επιλογη σκυλου για διαμερισμα

AlexVag

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2009
289
0
Γεια σας παιδια,
Ειναι η πρωτη φορα που γραφω στο φορουμ...ειμαι φοιτητης και εδω και 2 χρονια περιπου σκεφτομαι να παρω ενα σκυλακι για μεσα στο σπιτι...Τελικα αφου περασε και η αδερφη μου στην ιδια πολη και ειδαμε οτι το θελουμε συνειδητα και οι δυο να αποκτησουμε ενα σκυλακι αρχισα να ψαχνω για ρατσες...στην αρχη ηθελα να παρω καποιο ημιαιμο(αδεσποτο) αλλα τελικα αποφασισα να παρω καποιο καθαροαιμο για να μην εχω προβληματα συμπεριφορας και υγειας...Ζω στη Λαρισα σε διαμερισμα το οποιο εχει αρκετα μεγαλο μπαλκονι(30 τμ)...Θα ηθελα να με βοηθησετε στην επιλογη της ρατσας...το σκυλι θα μενει μεσα στο σπιτι και θα το βγαζουμε βολτα τουλαχιστον 3 φορες τη μερα...ο χρονος που θα μενει μονο του στο σπιτι ειναι πανω κατω 3-4 ωρες το μεγιστο την ημερα... Θελω ενα μικροσωμο και κοντοτριχο σκυλι...αυτο που μου αρεσει παρα πολυ και για να πω την αληθεια εχω σχεδον αποφασισει οτι θα παρω αυτο ειναι το jack russell... εχετε να μου προτεινετε καποια αλλη ρατσα? Φυσικα καθε Σαββατοκυριακο το σκυλι θα κανει τεραστιες και ζωηρες βολτες και καθε απογευμα θα εχει παιχνιδι στο μπαλκονι και εκπαιδευση...πιστευω πως εχω αρκετο χρονο να διαθεσω γιαυτο πηρα και την αποφαση να αποκτησω τον πρωτο μου σκυλο...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Πάρε ημίαιμο αδέσποτο αφού το δεις πρώτα. Γιατί να έχει προβλήματα συμπερφοράς και υγείας αν είναι υγιές που θα στο πούνε στο καταφύγιο? Και τι πρόβλημα θα υπήρχε αν π.χ. (λέω τώρα) έπαιρνες ένα σαν κι αυτό? http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=3448&page=28

Α, και καλωσόρισες στο φόρουμ! :)

Last edited:

AlexVag

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2009
289
0
επειδη καποια απο αυτα ειναι κακοποιημενα ισως εχουν προβληματα συμπεριφορας...επισης δεν ξερω εαν θα μου πουν αν το σκυλακι εχει κατι καθως οταν πηγα και μιλουσα με την υπευθυνο ηρθε μια κυρια που καθαριζε εκει και ειπε στην υπευθυνη οτι ενα σκυλι πεθανε...και το ειπε σχηματιζοντας απλα τη λεξη με τα χειλη της...για να μην το ακουσω εγω...κατι που δεν μου αρεσε καθολου...η αληθεια ειναι οτι ειδα ενα που το λατρεψα αλλα ειμαι σχεδον σιγουρος οτι δεν ειναι μικροσωμη ρατσα...παιδια δεν θελω καποιο μαλλιαρο αλλα κοντοτριχο...εαν δεν βρω ισως παρω αυτο που βρηκα απο τα αδεσποτα...πιστευω οτι το μεγεθος δεν εχει σχεση με το αν μπορει να ζησει σε διαμερισμα καθως η κοπελα μου εχει εναν υπεροχο βελγικο ποιμηνεκο ο οποιος ζει σε διαμερισμα και φαινεται παρα πολυ ευτυχισμενος και υπερβολικα δεμενος και προστατευτικος και τα μελη της οικογενειας...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Το προβληματικό σκυλί με κακή συμπεριφορά θα φανεί αμέσως στο καταφύγιο. Υπάρχουν και κριτήρια και τεστ που κάνει κανείς, ακόμα και ιδιώτης για να δει αν κάποιο σκυλί καταφυγίου του ταιριάζει και δεν έχει προβλήματα συμπεριφοράς. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να πας στο καταφύγιο αρκετές φορές για να γνωρίσεις το σκύλο και να πειστείς ότι σου κάνει. Επίσης οι εθελοντές των καταφυγίων δεν αποκρύπτουν συνήθως τα προβλήματα υγείας ή όποια άλλα. Αν θες να βρεις ένα σωστό καταφύγιο ρώτα τα παιδιά εδώ μέσα που είναι πολύ καλά δικτυωμένα και κάνουν εκπληκτική δουλειά. Είμαι σίγουρη ότι δε θα σε παραπλανήσουν. Ευτυχώς ή δυστυχώς υπάρχουν πολλά καταφύγια με σκυλιά όλων των μεγεθών και όλων των ειδών. Γενικά το ψάξιμο σκύλου είναι μεγάλη υπόθεση απ' όπου και να τον πάρεις, είτε από εκτροφέα, είτε από καταφύγιο, και παίρνει κάποιο χρόνο.

Σχετικά με το σκυλί που λάτρεψες, αν όντως το λάτρεψες και δε χρησιμοποίησες τη λέξη όπως θα λέγαμε "που λέει ο λόγος τώρα το λάτρεψα, απλώς μου άρεσε", θα έλεγα να σκεφτείς καλά γιατί το λάτρεψες διότι αν είναι υγιές και καλό και έγινε το πολυπόθητο "κλικ" και σου ταιριάζει, θα έλεγα πάρε κάποιον μαζί σου που ξέρει από σκυλιά και μπορεί να σου πει πόσο μεγάλο θα γίνει. Σκέψου το πάντως πολύ καλά και ψάξε. Και ναι, είναι πολύ σημαντικό να γίνει το "κλικ" και να λατρέψεις το σκύλο εφόσον πληροί τις άλλες προϋποθέσεις.

Φιλική συμβουλή πάντα.:)

Last edited:

AlexVag

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2009
289
0
εχω ψαξει αρκετα και συνεχιζω να ψαχνω...το συγκεκριμενο σκυλο πηγαινω και τον βλεπω συχνα...ειναι πραγματικα γλυκας... υπαρχει καποιος που να ξερει εαν τα jack russell μπορουν πραγματικα να ζησουν σε διαμερισμα? Ξερετε καποιον εκτροφεα που θα μπορουσα να απευθυνθω?

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
AleXVag, χωρίς να θέλω να στεναχωρίσω, δεν νομίζω το Τζακ Ράσσελ να είναι σκύλος για διαμέρισμα.

Είναι σκύλος για αγρόκτημα! Πως σου ήρθε;
Γενικώς δεν έχουν ήρεμο χαρακτήρα (το ΑΝΤΙΘΕΤΟ μάλιστα) και απαιτούν περισσότερο χρόνο για άσκηση από τις περισσότερες άλλες φυλές. Είναι υπερκινητικοί σκύλοι, και πολλοί επιθετικοί προς άλλα ζώα (σκύλους, γάτες, μικρά παιδιά) αν δεν εκπαιδευτούν με πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Γαυγίζουν ΠΟΛΥ και δεν κουράζονται ΠΟΤΕ. Εγώ δεν θα άντεχα με τέτοιο σκύλο σε διαμέρισμα (μάλλον ούτε σε μονοκατοικία!) και ας είμαι εκπαιδεύτρια σκύλων! Και δεν ανέφερά ΚΑΝ το ΠΕΙΣΜΑ ΤΟΥΣ που είναι το κάτι άλλο (ούτε το πόσο πολύ μαδάνε!)!

Έχεις ΠΟΛΥ διάβασμα μπροστά σου μέχρι να επιλέξεις φυλή. Μέχρι τότε, μην ζητάς να σου προτείνουν σκύλο ΑΓΝΩΣΤΟΙ γιατί είναι 100% σίγουρο πως θα καταλήξεις με λάθος επιλογή.

Μην βιάζεσαι. Τον σκύλο σου θα τον έχεις δίπλα σου (και θα έχεις την ευθύνη του) για πάνω από 10 χρόνια. ΜΗΝ διαλέξεις σκύλο από φωτογραφίες (για την εμφάνιση και μόνο), αλλά μάθε τον χαρακτήρα και τα ΜΕΙΟΝ της κάθε φυλής (καμιά δεν είναι τέλεια!).

Όσο για σκύλο από κάποιο σωματείο, αν δεν είναι μικρό κουτάβι θα μπορείς άνετα να διαλέξεις ένα με τον χαρακτήρα που θέλεις ΚΑΙ την εμφάνιση που σ' αρέσει! Θα είναι ΑΠΙΘΑΝΟ ένα ήμίαιμο να έχει πιο δύσκολο χαρακτήρα από ένα Τζακ Ράσσελ.

Last edited:
  • Like
Reactions: Miniature Schnauzer

AlexVag

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2009
289
0
Εχω δει απο κοντα jack russell που το εχει καποιος γνωστος και μου φανηκε καλη επιλογη...σιγουρα εχω ακομα πολλα να διαβασω...η εμφανιση για εμενα δεν παιζει τοσο συμαντικο ρολο οσο ο χαρακτηρας...γενικα ψαχνω ενα δραστηριο σκυλι με ορεξη για παιχνιδι...ωστοσο το μονο που με απασχολει απο θεμα εμφανισης ειναι οτι θελω να ειναι μικροσωμο και κοντοτριχο...εδω απλα θα ηθελα απο καποιους που γνωριζουν να μου προτεινουν καποιες ρατσες με τα παραπανω χαρακτηριστικα ωστε μετα να μπορω να διαβασω και να μαθω περισσοτερα για αυτα

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Miniature Pincher
Boston Terrier
French Bull Dog
English Staffordshire Terrier
Chihuahua
Whippet
Κριτικός Ιχνηλάτης

(Αν το κοντότριχο το θες για να αποφύγεις τις τρίχες σε περιμένει ΜΕΓΑΛΗ έκπληξη).

• Like
Reactions: Miniature Schnauzer

dimiv

Well-Known Member
18 Αυγούστου 2008
506
0
51
Αθήνα
φίλε μην πάρεις σκύλο -

είπες είσαι φοιτητης 2 χρόνια -'
οταν με το καλο τελειώσεις την σχολή το σκυλι που θα πάει ?

θα ερθει μαζί σου ?

ή θα μείνει με την αδερφή σου?

το καλοκαιρι που θα γυρνας στα νησια το σκυλι εχεις σκεφτεί τι θα το κάνεις ?

όταν πάς φαντάρος ?

έχεις υπολογίσει το οικονομικο τώρα που είσαι φοιτητής?

για εμένα μην βάζεις υποχρεώσεις στο κεφάλι σου που μάλλον σε αυτήν την φάση δεν θα μπορείς να ανταπεξέλθεις -

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Μόνο εγώ εδώ μέσα βλέπω τα φοιτητικά χρόνια σαν την ΙΔΑΝΙΚΗ περίοδο να αποκτήσει κανείς σκύλο;:confused:

Είσαι ανέμελος, τον κουβαλάς παντού μαζί σου γιατί ΟΛΟΙ τον αποδέχονται (ενώ όσο μεγαλώνουν "σοβαρεύουν" και ξαφνικά σε θέλουνε μόνο σου και όχι με το σκυλί σου). Έχεις χρόνο (όταν αρχίζει η δουλειά είναι χειρότερα τα πράγματα), διάθεση, ενέργεια...
Αφού θα μένετε και με την αδελφή σου και θα έχετε από κοινού το σκύλο, ακόμη καλύτερα.
Το φανταρικό θα με προβλημάτιζε, αλλά αφού θα είναι και της αδελφής σου μια χαρά σας βρίσκω.

Είχα σκύλο στα φοιτητικά μου χρόνια, και πέρασε πολύ καλύτερα από ότι θα περάσει ποτέ οποιοσδήποτε επόμενος σκύλος μου.
ΑΛΛΑ τη Λουκία μου την έπαιρνα ΠΑΝΤΟΥ μαζί μου. Μέχρι και στο πανεπιστήμιο, στη λέσχη, στα μπαράκια, στους καφέδες, στα πάρτυ, παντού! Εκτός από τα μπουζούκια και τα κλαμπ, αλλά μόλις γυρνούσα σπίτι μου το πρωί, έβαζα τις φορμίτσες, και έτσι όπως ήμουνα πιωμένη και κατάκοπη βγαίναμε για μια ωρίτσα στο κοντινότερο πάρκο, ξέδινε κι αυτή που κοιμότανε όσο εγώ γλεντοκοπούσα, και μετά νάνι!

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Μόνο εγώ εδώ μέσα βλέπω τα φοιτητικά χρόνια σαν την ΙΔΑΝΙΚΗ περίοδο να αποκτήσει κανείς σκύλο;:confused:
Όχι! Και εγώ τα ίδια πιστεύω..;)
Αρκεί αν είσαι αγόρι να έχεις προβλέψει για το που θα το αφήσεις μόλις πας φαντάρος..

AlexVag

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2009
289
0
οταν παω φανταρος θα μεινει στην αδερφη μου...τωρα το θεμα τωνα διακοπων κανονιζεται...οταν πηγαινει η αδερφη μου διακοπες θα το εχω εγω και το αντιστροφο...κατα τη γνωμη μου τωρα ειναι η καλυτερη περιοδος να παρω σκυλο καθως τωρα εχω χρονο...

AlexVag

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2009
289
0
ναι ξερω οτι και τα κοντοτριχα μαδανε...απλα υπεθεσα οτι μαδανε λιγο λιγοτερο...

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
και εγω πιστευω οτι η φοιτητικη περιοδος ειναι Η ΙΔΑΝΙΚΗ για σκυλο.

αν εισαι αγορι,απλα προβλεπεις στον στρατο ποιος θα φροντιζει τον σκυλο.

:)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Κι εγώ πιστεύω ότι είναι αρκετά καλή περίοδος όταν είσαι φοιτητής, υπό προυποθέσεις...

Συνήθως υπάρχει αρκετός ελεύθερος χρόνος, αλλά εξαρτάται κι από τη σχολή, ας πούμε εγώ στην δική μου είχα υποχρεώσεις από το πρωί μέχρι και πολύ αργά το βράδυ κάποιες μέρες, θα ήταν αδύνατο να ασχολούμε σωστά με τον σκύλο!

Αν σπουδάζεις μακρυά από το σπιτι σου και ειδικά αν δεν έχεις μεταφορικό μέσο είναι πολύ δύσκολο με το ΚΤΕΛ, ας πούμε, να μετακινήσε με τον σκύλο, συχνά!

Επίσης πρέπει να έχει αποφασίσει ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει τους φίλους του σε ότι γουστάρει, αλλά στο πρόγραμμά του θα πρέπει να βάζει μέσα και τις ανάγκες του σκύλου!

Θέλει διπλή σκέψη για μένα αυτή την περίοδο και γιατί ειναι μεταβατική και πρέπει να σκεφτεί κανείς όλα όσα αφουρούν στο μέλλον του!Ο στρατός είναι το τελευταίο, γιατί ειναι παροδικό, οι συνθήκες κι ο τόπος εργασίας ας πούμε είναι πολύ πιο σημαντικές παράμετροι!

AlexVag

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2009
289
0
παιδια το εχω αποφασισει και πιστεψτε με το εχω σκεφτει παααααρα πολυ καλα... επειδη αυτα που διαβασα για το jack russell με τρομαξαν λιγο θα ηθελα να μου προτεινετε μια:
1 πιο ηρεμη ρατσα
2 μικρη σε μεγεθος
3 και να μην μαδαει υπερβολικα...
εχω δικο μου αυτοκινητο οποτε δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα μια φορα στις 3 εβδομαδες να κανει μια εκδρομουλα...χαχα

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Τα westie, τα έχεις σκεφτεί καθόλου;
Εντάξει, δεν λέω, δεν είναι κι ο όρισμός του σκύλου χαμηλής ενέργειας...αλλά τι να κάνεις...:p
Επίσης το τρίχωμα τους δεν μαδάει, από ότι έχω καταλάβει εδώ στο φορουμ!

Μιχαελα

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2009
412
0
εγω ψηφιζω γιορκακι γιατι αυτο θα παρω και γω και πληρει και τις προυποθεσεις που εχεις θεσει..δεν θελει πολλες βολτες και ειναι παντα ορεξατα για παιχνιδι και ζουζουνιες και δεν μαδανε και καθολου και ειναι τοσο δα μικρουλια..και ειναι τρομερα γυναικομαγνητης.....