ερωτηση προβληματισμος..

varlay

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
60
0
θελω να σας ρωτησω κατι γιατι χρειαζομαι την βοηθεια σας.
εχω δυο ροτ ζευγαρι στην εργασια μου πολοι καλοι φυλακες.επισης εχω στο σπιτι μια καυκασινα 9 μηνων κ εναν κ.ασιας 4,5 μηνων τα οποια γαυγιζουν τον κσενο αλλα αν τα μιλισης λιγο καθονται κ τα χαιδευεις.η ερωτηση μου ειναι εαν αλλαξω τα ζευγαρια για κανα δυο μηνες δηλαδη αρσενικο ροτ με καυκασινα κ το αντοιστοιχο
πιστευετε θα μαθουν κατι τα μικρα?συγνωμη αν σας μπερδεψα.

GEORGEROTWEILER

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2009
278
0
μενω θεσσαλονικη(τριλοφο)
δεν υπαρχει λογος να κανετε κατι τετοιο...εκτος και αν εισατε τοσο σγουρη οτι αν ορμηξουν σε καποιον το καυκασιο η το κ.ασιας μπορεις να το σταματησεις με εντολη χορις να κανει κακο σε κανεναν...!την φυλαξη την εχουν εμφητη μεσα τους και σε πολυ μεγαλο βαθμο..και τα ροτ και τα καυκασια!!οποτε κατα την αποψη μου εκπαιδευτης..βασικη υπακοη(γιατο καλο το δικοσασ..)και απλα αφηστετα να μεγαλωσουν..και οχι να ειναι αγρια..γιατι τοτε..δεν θα τα θελετε!!

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
τα καυκασια ειναι μικρα ακομα! οταν πανε 2 χρονων θα δεις τι δημιουργησες.

δεν εχουν να μαθουν τπτ απο τα ροτ. σπανια εως ποτε μαθαινουν τα σκυλια απο role models.

varlay

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
60
0
sir erlic γαυγιζει η θηλικια σε οτι περασει σε οτι ακουσει απλα μην τησ κανεισ χαδια την εκανεσ δικια σου.πιστευεις με την παροδο του χρονου θα το κοπσει αυτο?δεν θελω να δεχεται χαδια απο τριτους.το εχω ξανακουσει αυτο για την ηλικια μου εχουν πει οτι αυτες η φυλες αργουν να ωριμασουν.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Οι δύο ποιμενικοί είναι κουτάβια ακόμα!Έχουν καιρό για να δεις το χαρακτήρα τους..

Μην αλλάξεις τα ζευγάρια, δεν θα καταφέρεις τίποτα, μόνο θα διαταράξεις τις ισσοροπίες στις αγέλες τους!

Μην προσπαθήσεις να "αγριέψεις" τα σκυλιά, μόνο να τα χαλάσεις μπορείς και να τα κάνεις κι επικίνδυνα κυρίως για εσένα!

Ασχολήσου με την βασική υπακοή να μπορείς να τα κουμαντάρεις οταν μεγαλώσουν!

varlay

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
60
0
ηθελα να ρωτησω μηπως υπαρχη κανενα σχετικο βιβλιο να με βοηθεισει λιγο στον τομεα που θελω?

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
πολλα και κανενα! το καλητερο θα ηταν να βρεις εναν εκπαιδευτη οπου θα πας γι βασικη εκπαιδευση τα σκυλακια

varlay

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
60
0
τις βασικες εντολες τισ ακονε .στο αγριεμα δυσκολευομαι.γιαφτο ελεγα μηπως εχει κανενα βιβλιο σαν οδηγω.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Αν ο τομέας που θες είναι να αγριευσουν τα σκυλιά σου...όχι!
Κι ελπίζω να μην δοκιμάσεις να το κάνεις γιατί το πιθανότερο αποτέλεσμα θα είναι να καταστραφούν τελείως τα σκυλιά και να μην γίνουν καθόλου φύλακες αλλά ταυτόχρονα να γίνουν άκρως επικίνδυνα για σένα!

Αν ο τομέας που θες είναι να χειριζεσαι σωστά τα σκυλιά σου...υπάρχουν πολλά!
Δεν ξέρω πάντως αν για τόσο απαιτητικές φυλές όπως είναι αυτές, απλά και μονο με κάποια βιβλία θα έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα....
Κάποια βιβλία εκπαίδευσης έχουν αναφερθεί σε ΑΥΤΟ το θέμα!

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
τις βασικες εντολες τισ ακονε .στο αγριεμα δυσκολευομαι.γιαφτο ελεγα μηπως εχει κανενα βιβλιο σαν οδηγω.
στο αγριεμα;θες να μαθεις ενα καυκασου 9 μηνων και κ.ασιας 4,5 να αγριευουν και θες βιβλια για αυτο το λογο;Φιλε μου πνιγω τον εκνευρισμο μου και σε συμβουλευω να επισκεφτεις ενα εκπαιδευτη για να εκπιαδευσεις αυτα τα σκυλια για να εχεις μια ωραια αρμονικη συμβιωση

varlay

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
60
0
γιατι ρε foibo να καταστραφουν ενα μεγαλο δυναμικο αγριο σκυλι απλισιαστο στους τριτους ειναι καταστροφη?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Όχι, ένα μεγάλο δυναμικό φοβικό και απλησίαστο από εσένα σκύλι θα είναι όμως καταστροφή!

varlay

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
60
0
φοιβο με τα σκυλια τα παω πολυ καλα σαν παιδια μου τα εχω.δεν ειπα να αρχισω να τα δαιρνω να τα δωσω να καταλαβουν τι θελω ζηταω.

varlay

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
60
0
9 μηνων 45 κ κιλα δεν το λες κ μωρο για το αρσενικο συμφωνο οτι ειναι μωρο αλλα κ αυτο απο τωρα πρεπει να παρει μυρωδια.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
9 μηνών, όσα κιλά και να είναι, για ένα σκύλο που ωριμάζει στα 3 του χρόνια το λες στην καλύτερη νήπιο!

Είνια πολύ μικρά τα σκυλιά!
ΑΝ τα ζορίσεις μόνο θα χάσεις!

Εγώ, αν ήμουν στην θέση σου, θα ήμουν ευτυχισμένος που το σκυλί μου στην φάση που το περιγράφεις είναι φιλικό και κοινωνικό...θα ήξερα ότι αναπτύσσεται σωστά!

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
9 μηνων 45 κ κιλα δεν το λες κ μωρο για το αρσενικο συμφωνο οτι ειναι μωρο αλλα κ αυτο απο τωρα πρεπει να παρει μυρωδια.
αταρντι σχεση χου τα κα με ην ηικα κα τ ωρα του ελεφαντα γεννιουνται 500κιλα αλλα δε παυουν να ειναι μωρα. Anyway ξεκινας απο πολυ λαθος βαση και αν δεν ενημερωθεις συντομα θα καταληξεις με 2 πολυ δυστροπα σκυλια και θα φταις εσυ γι αυτο. Θα αφησω να σου τα πουν καλυτερα ανθρωποι πολυ σχετικοτεροι με την εκπαιδευση απο μενα

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Επειδη συχνα νομιζουμε ότι τα σκυλια μας ακουνε στις εντολες, θα ηθελα να σε ρωτησω (επειδη ειπες οτι στις εντολες ακουνε):

Ποιες εντολες γνωριζουν?
Σε τι περιβαλλον και με τι ερεθισματα υπακουνε σε αυτες τις εντολες?
Μηπως μονο μεσα στο σπιτι ή στον κηπο και όταν υπαρχει ηρεμία χωρις ξενους ανθρωπους και σκυλια κοντα?
Σε τι αποστασεις από εσενα τις ακουνε? Μηπως μονο όταν είναι δίπλα σου στο 1 μετρο?

Άμα θελεις αγρια σκυλια, θα πρεπει να εισαι σε θεση να τα ελεγχεις απολυτα κατω από οποιεσδηποτε συνθηκες. Οι φυλές (ρατσες) που εχεις εχουν πιθανοτατα την φυλαξη στο αιμα τους ετσι κι αλλιως.

Για να μην τα πολυλογω…. Βρες ένα καλο εκπαιδευτή! Αυτά που θελεις με βιβλια δεν γινονται.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul