επιθετικότητα!!!

elinapol2

Well-Known Member
13 Δεκεμβρίου 2018
326
405
36
ΛΟΙΠΌΝ λοιπόν είπα να πεις τη γνώμη σου και όχι να μου το παίζεις εκπαιδεύτρια εντάξει??
έπρεπε έτσι έπρεπε αλιως ..
ξέρω πολύ καλά τι έπρεπε ...
μονο που οταν τον πήρα επειδή η δουλειά μου ειναι μελισας και δεν αποφασίζω εγω ποτε έχει δουλειά αλλα αυτά έχασα κάποιους βασικούς μηνες με πολύ τρέξιμο οκ??
μπορείς να μου πεις τι να κάνω όταν αγριεύει έτσι?,
ναι η οχι?!
αν οχι κανένα πρόβλημα ΚΑΙ ΤΈΛΟΣ ΣΥΖΉΤΗΣΉΣ
ΑΝ ΝΑΙ ΈΧΕΙ ΚΑΛΌΣ
μη μΟΥ λες όμως και τώρα στον 1μιση χρονο θες να το κάνεις και τι δεν επρεπε και τέτοια...
αν δε είχα το θέμα δεν θα ρωτούσα!!
ΑΥΤΆ...
Χρειαζεται να ενημερωθεις αρκετα, διαβασε κ ρωτα τον εκτροφεα σου για πραγματα που σε απασχολουν. Μαθε για τα γερμανικα ποιμενικα οσα περισσοτερα μπορεις. Ενημερωσου γιατι δεν πρεπει να ζευγαρωνουμε τα σκυλια μας. Κανενας δεν τα ηξερε απο την αρχη κ κανενας δεν τα ξερει ολα. Αφου το γουσταρεις, κανε το σωστα! Θα ερθει η μερα που θα πεις τι αγνοια ειχα, γιατι τοτε δεν εκανα αυτο κλπ. Πιστεψε με, αξιζει τον κοπο!

• Like
Reactions: Tonaki and gero1995

elinapol2

Well-Known Member
13 Δεκεμβρίου 2018
326
405
36
ΛΟΙΠΌΝ λοιπόν είπα να πεις τη γνώμη σου και όχι να μου το παίζεις εκπαιδεύτρια εντάξει??
έπρεπε έτσι έπρεπε αλιως ..
ξέρω πολύ καλά τι έπρεπε ...
μονο που οταν τον πήρα επειδή η δουλειά μου ειναι μελισας και δεν αποφασίζω εγω ποτε έχει δουλειά αλλα αυτά έχασα κάποιους βασικούς μηνες με πολύ τρέξιμο οκ??
μπορείς να μου πεις τι να κάνω όταν αγριεύει έτσι?,
ναι η οχι?!
αν οχι κανένα πρόβλημα ΚΑΙ ΤΈΛΟΣ ΣΥΖΉΤΗΣΉΣ
ΑΝ ΝΑΙ ΈΧΕΙ ΚΑΛΌΣ
μη μΟΥ λες όμως και τώρα στον 1μιση χρονο θες να το κάνεις και τι δεν επρεπε και τέτοια...
αν δε είχα το θέμα δεν θα ρωτούσα!!
ΑΥΤΆ...
Χρειαζεται να ενημερωθεις αρκετα, διαβασε κ ρωτα τον εκτροφεα σου για πραγματα που σε απασχολουν. Μαθε για τα γερμανικα ποιμενικα οσα περισσοτερα μπορεις. Ενημερωσου γιατι δεν πρεπει να ζευγαρωνουμε τα σκυλια μας. Κανενας δεν τα ηξερε απο την αρχη κ κανενας δεν τα ξερει ολα. Αφου το γουσταρεις, κανε το σωστα! Θα ερθει η μερα που θα πεις τι αγνοια ειχα, γιατι τοτε δεν εκανα αυτο κλπ. Πιστεψε με, αξιζει τον κοπο!

• Like
Reactions: Tonaki

gero1995

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2019
57
10
29
εντάξει σας ευχαριστώ πολύ όλους.
και επειδή όντως τα αγαπώ και ας ο σκύλος είναι κομπλέ που λέτε θέλω να είναι άνθρωπος ειμαι διατεθειμένος να μαζέψω τα 650 ευρώ και να πάω σε εκπαιδευτή που με ειπε και να κάνω όλη τη βασική υπακοή.
θα αξίζει το κόπο????
πείτε μου έστω .αυτό

george_gt

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2016
188
429
και επειδή όντως τα αγαπώ και ας ο σκύλος είναι κομπλέ που λέτε θέλω να είναι άνθρωπος ειμαι διατεθειμένος να μαζέψω τα 650 ευρώ και να πάω σε εκπαιδευτή που με ειπε και να κάνω όλη τη βασική υπακοή.
θα αξίζει το κόπο????
πείτε μου έστω .αυτό
Ναι φίλε μου, αξιζει τον κοπο. Για εναν κυριο λόγο, θα σε μαθει (ο εκπαιδευτης) να καταλάβεις τον κοσμο του σκυλου. Πραγμα που θα σε βοηθησει να καταλαβαινεις συμπεριφορές τους πολύ καλυτερα...Και αυτο θα σε κανει καλυτερο ιδιοκτητη σκύλου.

gero1995

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2019
57
10
29
θα αξίζει το κόπο????
πείτε μου έστω .αυτό
Θα τον αφησεις; ή θα σαι παρων στα μαθηματα. Εγω προτεινω το δευτερο.
Ακόμα δεν ξέρω .
πρώτα θα έχω τα 600 στο χέρι..σε λίγο καιρό και μετά θα το πάω.
ερώτηση έχω .Είναι 1μιση χρονον .
αν το πάω πχ 2 η 3 θα μπορέσει ο εκπαιδευτής να κάνει τα ίδια.
η αν πάει 2 3 δε θα μπορεί. ..
το ροταω αυτό γτ έχω και τις τροφές και αυτή τη στιγμή δεν έχω τα 600.
δηλ αν δεν καταφέρω να τα μαζέψω σε 5 6 μήνες.και τον πάω ποιο μετα τι θα γίνει????

gero1995

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2019
57
10
29
Ναι φίλε μου, αξιζει τον κοπο. Για εναν κυριο λόγο, θα σε μαθει (ο εκπαιδευτης) να καταλάβεις τον κοσμο του σκυλου. Πραγμα που θα σε βοηθησει να καταλαβαινεις συμπεριφορές τους πολύ καλυτερα...Και αυτο θα σε κανει καλυτερο ιδιοκτητη σκύλου.
μια που γνωρίζω μου είπε 650 για βασική υπακοή.
Είναι πολλά η οχι??
γνωρίζεις???

N_B

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2017
70
92
47
Θρακομακεδόνες
Χμμμμ. Θα έλεγα ότι είναι κάπως υποκειμενικό το αν είναι ακριβή ή όχι η τιμή όταν αφορά παροχή υπηρεσιών (αν εξαιρέσουμε βέβαια εξωπραγματικά ποσά). Εξάρταται από το πλήθος των επιλογών σου, από την τσέπη σου και το πιο βασικό από την εμπειρία, τα αποτελέσματα της δουλειάς του (αν μπορείς να έχεις συστάσεις) και από την χημεία... Τα βάζεις κάτω και κρίνεις..

elinapol2

Well-Known Member
13 Δεκεμβρίου 2018
326
405
36
θα αξίζει το κόπο????
πείτε μου έστω .αυτό

Ακόμα δεν ξέρω .
πρώτα θα έχω τα 600 στο χέρι..σε λίγο καιρό και μετά θα το πάω.
ερώτηση έχω .Είναι 1μιση χρονον .
αν το πάω πχ 2 η 3 θα μπορέσει ο εκπαιδευτής να κάνει τα ίδια.
η αν πάει 2 3 δε θα μπορεί. ..
το ροταω αυτό γτ έχω και τις τροφές και αυτή τη στιγμή δεν έχω τα 600.
δηλ αν δεν καταφέρω να τα μαζέψω σε 5 6 μήνες.και τον πάω ποιο μετα τι θα γίνει????
φυσικα κ αξιζει τον κοπο!! Θα σου προυεινα ομως να ρωυησεις εκπαιδευτες για οικονομικη διευκόλυνση. Δηλαδη, να δινεις ενα ποσο καθε μηνα πχ, κ να αρχισεις το συντομότερο δυνατο. Δεν χρειαζεται να πας να σκασεις ολα τα λεφτα κ να αφήσεις τον σκυλο. Πηγαινε καθε τοσο να κανεται την εκπαιδευση μαζι. Ζητουμενο ειναι να μαθουμε πρωτα εμεις κ επειτα να κανουμε στον σκυλο τη γνωση, πραξη. Διαπραγματευσου να δινεις ενα ποσο καθε τοσο, αλλωστε η εκπαιδευση δεν κρατα μια μερα. Εχετε καιρο μπροστα σας..

george_gt

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2016
188
429
Η τιμη που σου ειπανε ειναι στον μεσο ορο. Επισης απ οσο γνωριζω δεν τα δινεις ολα μαζι τα λεφτα στον εκπαιδευτη. Αρα εχεις την δυνατοτητα αν (υποθετικα μιλαμε) εχεις τωρα τα 300 να δωσεις αυτα μπροστα και τα υπολοιπα στο τελος της εκπαιδευσης (2με 3 μηνες).
Γιατι οπως ειπαν και τα παιδια οσο πιο νωρις τοσο πιο καλά..

• Like
Reactions: elinapol2

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Καλημερα συναδελφε μελισσοτροφε!
Η συμπεριφορα που περιγραφεις ειναι απολυτα φυσιολογικη για γερ. ποιμενικο σε αυτη την ηλικια. Προστατευει τον εαυτο του(και εσενα) απο ατομα που δεν γνωριζει. Ειναι οχι μονο φυσιολογικη συμπεριφορα αλλα μπορει να ειναι και αρκετα χρησιμη, με την προϋποθεση ομως οτι εσυ εισαι σε θεση να προβλεπεις και να ελεγχεις τις αντιδρασεις του σκυλου.
Η συμπεριφορα αυτη φυσικα ερχεται με καποιο τιμημα, οτι δεν θα μπορεις να εισαι ποτε απολυτα χαλαρος σε δημοσιους χωρους και γενικα παρουσια ξενων ανθρωπων γυρω απο τον σκυλο. Επισης μπορει να σου δημιουργησει επιπλοκες για παραδειγμα οταν χρειαστει να τον εξετασει ο κτηνιατρος.
Ολα αυτα πρεπει να τα ζυγισεις και να αποφασισεις τι ειναι καλυτερο για εσενα και τον σκυλο σου. Αυτο πρεπει να το αποφασισεις τωρα που ειναι ακομα νεαρος και παιρνει ευκολα διορθωσεις στην συμπεριφορα του.

Αν ηταν δικος μου σκυλος και ηθελα να σταματησει αυτη η συμπεριφορα θα ξεκινουσα να κανω διορθωσεις καθε φορα που ο σκυλος αντιδρα "επιθετικα" ή αμυντικα προς καποιον ξενο. Αυτο σημαινει οτι του λες με προστακτικο τονο(αλλα ψυχραιμα) ενα κοφτο ΜΗ και αν δεν σταματησει αρχιζεις να του δινεις ελαφρα τιναγματα τραβωντας το λουρι μεχρι να σταματησει να αντιδρα. Παντα θα τον εχεις στο λουρι οταν ειστε εξω απο τον χωρο σας ή παρουσια ξενων. Αν ηρεμησει μετα την διορθωση αμεσως τον επαινεις λεκτικα και με χαδια, αν οχι επαναλαμβανεις την διαδικασια, παντα με ψυχραιμια και οχι με νευρα και φωνες.
Αυτο μπορεις να το ξεκινησεις τωρα, μερχι να μαζεψεις λεφτα για τον εκπαιδευτη, και ισως να μην σου χρειαστει καν ο εκπαιδευτης. Αλλα δεν ειναι κακη ιδεα να πας σε εναν καλο εκπαιδευτη, σιγουρα θα μαθεις πολλα.

Για το θεμα της αναπαραγωγης...
Ειναι πολυ κακη ιδεα, θα σου ελεγα να το βγαλεις τελειως απο το μυαλο σου. Υπαρχουν 1002 πραγματα που μπορει να πανε στραβα και να κινδυνευσει η υγεια της σκυλας σου και των κουταβιων που θα γεννηθουν. Χρειαζεται πολυ εμπειρια, χρονος και εξοδα για να το κανεις, και παλι μπορει να συμβει κατι ασχημο και μετα να εχεις τυψεις για αυτο που εκανες...
Αν θες κι αλλο σκυλο μπορεις παντα να μαζεψεις καποιο απο το δρομο ή αν θες και αλλο λυκοσκυλο μπορεις να παρεις απο εκτροφειο, το ιδιο και οι φιλοι και οι γνωστοι σου.
Και μιας και λεμε για αναπαραγωγη τωρα πλησιαζει και η ανοιξη και πρεπει να κοψουμε καμια παραφυαδα και να βγαλουμε και λιγες ωραιες βασιλισσες!

Υ.γ. Μου αρεσουν τα σκυλια σου και οπως τα εχεις, φαινονται χαρουμενα και προσεγμενα. Να τα χαιρεσαι κι αυτα και τα μελισσια σου!
Αντε καλη χρονια να εχουμε και καλα μελια!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog