LUNA07 said:
Thanks a lot :!: Κι εγω αυτο σκεφτηκα μια περιορισμενη σχετικα χρηση,ναι της τα μακραινω τα μαλλακια της και ηδη ειναι αρκετα μακρια για την ηλικια της.Την χτενιζω καθημερινα 2 φορες πρωι μετα τη βολτα και βραδυ.Αλλα κοιλιεται σε χορτα και μπλεκονται πολλες φορες και μονο με ψαλιδισμα στρωνει.Αμα χρονισει θα την παω και σε κομμωτηριο αλλα ακομη δεν θελω ψιλοφοβαται γενικως τους ξενους.
Να ξερεις, οτι τα Μαλτεζ με πολυ μακρια μαλλια ( οπος ολα τα σκυλια που βλεπουμε στα βιβλια και στις εκθεσεις με πολυυυυυ μακρια μαλλια) οτι ΠΟΤΕ δεν κυλουνται σε χωρτα! Μαλλον ΠΟΤΕ δεν περπατανε στο δρομο!!
Κατα κανονα μπορεις να πεις, οτι οσο πιο μακρια ειναι τα μαλλια- τοσο πιο περιορισμενο ειναι το καημενο το σκυλακι.
Αν δεν ζουνε σε κλουβια, με ελαχιστο και ελεγμενο ελευθερο περατημα και παιχνιδια την ημερα, εχουν τα μαλλια τους με ρολλει- εφ ορου ζωης ( ή οσο κραταει η καριερα τους σε εκθεσεις).
Παντος εγω τα λυπαμαι τα καιμενα!!
Θα προτιμουσα ο σκυλος μου να εχει κοντιτερο τριχομα- αλλα να ειναι σκυλος και να ειναι ευτυχισμενος. Να κυλιεται στο χωμα και στο γρασιδι, να λερωνετει και καμια φορα, να παιζει ανεμελα με αλλα σκυλια.
Της βαζεις λαδακι στις ακρες των μαλλιων για να ειναι ελαστικα και να μην σπανε ευκολα???
Οσο για τους ξενους- πηγαινε την καμια φορα σε καμια κομμοτρια - τωρα που δεν εχουμε και πααρα πολυ δουλεια- για κοινονικοποιηση πιο πολυ.
Να την βαζει πανω στο τραπεζι, να την χαιδευει και να της δειξει τα διαφορα αντικειμενα να τα μυρισει και τετοια. Ισος και λιγακι να την χτενισει. Εαν το κανεις αρκετες φορες πριν κανει το πρωτο κανονικο της καλλοπισμο, θα ειναι πολυ πιο ευκολα για τους δυο (και για τιν κομμωτρια και για τη Λουνα).