θελω ενα σκυλο φυλακα

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Οχι επί της βάσης της.

Ως απάντηση, στο γιατί δεν ζευγαρώνουμε σκυλιά.
Σ'αυτή τη συζήτηση, θέλησες να συμμετέχεις και θεωρώ εντελώς άκυρη λοιπόν, αυτή σου την θέση.

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
και πολύ καλά κάνεις και την θεωρείς , κατα την γνώμη σου , άκυρη :)
Κανείς δεν εμπόδισε κανέναν να εκφέρει γνώμη .

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Αλήθεια τώρα....συγκρίνουμε τον κάθε ένα που έχει απλά δύο σκυλιά διαφορετικού φύλου στο σπίτι του και τα ζευγαρώνει με ανθρώπους όπως ο von Stephanitz, o Dobermann ή o Martinez;
Προφανώς και όλες οι φυλές προήλθαν από "μιξάρισμα" άλλων φυλών...αλλά είναι το ίδιο;

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
μα δεν είπε κανείς οτι θέλει να φτιάξει καινουρια φυλή :p

αλλα ουτε και οι υπαρχουσες είναι απόγονοι των προϊστορικών σκύλων , ξερωγω , αλλα μιξάρισμα πολλών φυλών με βάση τα γούστα για το χρώμα , την ικανότητα όσφρησης , το μέγεθος , κλπ που ήθελε ο "δημιουργός" , αυτό είναι γνωστό .

Απλά με τις ήδη υπάρχουσες φυλές έχει κατα καποιο τρόπο σταθεροποιηθεί το θέμα της διαμόρφωσής και εξέλιξής τους , ελέω FCI .

Last edited:

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Αν κάποιος ήθελε να φτιάξει μια νέα φυλή που θα θεωρούσε ότι εξυπηρετούσε κάποια εργασία, οποιαδήποτε εργασία, καλύτερα, με γεία του, με χαρά του!
Κι εγώ προσωπικά, μαζί του!

Αλλά ξαναρωτώ...είναι το ίδιο αυτό με το να έχω δυο σκυλιά σπιτι μου(.τίποτα άλλο)και να τα ζευγαρώσω;
Ποιος ο στόχος μου;

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Ζευγάρωμα πρέπει να γίνεται έτσι ώστε να μην εξαφανίζεται αλλά και να καλυτερεύει η φυλή μέσα στα πρότυπά της.Σκυλια εκτός προτύπου και διαφορετικής ράτσας δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να ζευγαρώνουν.Και στα αδέσποτα εννοείται οτι υπάρχει κίνδυνος να εμφανιστούν αρρώστιες/"δυσλειτουργίες", η μόνη διαφορά αν το πάρεις απο ιδιωτη είναι οτι συμβάλεις σε αυτό που κάνει, ό,τι κι αν είναι αυτό.
Γιατι πρέπει να γίνεται σε κάθε 4 θέματα αυτή η συζήτηση;;!

Θανος Λ

Member
9 Ιουνίου 2012
8
0
εφερα αναστατωση ή ανοιξα ενα θεμα για το οποιο υπαρχουν εντονες διαφορετικες αποψεις , οπως και να εχει δεν το εκανα σκοπιμα , θα δω τελικα τι θα κανω ευχαριστω

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Καμια αναστάτωση Θάνο, απλά ξερω οτι με το που θα μπω και θα κοιτάξω τα νεα θέματα τουλάχιστον ένα θα έχει σχέση με byb. Και το παραπάνω μήνυμα είναι απόλυτα φιλικό, γιατι ο γραπτός λόγος παρεξηγείται.
Υπάρχουν ήδη πολλά θέματα με τέτοιο περιεχόμενο που ο οποιοσδήποτε μπορεί να βρει και να διαβάσει ώστε να ενημερωθεί.Αν θες τη γνώμη μου το σκυλί πάρτο, τώρα ό,τι έγινε έγινε, 9 μηνών δεν είναι τόσο μεγάλο για να μη μπορεί να σε μάθει αν και αν ψάξεις στο φορουμ υπάρχουν πολλά μέλη που έχουν ιυοθετήσει σκυλιά άνω των δυο ετών και τα πήγαν πολυ καλά.

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Συμφωνώ απόλυτα με τον χρήστη Vas! Πάρτο το τετραποδάκι, να το χαρείς, αλλά διάβασε το φόρουμ να ενημερωθείς και να επιμορφώνεις και άλλους στο μέλλον ως προς την κυνο-συμπεριφορά τους! :)

ΜάρκοςΓΔ

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2011
389
2
Σαντορίνη - Κερατσίνι
Αγαπητέ Θάνο.
Συμφωνώ απόλυτα με τα άλλα μέλη που σου λένε να μην πάρεις από εκεί το σκύλο.
Θα ήθελα να σου πω ποιοι είναι οι λόγοι που με κάνουν να το πιστεύω αυτό.
Δεν υπολογίζω τόσο στο ότι ο σκύλος μπορεί να μην είναι υγιής [είτε αυτό αφορά την ψυχολογία του είτε την υγεία του] πράγμα πολύ πιθανόν όμως ε; [από την στιγμή φυσικά που κανένας ιδιώτης δεν κάνει εξετάσεις πριν ζευγαρώσει τα ζώα του]. Όμως ξέρω πολύ καλά ότι και άριστα σκυλιά [σε όλους τους τομείς άριστα] μπορεί [δύσκολα μεν , αλλά μπορεί] να κάνουν κάποιο σκυλί ''προβληματικό'' [είτε μιλάμε πάλι για γενετικό πρόβλημα είτε για ''πρόβλημα συμπεριφοράς''. Αυτό που με πειράζει περισσότερο εμένα προσωπικά, είναι η ανευθυνότητα των ιδιωτών. Ειλικρινά δεν υπάρχει κανένας μα κανένας λόγος να ζευγαρώσεις 2 σκυλιά όταν είσαι άσχετος, ειδικά όταν αυτά είναι και διαφορετικής ράτσας. ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΥΤΑΒΙ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΓΕΝΝΑ. Γιατί το κράτησε μέχρι τόοοσο μεγάλη ηλικία , και τώρα το δίνει έτσι απλά; Μου ακούγεται αρκετα ανεύθυνο αυτό το άτομο, και ίσως αυτή η ανευθυνότητα να έχει επηρεάσει την ψυχολογία του σκύλου [ να έχει φοβίες, κακές συνήθεις κ.ά].
Παίρνοντας αυτό το σκυλί , καθησυχάζεις αυτόν τον ιδιώτη , οποιος μπορεί να σκέφτεται ''αχ ωραία το ξεφορτώθηκα και αυτό. Πάμε στην επόμενη γέννα, θα τα ξεφορτωθούμε και αυτά''
Ακούγεται σκληρό, αλλά συνήθως είναι και μία εύλογη ερώτηση ''Τι θα απογίνει τότε αυτό το σκυλί;''
Φίλε μου η ίδια ερώτηση δεν ταιριάζει όμως και με τα σκυλιά των πετ σοπς; Μην παίρνεις ποτέ σκυλί από λύπηση, από όπου και αν προέρχεται. Θα του το μεταδώσεις αυτό... Πάρε το επειδή πραγματικά το θες και σου αρέσει και το συμπαθείς και σου ταιριάζει και και και...Αν δεν σε άγγιξα με αυτή την φιλοζωική μεριά που έχει το νόμισμα τότε ας προσθέσω επίσης , για το δικό σου καλό και μόνο, αν θες ένα πιστό φύλακα , πάρε μία ράτσα για την οποία δεν υπάρχει αμφιβολία η αξιοπιστία του σε αυτό το θέμα, και όχι ό,τι διασταύρωση της διαστάρωσης να 'ναι.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Ναι όντως, θα το κρατήσω να το δώσω να διαβάσει μια φίλη που μόλις χθες μου ανακοίνωσε ότι θα ΞΑΝΑζευγαρώσει το αμφιβόλου προελέυσεως θιβετιανό πεκινουά της.
Παρά το γεγονός ότι της έκανα συζήτηση και για τον λάθος τρόπος απόκτησης (από pet shop "αχ τι γλυκόυλι κοίτα πως μας κοιτάει μέσα από το τζάμι) και για το ήδη ανεύθυνο πρώτο ζευγάρωμα.
Πώς μπορεί να πιστεύουν ότι τα αγαπάνε υποβάλλοντάς τα σε τέτοια διαδικασία, δε μπορώ να καταλάβω...

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.037
Αθήνα
Συγνώμη για το off....
Εσύ τι κάνεις τέτοια ώρα στο φόρουμ, δεν θα έπρεπε να "σκίζεις" τον εκτροφέα τώρα;!!!!:p:):)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Ναι όντως, θα το κρατήσω να το δώσω να διαβάσει μια φίλη που μόλις χθες μου ανακοίνωσε ότι θα ΞΑΝΑζευγαρώσει το αμφιβόλου προελέυσεως θιβετιανό πεκινουά της
Μπορείς να της πεις, ότι θα της κάνεις καταγγελία γιατί βάση του νέου Νόμου, είναι παράνομη.

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
Μπορείς να της πεις, ότι θα της κάνεις καταγγελία γιατί βάση του νέου Νόμου, είναι παράνομη.
ειναι :eek:??? δλδ οπιος ζευγαρωνει αβερτα ειναι παρανομο;;

Θανος Λ

Member
9 Ιουνίου 2012
8
0
σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας , με φρεναρατε στο να παρω τον σκυλο αλλα οχι απο την αποψη του ζευγαρωματος αλλα στο αν δεν βγει για αυτο που τον θελω, τι γινετε μετα , Μαρκο απο θεμα υγειας δεν το συζηταω , να εισαι καλα ευχαριστω για τον χρονο σας

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.037
Αθήνα
Εμείς ευχαριστούμε για τον δικό σου χρόνο....
Μάρκο, δεν πτοούμαστε, συνεχίζουμε, έστω και με copy & paste του κειμένου σου όποτε χρειάζεται, και που θα πάει, κάποιος θα καταλάβει.... έστω και ένας στους εκατό, πάλι κέρδος θα είναι......

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Μαρία, δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό που λες... Το άρθρο 5 παράγραφος 1ζ του 4039 λέει οτι ο ιδιοκτήητης πρέπει να μεριμνά για τη στείρωση του ζώου εφόοσον δεν επιθυμεί τη διατήρηση των νεογέννητων ζώων ή δεν μπορεί να τα διαθέσει σε νέους ιδιοκτήτες.

Μου έχει διαφύγει κάτι?