ελληνικες φυλες

Status
Κλειδωμένο θέμα

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
ΩΡΑΙΟΣ ΡΕ dennis Τωρα Σε πάω... Κερναώ και μπύρα και σουβλάκια πο λατρέβεις Ετσι Τώρα πιανεις το Νόημα Γίατι δεν τα λες από την άρχη !!! Να γουστάρουμε ...

Και τώρα που σε πάω θα σου πω πως φαίρομαι στον Τσομπανακο μου
Τον έχω 24 ώρες το 24 ώρο Δϊπλα μ στα πόδια μέσα στο κατάστημα .... και ας χάνω και πελλάτες :) Μένω σε σπίτι ακριβως κολλήτα με το Αλσσος Νεας Φιλαδερφίας 200 στρέματα και ΚΑΘΕ σκ Βουνο στο μάραθωνα και οριβάσεια είναι 11 ή ώρα και μόλις τελείωσα το μάθημα του ( εκπαίδευση ) .-
πες τα εξ αρχης βρε ντενις να συννενοηθειτε!!!:maria::p
ετσι μπραβο.

μαρκος

Well-Known Member
7 Μαϊου 2009
253
0
43
Νεα Ιωνια
MArketing που να κάνει έναν ορεσίβιο δύσκολο και ανεξάρτητο σκύλο ιδανικό κατοικίδιο?

Και θα ωφελήσει αυτό τον σκύλο?

και απαντώ το Matketing είναι πολλά θέσεις μου

1) Συνεχίσει και ένταξη των ΕΦ σε προγράμματα Εσπα
2) Ενημέρωση για την Χρησιμότητα- αξία των ΕΦ.
3) Επιλεκτική ανάδωχη σε καταλλήλους Γονείς
4) Γνωριμία των παιδιών με αυτά τα ζώα ( σχολεία κτλ )
5) Επικοινωνία προς το κοινό των Εκθέσεων προκειμένου να γνωρίσουν άλλοι τις φυλές μας

Ωφέλει από την αναγνώριση ΕΦ.
1) Ελληνική Εκτροφή ( αυτήν την φόρα κερδοφόρα y not? )
2) Συνέχιση και διασφάλιση των κόπων των προγόνων μας , αποτελεί και ο σκύλος φυσική μας ιστορία
3) Αναβάθμιση της Χώρας μας στον κοινώλογικο Χάρτη .

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Denis συμφωνώ απόλυτα και με τη διάδωση των Ποιμενικών στους κτηνοτρόφους ωστε να παρατήσουν τις άθλιες αυτές τεχνικές.

Σχετικά με την παρουσία τους στα διαμερίσματα δεν συμφωνώ...για μένα είναι περισσοτερο ζήτημα ιδιοκτήτη παρά χώρου.Με ενδιαφέρει περισσοτερο ένας ιδιοκτήτης που αντιλαμβάνται τον χαρακτήρα τους παρά ένας που έχει απλά στρέμματα να ροβολάει ο σκύλος!
Για εμένα, και ιστορικά, δεν είναι μόνο ποιμένας αλλά και φύλακας της οικίας του τσοπάνη!Υπήρχαν σκυλιά που έμεναν όλο το χρόνο στα χειμαδιά και δεν ακολουθούσαν το κοπάδι!Με αυτό το σκεπτικό και σήμερα έχει τη θέση του φύλακα.
Αντίθετα, με το σκεπτικό που παρουσιάζεις για εμένα πολύ λίγα σκυλιά θα έπρεπε να ακολουθήσουν τους ανθρώπους στην αστικοποίηση τους!

Σχετικά το marketing-promotion διαφωνώ κάθετα, οριζόντια, διαγώνια, εντός εκτός κι επι τα αυτά και δεν ξέρω πως αλλιώς!
Καμία φυλή δεν θέλει προώθηση θέλει απλά και μόνο σωστή κι αντικειμενική ενημέρωση κι όσοι πιστοί προσέλθετε!Αυτά τα marketing έχουν κάψει αρκετές φυλές φτάνει....

Σχετικά με τους χρωματισμούς που σχολιάστηκαν να αναφέρω απλά ότι ο ραβδωτός, ο πύρινος και φυσικά ο μαύρος ήταν ανέκαθεν οι βασικότεροι και προτιμηταίοι χρωματισμοί στη δυτική Πίνδο κι έτσι τελικά είναι και οι βασικότεροι στον Μολοσσό της Ηπείρου!
Επίσης πάλι στην δυτική Πίνδο πολλές γραμμές αίματος έχουν αυτό που λες Omarock ότι μοιάζουν με τα Ισπανικά και τουλάχιστον σε βάθος 200 χρόνων δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη να βρέθηκε Ισπανικό Μαστίφ στην περιοχή....
Τουναντίον υπάρχει και μια θεωρία που συνδέει την καταγωγή του Ισπανικού Μαστίφ με Ελληνικούς Ορεινούς Ποιμενικούς σκύλους...

Τέλος ο παραλληλισμός της Ελλάδας με την κραταιά Ισπανική Αυτοκρατορία ή με την κομμουνιστική Γιουγκοσλαβία των αρχών του προηγούμενου αιώνα είναι τουλάχιστον ιστορικά αστείος...

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Για να διευκρινήσω σχετικά με τα 200 χρόνια που αναφέρω, οι γραμμες αυτές άνηκαν σε συγκεκριμένη οικογένεια, κατά δήλωσή των μελών της δεν είχε μπει ποτέ ξένος σκύλος στα κοπάδια τους!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Δεν είναι ένδειξη, αφού υπάρχει από την μια άκρη του κόσμου ως την άλλη σε πολλές και διαφορετικές φυλές, απλά αναφέρω ότι υπάρχει από πολύ παλιά και δεν είναι ένα χρώμα που εμφανίστηκε πρόσφατα, άρα και αποτέλεσμα διαστάυρωσης με ξένη φυλή!

Last edited:

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Ε τοτε ακουστε και αυτο,σε ολες τις ρατσες που υπαρχει τιγρε εχει υπερισχυσει σε συντομο χρονικο διαστημα ολων των αλλων χρωματων,πως σε ολοκληρη την ζωη μου εγω(42)δεν εχω δει εστω και τυχαια εναν?στα δικα μας μερη αλλα και σε αλλα που επισκεφθηκα?
Και ποσους ειδατε εσεις?

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
@omarock

όπως είπε ο foibos, το τιγρέ μεταφέρεται με κυρίαρχο τρόπο και είναι χρωματική ποικιλία η οποία είναι τόσο παλιά όσο και η δημιουργία του σκύλου.

Γι αυτό θα την παρατηρήσεις τόσο στις Πρωτόγονες Φυλές, όσο και στα Μολοσσοειδή ή και τα Λαγωνικά Οράσεως.

Υ.Γ.: Και Ντόντο δεν έχω δει... υπήρχε όμως μέχρι τον 17ο αιώνα!

Last edited:

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Το καταλαβα,εδω πως και δεν εξαπλωθηκε?
Οσο για το ντογκο μαλλον εγινε επιλεκτικη εκτροφη.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Λοιπον ας γραψουμε μερικα πραγματα για τους σαρακατσανους,η λεξη σημαινει στα τουρκικα μαυροντυμενος,λογω της ενδυμασιας τους που ηταν κατα κορον μαυρη,και αυτο λογω πενθους για την πτωση της Κων/πολης,απο τοτε λεγεται ακομη οτι σφαζουνε μονο τα ασπρα προβατα και αφηνουν ολα τα μαυρα,βοηθησαν πολυ την επανασταση(Γ.Καραισκακης),επειδη ομως ειναι νομαδικος λαος αποκλειστηκαν παρα πολλοι στην Βουλγαρια,Γιουνγκοσλαβια(σταρα πλανινα,καταγωγη του sarplaninac),και Αλβανια ,με την εναρξη του ψυχρου πολεμου,μιλανε μια αρχαια ελληνικη διαλεκτο,και ειναι X.ορθοδοξοι.
Σημερα υπαρχουν πολιτικοι Σουφλιας,Ζαγοριτης,με Σαρακατσανικη καταγωγη.
Ερωτηση γιατι δεν εκανε τιποτα κανενας Ελληνας οταν αναγνωρισαν οι βουλγαροι το σκυλο Σαρακατσανι,οπως π.χ.οι Γαλλοι οταν οι Βελγοι αναγνωρισαν το Μπουβιερ της Φλανδρας,τωρα αυτη οι ρατσα ανηκει και στα 2 κρατη.
Το Σαρπλανινατζ εχει και αυτο σαρακατσανικες ριζες.
Οι Ισπανοι παραδεχονται επισης οτι το Ι.Μαστιφ προερχεται απο ρατσες σκυλων που ηρθαν με Ελληνες και Φοινικες στην χερσονησο.
Το θεμα ομως ειναι οτι ετσι οπως εμεις παμε να αναγνωρισουμε τις δικες μας ρατσες,δεν ειναι ορθοδοξος τροπος,δηλαδη παιρνουμε οτι υπαρχει στα βουνα,το εκτρεφουμε,δεν υπαρχει καποιο κοντρολ απο πλευρας συλλογου,γιατι μην ξεχναμε οτι μιλαμε για ρατσα υπο επανιδρυση,οποτε παλι θα φτασουμε εκει που αρχισαμε,η γνωμη μου ειναι οτι δεν θα υπαρξει ΣΩΣΤΑ αυτη η ρατσα γιατι απλα το σκυλι θυμιζει πολλες ρατσες,θα ειναι σαν καρι(μπαχαρικο)που θυμιζει πολλες μυρουδιες και γευσεις γιατι ειναι ενα μιγμα αυτων.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Tα Σαρπλάνινατς ξέω ότι αντλούν το όνομά τους από την οροσειρά Sara στα βόρια των Σκοπίων.Η οροσειρά πήρε το όνομά της απο τους Σαρακατσανέους;

Για τις Ελληνικές φυλές τι έννοείς ότι μοιάζουν με πολλές φυλές;

Η άσχετη πληροφορία της ημέρας...το πραγματικό κάρυ είναι ένα μπαχαρικό που προέρχεται από τα φύλλα ενός δένδρου που ονομάζεται κάρυ...:)

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Λαθος καρυ ειναι μιγμα μπαχαρικων,χωρις συζητηση,υπαρχουν διαφορα καρυ,ινδικο,ταιλανδης,κ.α,καθοτι ειμαι και πολυ καλος μαγειρας ειναι ενα ακομη χομπυ μου.
Οχι δεν πηρε απο τους σαρακατσανους το ονομα του λεγεται Σταρα Πλανινα(Σταρα=οροσειρα,βουνο.Περιοχη Κοσυφοπαιδιο,σκοπια,σερβια),αλλα εκει στα σκοπια ζουσαν και ζουν ακομη σαρακατσανεοι,το σαρπλανινατζ παλαιοτερα λεγοταν σκυλος τον Ιλλυριων(περιοχη κοσσυφοπαιδιου,σκοπια),οι Αλβανοι λενε οτι αυτοι ειναι οι αρχαιοι Ιλλυριοι(δεν το γνωριζω),παντως η σημερινη ονομασια προερχεται απο την οροσειρα(εκει ζουσαν οι σαρακατσανοι).
Εκει με τις ονομασιες δεν τα πανε και τοσο καλα,εψαχναν για ταυτοτητα επειδη ειναι μιγμα λαων(αυτο φοβαμαι οτι θα ισχυσει και για το Ε.Π)ετσι τους ονομασε ο τιτο την περιοχη Μακεδονια(ειναι)χωρις αυτο να σημαινει οτι κατοικειται και απο Μακεδονες.

μαρκος

Well-Known Member
7 Μαϊου 2009
253
0
43
Νεα Ιωνια
Σε ποία ιστορία αυτή που μιλάει για ΣΥΝΟΣΤΗΣΜΟ στην ΣΜΥΡΝΗ ???? Σαρακατσανοι είναι Ελλήνες φυγάδες που ακόμα και Σήμερα στην Βουλγαρία διδάσκονται ΕΛΛΗΝΙΚΑ !!!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Λαθος καρυ ειναι μιγμα μπαχαρικων,χωρις συζητηση,υπαρχουν διαφορα καρυ,ινδικο,ταιλανδης,κ.α,καθοτι ειμαι και πολυ καλος μαγειρας ειναι ενα ακομη χομπυ μου.
Αν και είμαστε τελείως off topic, πιο off topic δεν γίνεται...
ψάξτο αυτό που σου λέω!Θα δεις!;)

Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog