ερωτηση προβληματισμος..

varlay

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
60
0
συμφωνο ρε παιδια με αυτα που λετε γιαυτο ρωτησα για κανενα βιβλιο για να ειμαι λιγο ενημερος.
τα ροτ που σας λεω δεν ξερουν αλλη εντολη εκτος απο το ΣΤΟΠ και ειναι κατσε καλα φυλακεσ δεν καταλαβαινουν τιποτα χωρισ να εχω ασχολιθει καθολου στο θεμα αγριαδας.

varlay

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
60
0
κατσε,ελα,μεινε διπλα μου ολα τα βασικα χωρις αλυσιδα μεσα στον κηπο ομωσ με ατομα τοις οικογενειασ μου δεν το εχω δοκιμασει με τριτους.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Υπομονή θέλεις κι όχι να "αλλάζεις ζευγάρια".

Οι νεαροί σου σκύλοι θα γίνουν καλύτεροι φύλακες από τους μεγάλους, από ΜΟΝΟΙ τους. Το θέμα είναι αν εσύ θα μπορείς να ανταπεξέλθεις.

Εγώ θα φοβόμουν να βάλω μεγάλο με μικρό.
Το πιο πιθανό είναι να το υποτάξει και να του ΜΕΙΩΣΕΙ την πιθανότητα να γίνει φύλακας (να του μειώσει το θάρρος και την γενική αυτοπεπίθηση).

Αυτό βέβαια θα συμβεί έτσι κι αλλιώς με το "σύστημα" που έχεις τώρα (ή έλλειψη αυτού). ΕΝΑΝ φύλακα πραγματικό θα έχεις και στις δύο μεριές (δουλειά -σπίτι).

Ο ΜΟΝΟΣ τρόπος να το αποφύγεις αυτό είναι να εκπαιδευτούν οι σκύλοι (από πολύ γνώστη εκπαιδευτή) να δουλεύουν σαν "νουέτο" (που θα είναι εφυκτό μόνο αν δεν είναι ήδη αργά).

varlay

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
60
0
dr.zihvangio ηθελα να μου απαντησεις χαζευω πολυ το forum και εχω δει συζητησεις σου.ειμαι απο θεσσαλονικη εχεισ να μου συστησεισ καποιον εχω βρει κατι τηλ μεσω internet αλλα μου λενε οτι κανουν θετικη εκπαιδευση κ οχι για φυλακες.θελω ανθρωπο με μερακι να κατσουμε μαζι να τα εκπαιδευσουμε να νοιοσω και εγω την χαρα της δημιουργιας

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
θελω ανθρωπο με μερακι να κατσουμε μαζι να τα εκπαιδευσουμε να νοιοσω και εγω την χαρα της δημιουργιας
Πάντα ο ιδιοκτητης εκπαιδεύεται μαζί με τον σκύλο.., ποτε ο σκύλος μονος του.., δεν έχει κανένα νόημα αλλιώς..

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Δυστυχώς δεν ξέρω κανέναν καλό εκπαιδευτή στη θεσσαλονίκη (αν και σίγουρα θα υπάρχει!).

Το μόνο που ξέρω είναι πως κακώς έχεις πάρει ΤΟΣΟ πολύ δύσκολους σκύλους (και ΤΕΣΣΕΡΙΣ!) ενώ δεν ξέρεις να τους φροντίζεις/εκπαιδεύεις όπως πρέπει.

Βασικά για να είναι καλά και οι τέσσερις θα έπρεπε να μην δουλεύεις (να ασχολείσαι όλη μέρα μόνο με αυτούς!).

Θα ήταν πολύ καλύτερα να είχες έναν (άντε 2) αλλά ΦΟΒΕΡΟ σκύλο, που είναι ευτυχισμένος και σε υπακούει τέλεια και βγαίνει κάθε μέρα βόλτες μαζί σου.

Φοβάμαι πως δεν θα σου μένει τώρα ο χρόνος που απαιτεί ένας πραγματικός σκύλος φύλακας (για εκπαίδευση και συντήρηση, εκγύμναση, και "ποιοτικό χρόνο" με το αφεντικό). Άλλο "μαντρόσκυλο" κι άλλο φύλακας.

Ξεκίνα να εκπαιδεύεις τους σκύλους ΟΛΟΥΣ στην βασική υπακοή με έναν καλό εκπαιδευτή. Θα σου πάρει ένα 5μηνο. Αυτό είναι το πρώτο βήμα.
Μετά ξανασυζητάμε.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Δηλαδή εσύ Dr συζητάς τους 2 Ποιμενικους μετά την βασική να τους συνεχίσει κι άλλο;

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Όχι. Απλά ελπίζω να κάνει τη βασική για να μπορώ να του μιλήσω για τους λόγους που δεν πρέπει να κάνουν κάτι άλλο.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
εχω βρει κατι τηλ μεσω internet αλλα μου λενε οτι κανουν θετικη εκπαιδευση κ οχι για φυλακες.
Δηλαδή όσοι εκπαιδεύουν για φύλαξη ΔΕΝ κάνουν "θετική εκπαίδευση" ;

Αναγούλα με πιάνει με αυτούς τους απατεώνες...

varlay

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
60
0
πηγα το σαββατο σε εναν εκπαιδευτη κ μου ειπαι οτι θελουν μονο βασικη εκπαιδευση μετα τα δυο χρονια κλειδωνει το μυαλο και οποιον γνωρισαν γνωρισαν.στεκει αυτο?

varlay

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
60
0
κ γω ετσι λεω τι ειναι το σκυλι κουμπι να το πατισεις.δρα απο ενστικτο μου ειπε κ γινετε μονοσ του φυλακας.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
πηγα το σαββατο σε εναν εκπαιδευτη κ μου ειπαι οτι θελουν μονο βασικη εκπαιδευση μετα τα δυο χρονια κλειδωνει το μυαλο και οποιον γνωρισαν γνωρισαν.στεκει αυτο?
Τι άλλο θα ακούσουμε πια....:eek::eek::eek::eek:

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Ναι. Όποιος σκύλος είναι ανυπάκουος μετά τα 2 του χρόνια πρέπει να θανατώνεται.
:p

varlay

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
60
0
το κλειδωνει το ειπαι οσον αφορα στην φυλαξη οτι μετα δεν δεχαιτε χαδια απο αλλον.οχι οτι δεν μαθαινει εντολες.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Μακάρι να ήταν τόσο απλό...
Ο ΚΑΘΕ σκύλος (και στην ίδια γέννα) είναι ΑΛΛΗ περίπτωση.

Κι ο κάθε εκπαιδευτής επίσης!:D

Πάντως, είμαι στην ευχάριστη θέση να γνωρίζω πως το μυαλό ενός ισορροποιημένου σκύλου ΠΟΤΕ δεν "κλειδώνει".

Ο λόγος που μερικοί σκύλοι κάνουν για εκπαίδευση φύλαξης και μερικοί δεν κάνουν, δεν έχει να κάνει με κλειδαριές. Ούτε καν μόνο με τη ράτσα ή την ανατροφή και το περιβάλλον. Οι προυποθέσεις για σκύλο φύλακα είναι:

1) καλή εκτροφή (για "εργασιακό χαρακτήρα" από άψογους γεννήτορες)
2) σωστή ανατροφή και καλή κοινωνικοποίηση από ενημερωμένο ιδιοκτήτη
3) σωστή εκπαίδευση ΥΠΑΚΟΗΣ και μετά
4) σωστή εκπαίδευση προστασίας
5) σωστή συντήρηση αυτών.

Αν έχεις μέχρι τα 2 πρώτα, δεν είναι δύσκολο να κάνεις τα υπόλοιπα και ας είναι ο σκύλος μεγαλύτερος από 5 ετών.

Το ΔΥΣΚΟΛΟ είναι το 1 και το 2.
Ακόμη και το να βρεις καλό εκπαιδευτή είναι πιο εύκολο από το 1 και το 2.

Last edited:

varlay

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
60
0
την βασικη υπακοη πρεπει να την κανω για να μπορω να τα σταματαω αν αρπαξουν καποιο.δηλαδη αν κανουν μονο 2 3 δαγκωματα δεν ειναι αρκετα?

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
την βασικη υπακοη πρεπει να την κανω για να μπορω να τα σταματαω αν αρπαξουν καποιο.δηλαδη αν κανουν μονο 2 3 δαγκωματα δεν ειναι αρκετα?
:confused::confused::confused:
Ξέρεις τι περιλαμβάνει η βασική υπακοή?
2-3 δαγκωματα να είναι αρκετά για τι πραγμα/??

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul