εκτροφεας πιτ-μπουλ

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Δεν θα ασχοληθω αλλο με το ποιος ειναι μεγαλός και ποιος σοβαρός

απαντησεις ουτως η αλλως δεν παιρνω

κλεινοντας το θεμα θα βαλω ενα απόσπασμα

http://www.continentalkennelclub.com/Registration.aspx#CanineRegistrations

Canine Registration Applications​
Canine Registration Applications are used to apply for Registration in the following circumstances:​

2.Dogs over 6 months of age which have no previous Registration history may be registered by providing 2 witness signatures attesting to the purebred status of the dog along with 3 photos (front,left and right) of the dog to confirm it is ‘of proper breed type’

τα συμπεράσματα δικά σας

( τα εχουμε ξανασυζητησει το ξερω)

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Μια σημαντική (κατά την γνώμη μου) παρατήρηση είναι πως όλα τα American Staffordshire Terrier (που είναι ή όχι γραμμένα σε AKC και FCI) μπορούν να γραφτούν ως Am. Pit Bull Terrier στο UKC, etc.

Το αντίθετο όμως δεν γίνεται.Δηλαδή, δεν μπορούν όλα τα APBT να γραφτούν ως AmStaff (oύτε σε υποτιθέμενη "Αναγνώριση" θα πέρναγαν) και αυτό γιατί έχουν αρκετές διαφορές, όχι μόνο σε σχέση με τα AmStaff, αλλά και μεταξύ τους.

Τέλος πάντων, έχουν γραφτεί πολλές φορές αυτά.

Το θέμα είναι γιατί τόσα χρόνια (τουλάχιστον 3 που υπάρχουν και οι συζητήσεις στο φόρουμ) δεν έχει γίνει κάποια πιο σοβαρή κίνηση από τους λάτρεις του APBT στην Ελλάδα.

Υπάρχουν κάποιες σελίδες, κάποια φόρουμ και έχουν γίνει και κάποιες συναντήσεις για καφέ, αλλά ούτε ένας Όμιλος Φυλής, ούτε μια έκθεση μορφολογίας, ούτε κάποιος εκτροφέας ή άλλος έχει ασχοληθεί με εργασία (για να δείξει τα προσόντα και το καλό προφίλ της φυλής).

Επίσης μια που η φυλή έχει την ιδιομορφία της "επιφυλακτικής" αντιμετώπισης από αυτούς που δεν την ξέρουν, μου φαίνονται ωραίες ιδέες και τα σεμινάρια ενημέρωσης για τις ευθύνες ενός ιδιοκτήτη APBT και τον τρόπο που θα βοηθήσει την φυλή, εκδηλώσης προς το ευρύ κοινό και όχι τους γνώστες (ή ακόμα και τους πιο macho fans...:D) και πολλά άλλα.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Λέω λυπηρό γιατί μου φαίνεται παράλογο τον ίδιο σκύλο κάποιοι να τον αναγνωρίζουν έτσι κι άλλοι αλλιώς...κάτι τέτοια μου βάζουν στο μυαλό σενάρια με στόχους οικονομικούς κι όχι κυνολογικούς....

JSK

Member
15 Μαϊου 2009
15
0
Κοιτα μακη, απαντησεις πηρες δεν θα ασχοληθω παραπανω..το ckc δικο μου λαθος που το ανεφερα..αλλλα βλεπω οτι δεν ασχοληθηκες με τις αλλες 2 οργανωσεις...και σοβαρα ποιο το νοημα αυτων που γραφεις δεν κατανοω...

djdoctor: η παρατηρηση για τον τροπο εγγραφης ηταν περιττη απο τη στιγμη που το ειχα ηδη διευκρινησει...

Τωρα για τα υπολοιπα ζητηματα που θετεις , δεν μπορω να διαφωνησω ..πως θα μπορουσα αλλωστε:(

Με πειραζουν,ομως, αυτα τα σχολια περι ματσο θαυμαστων κτλ. δεν ειναι ολοι ιδιοι αγαπητε/η

foibos: τι δεν εχει να κανει με οικονομικους παραγοντες αν τα αναγουμε σε κεντρικο επιπεδο και οχι αν σταθουμε στο μερικο;;;

Last edited:

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
@JSK
Ναι σε αυτήν την περίοδο αναφέρομαι. Ίσως και λίγο νωρίτερα στην εποχή του Yankee Terrier.

1.Αν καταλαβα καλα αναφερεσαι στο 1936 χρονια οπου αναγνωριστηκε το ΑΠΜΤ σαν ρατσα απο το akc με την ονομασια staffordshire terrier (σκετο).
Υπαρχουν 2 αποψεις , η πρωτη εχει ως εξης: καποιοι εκτροφεις δυσαρεστημενοι που το ukc ηταν συνδεδεμενο με κυνομαχιες απευθυνθηκαν στο akc θελοντας να γραφουν εκει τα σκυλια τους και ετσι σιγα σιγα να αποστασιοποιηθει η ρατσα , βγαζοντας και τη λεξη πιτ απο την ονομασια..αυτη η εκδοχη κατα τη γνωμη μου χωλαινει γιατι ας πουμε διαλεξαν σαν ονομασια της ρατσας ενα τοπονυμιο που εχει βαθιες ιστορικες ριζες με αιματηρα σπορ; Η δευτερη εκδοχη ειναι πιο απλη και πιο σοβαρη κατ'εμε : Η δημοτικοτητα του πιτ ειχε εκτιναχτει ειδικα μετα την οικονομικη κριση παρα πολλα νοικοκυρια στην αμερικη ειχαν στην κατοχη τους πιτ και το akc ηθελε κομματακι απτην πιτα...
Άρα υιοθετείς την δεύτερη εκδοχή απορρίπτοντας την πρώτη? Ο λόγος για την υιοθέτηση της ονομασίας "Staffordshire" δεν θα μπορούσε να έχει και "πολιτικούς" λόγους με λαϊκές προεκτάσεις? Να μπορεί ο AKC ας πούμε να φέρει με το μέρος του ανθρώπους που αποδέχονταν την κληρονομιά της φυλής, χωρίς να επιβάλλουν την χρήση της?

2. Μεχρι πρωτινος θα συμφωνουσα μαζι σου αλλα μετα την αναθεωρηση του προτυπου απο το ukc το 2008 οι ομοιοτητες με το το προτυπο της adba ειναι ΠΑΡΑ πολλες, ευτυχως γτ ετσι αποκλειονται σκυλοι τυπου bully που καμμια σχεση δεν εχουν με το ΑΠΜΤ. Ετσι κ αλλιως οι εκτροφεις της ρατσας αυτης εκαναν δικο τους ομιλο και αλλαξαν και το ονομα των σκυλων τους..μερικοι συνεχιζουν να παραπληροφορουν αλλα τι να κανεις....
Εγώ την δική μου άποψη δεν την εξέφρασα, αν και προφανώς την αναγνώρισες.
Οφείλω να ομολογήσω πως αγνοούσα την αναθεώρηση του προτύπου το 2008. Άρα ως εκ τούτου έχει εστιάσει ο UKC σε μια μεγαλύτερη μορφολογική σταθερότητα από αυτήν που ίσχυε με το προγούμενο καθεστώς? Δηλαδή μπήκε ένα τέλος στα υπερβολικά κοντόχοντρα ή και στα υπερμεγέθη σκυλιά?

@ΜΑΚΗΣ
Συμφωνώ πως ο τρόπος φαντάζει κομπογιαννίτικος, αλλά δεν υστερεί σε τίποτα από τον καθαρά φαινοτυπικά εστιασμένο τρόπο της αναγνώρισης (βλ. ΒΕΑ)

Δεν χρειάζεται βεβαίως να πω πως συμφωνώ με τον djdoctor και με τις (χιλιοειπωμένες) θέσεις.

Υ.Γ.: Τα ερωτήματά μου τέθηκαν διότι θεώρησα πως θα ήταν ίσως πιο εποικοδομητική μια συζήτηση επί της ουσίας από μια στεγνή αντιπαράθεση. Ακριβώς επειδή η ουσία είναι βαθύτερη και υπάρχει πάνω από 70 χρόνια.

Last edited:

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
@ΜΑΚΗΣ
Συμφωνώ πως ο τρόπος φαντάζει κομπογιαννίτικος, αλλά δεν υστερεί σε τίποτα από τον καθαρά φαινοτυπικά εστιασμένο τρόπο της αναγνώρισης (βλ. ΒΕΑ)
προφανώς και κανεις πλακα

συγκρινεις την προσκόμιση σκυλου σε εκθεση μορφολογίας και την κριση του απο κριτη με το να στειλεις 3 φωτογραφίες και 2 υπογραφές

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
προφανώς και κανεις πλακα

συγκρινεις την προσκόμιση σκυλου σε εκθεση μορφολογίας και την κριση του απο κριτη με το να στειλεις 3 φωτογραφίες και 2 υπογραφές
Όχι, δεν αστειεύομαι...
Στην περίπτωση της αναγνώρισης έχεις έναν απόλυτα διάτρητο τρόπο ο οποίος είναι φαινοτυπικά εστιασμένος. Τα κουτάβια του σκύλου που θα προκύψουν και δεν αποκρίνονται στο πρότυπο μπορούν απλά να εξαφανιστούν και τα χαρτιά τους να χρησιμοποιηθούν από άλλα σκυλιά φαινοτυπικά όμοια.
Ξέρεις πόσα ΑΒΡΤ βαφτίστηκαν AmStaff την εποχή του ΒΕΑ1?

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
ΑΝακριβες, αναληθες... απλα αναφερω UKC, ADBA, CKC

του!
Κοιτα μακη, απαντησεις πηρες δεν θα ασχοληθω παραπανω..το ckc δικο μου λαθος που το ανεφερα..αλλλα βλεπω οτι δεν ασχοληθηκες με τις αλλες 2 οργανωσεις...και σοβαρα ποιο το νοημα αυτων που γραφεις δεν κατανοω...
πριν προσπαθησεις να δημιουργησεις εντυπωσεις καλο ειναι να ξερεις τι ειναι ο καθε ομιλος

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΗΡΑ

ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΔΕΝ ΛΕΩ ( ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΕΣΕΝΑ)

ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΕΧΟΜΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΟΜΙΛΟ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΣΕΛΙΔΑ ΛΕΕΙ PIT BULL ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΑΛΛΕΣ ΦΥΛΕΣ ( εμεις και οι αλλοι)

http://www.adba.cc/

JSK

Member
15 Μαϊου 2009
15
0
Promitheas: δεν πιστευω οτι ο akc ειναι φορεας που απευθυνεται στο λαο η οτι εχει λαικη βαση..αν η επιλογη του ονοματος εγινε με σκοπο να πεισει τους μεταναστες να γραψουν τα σκυλια σε αυτο το registry αντι του αλλου δεν ειναι κατι το οποιο μπορω να απορριψω.

Το αναθεωρημενο προτυπο με τα πολυ σοβαρα σφαλματα τονισμενα κατω απο καθε παραγραφο

http://www.ukcdogs.com/WebSite.nsf/Breeds/AmericanPitBullTerrierRevisedNovember12008

@ μακης..Η συζητηση γινεται αστεια, το παιζεις ασχετος για να πεισεις...για κατι που εγω προσωπικα δεν καταλαβαινω τι ειναι

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Με πειραζουν,ομως, αυτα τα σχολια περι ματσο θαυμαστων κτλ. δεν ειναι ολοι ιδιοι αγαπητε/η
Συγνώμη αν δε το διευκρίνησα!

Δεν λέω πως όλοι οι fans είναι macho, αλλά να μην επικεντρώνετε η προβολή της φυλής σε αυτό το κοινό.

Ξέρω πως υπάρχουν και λάτρεις άλλης ποιότητας, θα πρέπει όμως να βγούν μπροστά και να δείξουν τον σωστό δρόμο.

morfeas

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
142
3
Υπαρχουν πολλα registries για πιτ, καποια αναφερθηκαν πριν.

Σχετικα με τον ΚΟΕ, προσωπικα δεν μου καιγεται καρφι για αν αναγνωριζει τα πιτ η οχι. Τα πιτ υπαρχουν δεκαετιες πριν τον ΚΟΕ οποτε το ολο argument ειναι γελοιο.

οπου εχουν μπλεχτει οι διαφοροι των καλιστειων, μορφολογιας κλπ το μονο που εχουν καταφερει ειναι να διαλυσουν εργασιακες ρατσες και να τις κανουν σαν τα μουτρα τους.

γενικα οι εκθεσεις εργασιακων σκυλων ειναι κατι εντελως οξυμωρο και περιορισμενησ σοβαροτητας. το μονο που εξηπηρετουν, τουλαχιστον εδω στην ελλαδα, ειναι να περνουν κανα τιτλο οι εκτροφεις, μια και δεν μπορουν συνηθως να κανουν εργασια + εκτροφη, εκτος αν εχουν τα οικονομικα τους λυμενα και κανουν μονο αυτο...

το ντοκυμαντερ με τα king charlες και ολλα αυτα τα σκυλακια που υποφερουν το θυμαται κανεις???

προσωπικα δεν με ενδιαφερει να αναγνωρισει το σκυλο μου κανενα registry, οργανισμος, ομιλος η οτι αλλο που αναγνωριζει σκυλια τα οποια ηταν εργασιακα και τα χαλασαν, η δεν ηταν εργασιακα αλλα παλι τα χαλασαν, η εχουν προβληματα υγειας (που πανε με τη ρατσα) αλλα παρολα αυτα αναγνωριζονται γιατι ειναι 'ωραια' εμφανισιακα.

αυτα ειχα να πω σχετικα με την αναγνωριση του πιτ απο ΚΟΕ κλπ. ελπιζω να μας κανουν την χαρη να συνεχισουν να μην τα αναγνωριζουν.

just my personal opinion...

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
το ντοκυμαντερ με τα king charlες και ολλα αυτα τα σκυλακια που υποφερουν το θυμαται κανεις???
Τραγικό

Προσωπικά θα ήθελα και την γνώμη σου για το:

ποιά η διαφορά μεταξύ

σκύλου που υποφέρει επειδή εκτρέφεται για την μορφολογία του η οποία τυγχάνει και καταλήγει να είναι ενάντια σε κάθε λογική και νόμο της φυσικής επιλογής

και

σκύλου που υποφέρει επειδή εκτρέφεται να διατηρεί χαρακτήρα άκρως επιθετικό πρός τους ομοίους του ο οποίος επίσης τυγχάνει ή καταλήγει να είναι ενάντια σε κάθε λογική και νόμο της φύσης

εκθέσεις εργασιακών σκύλων (προφανώς μορφολογίας)

Γνωρίζεις την συσχέτιση μεταξύ μορφολογίας (της όποιας) και της δυνατότητας εργασίας του σκύλου ?

επίσης

Και τα δύο (μορφολογία και ικανότητα εργασίας) διέπονται από νόμους του ανθρώπου σύμφωνα με τα προσωπικά του ωφέλη και γούστα - ανάλογα την εποχή. Ρυθμίζονται επίσης από αυτόν με επιλεκτική αναπαραγωγή.

Αρα

ΗΘΙΚΑ που διαφέρει η εκτροφή σκύλων με γνώμονα την εργασία και η εκτροφή σκύλων με γνώμονα την μορφολογία? Εάν η μορφολογία είναι απαραίτητο στοιχείο της ικανότητας εργασίας πώς αυτή θα ελέγχεται αν όχι με την διαδικασία της αξιολόγησης?

Τέλος

Αν εγώ έχω τα οικονομικά μου λυμένα και θέλω να ασχοληθώ μόνο με την εκτροφή και την εκπαίδευση των σκύλων μου, ποιός και γιατί θα μου το απαγορεύσει, και τί σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν πρέπει να υπάρχει ένας θεσμός ή δραστηριότητα ή ό,τι άλλο θές αν δεν είναι κτήμα της πλειοψηφίας ?

morfeas

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
142
3
Τραγικό

Προσωπικά θα ήθελα και την γνώμη σου για το:

ποιά η διαφορά μεταξύ

σκύλου που υποφέρει επειδή εκτρέφεται για την μορφολογία του η οποία τυγχάνει και καταλήγει να είναι ενάντια σε κάθε λογική και νόμο της φυσικής επιλογής

και

σκύλου που υποφέρει επειδή εκτρέφεται να διατηρεί χαρακτήρα άκρως επιθετικό πρός τους ομοίους του ο οποίος επίσης τυγχάνει ή καταλήγει να είναι ενάντια σε κάθε λογική και νόμο της φύσης
καμια. οταν λεμε εργασια ενοουμε τα σπορ και ολλα αυτα. εσυ απ' οτι καταλαβα μιλας για μαχες. αυτα ειναι πραγματα του παρελθοντος μαν.

εσυ οταν λες εργασια για τα ροτ τι ενοεις? μεταφορα βοοειδων?

εκθέσεις εργασιακών σκύλων (προφανώς μορφολογίας)

Γνωρίζεις την συσχέτιση μεταξύ μορφολογίας (της όποιας) και της δυνατότητας εργασίας του σκύλου ?
oxi δεν την γνωριζω. περιμενω εσενα να μου πεις πως ενα-δυο ποντοι μεγαλυτερη ουρα η μισος ποντος μεγαλυτερο τριχωμα 5 χιλιοστα μακρυτερο τριχωμα θα επιρεασουν την εργασιακη ικανοτητα του σκυλου.

επίσης

Και τα δύο (μορφολογία και ικανότητα εργασίας) διέπονται από νόμους του ανθρώπου σύμφωνα με τα προσωπικά του ωφέλη και γούστα - ανάλογα την εποχή. Ρυθμίζονται επίσης από αυτόν με επιλεκτική αναπαραγωγή.
+1

Αρα

ΗΘΙΚΑ που διαφέρει η εκτροφή σκύλων με γνώμονα την εργασία και η εκτροφή σκύλων με γνώμονα την μορφολογία? Εάν η μορφολογία είναι απαραίτητο στοιχείο της ικανότητας εργασίας πώς αυτή θα ελέγχεται αν όχι με την διαδικασία της αξιολόγησης?
εδω σε εχασα λιγο. για ποια μορφολογια ακιβως μιλας τωρα? αν παρουμε τον ΓΠ για παραδειγμα, αν μιλας για τη μορφολογια του εργασιακου τυπου τοτε οκ. αν μιλας για αυτα των εκθεσεων, η 'σωστη' τους μορφολογια οχι απλα δεν ειναι απαραιτητη για την εργασια, αλλα την εμποδιζει κι ολας. μαζι με τα προβληματα υγειας σε μεγαλυτερες ηλικιες.

αν παρουμε την εργασιακη μορφολογια, ναι ειναι απαραιτητη εντος οριων, αλλα δεν ειναι ικανη απο μονη της...

Τέλος

Αν εγώ έχω τα οικονομικά μου λυμένα και θέλω να ασχοληθώ μόνο με την εκτροφή και την εκπαίδευση των σκύλων μου, ποιός και γιατί θα μου το απαγορεύσει, και τί σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν πρέπει να υπάρχει ένας θεσμός ή δραστηριότητα ή ό,τι άλλο θές αν δεν είναι κτήμα της πλειοψηφίας ?

νομιζω εδω με παρεξιγησες η εγω δεν το ειπα καλα. μακαρι να τα εχεις λυμενα και να μπορεις να κατεβαινεις και σε αγωνες εργασιας και εδω και εξω και να σκιζεις!

αυτο που ειπα ειναι οτι δικαιολογω τους εκτροφεις ειδικα εδω στην ελλαδα που πανε σε εκθεσεις μορφολογιας, αντι διαγωνισμους εργασιας, γιατι οι περισοτεροι κανουν και αλλη δουλια, οποτε δεν εχουν το χρονο, οποτε αναγκαζονται να πανε με εργασιακα σκυλια σε εκθεσεις μορφολογιας μονο. εκει καποιος μπορει να εχει ενα σκυλι που να μην ειναι τελειο μορφολογικα, αλλα αν ειχε την ευκαιρια να μπει σε εργασια να ηταν σπιρτο. και μην μου πεις οτι δεν εχεις δει τελεια σκυλια μορφολιγικα που να ειναι κουτσουρα γενικοτερα.

btw, δεν εχω καμια ορεξη να μπω σε κουβεντα τυπου pitbull-antipitbull κλπ...

αυτο που λεω, και επιμενω, ειναι οτι μια ρατσα δεν χρειαζεται την αναγνωριση του ΚΟΕ και του καθε αλλου φορεα για να υπαρξει. Τα πιτ ειχαν χαρτια και pedigrees οταν εδω υπηρχαν μονο τσοπανοσκυλα για να φυλανε τα γιδια. ο λογος που δεν γινεται λοιπον προσπαθεια αναγνωρισης ειναι νομιζω οτι κανενας ιδιοκτητης πιτ δεν αισθανεται την αναγκη να του αναγνωρισει ο KOE το σκυλο.

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
@morfeas
το πρότυπο οποιασδήποτε φυλής υπάρχει και για να διευκολύνει την χρήση της.
oxi δεν την γνωριζω. περιμενω εσενα να μου πεις πως ενα-δυο ποντοι μεγαλυτερη ουρα η μισος ποντος μεγαλυτερο τριχωμα 5 χιλιοστα μακρυτερο τριχωμα θα επιρεασουν την εργασιακη ικανοτητα του σκυλου.
Άσχετα λοιπόν απ' το γεγονός πως κανένα πρότυπο δεν ορίζει το μήκος της ουράς ή του μανδύα σε απόλυτα μετρήσιμες μονάδες (εκ., inches, γκλίτσες κλπ.), αλλά κατά προσέγγιση (π.χ. κοντό τρίχωμα ή ουρά μέχρι το μέσο του μεταταρσίου) θα ήθελα να σκεφτείς ένα πόιντερ λ.χ. με μακρύ τρίχωμα να περνάει ανάμεσα από θάμνους και να σκαλώνει...
ή για να το πάω σε κάτι που θα σε απασχολεί: ένα τυπικό Πιτ Μπουλ χαίρεται κάθε φορά που σε βλέπει ή κάθε φορά που παίζετε και κουνά την ουρά του τρελά πέρα - δώθε. Φαντάζομαι πως το έχεις δει το έργο κι έχεις δει και την άκρη της ουράς κάποια στιγμή να είναι ματωμένη από το μαστίγωμα στους τοίχους και σε άλλα σταθερά αντικείμενα. Μια μακρυτερη ουρά θα ήταν σχεδόν μόνιμα ματωμένη και σε μεγαλύτερη έκταση, ενώ θα παρουσίαζε φλεγμονές και πιθανή εξάρθρωση των οστών που την απαρτίζουν. Αργά ή γρήγορα λοιπόν θα ήταν ενδεχομένως απαραίτητος ο ακρωτηριασμός της άκρης της.
Αφού μπορείς να επιτύχεις το σωστό μήκος ελέγχοντας γενετικά την ουρά ή τον μανδύα και μπορείς να αποφύγεις την όλη ταλαιπωρία γιατί να μην το κάνεις;

Last edited:

John Doe

New Member
14 Δεκεμβρίου 2009
3
0
Η FCI είναι ο οργανισμός που υποστηρίζει ότι το Αγγλικό Bulldog...αυτό το προβληματικό ζώο ήταν το ίδιο ζώο που κυνηγούσε αγριογούρουνα και αρκούδες, φύλαγε τις φάρμες, βοηθούσε στη βοσκή αιγοπροβάτων, βοηθούσε στην επαναφορά βοοειδών, έμπαινε σε αρένες εναντίον ταύρων και γενικά συμμετείχε σε μια σειρά εργασιών που μοιάζουν σενάριο επιστημονικής φαντασίας για τα σύγχρονα σκυλιά της FCI.
Επίσης το AKC είναι ο φορέας που καθιέρωσε τα Am Staff και που υποστηρίζει ότι καμία σχέση δεν έχει με το APBT...η γραμμή X-Pert είναι μια από τις αρχαιότερες γραμμές Am Staff για να δούμε την δική τους εκδοχή της ιστορίας...

X-PERT

sorry παίδες αλλά κάτι μου βρωμάει σε όλα αυτά από άποψη αξιοπιστίας και έλλειψη συμφερόντων...

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
@John Doe

το θέμα Μπούλντογκ το έχουμε ανοίξει άπειρες φορές κι έχουμε καταλήξει σε τσακωμούς.

το θέμα PitBull και AmStaff το έχουμε ανοίξει περίπου άλλες τόσες κι έχουμε καταλήξει σε αφορισμούς και ύβρεις!

Δεν βοηθάς... δεν βοηθάς!

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
...και το θέμα δεν είναι να μην ανοίγονται θέματα που υπάρχουν πολλές απόψεις, το θέμα είναι να τεκμηριώνονται όλες οι απόψεις.

Επίσης, η F.C.I. δεν υποστηρίζει κάτι τέτοιο , εκτός και αν έχω καταλάβει εγώ λάθος.

Αν θες ανέλυσε την δική σου θέση για το θέμα John Doe.