επιθετικος με τα αρσενικα σκυλια

ευτυχία

Well-Known Member
16 Μαϊου 2015
158
101
30
παιδια καλησπερα. Εχω ενα ημιαιμο σκυλακι περιπου 1 μιση χρονων (κοκονι με κολευ). Ενω μεχρι πριν λιγο καιρο ηταν πολυ φιλικος με ολα τα σκυλακια ξαφνικα μετά απο επιθεσεις που δεχτηκε δυσκολευεται να ερθει σε επαφή με αρσενικά. Ενώ οταν βλέπει σκυλι παντα με προθυμια παει να μυριστει μολις καταλαβει οτι ειναι αρσενικο αρχισει γρυλιζει. Με ελάχιστα αρσενικα τα παει καλα και τα περισσοτερα ειναι στειρωμενα και πολυ φιλικα. Τα χριστουγεννα σκοπευω και εγω να τον στειρωσω και ευχομαι να λυθει η εστω να ελαττωθει το προβλημα. Από εκει που ηταν ομως απλα φοβικος με τα αρσενικα πλέον πηγαινει και ο ιδιος να επιτεθει.. εχετε καποια λυση? από μικρο τον πηγαινω στο παρκο και γενικως θελω να παιζει με αλλα σκυλακια. Εχω σκεφτεί και την λύση του εκπαιδευτη αλλα οικονομικα δεν ειμαι καθολου καλα.( ειμαι φοιτητρια και οι γονεις μου ανεργοι ) ακουω προτασεις... :p

Last edited:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Η φράση "θέλω να παίζει με άλλα σκυλάκια" πάντα όταν την ακούω κάτι με τσιμπάει και κάτιτοις δεν μου κάθεται καλά...
Ίσως γιατί πάντα σε συνδυασμό με την άγνοια του ιδιοκτήτη δεν δώθηκαν στον σκύλο σωστές κατευθύνσεις όταν έπρεπε...όταν "έπαιζαν τα σκυλιά εκεί στο πάρκο".

Λίγο τα ερεθίσματα, λίγο η ηλικία, λίγο και ως χαρακτήρας είναι η αιτία που εμφανίζει αυτήν την συμπεριφορά ο σκύλος σου...
Συνταγή δεν μπορώ να σου δώσω γιατί αντιλαμβάνομαι ότι δεν μπορείς να χειριστείς την όλη κατάσταση.
Αυτό που ίσως μπορώ να σου πω πέραν του αυτονόητου, ότι δηλαδή θα πρέπει να μιλήσεις με εκπαιδευτή, είναι να εστιάσεις την προσοχή του σκύλου σου επάνω σου πάντα και παντού!
Αυτό είναι ίσως μία ασφαλής οδός γιατί δεν προξενεί παραπάνω πρόβλημα...

ευτυχία

Well-Known Member
16 Μαϊου 2015
158
101
30
γιατι ειναι κακο που θελω να εχω εναν σκυλο κοινωνικο? απο μικρος εχει μαθει να παιζει στο παρκο και ισως τωρα που αρχισαν τα προβληματα μου κακοφαινεται.. κοιτα σε γενικες γραμμες ειναι πολύ υπακουος. μου συστηνεις δηλαδη καθε φορα που βλεπουμε σκυλο να του τραβαω την προσοχη σε μενα? να μην τον παω ξανα για παιχνιδι με τα υπολοιπα?

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Ενω μεχρι πριν λιγο καιρο ηταν πολυ φιλικος με ολα τα σκυλακια ξαφνικα μετά απο επιθεσεις που δεχτηκε δυσκολευεται να ερθει σε επαφή με αρσενικά.
:p
Αυτο, ειναι αν οχι ολοκληρη, σιγουρα το μεγαλυτερο μερος της αιτιας του προβληματος.
Η ποιο αμεση ενεργεια σου, θα πρεπει να ειναι να σταμτησεις τον σκυλο σου απο το να ερχεται σε επαφη με ολα τα σκυλακια, γιατι δεν υπαρχει κ ιδιαιτερος λογος, δεν λυνει ομως το συνολο του προβληματος.
Αυτο μπορει να στο λυσει καποιος που ξερει πως να το χειριστει, ενας εκπαιδευτης......

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Θες να είναι κοινωνικός, όμως κάπου ξέφυγε το πράγμα και του επιτέθηκαν σκυλια. Οπότε εκ των πραγμάτων κάτι δεν χειριστηκες καλά. Πολλές φορές νομίζουμε ότι κοινωνικοποίηση ειναι το συστριγγλο στα πάρκα που κουτρουβαλιάζονται σκυλια.... αλλά εκει κανεις δεν προσέχει για πόσο γρήγορα ξεφεύγει το πράγμα και τραμπουκίζονται σκυλια ή ξεκινουν σκυλοκαβγάδες.
Οπότε ναι, το καλύτερο ειναι να ειναι σε εσένα εστιασμένη η προσοχή του. Δεν χρειάζεται πολλές επαφες με αλλα σκυλια. Οκ αυτά που τα πάνε "αποδεδειγμένα" καλά, είναι υπεραρκετά. Μην τον στρεσάρεις με νέες γνωριμίες αφού βλέπεις ότι έχει θέμα και αφού δεν μπορείς να απευθυνθείς σε εκπαιδευτη.

ευτυχία

Well-Known Member
16 Μαϊου 2015
158
101
30
Αρα δυστυχως ολα καταληγουν στον εκπαιδευτη.. Παιδια ειλικρινα κανω τα παντα για τον σκυλο και δεν θα το συζητουσα καν, θα τον πηγαινα αμεσως σε εκπαιδευτη αλλα οικονομικα ειλικρινα ειναι αδυνατον.. με το ζορι διαθετω λεφτα για τα απαραιτητα (εμβολια, τροφή, αμπουλες κ.τ.λ ) . μεχρι στιγμής επειδή διαβαζω και ψαχνομαι καθημερινα σε θεματα σχετικα με τον σκυλο ηλπιζα μηπως καποιος απο δω ειχε αντιστοιχο προβλημα και μπορουσε να μου προτεινει κατι... :(

Θες να είναι κοινωνικός, όμως κάπου ξέφυγε το πράγμα και του επιτέθηκαν σκυλια. Οπότε εκ των πραγμάτων κάτι δεν χειριστηκες καλά. Πολλές φορές νομίζουμε ότι κοινωνικοποίηση ειναι το συστριγγλο στα πάρκα που κουτρουβαλιάζονται σκυλια.... αλλά εκει κανεις δεν προσέχει για πόσο γρήγορα ξεφεύγει το πράγμα και τραμπουκίζονται σκυλια ή ξεκινουν σκυλοκαβγάδες.
Οπότε ναι, το καλύτερο ειναι να ειναι σε εσένα εστιασμένη η προσοχή του. Δεν χρειάζεται πολλές επαφες με αλλα σκυλια. Οκ αυτά που τα πάνε "αποδεδειγμένα" καλά, είναι υπεραρκετά. Μην τον στρεσάρεις με νέες γνωριμίες αφού βλέπεις ότι έχει θέμα και αφού δεν μπορείς να απευθυνθείς σε εκπαιδευτη.
οσο περιεργο και αν φαινεται τα σκυλια δεν του επιτεθηκαν στο παρκο αλλα στιγμες που περπατουσαμε και τον ειχα με λουρι.. ετυχε να πεσω σε ιδιοκτητες που παρολο που ηξεραν οτι ειχαν επιθετικα σκυλια τα αφηναν χωρις λουρι με αποτελεσμα εκει που περπατουσαμε να ερθουν απο πισω και να τον αρπαξουν.. στο παρκο εν ωρα παιχνιδιου ποτε κανενα...
απλως πλεον εχει θεμα και με εκεινα που ειναι φιλικα.. εκει ειναι το προβλήμα μου... συγκεκριμενα σημερα πηγε να επιτεθει σε ενα φιλικοτατο με το οποιο εχει πανω απο 2 εβδομαδες που παιζει μαζι του καθημερινα...

Last edited by a moderator:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
γιατι ειναι κακο που θελω να εχω εναν σκυλο κοινωνικο? απο μικρος εχει μαθει να παιζει στο παρκο και ισως τωρα που αρχισαν τα προβληματα μου κακοφαινεται.. κοιτα σε γενικες γραμμες ειναι πολύ υπακουος. μου συστηνεις δηλαδη καθε φορα που βλεπουμε σκυλο να του τραβαω την προσοχη σε μενα? να μην τον παω ξανα για παιχνιδι με τα υπολοιπα?
Δεν είναι κακό που θέλεις έναν σκύλο κοινωνικό!
Το αν ο σκύλος μας είναι κοινωνικός ή όχι είναι αποτέλεσμα ή συνδυασμός των ερεθισμάτων, του εν γένει χαρακτήρα και δικής μας προσπάθειας!
Εγώ προσωπικά δεν αναγνωρίζω την λέξη "παίζω" στην κυνολογία! Αντί της λέξεως "παίζω" μπορώ να αναγνωρίζω ότι υπάρχουν 2 "χαλαροί-αδιάφοροι" χαρακτήρες που την συγκεκριμένη χρονική στιγμή βάσει αυτού που είναι και αυτού που έχουν αποκομίσει δεν αποσκοπεί ο ένας από τον άλλο σε κάτι.
Τις συγκεκριμένες χρονικές στιγμές που νόμιζες ότι ο σκύλος σου "έπαιζε" στο πάρκο ο άλλος σκύλος που συναναστρεφόταν αποσκοπούσε σε κάτι και βάσει αυτού που είναι και αυτού που είχε αποκομίσει μέσω εμπειριών επέλεξε να επιτεθεί(?), να επιβληθεί(?) στον σκύλο σου.

• Like
Reactions: Marion_Russel

ευτυχία

Well-Known Member
16 Μαϊου 2015
158
101
30
Δεν είναι κακό που θέλεις έναν σκύλο κοινωνικό!
Το αν ο σκύλος μας είναι κοινωνικός ή όχι είναι αποτέλεσμα ή συνδυασμός των ερεθισμάτων, του εν γένει χαρακτήρα και δικής μας προσπάθειας!
Εγώ προσωπικά δεν αναγνωρίζω την λέξη "παίζω" στην κυνολογία! Αντί της λέξεως "παίζω" μπορώ να αναγνωρίζω ότι υπάρχουν 2 "χαλαροί-αδιάφοροι" χαρακτήρες που την συγκεκριμένη χρονική στιγμή βάσει αυτού που είναι και αυτού που έχουν αποκομίσει δεν αποσκοπεί ο ένας από τον άλλο σε κάτι.
Τις συγκεκριμένες χρονικές στιγμές που νόμιζες ότι ο σκύλος σου "έπαιζε" στο πάρκο ο άλλος σκύλος που συναναστρεφόταν αποσκοπούσε σε κάτι και βάσει αυτού που είναι και αυτού που είχε αποκομίσει μέσω εμπειριών επέλεξε να επιτεθεί(?), να επιβληθεί(?) στον σκύλο σου.
καταλαβα τι εννοεις... απλα τον εχω σε διαμερισμα και οταν τον αφηνα και ετρεχε, ερχοταν σε επαφη με υπολοιπα ξεδινε... μου κακοφαινεται να τον βγαζω μονο με λουρι και σε μερη χωρις σκυλια.. δηλαδη και ο ιδιος μου δειχνει οτι θελει να παμε στο παρκο, μολις βλεπει σκυλο κουναει ουρα και τραβαει να παμε προς τα εκει αλλα μετα καπου το πραγμα στραβωνει... καταλαβαινεις , απο κει που ειχα εναν πολυ φολικο σκυλο ξαφνικα ερχομαι σ αυτα που ηθελα να αποφυγω και καπου σκαω... :'(

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
καταλαβα τι εννοεις... απλα τον εχω σε διαμερισμα και οταν τον αφηνα και ετρεχε, ερχοταν σε επαφη με υπολοιπα ξεδινε... μου κακοφαινεται να τον βγαζω μονο με λουρι και σε μερη χωρις σκυλια.. δηλαδη και ο ιδιος μου δειχνει οτι θελει να παμε στο παρκο, μολις βλεπει σκυλο κουναει ουρα και τραβαει να παμε προς τα εκει αλλα μετα καπου το πραγμα στραβωνει... καταλαβαινεις , απο κει που ειχα εναν πολυ φολικο σκυλο ξαφνικα ερχομαι σ αυτα που ηθελα να αποφυγω και καπου σκαω... :'(
Ωραία, πατε μυρίζει σκυλο, φεύγετε.... Δεν χρειάζεται περισσότερα. Εφόσον τον βλέπεις ότι θέλει να πλησιάσει σκυλο ήρεμα και τον βλέπεις και τον αλλο σκύλο να προσεγγίζει ηρεμα, δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από το μυρισμα.
Μπορείτε να βρείτε μέρη που να μην υπάρχουν αλλα σκυλια και να παίζετε με μπαλάκι, μια χαρά ξεδίνει όλη την ενεργεια του ετσι.

• Like
Reactions: GRDANE

ευτυχία

Well-Known Member
16 Μαϊου 2015
158
101
30
Ωραία, πατε μυρίζει σκυλο, φεύγετε.... Δεν χρειάζεται περισσότερα. Εφόσον τον βλέπεις ότι θέλει να πλησιάσει σκυλο ήρεμα και τον βλέπεις και τον αλλο σκύλο να προσεγγίζει ηρεμα, δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από το μυρισμα.
Μπορείτε να βρείτε μέρη που να μην υπάρχουν αλλα σκυλια και να παίζετε με μπαλάκι, μια χαρά ξεδίνει όλη την ενεργεια του ετσι.
τετοια μερη μεσα στην πολη για καθημερινη βολτα λιγο δυσκολα...ενταξει, αναγκαστικα θα του κοψω τα πολλά πολλά και θα δω πως θα παει.. σε ευχαριστω πολύ!

• Like
Reactions: ghelly

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Πολλοί έχουμε σκύλους σε διαμερίσματα και μιλάς σε έναν από αυτούς!
Η ασυδοσία δεν είναι καλό πράγμα. Μην δίνεις αφιλτράριστα τις καταστάσεις στον σκύλο σου!
Όρισε εσύ πως θέλεις...υπάρχουν τρόποι!
Και ευτυχώς η εκτόνωση δεν είναι μόνο το να υπάρχει ελεύθερος και να ξεδίνει χωρίς κατευθύνσεις με άλλα σκυλιά.
Από 'δω και στο εξής όρισε τι σκυλιά θα γνωρίζει και πως θα τα γνωρίζει. Θα πρέπει με τον καιρό να ανεβάσεις τις γνώσεις σου και εμπειρικά να φτάσεις στο σημείο να φιλτράρεις συμπεριφορά που θα επιτρέπεις και συμπεριφορές που θα αποτρέπεις από και προς τον σκύλο σου.
Η βάση σου και το σενάριο που θα τρέχει στο μυαλό σου θα είναι πάντα ο σκύλος σου να έχει στραμμένη την προσοχή του επάνω σου!!!
Οπότε κομμένες οι συναναστροφές με ΠΟΛΛΑ σκυλιά! Φιλτράρεις σκυλιά!
Και αν θέλεις να τον εκτονώνεις πας παίρνεις έναν 20μετρο ιμάντα (ή σε ελεγχόμενο χώρο ελεύθερος) και τραβάτε και παίζετε μόνοι σας όπου γουστάρετε...
Ποιοτικά πράγματα, όχι ποσοτικά!

Τώρα όσον αφορά το πρόβλημα λόγω απειρίας δεν μπορείς να το δουλέψεις μόνη σου. Γι'αυτό και οι συμβουλές είναι πάνω σε ασφαλή κινήσεις/χειρισμούς και όχι σε εκπαιδευτικά κομμάτια...

ευτυχία

Well-Known Member
16 Μαϊου 2015
158
101
30
Πολλοί έχουμε σκύλους σε διαμερίσματα και μιλάς σε έναν από αυτούς!
Η ασυδοσία δεν είναι καλό πράγμα. Μην δίνεις αφιλτράριστα τις καταστάσεις στον σκύλο σου!
Όρισε εσύ πως θέλεις...υπάρχουν τρόποι!
Και ευτυχώς η εκτόνωση δεν είναι μόνο το να υπάρχει ελεύθερος και να ξεδίνει χωρίς κατευθύνσεις με άλλα σκυλιά.
Από 'δω και στο εξής όρισε τι σκυλιά θα γνωρίζει και πως θα τα γνωρίζει. Θα πρέπει με τον καιρό να ανεβάσεις τις γνώσεις σου και εμπειρικά να φτάσεις στο σημείο να φιλτράρεις συμπεριφορά που θα επιτρέπεις και συμπεριφορές που θα αποτρέπεις από και προς τον σκύλο σου.
Η βάση σου και το σενάριο που θα τρέχει στο μυαλό σου θα είναι πάντα ο σκύλος σου να έχει στραμμένη την προσοχή του επάνω σου!!!
Οπότε κομμένες οι συναναστροφές με ΠΟΛΛΑ σκυλιά! Φιλτράρεις σκυλιά!
Και αν θέλεις να τον εκτονώνεις πας παίρνεις έναν 20μετρο ιμάντα (ή σε ελεγχόμενο χώρο ελεύθερος) και τραβάτε και παίζεται μόνοι σας όπου γουστάρετε...
Ποιοτικά πράγματα, όχι ποσοτικά!
εχεις δικιο... ευχαριστω πολύ!! :)

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Καντε παρέα με θηλυκα!

Εμεις πηγαινουμε σε 'σκυλοπάρκο'. Όμως ο καθε σκυλος συνεχίζει να ασχολειται με τον ιδιοκτήτη του. Κάποια στιγμη μπορεί τρέξουν λιγο ή να 'παλεψουν' και ειναι πολυ ωραιο οταν συμβαινει. Αλλα δεν πανε εκει γι αυτο. Αλλα ειναι λαθος να τα πας καπου, τα αφηνεις με αλλα σκυλιά, και περιμενεις να ξεδωσουν μονα τους. Ο,τιδηποτε μπορει να παει στραβα και να γινει καβγας.
Το ειχα κανει και γω αυτο το λαθος και εκοψα το παρκο και την 'ελευθερη' συναναστροφη' για λιγο καιρο μεχρι να βεβαιωθω οτι εχω την προσοχη του και μετα σιγα σιγα και με πολυ συγκεκριμενα σκυλια εγινε 'επανενταξη'.
Ασε που το κουταβι σου γινεται σκύλος σιγα σιγα. Μπορει να μη θελει να 'παιζει' με τα αλλα σκυλια.

ευτυχία

Well-Known Member
16 Μαϊου 2015
158
101
30
Καντε παρέα με θηλυκα!

Εμεις πηγαινουμε σε 'σκυλοπάρκο'. Όμως ο καθε σκυλος συνεχίζει να ασχολειται με τον ιδιοκτήτη του. Κάποια στιγμη μπορεί τρέξουν λιγο ή να 'παλεψουν' και ειναι πολυ ωραιο οταν συμβαινει. Αλλα δεν πανε εκει γι αυτο. Αλλα ειναι λαθος να τα πας καπου, τα αφηνεις με αλλα σκυλιά, και περιμενεις να ξεδωσουν μονα τους. Ο,τιδηποτε μπορει να παει στραβα και να γινει καβγας.
Το ειχα κανει και γω αυτο το λαθος και εκοψα το παρκο και την 'ελευθερη' συναναστροφη' για λιγο καιρο μεχρι να βεβαιωθω οτι εχω την προσοχη του και μετα σιγα σιγα και με πολυ συγκεκριμενα σκυλια εγινε 'επανενταξη'.
Ασε που το κουταβι σου γινεται σκύλος σιγα σιγα. Μπορει να μη θελει να 'παιζει' με τα αλλα σκυλια.
εννοειται οτι δεν τον παω στο παρκo και τον αμολαω χωρις να δω και να εγκρινω τα σκυλια πρωτα.. το θεμα ειναι οτι εκει που πηγαινω και την ωρα που τον βγαζω ειναι πολύ συγκεκριμενα και φιλικα σκυλια.. με τα οποία παλαιοτερα δεν μαλωνε και τωρα ξαφνικα το κανει.. δεν εχω την απαιτηση να μην μαλωνει με κανενα σκυλι απλα νιωθω αβολα να βλεπω στο δρομο αρσενικο και να τρεχω να κρυφτω.. και εγραψα εδω μηπως μου δωσετε μερικες συμβουλες να τον κανω πιο φιλικο... :/ επισης εχω παρατηρησει οτι με τα στειρωμενα αρσενικα συνηθως δεν μαλωνει.. λες μετα την στειρωση να ηρεμησει??

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.864
5.114
patra
grdane.blogspot.com
kalhmera
απο θεωρια τ απαιδια σε εχουν καλυψει αν τωρα θελεις εσυ να κανεις κατι ...
για το συγκεκριμμενο προβλημα πρεπει να καταλαβεις πως αποκτηθηκε..
το περιεγραψες πολυ σωστα..
το θεμα ειναι οτι το μυαλο του τωρα εχει μπλοκαρει οτι κατι στραβο θα συμβει.. οποτε προλαβαινει να στραβωσει πρωτος....
πρεπει λοιπον ν απροσπαθησεις να ξεμπλοκαρεις το μυαλο του...
1. ξεχνας καθε επαφη με σκυλο
2 βγαινεις συχνα βολτες και ολη η εκτονωση του σκυλου γινεται μαζι σου..
3 φροντιζεις ολη η προσοχη του και το παιχνιδι του να ειναι με επικεντρο εσενα...
βασικα οπως στο ειπε ο στελιος ο χρονος μαζι του πλεον να ειναι αλλης ποιοτητας απο αυτη που ειχατε μεχρο τωρα..
αντι να ψαχνει αλλα σκυλια να παιζει να αδιαφορει για εκεινα και να ψαχνει εσενα για παιχνιδι
μολις φτασεις σε αυτο το σημειο εχεις λυσει το μισο προβλημα
η αληθεια ειναι οτι απο αυτο το σημειο κι επειτα δεν χρειαζεται να προσπαθησεις για τιποτε αλλο ηδη θα εχεις ανακαλυψει οτι τα σκυλια ειναι αχρειαστα..
αν παλι επιμενεις
τοτε ξεκινας με προσοχη και απο την αρχη τις επαφες με αλλα σκυλια
αυτες για αρχη θα πρεπει νβα ειναι οπτικες και μονο οπτικεςκαι σε αποσταση τετοια ωστε ο σκυλος να μην αντιδρα..
σταδιακα και με υπομονη μειωνεις την αποσταση μεχρι του σημειου παντα που ο σκυλος δεν αντιδρα...
εποβραβευεεις την σωστη αντιδραση και διορθωνεις καθε ανεπιθυμητη αποκοπτοντας ταυτοχρονα το σκυλο απο το ερεθισμα....
για να τα καταφερεις χρειαζεσαι οπωσδηποτε ντεμο σκυλια να σε βοηθησουν σε αυτο
κι εναν ανθρωπος να σου δειξει σωστο χρονο και τροπο επιβραβευσης και διορθωσης
κοινως ενας εκπαιδευτης....
ετσι ολοκληρωνεις ενα ρησετ στο σκυλο
να προσεξεις γιατι αν ξαναγινει λαθος....δεν θα ειναι ευκολο να διορθωθει μετα η κατασταση....

Gilida

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2015
78
25
37
@ευτυχία
Οπως λες, το σκυλακι σου δεχτηκε επιθεσεις απο αλλα σκυλια & απο τοτε, κατι ''χαλασε'' & επηρεαστηκε η συμπεριφορα του απεναντι στα αλλα σκυλια.
Να πω κατι- αυτο που πηγαινετε 300 ατομα τα σκυλια σας σε παρκα, καθεστε & τα αφηνετε ελευθερα να τσαλαπατιουνται & να κουτρουβαλιαζονται, εγω το θεωρω απαρεδκτο. Ο λογος; Επειδη μπορει καλλιστα να συμβει το ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ...Οταν αφηνεις τον σκυλο σου να πηδοβολαει & να δαγνωνεται με αλλα σκυλια με την πεποιθηση πως αυτο ονομαζεται ''κοινωνικοποιηση'' [λογω της επαφης του με αλλους σκυλους], στην ουσια τον αφηνεις εκτεθιμενο & του δινεις το ελευθερο να κανει ο,τι θελει & οπως θελει. Ειναι φυσικο πανω στο παιχνιδι καποιο σκυλι να δαγκωσει λιγο παραπανω ή να αρπαξει καποιο ευαισθητο σημειο του σωματος ή να παει να παρει το ξυλο του σκυλου σου [ή και το αντιθετο] κλπ. και να γινει το κακο. Αρα τι συμπεραινεις; Πως αυτη ειναι μια τελειως λανθασμενη συνηθεια που δεν εχει καμια σχεση με κοινωνικοποιηση, ποσο μαλλον οταν ο σκυλος δεν ειναι καθολου υπο την επιβλεψη σου. Το καλυτερο που εχεις να κανεις, ειναι να τον εχεις παντα υπο ελεγχο & να πηγαινετε βολτα μαζι, οπως λενε και τα υπολοιπα μελη, εχοντας την προσοχη του στραμμενη πανω σου, να εισαι δηλαδη το επικεντρο των δραστηριοτητων που κανετε μαζι. Εφοσον φοβαται πολλα απ'τα αρσενικα που συναντατε και δεν μπορεις να πληρωσεις εκπαιδευτη για να βοηθησει την κατασταση, τοτε μην προβεις σε ενεργειες που πιστευεις ΕΣΥ πως ισως βοηθησουν & χειροτερεψεις την κατασταση. Αφησε καλυτερα τις επαφες με αλλα σκυλια γιατι απ'οτι βλεπεις, τον στρεσαρουν, αυτες με τα σκυλια που ηδη γνωριζει & οπως λες, τα πανε καλα, ειναι αρκετες, μην τον πιεσεις να γνωριστει & να τα παει καλα με αλλα σκυλια αφου φοβαται. Να εστιαζει σε εσενα... :)

ευτυχία

Well-Known Member
16 Μαϊου 2015
158
101
30
@ευτυχία
Οπως λες, το σκυλακι σου δεχτηκε επιθεσεις απο αλλα σκυλια & απο τοτε, κατι ''χαλασε'' & επηρεαστηκε η συμπεριφορα του απεναντι στα αλλα σκυλια.
Να πω κατι- αυτο που πηγαινετε 300 ατομα τα σκυλια σας σε παρκα, καθεστε & τα αφηνετε ελευθερα να τσαλαπατιουνται & να κουτρουβαλιαζονται, εγω το θεωρω απαρεδκτο. Ο λογος; Επειδη μπορει καλλιστα να συμβει το ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ...Οταν αφηνεις τον σκυλο σου να πηδοβολαει & να δαγνωνεται με αλλα σκυλια με την πεποιθηση πως αυτο ονομαζεται ''κοινωνικοποιηση'' [λογω της επαφης του με αλλους σκυλους], στην ουσια τον αφηνεις εκτεθιμενο & του δινεις το ελευθερο να κανει ο,τι θελει & οπως θελει. Ειναι φυσικο πανω στο παιχνιδι καποιο σκυλι να δαγκωσει λιγο παραπανω ή να αρπαξει καποιο ευαισθητο σημειο του σωματος ή να παει να παρει το ξυλο του σκυλου σου [ή και το αντιθετο] κλπ. και να γινει το κακο. Αρα τι συμπεραινεις; Πως αυτη ειναι μια τελειως λανθασμενη συνηθεια που δεν εχει καμια σχεση με κοινωνικοποιηση, ποσο μαλλον οταν ο σκυλος δεν ειναι καθολου υπο την επιβλεψη σου. Το καλυτερο που εχεις να κανεις, ειναι να τον εχεις παντα υπο ελεγχο & να πηγαινετε βολτα μαζι, οπως λενε και τα υπολοιπα μελη, εχοντας την προσοχη του στραμμενη πανω σου, να εισαι δηλαδη το επικεντρο των δραστηριοτητων που κανετε μαζι. Εφοσον φοβαται πολλα απ'τα αρσενικα που συναντατε και δεν μπορεις να πληρωσεις εκπαιδευτη για να βοηθησει την κατασταση, τοτε μην προβεις σε ενεργειες που πιστευεις ΕΣΥ πως ισως βοηθησουν & χειροτερεψεις την κατασταση. Αφησε καλυτερα τις επαφες με αλλα σκυλια γιατι απ'οτι βλεπεις, τον στρεσαρουν, αυτες με τα σκυλια που ηδη γνωριζει & οπως λες, τα πανε καλα, ειναι αρκετες, μην τον πιεσεις να γνωριστει & να τα παει καλα με αλλα σκυλια αφου φοβαται. Να εστιαζει σε εσενα... :)
ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλες σου... απλως το διευκρινησα και παραπανω.. ΠΟΤΕ δεν τον αφησα ελευθερο με σκυλια που δεν ξερω, ουτε εχουμε παει για παιχνιδι με τοσα σκυλια. ! δεν ειμαι χαζη, πριν παρω τον σκυλο φροντισα να μαθω καποια βασικα πραγματα για να αποφυγω ανεπιθυμητες συμπεριφορες.. οι επιθεσεις που δεχτηκαμε ηταν την ωρα της βολτας με το λουρι του απο σκυλια που οι ιδιοκτητες τους ειχαν φροντισει να τα αμολυσουν χωρις λουρι ενω γνωριζαν υποθετω οτι δεν ηταν και τοσο φιλικα..Τον αφηνα να παιζει μονο οταν εβλεπε οτι στο παρκο ηταν περιορισμενος αριθμος σκυλιων και φυσικα οταν τα πραγματα φαινοταν πολυ φιλικα. Θα ακολουθησω τις συμβουλες σας και ευχομαι να βελτιωθει η κατασταση.. ευχαριστω πολυ!

Last edited:

ευτυχία

Well-Known Member
16 Μαϊου 2015
158
101
30
kalhmera
απο θεωρια τ απαιδια σε εχουν καλυψει αν τωρα θελεις εσυ να κανεις κατι ...
για το συγκεκριμμενο προβλημα πρεπει να καταλαβεις πως αποκτηθηκε..
το περιεγραψες πολυ σωστα..
το θεμα ειναι οτι το μυαλο του τωρα εχει μπλοκαρει οτι κατι στραβο θα συμβει.. οποτε προλαβαινει να στραβωσει πρωτος....
πρεπει λοιπον ν απροσπαθησεις να ξεμπλοκαρεις το μυαλο του...
1. ξεχνας καθε επαφη με σκυλο
2 βγαινεις συχνα βολτες και ολη η εκτονωση του σκυλου γινεται μαζι σου..
3 φροντιζεις ολη η προσοχη του και το παιχνιδι του να ειναι με επικεντρο εσενα...
βασικα οπως στο ειπε ο στελιος ο χρονος μαζι του πλεον να ειναι αλλης ποιοτητας απο αυτη που ειχατε μεχρο τωρα..
αντι να ψαχνει αλλα σκυλια να παιζει να αδιαφορει για εκεινα και να ψαχνει εσενα για παιχνιδι
μολις φτασεις σε αυτο το σημειο εχεις λυσει το μισο προβλημα
η αληθεια ειναι οτι απο αυτο το σημειο κι επειτα δεν χρειαζεται να προσπαθησεις για τιποτε αλλο ηδη θα εχεις ανακαλυψει οτι τα σκυλια ειναι αχρειαστα..
αν παλι επιμενεις
τοτε ξεκινας με προσοχη και απο την αρχη τις επαφες με αλλα σκυλια
αυτες για αρχη θα πρεπει νβα ειναι οπτικες και μονο οπτικεςκαι σε αποσταση τετοια ωστε ο σκυλος να μην αντιδρα..
σταδιακα και με υπομονη μειωνεις την αποσταση μεχρι του σημειου παντα που ο σκυλος δεν αντιδρα...
εποβραβευεεις την σωστη αντιδραση και διορθωνεις καθε ανεπιθυμητη αποκοπτοντας ταυτοχρονα το σκυλο απο το ερεθισμα....
για να τα καταφερεις χρειαζεσαι οπωσδηποτε ντεμο σκυλια να σε βοηθησουν σε αυτο
κι εναν ανθρωπος να σου δειξει σωστο χρονο και τροπο επιβραβευσης και διορθωσης
κοινως ενας εκπαιδευτης....
ετσι ολοκληρωνεις ενα ρησετ στο σκυλο
να προσεξεις γιατι αν ξαναγινει λαθος....δεν θα ειναι ευκολο να διορθωθει μετα η κατασταση....
εχω ηδη αρχισει να τα κανω ολα αυτα και ειμαστε σε καλυτερο επιπεδο... απλα δεν εχω καταφερει να του τραβαω τοσο πολυ την προσοχη ωστε να ασχολειται μονο μαζι μου και οχι με τα υπολοιπα που βρισκουμε στο δρομο.. εκει εχω μια δυσκολια... αλλα σε γενικες γραμμες με ολα αυτα που μου ειπατε οντως εχει βελτιωθει αρκετα η κατασταση.. Μία ακομη διευκρινηση.. όταν μας πλησιασει σκυλος στην βολτα ( ειτε αδεσποτος, ειτε χωρις λουρι ) του αποσπαω την προσοχη και συνεχιζω την πορεια μου κανονικα ? και αν ερθει τρεχοντας??? τι κανω σ αυτην την περιπτωση? :O

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.864
5.114
patra
grdane.blogspot.com
καλησπερα.. φροντιζεις και προσπαθεις ν απροβλεψεις τι θα συμβει στη βολτα σας ..
κοινως εχεις τα ματια σου δεκατεσσερα και προσεχεις παραπολυ μακρυα τι συμβαινει..
αν δεις σκυλο σε αποσταση τετοια πριν θελησει να σας ολησιασει απλα αλλαζεις κατευθυνση...

Marion_Russel

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2013
567
675
Δύσκολο να αποφύγεις αδέσποτο... αναγκαστικά τα αφήνεις να μυριστούν..τώρα αν κάποιο από τα δύο πάει για τσαμπουκά (προφανώς αυτό ρωτάς) μπορείς να πάρεις το δικό σου αγκαλιά και να φύγεις αν ζορίσουν πολύ τα πράγματα. Εξαρτάται βέβαια και από τον άλλο σκύλο, γιατί μπορεί να τραυματίσει εσένα στην προσπάθειά του να αρπάξει τον δικό σου, αν υπερέχει κατά πολύ σε μέγεθος. Ευχόμαστε να μη συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο...