η "μαμα" ερωτευτηκε και η "κορη" ζηλευει - τι κανουμε??

ninaioanna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2009
332
1
Καλησπερα. Σημερα θα σας βαλω ενα δυσκολο προβλημα. Δεν ξερω αν το εχει αντιμετωπισει κανεις ως τωρα, αλλα πραγματικα δεν ξερω πως να το χεοιιστω, γιατι εμενα δεν μου εχει ξανατυχει να εχω κορη στην εφηβεια.

Και εξηγουμαι: η κορη μου, στα 17 της, ερωτευτηκε τρελλα και ξεμυαλιστηκε τελειως. Δεν την ενδιαφερει τιποτε εκτος του Σ., ουτε καν το σχολειο (τι λεω τωρα, ε?) κι ας εχει πανελληνιες του χρονου. Αυτο, φυσικα, ειναι θεμα αλλου φορουμ και θα δω πως θα το λυσω. Ομως, λειπει συχνα απο το σπιτι και δεν ασχολειται οπως πριν με τη Muffin. Αυτο δεν με πειραζει και τοσο, μιας και την εχω εγω πιο πολυ παρεα τωρα. Εννοειται πως οτι αφορα την φροντιδα της, μου το εχει φορτωσει εμενα!!

Το προβλημα ειναι οτι η Muffin ζηλευει. Οποτε κλεινεται η κορη μου στο δωματιο με το Σ., το ζαβο μπαστακωνεται εξω απο την πορτα κααι κλαιει ασταματητα. Δυο φορες μαλιστα, για να εκδικηθει την Ιωαννα για τον αποκλεισμο της, κατουρησε ακριβως εξω απο την πορτα. Δεν μπορω να την ακουω να κανει ετσι, στεναχωριεμαι. Οι μονες στιγμες που σταματαει το κλαμα ειναι οταν βγαινουν απο το δωματιο και καθονται στο καναπε, οποτε παει η σουσου και βιδωνεται αναμεσα τους και δεν το κουναει ρουπι. Χτες της εβαλα φαγητο, γιατι ηταν η ωρα του βραδυνου της, ηρθε βιαστικα, αρπαξε 5 μπουκιες και ξανατρεξε να χωθει αναμεσα στο ζευγος. Και θα ρωτησετε, γιατι την κλεινουν εξω? Ε, θελουν να εχουν την ησυχια τους τα παιδια. Η Μuffin κανει τρελλες χαρες (ευτυχως) στο Σ., αυτος ασχολειται αρκετα μαζι της, αλλα καποιες στιγμες τον ενοχλει. Μου κανει και λιγο σαν προδοσια ολο αυτο, αλλα δυστυχως δεν μπορω να την κανω να αλλαξει σταση αυτη τη στιγμη, γιατι ειναι τελειως ξεμυαλισμενη. Τι κανουμε, λοιπον, αγαπητοι συνφορουμιτες? Πιο πολυ για τη ζηλεια, το κλαμα και τα τσισα ζηταω τη βοηθεια σας. Για πειτε, για πειτε??

ninaioanna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2009
332
1
Το κανουν και αυτο και εχεις δικηο. Ομως, οπως καταλαβαινεις, θελουν να ειναι μαζι συνεχεια, οποτε ερχονται και σπιτι μας οταν δεν μπορουν να πανε στο αλλα σπιτι.

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Κατα τη γνωμη μου θα πρεπει να το αντιμετωπίσεις σαν στρες αποχωρισμου.
Θα πρεπει η κορη σου με το φίλο της να μπαινουν στο δωμάτιο και να βγαινουν πριν προλάβει να δυσαρεστηθει.
Επειτα αυξανεις το χρονο, τον μειώνεις τον ξαναυξάνεις κοκ.
Ενας τροπος είναι αυτος.
Εσυ που είσαι μαζι της, έξω απο το δωμάτιο, πρεπει να επιβραβευεις την "καλη" συμπεριφορά μόλις την πετύχεις και να αδιαφορείς για οτιδηποτε αλλο μη αποδεκτο κάνει.
Καλη επιτυχια στην Παννελήνιες :)

ninaioanna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2009
332
1
Το θεμα ειναι οτι το τερας, η κορη μου, δεν συνεργαζεται. Δεν θα δεχτει να κανει κατι τετοιο, το μπες-βγες εννοω, και να χασει χρονο απο το ραντεβου. Της χτυπαω την πορτα, βγαζει μιση μουρη εξω, της λεω¨κλαει η Muffin, δεν την ακους?" και μου απανταει "και τι να κανω εγω?".

Ευχαριστω για την ευχη, ο Θεος να μας βοηθησει μεχρι τοτε, γιατι μας βλεπω να πατωνουμε!!

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Εμ.. αν δεν συνεργαστει δεν μπορει να ξεπεραστει το προβλημα..
Αν καταλαβα καλα, εσύ της δίνεις σημασια όταν κλαιει ενώ η κόρη σου την αγνοεί;

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Συγγνώμη, ο σκύλος τινος είναι δικός σου ή της κόρης σου?
Γιατί αν κατάλαβα καλά, είπες πριν ότι η κόρη σου, σου φόρτωσε ότι αφορά την φροντίδα της Μάφιν. Εγώ από αυτό καταλαβαίνω ότι είναι δικός της. Άρα πως δεν την ενδιαφέρει αν κλαίει ο σκύλος και δεν κάνει κάτι γι' αυτό? Κανονικά θα έπρεπε όχι μόνο να συνεργαστεί για να λυθεί το πρόβλημα, αλλά να το έχει φροντίσει πρώτα εκείνη.

ninaioanna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2009
332
1
Αγγελικη, ναι, εγω της δινω σημασια, προσπαθω να την απομακρυνω και να την κρατησω κοντα μου, κλεινω ενδιαμεσες πορτες, της πεταω παιχνιδια. Τιποτε δεν πιανει. Ισα-ισα που κλαει χειροτερα και γαυγιζει κιολας, αν δεν την αφηνω να καθεται εξω απο την πορτα της Ιωαννας. Εκει, μπορει καποια στιγμη να κουραστει και να σταματησει για λιγο.

Lostris, ο σκυλος ειναι της κορης μου. Για να τον παρουμε, μου ειχε φαει τα σηκωτια και.... ειχε υποσχεθει οτι θα τον φροντιζει μαζι μου. ΟΜΩΣ, ο ερωτας ειναι τεραστια δυναμη και δεν σε αφηνει να δεις και να υπολογισεις τιποτε, ειδικα ο πρωτος. Για θυμηθειτε τους εαυτους σας σε τετοια φαση και μετα ελατε να μου πειτε αν υπολογιζατε τιποτε. ειδικα, που ξερει οτι υπαρχω εγω απο πισω για να καλυψω τις αναγκες της Muffin. Και γιανα μη τη θεωρησετε τελειως γαιδουρα, τις ωρες που δεν ειναι με τον Σ., ασχολειται πολυ και φροντιζει το σκυλο της. Μονο οταν εμφανιζεται ο γκομενος, τα ξεχναει ολα.

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Αγγελικη, ναι, εγω της δινω σημασια, προσπαθω να την απομακρυνω και να την κρατησω κοντα μου, κλεινω ενδιαμεσες πορτες, της πεταω παιχνιδια. Τιποτε δεν πιανει. Ισα-ισα που κλαει χειροτερα και γαυγιζει κιολας, αν δεν την αφηνω να καθεται εξω απο την πορτα της Ιωαννας. Εκει, μπορει καποια στιγμη να κουραστει και να σταματησει για λιγο.

Lostris, ο σκυλος ειναι της κορης μου. Για να τον παρουμε, μου ειχε φαει τα σηκωτια και.... ειχε υποσχεθει οτι θα τον φροντιζει μαζι μου. ΟΜΩΣ, ο ερωτας ειναι τεραστια δυναμη και δεν σε αφηνει να δεις και να υπολογισεις τιποτε, ειδικα ο πρωτος. Για θυμηθειτε τους εαυτους σας σε τετοια φαση και μετα ελατε να μου πειτε αν υπολογιζατε τιποτε. ειδικα, που ξερει οτι υπαρχω εγω απο πισω για να καλυψω τις αναγκες της Muffin. Και γιανα μη τη θεωρησετε τελειως γαιδουρα, τις ωρες που δεν ειναι με τον Σ., ασχολειται πολυ και φροντιζει το σκυλο της. Μονο οταν εμφανιζεται ο γκομενος, τα ξεχναει ολα.
Σταματας να της δίνεις οποιαδηποτε είδους σημασια και μόλις σταματησει έστω και για λίγο επιβραβεύεις.
όσο για την κόρη θα πρεπει να την "ταρακουνησεις".

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Πείθεις την κόρη ότι το σκυλί "ξέρει" άρα πρέπει να χωρίσει τον Σ. να
αρχίσει το διάβασμα οπότε περνάει στις πανελλαδικές και όλα μιά χαρα

:)
περίεργη συμπεριφορά πάντως...
πρίν τον Σ και όταν ήταν σπίτι ασχολιόταν μαζί της πολύ?

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Πρέπει να πείσεις την κόρη σου να ασχοληθεί με το σκυλί ΤΗΣ!
Να κάνει αυτό που είπε η αγγελική.
Καταλαβαίνω πως νίωθει, εξάλλου δεν είναι και πολλά τα χρόνια που περάσανε από όταν ήμουν στην ηλικία της.
Όμως είναι κάτι που πρέπει να μάθει, πως εκτός από διακιώματα έχει και ευθύνες.
Για να έχεις πρόσβαση στα δικαιώματα, αναλαμβάνεις τισ ευθύνες σου.
Και το σκυλί είναι μια από αυτές, και δεν μπορεί να κάνει τα στραβά μάτια.

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Καταλαβαίνω πως νίωθει, εξάλλου δεν είναι και πολλά τα χρόνια που περάσανε από όταν ήμουν στην ηλικία της.
+1000 Πολύ σωστά!!!!!

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Συμφωνώ απόλυτα!
Επίσης πρέπει να της δώσεις να καταλάβει από τώρα ότι οι γκόμενοι έρχονται και παρέρχονται. Οι πιστοί μας φίλοι όμως είναι εδώ για μας οποιαδήποτε ώρα και στιγμή με την αγάπη και την αφοσίωση τους.
Και σε τελευταία ανάλυση αν αγαπάει το σκυλάκι δεν μπορεί να το παραμελεί επειδή ερωτεύτηκε.
Ούτε μπορεί να εναποθέτει τις ευθύνες της σε σένα.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
ΟΚ, περάσανε πάνω από 20 χρόνια που έδωσα εγώ Πανελλαδικές, αλλά όταν έδινα εξετάσεις ο νους μου ήταν ΜΟΝΟ στο Αρχαιολογικό Αθηνών με απώτερο στόχο να παω Αμερική με υποτροφία. Είχα επιλέξει και τα ταμεία υποτροφιών όπου θα έκανα αιτήσεις. Επιπλέον αν είχα γκόμενο σε εποχή τέτοιων εξετάσεων μάλιστα θα με είχε σκοτώσει αυτοπροσώπως ο πατέρας μου. ΟΚ, μπορεί να αλλάξανε οι εποχές, αλλά αν και μ' αρέσανε κανα-δυο, αποφάσισα από μόνη μου ότι ήμουν περισσότερο ερωτευμένη με τους αρχαίους ημών προγόνους. Μόνο εκείνους τους Ατταλίδες δεν τους πήγαινα με τίποτα, αλλά μου αλλάξανε (και μου πήρανε τα μυαλά) έξι χρόνια αργότερα.:p:p:D:D:D

Σχετικά τώρα με το ζήτημα σεξ, χούφτωμα, χαμούρεμα και σκύλος: ο πρώην μου είχε σκύλο. Στην αρχή ήθελε ντε και καλά να τον κλείνει έξω από το δωμάτιο κατά τις ιδιαίτερες στιγμές μας. Ο σκύλος είχε βαλαντώσει στο κλάμα, οπότε του είπα να τον βάλει μέσα διότι κατά τη γνώμη μου θα μας βρει τόσο πληκτικούς και ανόητους που θα νυστάξει αγρίως. Και ούτω έγινε. Ο σκύλος μπήκε μέσα, είδε τα τεκταινόμενα, χασμουρήθηκε, έπεσε παραπέρα για ύπνο και μάλιστα μας γύρισε και τον αποτέτοιο του. Στο δε μέλλον έβλεπε καψούρεμα και έτρεχε στην αντίθετη κατεύθυνση, δηλαδή στο σαλόνι. Το αυτό να κάνει και η κόρη σου αν και δε θα συμβούλευα να κάνει σεξ σ' αυτή την ηλικία και μάλιστα σε εποχή Πανελλαδικών.:)

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Το ότι "έχασε" κατα καποιο τρόπο τον ενδιαφερον της για τη μικρή, νομίζω είναι ένα θεμα που μπορει καποιος να το δει πιο γενικευμένα.
Ελλειψη υπευθυνοτητας θα το ελεγα.
Κατι για το οποίο πρεπει εσύ ώς μητέρα της πρεπει να την κανεις να αναθεωρήσει.
Τωρα έχει αντικτυπο στο σκύλο, αργότερα όμως;

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
ΟΚ, περάσανε πάνω από 20 χρόνια που έδωσα εγώ Πανελλαδικές, αλλά όταν έδινα εξετάσεις ο νους μου ήταν ΜΟΝΟ στο Αρχαιολογικό Αθηνών με απώτερο στόχο να παω Αμερική με υποτροφία. Είχα επιλέξει και τα ταμεία υποτροφιών όπου θα έκανα αιτήσεις. Επιπλέον αν είχα γκόμενο σε εποχή τέτοιων εξετάσεων μάλιστα θα με είχε σκοτώσει αυτοπροσώπως ο πατέρας μου. ΟΚ, μπορεί να αλλάξανε οι εποχές, αλλά αν και μ' αρέσανε κανα-δυο, αποφάσισα από μόνη μου ότι ήμουν περισσότερο ερωτευμένη με τους αρχαίους ημών προγόνους. Μόνο εκείνους τους Ατταλίδες δεν τους πήγαινα με τίποτα, αλλά μου αλλάξανε (και μου πήρανε τα μυαλά) έξι χρόνια αργότερα.:p:p:D:D:D

Σχετικά τώρα με το ζήτημα σεξ, χούφτωμα, χαμούρεμα και σκύλος: ο πρώην μου είχε σκύλο. Στην αρχή ήθελε ντε και καλά να τον κλείνει έξω από το δωμάτιο κατά τις ιδιαίτερες στιγμές μας. Ο σκύλος είχε βαλαντώσει στο κλάμα, οπότε του είπα να τον βάλει μέσα διότι κατά τη γνώμη μου θα μας βρει τόσο πληκτικούς και ανόητους που θα νυστάξει αγρίως. Και ούτω έγινε. Ο σκύλος μπήκε μέσα, είδε τα τεκταινόμενα, χασμουρήθηκε, έπεσε παραπέρα για ύπνο και μάλιστα μας γύρισε και τον αποτέτοιο του. Στο δε μέλλον έβλεπε καψούρεμα και έτρεχε στην αντίθετη κατεύθυνση, δηλαδή στο σαλόνι. Το αυτό να κάνει και η κόρη σου αν και δε θα συμβούλευα να κάνει σεξ σ' αυτή την ηλικία και μάλιστα σε εποχή Πανελλαδικών.:)
Sara εξαρτάται καθαρα απο το σκύλο το πως θα αντιδράσει σε ιδιαίτερες στιγμές..
Μου έχει τύχει σκύλος ο οποίος καθετε στο κρεββατι του και που και που ρίχνει και καμια ματιά ;)
αλλα και σκύλος ο οποίος έρχεται να βοηθησει..αν καταλαβαίνεις τι εννοω :D
Εγω, σαν Αγγελική, δεν αισθάνομαι άνετα να είναι στον ίδιο χωρο με εμενα καποιος τρίτος, έστω και σκύλος, σε τοσο προσωπικές στγμές.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Βρε,πως τα λες αυτα σε μια μανα;;;Ηρεμααααα!Γνωριζει τι κανει η κορη μες στο δωματιο,αλλα δεν ειναι αναγκη να της το επισημαινεις!

Παντως κι εγω για δοκιμη θα εβαζα το σκυλο στο δωματιο ή θα κατεστρεφα ενα εστω ραντεβου να εχω την πορτα ανοιχτη για να καταλαβει το σκυλι οτι δεν τρεχει τιποτα.Ασε που θα αναγκαζα και το φιλο μου να την χαιδευει,για να μη τον νιωθει ανταγωνιστικα.

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Η Sara απολαυστικότατη όπως πάντα και εύστοχη!!!:D

Νίνα θα πρέπει να δώσεις στην κόρη σου να καταλάβει πως η Muffin είναι και δική της ευθύνη μιας και όπως λες σε πίεζε για να την αποκτήσετε!

Ναι καταλαβαίνω και έρωτα και τρέλλα και το νεαρό της ηλικίας! Απλά δώστης να καταλάβει πως πέρα από την ευθύνη της, όταν και άμα την παρατήσει ο γκόμενος (ΤΟ ΑΠΕΥΧΟΜΑΙ...) η σκυλίτσα θα είναι δίπλα της και όχι μόνο....

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Αν την έπαιρνες τη μικρή και πηγαίνατε βόλτα όταν ερχόταν ο Σ? Και το λέω αυτό γιατί αν η κόρη σου περάσει σε κάποια άλλη πόλη Πανεπιστήμιο θα τη πάρει μαζι της η θα την αφ'ησει σε σένα? Άρα μήπως πρέπει σιγά σιγά η μικρή να δέθεί περισσότερο μαζί σου παρά με τη κόρη σου
Στα 17 και ερωτευμένη δεν έχεις μυαλό να βάλεις ευθύνες και προτεραιότητες στο κεφάλι σου

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Στα 17 και ερωτευμένη δεν έχεις μυαλό να βάλεις ευθύνες και προτεραιότητες στο κεφάλι σου
Kατερίνα συμφωνώ, αλλά σαν γονιός, πρέπει να επιβάλεις κάποια πράγματα.
π.χ. δεν ασχολείσαι με τον σκύλο;; κομμένο χαρτζιλίκι, κομμένες έξοδοι κλπ.
Τα παιδιά πρέπει να κατακτούν τα δικαιώματα.
Η το πιο απλό. Πες στην κόρη σου, πως αν δεν κάνει αυτό που πρότεινε η αγγελική, δεν θα την ξανα αφήσεις να φέρει τον φίλο στο σπίτι!!
Είναι απλό αυτό που της ζητάς.

Συγνώμη για τις οφ τόπικ συμβουλές, αλλά δεν είναι τόσο οφ τόπικ, αφού είναι για το καλό του σκύλου.
Και συγνώμη ninaionna που παρεμβαίνω με τέτοιες συμβουλές στα οικογενοιακά σου, αλλά ήμουν κ εγώ ανεύθυνο κοριτσάκι, και ο μπαμπάς μου με εκπαίδευσε μια χαρά, τονίζοντας πάντα την σχέση δικαιωμάτων-ευθυνών. Πολύ χρήσιμη διδαχή για την ζωή μου!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97