Άντε ρε παιδιά, αμέσως... Υπάρχει περίπτωση να πήγε να κρύψει χρόνια η χριστιανή και να ξέφυγε λίγο το νούμερο... Συμβαίνει, πχ πόσες σταρ δεν κολλάνε στα 45 για δεκαετίες... Ονόματα δε λέμε, υπολήψεις δε θίγουμε... Μπορεί βέβαια και όχι!
να μην παρεις μαλινουα,μηην το σκεφτεσαι.Ενά μάλίνόύά θά βόλέύέ? Άπό ότι δίάβάσά έινάί κάλόί φύλάκές άλλ κάλόί μέ τά πάίδίά
(Σύγνώμή γίά τούς πόλλόύς τόνόύς άλλα γράφω άπό κίνήτό κάί δεν μόύ έπίτρέπέί νά τούς άφίάρέσώ)
καταλβαινω την συγχυση σου προτιμω να μην αναγραφω την αληθινη μου ηλικια σε κανενα ηλεκτρονικο προφιλ.. δεν θεωρησα οτι ηταν τοσο σημαντικοΑς πω και γω την άποψη μου, αρχίζοντας απο τα βασικά...
26 χρονών, 5 παιδιά, το μεγαλύτερο 17 χρονών και όλη μέρα στο forum. Άντε γειά...
Εσύ τώρα θές αποκλειστικότητα? Για τι να μην πάρει malinois? Δικαιολόγησε την άποψη σου...να μην παρεις μαλινουα,μηην το σκεφτεσαι.
χαχα εχει χαλασει το πληκτρολογιο του λαπτοπ και εχω προς το παρον ενα λαστιχενιο που μπερδευει κ τα γραμματα οπτε πως να γραψω.Εσύ τώρα θές αποκλειστικότητα? Για τι να μην πάρει malinois? Δικαιολόγησε την άποψη σου...
Και μην ξεχνάς, σε κάθε περίπτωση και ένα ήσυχο και ήπιο Tosa Inu......σε αντιθεση πχ με ενα κεντρικης ασιας που αναφερθηκε η ενα μαστιφ...
Ποτέ δεν ξέρεις... απλά, you wait and see...Ας πω και γω την άποψη μου, αρχίζοντας απο τα βασικά...
26 χρονών, 5 παιδιά, το μεγαλύτερο 17 χρονών και όλη μέρα στο forum. Άντε γειά...
Οι κλεφτες άλλωστε ούτε που ξέρουν τι ειναι η φόλαο σκυλος δυστυχως θα κοιμαται στην αυλη αλλα την ημερα θα έχει πρόσβαση στο σπιτι
Σωστα οσα λες για τα λαμπραντορ κ για τα περισσοτερα κυνηγοσκυλα!τυγχάνει να έχω εξετάσει την περίπτωση απόκτησης λαμπ ενδελεχώς, καθώς και την υπόλοιπη ομάδα 8.
κανένα κυνηγόσκυλο δεν βγάζει φύλαξη.
το τί μπορεί να λένε διάφορ "εκπαιδευτές" και διάφοροι ΒΥΒ ίσα για να κερδίσουν χρήματα, δεν σημαίνει οτι ισχύει.
επειδή όπως φαίνεται δεν έχετε καμία εξοικείωση με τη φυλή, μή δίνετε συμβουλές που είναι εκ δια μέτρου αντίθετες με το λόγο υπάρξής της.
Καλησπερα.Σκυλος οχι πολυ μεγαλος, με ενεργεια, για οικογενεια κ με προδιαγραφες φυλακα, ειναι το ντοπερμαν.
Τα παει καλα με παιδια, του αρεσει το παιχνιδι, ειναι εξυπνο, ευκολα εκπαιδευσιμο, ποιο ευκολα διαχειρισιμο απο αλλα......
Εγω θα κοιταζα προς τα εκει......
Καποιος που εχει εμπειρια με την φυλη, θα μπορουσε να κατατοπισει καλυτερα........
Οπως κ να εχει μιαμιση ωρα την ημερα ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ χρονος για το σκυλο ειναι αρκετος.
Σε καμια περιπτωση ο οποιος τετοιων προδιαγραφων σκυλος δεν θα μπορουσες να τον εμπιστευτεις στα χερια κανενος απο τα παιδια σου, εκτος ισως απο τον γιο σου εκτος του σπιτιου.....
Αυτα απο μενα, καλη συνεχεια.....
Υ. Γ. Με την προυποθεση οτι θελεις ενεργητικο σκυλο κ να ασχολουνται μαζι του τα παιδια με παιχνιδι, θα μπορουσες να απορριψεις ολα τα μαστιφ κ τα κεντρικης ασιας εξ αρχης........
Το γερμανικο ποιμενικο απετυχε παταγωδως εξ αρχης ως ποιμενικος σκυλος και στην συνεχεια μετατράπηκε με επιτυχια σε σκυλο φυλαξης. Κυριως...Του πρότειναν γερμανικό ποιμενικό.για πες μου εσυ ποια η διαφορά απο το ελληνικό ποιμενικό μια που τα ξερεις ολα εσυ..
Μεσυγχωρεις κιολας..
Δεν ειναι ακριβως ετσι. Η παρανομια υπαρχει απο εναν αριθμο γεννων και μετα. Επισης ο κοε δεν μπορει να δεχθει γεννες η να εκδωσει χαρτια για ημιαιμα οπως γνωριζεις.εφ' όσον δεν έχουν επωνυμία εκτροφείου και δηλωμένη γέννα στον ΚΟΕ (Κυνολογικός Όμιλος Έλλάδος) είναι 100% παράνομοι.
εσύ δεν παίρνεις ελληνικό ποιμενικό επειδή έχεις παιδιά. στον άλλο που έχει παιδιά ΜΕ ΤΙ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ???
σωστό. απλά αν το έλεγα έτσι, θα χρειαζόμουν άλλες 5 σελίδες να εξηγώ και αυτό.. οπότε διάλεξα την πιο "safe" οδό για ευρεία κατανάλωση@Gaara ,
Πολύ ωραίο post!
Κάτι ξέρω, που λέω τον τελευταίο καιρό ότι οι "δεινόσαυροι" (λέμε, τώρα) του φόρουμ πρέπει να "παραμερίζουν", μιάς και τα νεώτερα μέλη αποτελούν σαφέστατα βελτιωμένες εκδοχές...
Το μόνο "drawback" που έχω... δηλαδή, μία ελαφριά διαφοροποίηση είναι στη λεπτομέρεια:
Τα σκυλιά - φύλακες (ή τα σκυλιά, γενικότερα), δεν "βγάζουν φύλαξη"... μιάς και η φύλαξη είναι κατάσταση και όχι ένστικτο... "Βγάζουν άμυνα", μιάς και αυτό είναι το ένστικτο (το drive)...
Κατά τα λοιπά, "ναι σε όλα"!
μπορει να εχω καταλαβει λαθος αλλα εγω οταν λεω σκυλο φυλακα εννοω εναν σκυλο ο οποιος θα επιτιθεται και θα τραυματιζει ασχημα τον καθε "κλεφτη"
Alarm περιγράφεις dearest αν δεν κάνω λάθοςTα λαμπ είναι guard dogs. Δεν θα επιτεθούν σε εισβολέα αλλά θα ειδοποιήσουν όταν ακούσουν κάτι περίεργο. Όπως ίσως όλα τα σκυλιά.
Καλημερα. Σε γενικες γραμμες συμφωνουμε στα περισσοτερα. Νομιζα οτι ειχε γινει σαφες αυτο!@kryptiae
όταν μιλάμε για φύλαξη μιλάμε για συγκεκριμένες κινήσεις που θα κάνει ένας σκύλος (μετά από συγκεκριμένη εκπαίδευση πάντα), και όχι για γαύγισμα ή τρέξιμο δίπλα στα κάγκελα της αυλής.
αμφιβάλλω πως ένας Ελληνικός ιχνηλάτης "βγάζει φύλαξη"
Η "συμπεριφορά" φύλακα βγαίνει μόνο μετά από κατάλληλη εκπαίδευση, και βέβαια σε φυλές που έχουν το αντίστοιχο drive.
το ότι ο περισσότερος κόσμος θεωρεί ένα παρλιακό πίσω από τα κάγκελα να χοροπηδάει ως φύλαξη δε σημαίνει πως είναι και σωστό.
Κανένα ΣΩΣΤΗΣ εκτροφής κυνηγόσκυλο δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να βγάλει φύλαξη (σωστή φύλαξη, όχι το παρατημένο μαντρόσκυλο της κυρα Νίτσας στην δίπλα γωνία), γιατί το drive της φύλαξης είναι εκ δια μέτρου αντίθετο με το ταπεραμέντο και χαρακτήρα που ορίζει το κάθε πρότυπο.
Όσον αφορά τα dob δημιουργήθηκαν αρχικά ως ΣΩΜΑΤΟφύλακες και όχι φύλακες χώρου ή κοπαδιού. Επίσης οι γραμμές "εκφυλίζονται" πολύ από τα πετ σοπ και τα εκτροφεία (κατά κύριο λογο), όχι αν είναι από την Αμερική ή την Ευρώπη. Προς το παρόν πάντως τα dob είναι από τις φυλές χωρίς προβλήματα από επιλεκτική εκτροφή (συγκριτικά με αρκετές άλλες φυλές τουλάχιστον).
Ο γερμανικός ποιμενικός δεν απέτυχε καθόλου ως σκύλος φύλαξης κοπαδιού. Απέτυχαν όσοι απέκτησαν γερμανικό ποιμενικό και νόμιζαν πως αυτομάτως χωρίς εκπαίδευση θα κάνει παπάδες. Η συγκεκριμένη φυλή, μπορεί να κάνει σχεδόν τα πάντα, και σωματοφυλακή, και ιχνηλασία, και φύλαξη κοπαδιού, και κυναθλήματα... είναι από τις πιο εύκολα εκπαιδεύσιμες φυλές με μεγάλη επιτυχία σε πολλές διαφορετικές εργασίες. Τα περί αποτυχίας της φυλής μόνο ως αυθαίρετο συμπερασμα μπορώ να τα εκλάβω.
Ο ελληνικός ποιμενικός υπάρχει ακόμη...
Όσο για τις γέννες, δεν υπάρχει κανένας λόγος ο οποιοσδήποτε ιδιώτης να κάνει έστω και μία γέννα. Καμία κυνολογική αρχή σε καμία χώρα δεν εκδίδει χαρτιά για κανένα ημίαιμο. Φυσικά και είναι παράνομο εφ' όσον πουληθεί έστω και ένα κουτάβι ακόμα και για 0.01 ευρώ. Όσον αφορά πολλαπλές γέννες από το ίδιο θυληκό εκεί πάμε σε άλλα μονοπάτια σχετικά με παραβάσεις για την ευζωία του ζώου (καθώς τίθεται σε κίνδυνο η ζωή του) ή / και (αναλόγως την περίπτωση) μπορεί να φτάσει σε σημεία βασανισμού (ακραίο αλλά μπορεί).