θελω να το πω καιρο

nearos

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2008
205
0
Γεια χαρα...σε ολους...
Εχω καιρω να γραψω,,,,και θα ηθελα να πω οτι θα ηθελα και εγω τα πραγματα να μην ηταν ετσι και να εχει λαθος ο φιλος που γραφει αυτα...αλλα η τελευταια εμπειρια και προσπαθεια να εμπιστευτω ελληνες εκτροφεις πηγε χαμενη και μιλαμε απο αυτους που υποτιθεται οτι κανουν τη πιο σοβαρη προσπαθεια.Και για να γινω κατανοητος δεν αγορασα απλα συμβουλεψα φιλο να αγορασει με βασει το ζευγαρωμα...Δεν μιλαω εαν η ποιοτητα ηταν αυτη που επρεπε, αυτο κανεις δεν μπορει να το προβλεψει.
Μιλαω για συμπερηφορα-ες...που τουλαχιστον δεν ηταν επαγελματικη....
Αυτο βεβαια συμβενει και εξω δεν ειναι γνωρισμα ελληνικο...και δεν ειναι ολοι οκ...
Για να καταλαβεις τι γινεται ομως πες μου αμα φερεις το παγκοσμιο πρωταθλητη στην ελλαδα εσυ, ποσα ζευγαρωματα λες οτι θα κανεις???
Περιπου 2-3,,,, λεει κατι αυτο?Λεει πολλα ο φαλκο πχ στην ελλαδα εκανε 5-8 ζευγαρωματα και στη σερβια σχεδον με ολη..Λεει κατι αυτο πολλα..
Επειδη η συζητηση αυτη γινεται χρονια και δεν αποδΙδει σου προτεινω να αγοραζεις απο οπου θελεις ελλαδα η εξωτερικο και στο μυαλο σου να εχεις
οτι απεναντι σου εχεις εναν ενδυναμει απατεωνα..μεχρι να αποδειχθει το αντιθετο αυτο ισχυη και για μενα
και για τους φιλους μου...αυτος ειναι ο ελληνικος τροπος ...δυστυχως
ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.....

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Eπίσης και αυτούς που ''συμβουλεύουν'' όπως εσύ κι εγώ σαν απατεώνες θα τους αντιμετώπιζα, άμα είναι έτσι ... φυσικά συμφωνώ με αυτό, αλλά δεν ξέρω αν θα έδινες το δικαίωμα σε κάποιον να πεί κάτι για ''απατεώνες'' στον κλάδο σου , χωρίς διευκρινήσεις ... μάλλον θιγμένος θα ένιωθες ...

Και μόνο η δημοσίευσή σου δείχνει επίσης πόσο καλύτερο είναι για κάποιον ιδιοκτήτη να πάρει σκυλί από την Ελλάδα ... οποιοσδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο μπορεί να τον εκθέσει ή να τον ''ελέγξει'' ... σε αντίθεση με το εξωτερικό, όπου τα πράγματα είναι πιο δύσκολα και το ξέρεις πολύ καλά - καλύτερα από εμένα ...

Οταν ''συμβουλεύεις'' χωρίς να εκθρέψεις και να χρειαστεί να συνδιαλλαγείς με το κάθε καρυδιάς καρύδι και να ρισκάρεις το πώς θα του φανεί η συμπεριφορά σου - όταν η συμπεριφορά σου δεν προσφέρεται κάν για σχόλια ''περί επαγγελματικότητας'' όλα βαίνουν καλώς, ή μάλλον εκ του ασφαλούς ... ή όχι ... ??

Επίσης επειδή δε γνωρίζω το περιστατικό, θα ήθελα να μου πείς (χωρίς φυσικά ονόματα ούτε του εκτροφέα ούτε του άλλου ) πώς σου φανηκε εσένα η συμπεριφορά του ενός ή του άλλου και γιατί ... αν δεν θές, δεν πειράζει ...

Επίσης συμφωνώ περί επιβάσεων, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν συμβουλεύεις κάποιον φίλο σου πάλι να ζευγαρώσει ή να πάρει κουτάβι από ένα από ένα από τα 2 - 3 σκυλιά που έχουμε αυτήν την στιγμή με πολύ καλές θέσεις στα παγκόσμια και πανευρωπαικά ??

Καλό καλοκαίρι επίσης και καλά μπάνια ...

nearos

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2008
205
0
denis said:
Καλό καλοκαίρι επίσης και καλά μπάνια ...
Μιλαω και για το χωρο μου...αρκετοι εχουν δωσει δικαιωματα !!!εβαλα και τον ευατο μου!!..Μιλησα για ελλινικη νοοτροπια οι εκτροφεις ειναι μερος της ελλινικης κοινωνίας
δεν ειναι αλλοδαποι...

Falko

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2007
552
0
Χαλκιδικη
www.rottweilers-gr.com
Δεν Ξερω τι εχει συμβει και τι οχι..
Οπως και να εχει δεν μπορουμε να βαλουμε ολους τους εκτροφεις στο ιδιο καζανη!
Το οτι ενας δεν συμπεριφερθηκε σωστα δεν σημαινει οτι ολοι ειναι ετσι..και δεν ξερω κι ολας ποια ηταν η συμπεριφορα του ανθροπου κτλ.

Εγω παντα προσπαθω να ειμαι ευγενικη οταν με τηλεφωνουν κτλ σε αναζητη τους για κουταβι..αλλα πιστεψε με οτι με αυτα που ακουω μερικες φορες θελω να παψω να ειμαι ευγενικη!!

Δεν καταλαβαινω τι σχεση ειχε στην συζητηση ο επιβιτορας..?
Και εδω υπαρχει εξηγηση..Στην Ελλαδα ποσοι εκτροφεις υπαρχουν και ποσοι στην Σερβια?
Δεν γινεται να το συγκρυνουμε..εδω υπαρχουν 10 εκει υπαρχουν 50..
Και ενας εκτροφεας μπορει να φερνει εναν σκυλο για παρτι του για δικες του σκυλες.. χωρις να εχει σκοπο να τον ζευγαρωνει συνεχεια με αλλες..
Απο την αλλη δηλαδη πρεπει να τρεχουμε ολοι οι αλλοι εκτροφεις σε εναν συγκεκριμενω επιβητορα επειδη ειναι παγκοσμιος πρωταθλητης?!
Ετσι δειχνουμε οτι ειμαστε σωστοι Ελληνες εκτροφεις?

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Οχι, έχεις δίκιο, δεν πρέπει να τρέχουν όλοι σε έναν παγκόσμιο πρωταθλητή, δεν φάινεται από εκεί αν κάποιος είναι σωστός εκτροφέας ...

Υπάρχουν 2 όμως ''αλλά'' εδώ ...

1) Αρα ούτε στον Falko έπρεπε να έρθουν όλοι ?? Γιατί σε παλαιότερο topic είχες εκφράσει αντίστοιχο παράπονο .. τί ισχύει ??

2) Κάποιους καλούς σκύλους (πχ Benno von der Hundehutte) τους έχουν ζευγαρώσει όλοι ... σε τί διαφέρει ?? εκεί ''ταίριαζε'' ο Benno με όλων μας τα σκυλιά ?? Περίεργο και αυτό ...

Συμπέρασμα ...

Ολοι θέλουμε έναν καλό σκύλο στην εκτροφή μας να είναι όμως δικός μας :wink:

Επίσης το τί ζευγαρώματα θα γίνονται και το ποιοί σκύλοι θα είναι ''καλοι'' και ποιοί όχι, εξαρτάται ΜΟΝΟ από τις μεταξύ μας σχέσεις, είτε πραγματικές είτε δημόσιες ... ΔΥΣΤΥΧΩΣ αλλά ισχύει 100% :?

Τελευταίο συμπέρασμα (δικό μου) ... : ευχαριστώ - δεν θα πάρω ... προτιμώ να ΒΑΛΩ μία σκύλα μου με έναν σκύλο που δεν είναι ο τέλειος σκύλος για μένα, παρά να ΜΗΝ βάλω με έναν σκύλο που μου αρέσει πολύ επειδή τον έχει ο Α ή ο Β ... και αυτό ΔΕΝ είναι εκτροφή ...

Falko

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2007
552
0
Χαλκιδικη
www.rottweilers-gr.com
Τελευταίο συμπέρασμα (δικό μου) ... : ευχαριστώ - δεν θα πάρω ... προτιμώ να ΒΑΛΩ μία σκύλα μου με έναν σκύλο που δεν είναι ο τέλειος σκύλος για μένα, παρά να ΜΗΝ βάλω με έναν σκύλο που μου αρέσει πολύ επειδή τον έχει ο Α ή ο Β ... και αυτό ΔΕΝ είναι εκτροφή ...
Συμφωνω μαζι σου...
και δεν εχω κανενα προβλημα να παω σε οποιοδηποτε αρκει να εχει τον σκυλο που θελω στην εκτροφη μου δηλαδη να μ'αρεσει πολυ να ειναι ελευθερος δυσπλασιας να εχει ως τον δυνατον ενα υγεις Pedigree και να μ'αρεσε τι εχει δωσει σαν επιβιτορας..εαν εχει κανει ζευγαρωματα γιατι μπορει να μιλαμε για εναν νεαρο αρσενικο που δεν εχει προλαβει να αποδηξει τιποτα..
Τωρα εαν μου πει ΝΑΙ ελα να ζευγαρωσεις ειναι μια αλλη ιστορια..

Επίσης το τί ζευγαρώματα θα γίνονται και το ποιοί σκύλοι θα είναι ''καλοι'' και ποιοί όχι, εξαρτάται ΜΟΝΟ από τις μεταξύ μας σχέσεις, είτε πραγματικές είτε δημόσιες ... ΔΥΣΤΥΧΩΣ αλλά ισχύει 100%
Αμα δεν εχει την ιδια φιλοσοφια παλι και κολλητοι να εισαι με καποιον δεν γινεται δουλεια..
Οταν πχ εμενα μ'αρεσουν τα Αμερικανικα σκυλια- Pedigree και ο κολλητος μου δεν αγγιζει τιποτα που δεν ειναι Γερμανικο η εστω επειδη το Αμερικανικο του ειναι αγνωστο...
Επομενως ο καθε εκτροφεας σκεφτεται διαφορετικα και απλα πρεπει να σεβομαστε τον αλλον για την προσπαθια που κανει και τιποτα αλλο..

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Kαι πώς επιβραβεύεις πρακτικά αυτήν την προσπάθεια ??
Ολοι φίλοι , οκ, αλλά στην πράξη τί γίνεται ?? Τί να το κάνεις εσύ άμα λένε όλοι πχ ωραίος σκύλος ο Rasmus αλλά μέχρι εκεί ...

Αν εσύ είχες βγάλει στην εκτροφή σου έναν σκύλο με πολλή καλή θέση σε παγκόσμιο πχ όπως ο Dasty, θα σου άρεσε να πεί κάποιος ''δεν ζευγαρώνω - ναι, όλα καλά, αλλά δεν ξέρω ακόμα τί δίνει ... '' Οχι, μου φαίνεται αστείο έως εξοργιστικό ... όλοι εξάλλου έχουμε ζευγαρώσει με σκύλους που δεν έδιναν ιδιαίτερα πράγματα ή έχουμε πάρει παιδιά τους :wink:

Επίσης αυτό με τα Αμερικάνικα σκυλιά δεν το καταλαβαίνω ... τί θα πεί ''μου αρέσουν τα Αμερικάνικα σκυλιά ή τα Γερμανικά '' ?? Σε πληροφορώ ότι μου αρέσουν πολλά Αμερικάνικα και ΔΕΝ μου αρέσουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ Γερμανικά σκυλιά ... εγώ (και μιλάω μόνο για τον εαυτό μου) απλά δεν συγκρίνω το Γερμανικό σύστημα εκτροφής με κανένα άλλο, και προτιμώ μία βάση τέτοια από οποιαδήποτε άλλη ... μπορώ όμως ακόμα να ζευγαρώσω με οποιοδήποτε σκύλο, και με τον καθένα για διαφορετικό λόγο ... και αν δεν ζευγαρωνω με κάποιον σκύλο είναι επειδή δεν μου αρεσει σαν σκύλος - ή δεν μου αρέσει το pedigree του (όχι όμως επειδή δεν είναι Γερμανικό :D )

Falko

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2007
552
0
Χαλκιδικη
www.rottweilers-gr.com
Με ποιον σκυλο θα ζευγαρωσει καποιος ειναι δικαιωμα του..
Τα αποτελεσματα μπορει να τον δικαιωσουν η οχι...

Οσο αφορα τον Rasmus η τον καθε Rasmus που θα ειναι δικος μου σκυλος και θα μ'αρεσει δεν με ενδιαφερει εαν ερθει η οχι καποιος να ζευγαρωσει...εαν ομως ερθει καποιος δεν θα πω οχι!
Εγω κοιμαμε καλα το βραδυ :lol:

και αν δεν ζευγαρωνω με κάποιον σκύλο είναι επειδή δεν μου αρεσει σαν σκύλος - ή δεν μου αρέσει το pedigree του (όχι όμως επειδή δεν είναι Γερμανικό )
Συνφωνω μαζι σου.

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
DASTY said:
Υπάρχει έλληνας εκτροφέας που αρνείται ζευγάρωμα σε έναν άλλον εκτροφέα :?:
φανταζομαι πως δεν θελει ρωτημα :D
Ολοι θέλουμε έναν καλό σκύλο στην εκτροφή μας να είναι όμως δικός μας

Επίσης το τί ζευγαρώματα θα γίνονται και το ποιοί σκύλοι θα είναι ''καλοι'' και ποιοί όχι, εξαρτάται ΜΟΝΟ από τις μεταξύ μας σχέσεις, είτε πραγματικές είτε δημόσιες ... ΔΥΣΤΥΧΩΣ αλλά ισχύει 100%
Αυτο και αν ειναι αληθεια!!!!!!!!!

DASTY

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2007
770
0
Thessaloniki
www.scarvasstrand.com
Το λέμε αυτό για να θα πούμε η όντως είχε γίνει di ότι γνωρίζω για μετρημένες φορες που υπήρχε προσωπικό πρόβλημα και διαφορα στο εκονόμικο.

Δεν πιστεύω ότι κάποιος που έχει σκύλο αξιόλογο εξαρχής λέει όχι δεν ζευγαρώνει με τους άλλους

Το ότι εμείς αποφασίζουμε ποιος είναι καλός και ποιος όχι σύμφωνο και είναι πρακτική σε όλο το πλανήτη!
Πολύ συχνά η επιβήτορες αλλάζουν χωρα και ήπειρο να μπορέσουν να κάνουν ζευγαρώματα που τους αντιστοιχούν