
386
230
Παντως στα ημίαιμα υπάρχει τόσο μεγάλη ποικιλία στα σχέδιακια και στους χαρακτήρες, που ειναι αδύνατον να μην βρεις παραπάνω απο ένα να σου κάνουν κλικ! Εννοείται ότι και απο αυτά θα διαλέξεις αυτό που σου αρέσει περισσότερο και ταιριάζει στον τροπο ζωής σου.
Εμένα πάλι δεν με τραβάνε τα καθαρόαιμα γιατί δεν μ´αρεσει να μοιάζουν όλα μεταξύ τους σαν να χουν βγει απο καλούπι, μ´αρεσουν οι ιδιαιτερότητες! Γούστα ειναι αυτά...
αν μαζευα οσα μου κανουν κλικ θα ειχα την κιβωτο του νωε. ;)
για την ποικιλομορφια παντως δεν ειμαι τοσο σιγουρος. μην μενεις στις 10 πιο δημοφιλεις ρατσες. υπαρχουν και αγνωστες σχετικα ρατσες, υπαρχουν και ρατσες με τρομακτικη ποικιλομορφια (πχ μπορντερ κολει). επισης πολλα ημιαιμα μοιαζουν αρκετα αφου ενα μεγαλο ποσοστο τους εχουν προκυψει απο τις τοπ 10 καθαροαιμες φυλες της χωρας.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.726
7.225
Συμφωνώ με Λάρα και Κατερίνα και γι'αυτό δεν έχω τίποτα να προσθέσω, αλλά να, έριξα ένα χαμογελάκι με το παραπάνω παράδειγμά σου milou:
Ημίαιμο στην εμφάνιση κάτι σαν ένα τύπο από τους διαφορετικούς τύπους μπόρντερ κόλευ από το δρόμο βρίσκεται άραγε στην Ελλάδα? Χμμ.. χμ... Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει... ;)

<---

Last edited:

KaterinaSp

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
390
174
Ηράκλειο
αν μαζευα οσα μου κανουν κλικ θα ειχα την κιβωτο του νωε. ;)
για την ποικιλομορφια παντως δεν ειμαι τοσο σιγουρος. μην μενεις στις 10 πιο δημοφιλεις ρατσες. υπαρχουν και αγνωστες σχετικα ρατσες, υπαρχουν και ρατσες με τρομακτικη ποικιλομορφια (πχ μπορντερ κολει). επισης πολλα ημιαιμα μοιαζουν αρκετα αφου ενα μεγαλο ποσοστο τους εχουν προκυψει απο τις τοπ 10 καθαροαιμες φυλες της χωρας.
Δεν σου πρότεινα να μαζέψεις εσύ κανένα! Είπα ότι, αν θέλεις σκύλο συντροφιάς, θα βρεις σίγουρα ανάμεσα στα ημίαιμα ένα να σου αρέσει εμφανισιακα.
Εγω μπορεί να είμαι παράξενη, αλλά εξακολουθώ να βλέπω μεγαλύτερη ποικιλομορφία στα ημίαιμα παρά στα καθαροαιμα, και μου αρέσει αυτή η έλλειψη προτύπου, με την προϋπόθεση να μην εμποδίζεται η υγεία του ζώου.
Μιλαω όμως πάντα για τις προσωπικές μου προτιμήσεις. Ας κάνει ο καθένας ότι θέλει , απλώς η δικαιολογία εμφάνιση και μονο για μένα δεν στέκει, ειναι σαν να ζητάς μια φωτοτυπία αυτού που έχεις δει , δεν ειναι ουσιώδης τρόπος αναζήτησης συντρόφου αυτός (για μένα πάντα).

Last edited:

milou LGD

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2013
386
230
estranged,
πηγα και ειδα την παρουσιαση του Αρη. ρωτα τον με τροπο αν εχει ερθει απο σκωτια/ουαλια ή βρες του προβατα να δεις τι θα κανει. :confused:

katerina,
δεν μιλαω προσωπικα. δεν ειπα οτι με αυτα τα κριτηρια (μονο) 'διαλεξα' την μιλου. πχ για εμενα πρωταρχικο ρολο επαιξε ο χαρακτηρας αυτης της φυλης και οτι ηξερα τους 'γονεις'. γενικα μιλαω, γιατι διαλεγει συνηθως ο πολυς κοσμος καθαροαιμο.

KaterinaSp

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
390
174
Ηράκλειο
Καταλαβαίνω να σου αρέσουν τα άσπρα, να προτιμας τα μαλλιαρα, να σου αρέσουν ή να μην σου αρέσουν οι πλακούτσωτες μουσουδες, αλλά δεν μπορεί να θες μονο ακριβώς αυτήν την εμφάνιση...!!! Δεν μιλώ για χαρακτήρα και δεξιότητες, μιλώ μονο για εμφάνιση. Κι εμένα μ´αρεσει ο Τζορτζ Κλουνι, αλλά δεν θα ψάξω άντρα ανάμεσα στα παιδιά του (χιούμορ κάνω) :)
Milou LGD
ουτε εγω μιλάω προσωπικά, κουβέντα κάνουμε :)

Last edited:

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.726
7.225
estranged,
πηγα και ειδα την παρουσιαση του Αρη. ρωτα τον με τροπο αν εχει ερθει απο σκωτια/ουαλια ή βρες του προβατα να δεις τι θα κανει. :confused:
Xαχαχ! Τον ρώτησα, δε θυμάται! Με πρόβατα δεν ξέρω, μικρός με ότι του γυάλιζε από μακριά ως ζώο (περιστέρια, γάτες, σκύλους, σκιές που από μακριά μοιάζουν σαν αυτά) - και τώρα που του κοψα τα πολλά πολλά το κάνει μόνο με ότι του γυαλίσει ως σκυλί - έκανε αυτό ακριβώς:
http://mymegaedog.files.wordpress.com/2012/02/border-collie-giving-the-ey.jpg

'Εχει τόσο το "the eye" και το crouching με τη γατίσια κίνηση του bc που, μαζί και με την εμφάνιση, βάζω στοίχημα ότι κάποιος παππυμιλας ή κάποιος byb τον "έφτιαξε"/πούλησε για bc (που, εντάξει, σε άλλα πράγματα καμία σχέση δεν έχει). Αλλά μάλλον δεν θα τον άντεξαν ή θα.. σιχάθηκαν που είχε ψώρα (αυτό είχα ξεχάσει να το πω στην παρουσίαση) και βρέθηκε στο δρόμο. Γι'αυτό σας λέω, τα πάντα (σε σχεδιάκι εμφάνισης) παρατάνε...

Last edited:

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
Δεν εχω ακούσει ποτε απο κανεναν μέσο ιδιοκτητη καθαροαιμου, να μου πει οτι πηρα αυτον τον σκύλο επειδη ζητουσε τα χ,ψ στοιχεια του χαρακτηρα του. Επειδη τον ηθελα για τους συγκεκριμενους λόγους.

Οσοι απο αυτους εχουν καθαροαιμο, το πηραν επειδη γουσταραν την εμφανιση του. Κια αυτο και μόνο ηταν η αιτια που το απέκτησαν.
τί ορίζεις ώς "μέσο ιδιοκτήτη καθαρόαιμου" ?

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
τί ορίζεις ώς "μέσο ιδιοκτήτη καθαρόαιμου" ?
Παρέλειψα μια λέξη και δεν ξέρω το γιατί :rolleyes: Εννοώ ο μέσος όρος ιδιοκτητών καθαρόαιμων, με την αριθμητική έννοια.

¨οσοι απέκτησαν σκύλο με το κριτήριο εμφανιση και μόνο. Και δεν ισχύει μόνο για όσους έχουν "τουμπανα" σκυλιά αλλά και για πολλούς με μικρόσωμα, που απο άγνοια και μόνο έχουν κάνει και τη δικιά τους ζωή, αλλά και τη ζωή των σκυλιών κόλαση.

(Ειναι σαν να παντρευεσαι με κάποιον μόνο και μόνο επειδή σου αρέσει εμφανισιακά πάρα πολύ..Καταδικασμένος δεν ειναι ένας τετοις γάμος?>

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Irma,επειδη μου το εχουν πει κι αυτο,οτι πώς γκρινιαζω που δεν παιρνουν οι αλλοι τα αδεσποτα,ενω εγω ρατσατο.

Δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα να παρει ο αλλος ρατσατο.Εγω θα τον κρινω;;
Να τα σκασει ομως κ να παρει!Οχι να ψαχνει δωρεαν ή με πολυ μικρο κοστος!

Οταν με περνανε τηλ για την αγγελια των κουταβιων που ειχα βαλει,το πρωτο πραγμα που ρωτουσαν:"τι ρατσα ειναι;" .Μα ειναι δυνατον να τα χαριζω κ να ειναι ρατσας; Δηλαδη με ποιο μυαλο τηλ σε καποιον να τους χαρισει καθαροαιμο;
Απο την αλλη,λιγοι ειναι αυτοι που θελουν καθαροαιμο με 200-300€; Αφου κ αυτο παλι ημιαιμο θα ειναι,γιατι δεν παιρνεις ενα απο τα τοσα που εχουν τα καταφυγια κ οι δρομοι;

Καταλαβες,τι εννοω;Με ενοχλει η ευκολια του να παρουν καθαροαιμο.Γι αυτο εχουμε φτασει πλεον να μην ξερουμε τι σημαινει καθαροαιμο.Πως ειναι ενα καθαροαιμο ντοπερμαν,λαμπραντορ,μποξερ,κτλ. Να μοιαζει λιγο κ ειμαστε κομπλε!