επιθετικος σκυλος

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Έχετε απόλυτο δίκιο ως προς την δική μου συμπεριφορά. Το γνωρίζω ότι είμαι λάθος και με έχει καβαλήσει το σκυλί. Έχει καθαρά διαφορετική προσωπικοτητα από τα άλλα μου σκυλιά και πάντα πίστευα και πιστεύω μέσα μου ότι με συμπόνια θα τον "αλλαξω".
Σημάδια μπορεί να υπήρξαν και άλλα και να μην τα πήρα χαμπάρι. Δεκτό, είμαι πολύ χαλαρή στην συμπεριφορά τους. Το σκυλί μου το θεωρώ αλλοπρόσαλλο, ας πούμε. Ήταν και είναι υπερδραστηριο, χωροπηδαει παντού όπου βρει και γενικά παίζει και έχει την συμπεριφορά ενός κλασικού σκύλου. Η παρουσια του άλλου αρσενικού έπαιξε τον ρόλο της καθώς άρχισε να ζηλεύει πολύ περισσότερο. Προσπαθώ να κρατώ την ισορροπία μεταξύ τους.
Στο θηλυκό επιτιθετο όταν ήθελε να ζευγαρώσουν. (Είναι στειρωμενη) και επειδή αυτή σαν πιο μεγάλη δεν την έβλεπα ορεξατη της γριλιζε και της αρπάζει τον λαιμό. Πολλές φορές βγήκα στον κήπο από τα κλάματα της να τους χωρίσω. Τότε μου γρυλλιζε και μένα.
Το περίεργο πάντως είναι ότι κάθε φορά μετά από λίγο, έρχεται προς το μέρος μου κουνωντας την ουρά του και δείχνει μετάνοια. Κάθεται μπροστά μου και μου σηκώνει το ποδαράκι του να τον χαϊδέψω. Αν δεν το κάνω με παίρνει από πίσω μέχρι να του δώσω σημασία. Εγώ το λαμβάνω σαν Συγγνώμη όλο αυτό. Ίσως να κάνω λάθος.
Θα μιλήσω με εκπαιδευτή. Αν μπορούσατε να μου προτείνετε κάποιον θα με βοηθούσατε πολύ! Τον αγαπώ τον σκύλο μου και δεν θέλω να τον παρατήσω (με οποιονδήποτε τρόπο γίνεται αυτο) σας ευχαριστώ πολύ για τα μηνύματα σας!
Το οτι ερχεται μετα να σε γλυψει και για χαδια, ειναι για να επιβεβαιωσει τον δεσμο σας.
Σου δειχνει με λιγα λογια οτι η ανιδραση του ειχε να κανει με το λαθος που εκανες εκεινη την ωρα, και οτι γενικως ειστε ακομα φιλοι.
Η συμπεριφορα του αυτη ειναι τυπικη στους σκυλους, ακομα και στους λυκους!
Οτι κανουμε δλ και οι ανθρωποι οταν διορθωνουμε εναν σκυλο, "διορθωση" την στιγμη της λαθος συμπεριφορας και επαινο αμεσως μολις δειξει ο σκυλος σημαδια "μεταμελειας".

Η γνωμη μου:
Ξεκινα ενα προγραμα ασκησης και διατροφης του σκυλου οσο γινεται ΡΟΥΤΙΝΑΣ.
Αποστασιοποιησου οσο γινεται απεναντι του, σχεδον μονο τα τυπικα, σταματα τελειως τα χαδια και τα "χατιρια".
Οταν σου κανει εντονες χαρες και απαιτει την προσοχη σου, ΜΗΝ του την δινεις.
ΠΟΤΕ μεζεδακια, εκτος αν θες να τα δινεις με το γευμα του ή για εκπαιδευση.
Μειωσε τις μεριδες του για ενα διαστημα, ωστε να πειναει και να "χρειαζεται" τις λιχουδιες, ωστε με αυτο τον τροπο να τον μαθεις το φιμωτρο.

Το φιμωτρο στην περιπτωση σας ειναι το ΚΛΕΙΔΙ, επειδη τον φοβασαι, ΠΡΕΠΕΙ να βρεις τον τροπο να του το φορας.

Ξεκινα να μαζευεις οσο μπορεις για τον εκπαιδευτη.

Μην παραιτεισαι, δεν θα φτιαξουν ολα σε μια μερα, αλλα με επιμονη θα κανετε θαυματα. Σιγουρα.

Θα σου γραψω λιγο αργοτερα για το φιμωτρο.

• Like
Reactions: vartimaios

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Όπως σου έγραψαν πρώτα πρέπει να αποκλείσεις κάθε παθολογικό ενδεχόμενο. Ξεκίνα με τον κτηνίατρο (άλλον βέβαια απο αυτόν που είπε την εξυπνάδα) και στη θέση σου θα τον στείρωνα άμεσα αν δεν είχε κάποιο θέμα υγείας. Αν έχει θέμα υγείας συζήτησε με τον νέο γιατρό το ενδεχόμενο για εμφύτευμα suprelorin. Δεύτερη κίνηση είναι ο εκπαιδευτής. Πρέπει να πάρεις ένα κρέιτ και να διεκδικήσεις πίσω το σπίτι σου και την ηρεμία στο σπίτι σου. Με το ζόρι στην ανάγκη.

Mαρκάρει μέσα στο σπίτι?

• Like
Reactions: Eroe

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.764
7.925
Θα συμφωνήσω σε ένα σημείο με @Eroe. Άσχετα με την ποιότητα του ιδιοκτήτη πρόκειται και για έναν σκύλο με θεματάκια.
Κι εγώ είμαι ακριβώς ο τύπος που περιγράφει η κοπέλα. Και εμένα με έχουν χεσμένα και τα δύο γιατί ξέρουν ότι είμαι ψυχοπονιάρα και δεν υπάρχουν συνέπειες. Αλλά δεν με έχει δαγκώσει κανένας από τους δυό τους. Είναι λοιπόν ο συνδιασμός όχι μόνο η ιδιοκτήτρια. Δεν θα κοίμιζα ένα τέτοιο ζώο ούτε θα δοκίμαζα να μην το ταίζω και διάφορα που ειπώθηκαν γιατί πολύ απλά δεν ταιριάζουν αυτά με την ιδιοσυγκρασία μου.
Θα απέκλεια λόγους υγείας και μετά θα έκανα αυτό που κάνει ήδη η κοπέλα. Δεν είναι το καλύτερο αλλά λάβετε υπόψη σας ότι ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και δεν ταιριάζουν όλοι οι μέθοδοι σε όλους.

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Η αλήθεια είναι ότι δεν γίνεται να βγαλεις συμπερασμα μέχρι να δεις τον σκύλο αλλά το πρωτο που πρεπει να σποκλειστει είναι νευρολογικα και ορμονικά προβλήματα.
Μπορούμε να εθελοτυφλούμε και να συνεχίζουμε με την καραμελα "ο σκύλος όπως τον μαθεις είναι" αλλα απο τη στιγμη που ο σκύλος εχει νευρικό σύστημα μπορει να πασχει απο πολλες διαταραχές. Είναι γεγονός. Και είναι το πρωτο που τσεκάρουμε.

Πιο πάνω αναφέρθηκα σε ένα ατομο απο φιλικό περιβάλλον που αναγκάστηκε να θανατώσει ένα ΕΠ ακριβώς για τον λόγο που εχασε χρόνο προσπαθώντας να διορθωσει το πρόβλημα με την εκπαίδευση (και ήταν συνεπής και εμπειρη σε αυτό) και απέκτησε σκύλο-φονιά που πάθαινε κρισεις οργής με το παραμικρό και σε αυτές τις στιγμές δεν ήταν ο εαυτός του. Η φαρμακευτική αγωγή θα μπορούσε να περιορίσει το πρόβλημα. Θα...

Εύχομαι στη θεματοθέτρια να μην είναι κάτι τέτοιο αλλα αυτό το ενδεχόμενο πρέπει να αποκλειστεί.

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Δεν θα κοίμιζα ένα τέτοιο ζώο ούτε θα δοκίμαζα να μην το ταίζω και διάφορα που ειπώθηκαν γιατί πολύ απλά δεν ταιριάζουν αυτά με την ιδιοσυγκρασία μου.
Αν αναφερεσαι σε αυτο που εγραψα εγω για την τροφη...
Μειωσε τις μεριδες του για ενα διαστημα, ωστε να πειναει και να "χρειαζεται" τις λιχουδιες, ωστε με αυτο τον τροπο να τον μαθεις το φιμωτρο.
Δεν λεει πουθενα να μην το ταϊζει...
Μειωνεις την τροφη για λιγες μερες ωστε ο σκυλος, χωρις βια, αλλα με κινητρο τις λιχουδιες, να αρχισει να δεχεται το φιμωτρο. Ο σκυλος ειναι 4 χρονων οχι 4 μηνων, μη φοβασαι...
Θεωρω καλυτερη αυτη την μειωση της τροφης απο τα εμφυτευματα, τα χαπια και την στειρωση, ποναει λιγοτερο...

Και μια και μιλαμε για στειρωση, οτι χειροτερο για τον συγκεκριμενο σκυλο θα τον κανει σμπαραλια...

Ας δωσει μια (και δυο και τρεις) ευκαιρια στον σκυλακο να αλλαξει, μεσω της εκπαιδευσης-πειθαρχιας, και αν δεν τα καταφερει, μπορει να αρχισει να βλεπει και αλλες λυσεις.

• Like
Reactions: Taitienitsa

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Πιο πάνω αναφέρθηκα σε ένα ατομο απο φιλικό περιβάλλον που αναγκάστηκε να θανατώσει ένα ΕΠ ακριβώς για τον λόγο που εχασε χρόνο προσπαθώντας να διορθωσει το πρόβλημα με την εκπαίδευση (και ήταν συνεπής και εμπειρη σε αυτό) και απέκτησε σκύλο-φονιά που πάθαινε κρισεις οργής με το παραμικρό και σε αυτές τις στιγμές δεν ήταν ο εαυτός του. Η φαρμακευτική αγωγή θα μπορούσε να περιορίσει το πρόβλημα. Θα...
Ο φιλος σου που "αναγκαστηκε" οπως λες θα επρεπε να ενημερωθει, πριν τον παρει, οτι ο Επ δεν ειναι το σκυλακι που θα το εκπαιδευσεις και θα σου κανει τα γουστα...
πάθαινε κρισεις οργής με το παραμικρό και σε αυτές τις στιγμές δεν ήταν ο εαυτός του.
Ειναι στο αιμα του.Ετσι πρεπει να ειναι το σκυλι για να τα βαζει με λυκους...Σε αστικο περιβαλλον πρεπει να μπορεις να το κατευθυνεις αυτο.
Ειναι σκυλι με νευρα που θελει ιδιοκτητη που να τον καταλαβαινει και να τον ελεγχει, ειδικα αν προσπαθησεις να τον "σπασεις" με κατω, κατσε, σηκω, μεινε κτλ. το εχασες το σκυλι...Αυτα για το Επ.

Τεσπα νομιζω δεν υπαρχει λογος να προσπαθουμε να την φοβισουμε (κι αλλο) τη κοπελα, ας ξεκινησει την προσπαθεια και βλεποντας και κανοντας.
Οσο γινεται ομως ηπια, χωρις νυστερια και συγκρουσεις...

• Like

Νονόςςςςςς

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2018
74
18
Γεια σας...
Τον τελευταίο καιρό αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με τον σκύλο μου και δεν ξέρω τι να κάνω...
Είναι ένα ημιαιμο 4χρονο αρσενικό που το μαζεψαμε από ένα οικόπεδο όταν γεννήθηκε και τον έχουμε από πολύ μικρό. Έχει μεγαλώσει μαζί μας, είχε τις βόλτες του, είχε επαφή με άλλα σκυλιά όταν ήταν μικρός (με ένα μεγαλύτερο θηλυκό, άκρως φιλικό και καλοσυνατο) καθώς και τα τελευταία 2-3 χρόνια με ένα μικρότερο αρσενικό.
Από μικρός φαινόταν τσαμπουκάς και την έκανε ο,τι ήθελε και την θηλυκια αλλά και μένα εννοείται. Εγω ειμαι αυτη που ασχολείται με τα σκυλιά. Δεν έχω σηκώσει ποτέ χέρι στα σκυλιά μου, δεν τα έχω δέσει ποτέ και πάντα ήταν υπάκουα χωρίς να φωνάξω ή κάτι. Εκτός από αυτόν. Όσο ήταν μικρός πιστεύαμε ότι θα ηρεμήσει όσο μεγαλώνει και θα σταματήσει πχ να δαγκώνει όσο παίζει. Μόνο εκεί δάγκωνε, εμενα ή το θηλυκό. Όταν αυξήθηκαν οι ορμές του άρχισε να επιτίθεται στην θηλυκια με αποτέλεσμα να την πληγώσει πολλάκις και να είναι ανεξέλεγκτη η συμπεριφορά του. Κάθε φορά που του φώναζα μου γρυλλιζε, παγωνε απότομα και σήκωνε το τρίχωμα του. Με το άλλο αρσενικό, πολύ ήρεμο και χαζοχαρουμενο, τσακωνοταν συνέχεια και φαινόταν ότι το ζήλευε και δεν τον άφηνε κοντά μου. έχουμε παει το θηλυκο στο εξοχικο γιατι δεν την αφηνε σε ησυχια και εχει μείνει με μόνη παρέα το άλλο αρσενικό τωρα ... Μια δυο φορές εκεί που τον χαϊδεύω και είναι ήρεμος τον νιώθω να παγώνει και ακούω το γριλισμα του και απομακρυνομαι. Έχω σταματήσει να τον πηγαίνω βόλτες και απλά τον αφήνω να τρέχει στον κήπο γιατί πολύ απλά αγριεύει όταν πάω να του βάλω το λουρί, ή του πιάνω το κολάρο ή απλά θέλω να τον βγάλω εκτός σπιτιού. Έχω προσπαθήσει να του φορέσω φιμωτρο και μου επιτέθηκε ενώ προσπαθούσα να τον καλμαρει γιατί έβλεπα ότι δεν του άρεσε. Με έχει δαγκώσει 2_3 φορές, όχι σοβαρά ευτυχώς αλλά τον φοβάμαι και δεν μπορώ να τον εμπιστευτώ πλέον. Γενικά, φοβάται τον κόσμο, εκτός από έναν δύο γείτονες και τον κτηνίατρο, και όταν τον πλησιάζουν ξένοι βάζει την ουρά κάτω από τα σκέλια και δεν κουνιέται. Όταν το είχα συζητήσει με τον κτηνίατρο μου προτείνε να τον κοιμισω γιατί σαν συμπεριφορά τον κρίνει απρόβλεπτο και δεν θεωρεί ότι η στειρωση θα τον βοηθήσει. Δυστυχώς η εκπαίδευση δεν είναι εφικτή γιατί τα τελευταία χρόνια είμαι άνεργη και τα βγάζω πέρα με δυσκολία. Δεν θέλω να φτάσω στο σημείο να τον κοιμισω, του έχω τρομερή αδυναμία και κατά τ'άλλα είναι ένα υγιέστατο σκυλί... που απλά έχει εξάρσεις είτε με μένα είτε με τα άλλα μου σκυλιά... έχετε αντιμετωπισει ποτέ κάτι τέτοιο;
Οταν λες να τον κοιμισεις ,εννοεις την ευθανασια?Ανθρωπος που ζει ,σεβεται και αγαπα τα ζωα οχι δεν σκεφτεται ,δεν ξεστομιζει καν τεοια κουβεντα.Θα πρεπε να ντρεπεσαι και μονο που το σκεφτεσαι.Και ο κτηνιατρος που σε το ειπε καλυτερα να κανει στον εαυτο κατι τετοιο.Μονο Ο Θεος θα ορισει πως ποιον και γιατι θα παρει.Εμεις δεν ειμαστε ικανοι.Αν ειναι δυνατον .Αιντε χαιντε επειδη ενα πλασματακι εχει προβληματικη ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ .. οχι ΣΟΒΑΡΟ προβλημα υγειας ,συμπεριφορα να τον θανατωσουνε αμεσως .Απορω πως κατεχουν καποιοι σκυλους και λενε πως τους αγαπανε.Αυτο που θα επρεπε να κανεις ειναι να ριξεις μια γερη στον κτηνιατρο να συνελθει και να το καταγγειλεις και οχι να το σκεφτεσαι κιολας.Απιστευτο.Το σκεφτεσαι κιολας.Απιστευτο.

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Ο φιλος σου που "αναγκαστηκε" οπως λες θα επρεπε να ενημερωθει, πριν τον παρει, οτι ο Επ δεν ειναι το σκυλακι που θα το εκπαιδευσεις και θα σου κανει τα γουστα... Ειναι στο αιμα του.Ετσι πρεπει να ειναι το σκυλι για να τα βαζει με λυκους...Σε αστικο περιβαλλον πρεπει να μπορεις να το κατευθυνεις αυτο.
Ειναι σκυλι με νευρα που θελει ιδιοκτητη που να τον καταλαβαινει και να τον ελεγχει, ειδικα αν προσπαθησεις να τον "σπασεις" με κατω, κατσε, σηκω, μεινε κτλ. το εχασες το σκυλι...Αυτα για το Επ.

Τεσπα νομιζω δεν υπαρχει λογος να προσπαθουμε να την φοβισουμε (κι αλλο) τη κοπελα, ας ξεκινησει την προσπαθεια και βλεποντας και κανοντας.
Οσο γινεται ομως ηπια, χωρις νυστερια και συγκρουσεις...
Ποιος σου είπε οτι το ΕΠ ζουσε μεσα στην πόλη; ποιος σου ειπε οτι δεν ειχε εκπαιδευτει με καταλληλους τροπους; και ποιος σου ειπε οτι η ανεξελεγκτη συμπεριφορα ειναι "μεσα στο αιμα" καποιας φυλης;
Ειναι λαθος. Υπαρχουν φυλες δυσκολες και απαιτητικες οπως ο επ η ο καυκασιος, αλλα ας μην γελιομαστε, ενας σκυλος που περασε απο 3 εκπαιδευτες και οι 3 ομοφωνα τον εκριναν ανισορροπο, τον σκυλο και οχι τον ανθρωπο του η τις συνθηκες διαβιωσης, εχει θεμα. Ε-χει θε-μα.
Και δεν τρομαζω κανεναν, απλα τα γλυκαναλατα "με το σωστο αφεντικο και με την σωστη εκπαιδευση θα στρωσει" δεν πιανουν παντα. Υπαρχουν ορμονικες διαταραχες. Υπαρχουν νεοπλασιες εγκεφαλου η θυρεοειδους. Υπαρχουν 1002 τα οποια αντιμετωπιζονται ΜΟΝΟ με φαρμακα και για τα οποια υποχρεουται να ειναι ενημερωμενο το αφεντικο. Και ΜΑΚΑΡΙ να μην ειναι αυτο, αλλα να ειναι οπως το λες εσυ. Αλλα, αυτα τα τσεκαρουμε ΠΑΝΤΑ, μη στειλουμε και κανεναν εκπαιδευτη στο νοσοκομειο για ραματα...

Last edited:

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
...

Και μια και μιλαμε για στειρωση, οτι χειροτερο για τον συγκεκριμενο σκυλο θα τον κανει σμπαραλια...

.
Πώς είσαι σίγουρος? Επίσης γνωρίζεις σκυλιά με εμφυτεύματα?

Taitienitsa

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2016
412
554
36
Κορυδαλλός
Πάντως κ τον δικο μου η στείρωση ,σίγουρα δεν τον βοήθησε . Ίσως κ να του έκανε λιιιγο κακό .
Αν γύριζα τον χρόνο πίσω δεν θα τον στειρωνα.

Αυτό που πιστεύω , από την εμπειρία μου μαζί του είναι ότι η συμπεριφορά με οποία εκπαίδευση δεν αλλάζει . Η πρόθεση ... Πως να το πω .... Αυτός πάντα έτσι μ@λ@κισμενα θα πράττει .Εσυ θα πρέπει να τον χειριστείς . Εσένα θα βοηθήσει η εκπαίδευση . Να επικοινωνήσεις με τον σκύλο σου .

υγ Αλήθεια ποιοι μένετε μαζί με τον σκύλο ;

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
@Hammer παντως για τη στειρωση εχεις δικιο γιατι στις οδηγιες χρησης του superlorin λεει να μην εφαρμοζεται η προσωρινη στειρωση σε επιθετικους σκυλους καθως μπορει να επιδεινωσει το προβλημα...

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Ποιος σου είπε οτι το ΕΠ ζουσε μεσα στην πόλη; ποιος σου ειπε οτι δεν ειχε εκπαιδευτει με καταλληλους τροπους; και ποιος σου ειπε οτι η ανεξελεγκτη συμπεριφορα ειναι "μεσα στο αιμα" καποιας φυλης;
Ειναι λαθος. Υπαρχουν φυλες δυσκολες και απαιτητικες οπως ο επ η ο καυκασιος, αλλα ας μην γελιομαστε, ενας σκυλος που περασε απο 3 εκπαιδευτες και οι 3 ομοφωνα τον εκριναν ανισορροπο, τον σκυλο και οχι τον ανθρωπο του η τις συνθηκες διαβιωσης, εχει θεμα. Ε-χει θε-μα.
Εγραψες οτι
στην περίπτωση του ημιαίμου επ που ορμούσε στην αφεντικίνα του με ξεκάθαρη την εικόνα ιδιοπαθούς επιθετικότητας (στα καλα καθούμενα, πχ την ωρα που σιδέρωνε ή κρεμούσε καμια κουρτίνα, με "παγωμένο" βλέμμα, χωρίς προειδοποίηση), για το ζαναξ ήταν ο σκύλος...
Δεν νομιζω να κρεμαγε κουρτινες και να εβαζε σιδερο σε κανα μαντρι...
Δεν λεω οτι ο σκυλος που γραφεις εν τελει απεκτησε προβλημα, το θεμα ειναι πως δημιοθργηθηκε.. Μηπως με λαθος πρακτικες για τον συγκεκριμενο τυπο σκυλου;
ποιος σου ειπε οτι η ανεξελεγκτη συμπεριφορα ειναι "μεσα στο αιμα" καποιας φυλης;
Ειναι λαθος
Αυτο που θεωρεις εσυ ανεξελεγκτη συμπεριφορα "εντος σπιτιου", σε περιβαλλον δλ αφυσικο για ενα τσομπανοσκυλο, ειναι η σωστη συμπεριφορα στο μαντρι.
Ο σκυλος πρεπει να εχει τσιτες, νευρα για να κανει την δουλεια, αλλιως...
Οταν παιρνεις λοιπον αυτο το σκυλι και το βαζεις στο σπιτι σου μην περιμενεις να αλλαξουν ως δια μαγειας και τα γονιδια του...
Μπλεχτηκε και με τους 3 εκπαιδευτες μετα ο σκυλος, ο καθενας τα δικα του, παει σαλταρε...

• Like

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Εγραψες οτι
Δεν νομιζω να κρεμαγε κουρτινες και να εβαζε σιδερο σε κανα μαντρι...
Δεν λεω οτι ο σκυλος που γραφεις εν τελει απεκτησε προβλημα, το θεμα ειναι πως δημιοθργηθηκε.. Μηπως με λαθος πρακτικες για τον συγκεκριμενο τυπο σκυλου;

Αυτο που θεωρεις εσυ ανεξελεγκτη συμπεριφορα "εντος σπιτιου", σε περιβαλλον δλ αφυσικο για ενα τσομπανοσκυλο, ειναι η σωστη συμπεριφορα στο μαντρι.
Ο σκυλος πρεπει να εχει τσιτες, νευρα για να κανει την δουλεια, αλλιως...
Οταν παιρνεις λοιπον αυτο το σκυλι και το βαζεις στο σπιτι σου μην περιμενεις να αλλαξουν ως δια μαγειας και τα γονιδια του...
Μπλεχτηκε και με τους 3 εκπαιδευτες μετα ο σκυλος, ο καθενας τα δικα του, παει σαλταρε...
Μ'αρεσει οταν απο 1-2 στοιχεια βγαινουν 5 τομοι συμπερασματα.
Ο σκυλος ανηκε σε ζευγαρι λοιπον φιλων των γονεων μου που ζουσε σε χωριο και ειχε ανεκαθεν μεγαλοσωμα σκυλια υιοθετημενα απο τον δρομο, παρατημενα απο βοσκους κλπ. Δεν υπηρχε ουδεν προβλημα με αυτα τα σκυλια και για την γενια τους (τωρα ειναι 60+) οι ανθρωποι ειναι ΠΟΛΥ ενταξει. Ολοι οι σκυλοι ειχαν ελευθερη προσβαση στο σπιτι.
Βρηκαν λοιπον κι αυτον καπου χτυπημενο. Ειχε καποιες παραξενιες απο την αρχη αλλα οι ανθρωποι οπως κι εμεις τωρα ειπαν θα στρωσει με την πειθαρχια. Λοιπον μετα τα 3 η 4 αρχισε να ορμαει, οχι σε σκυλους, μονο σε ανθρωπους, χωρις φανερη αφορμη. Οχι οταν του επαιρναν το φαγητο, οχι οταν εμπαινε ξενος, οχι οταν του εκαναν κατι, ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ. Σε στιγμες που ενα κυριαρχικο ζωο οντως μπορει να επιτεθει (βλ. φαγητο) δεν εκανε τπτ. Ηταν ηρεμος. Γενικα ηταν ενας χαδιαρης, ηρεμος σκυλαρος.

Μπορει να μην τα λεω ολα με καθε λεπτομερεια λεω οτι θυμαμαι. Τεσπα οι πολλες προσπαθειες να βρεθει η αιτια αυτης της συμπεριφορας απετυχαν ολες, μονο χειροτερευε, μεχρι που τραυματισε σοβαρα ανηλικο και θανατωθηκε. Τα αφεντικα εννοειται πως τον κλαψανε σαν ανθρωπο. Αλλα δεν ειχε μελλον τοτε αυτο το σκυλι.
Σημερα, θα τους ελεγα να τρεξουν σφαιρα για εξετασεις και μαγνητικες. Αλλα αυτα εγιναν πριν 17 χρονια περιπου, και εγω ημουν τοτε 17..

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Η δευτερη ιδια περιπτωση που ξερω ηταν με αρσενικο zwergpinscher. Εκεινο ηταν κι αυτο μεχρι καποια ηλικια ενταξει, μετα οταν τον επιανε (συνηθως στη βολτα) ορμουσε σε οτι εβλεπε, σε ζωα τυχαιους ανθρωπους αυτοκινητα μηχανακια, οτι σκατα υπηρχε μπροστα του, η φαση κρατουσε 1-2 λεπτα, υστερα συνερχοταν και φεροταν σαν να μην εγινε τπτ. Υστερα προστεθηκαν επιληπτικες κρισεις, εν ολιγοις αυτο το ζωντανο υπεφερε. Το οτι το θανατωσαν το θεωρω μια ασυγχωρητη μαλακια. Απλα, ο ανθρωποι ακουσαν τον κτηνιατρο που ηταν σαν τον κτηνιατρο της θεματοθετριας ενα χαϊβάνι.

Last edited: