Καουμπόι από εκεί ψηλά στο βουνό φαίνεται ΠΟΣΑ σκυλάκια έχουν σταλθεί ΓΙΑ ΒΡΟΥΒΕΣ την τελευταια εβδομάδα ΜΟΝΟ στο στο ταπεινό μας φορουμ ??
ξανα...
ΜΗΝ ΑΛΛΑΖΕΤΕ ΣΕ ΚΟΥΤΑΒΙ ΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ
Να γίνετε σαφής παρακαλώ.
Και να διευκρινίσω ότι δεν είμαι κτηνίατρος, σπουδάζω κτηνιατρική.
Η επόμενη διευκρίνιση έχει να κάνει με το γεγονός ότι δε γίνεται ιατρική από τηλεφώνου και φυσικά μέσω internet. Αν δε δω το ζώο και αν δεν του γίνει ένα πλήρες προφίλ από ιστορικό και απαιτούμενες εξετάσεις τι συμπέρασμα να βγει και ποια συμβουλή να δωθεί. Αυτό είναι ο μεσαίωνας. Να προσπαθώ να σου βρω λύση για το πρόβλημά σου, πολλώ δε μάλλω , έχοντας αυτό να κάνει με ζώντα οργανισμό, εξ αποστάσεως. Είναι Λογικό;
Να προσθέσω ακόμα ότι δεν έχω τίποτα με το φόρουμ , ίσα ίσα που είναι καλό να υπάρχει προβληματισμός και συζήτηση αλλά μέχρι εκεί που είναι τα όρια του καθενός. Δεν μπορεί ,(φέρνω ένα παράδειγμα από την καθημερινότητα), να βγαίνει ας πούμε ο δημοσιογράφος και να γίνεται τη μια μέρα γιατρος, την άλλη δικηγόρος και την άλλη δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.
Θα σημειώσω ακόμη ότι ένας σωστός και καλός εκτροφέας , ναι μεν ξέρει αρκετά πράγματα για τη ράτσα που εκτρέφει και σέβομαι τις γνώσεις αυτές αλλά πρέπει πάντα να συνεργάζεται και με το γιατρό. Δεν είναι όλα θέμα διατροφής ή κάποιας ιδιαιτερότητας της φυλής, τα οποία να τονίσω γνωρίζει πολύ καλά και ο κτηνίατρος.
Και τέλος θα ήθελα να πω κι εγώ κάτι σε σχέση με το θέμα.
Πρόσφατα έγινε ένα μεγάλο διατροφικό σκάνδαλο, και εννοώ αυτό με τη μελαμίνη στα παιδικά γάλατα. Το γεγονός αυτό έγινε θέμα σε πολλές εταιρίες που παράγουν τέτοια προιόντα και θέμα για αναζήτηση των συστατικών που περιέχονται στις εν λόγω και στην προκειμένη περίπτωση, τροφές. Στο διάστημα αυτό λοιπόν πληροφορήθηκα ότι πολλές εταιρέιες δεν ελέγχουν 100% τα συστατικά που περιέχει μια τροφή. Τι γίνεται; Επιλέγουν τα συστατικά της τροφής, με βάση την έρευνα επιστημόνων πάντα, και αφού βρεθεί η ιδανική ας πούμε φόρμουλα και τεκμηριωθεί ότι η τροφή είναι σωστή κτλ, τη βγάζει στην παραγωγή. Για να γίνει αυτό πρέπει να βρει τις πρώτες ύλες τις οποίες θα χρησιμοποιήσει μαζικά για να φτιάξει μεγάλες ποσότητες. Η επόμενη κίνηση είναι λοιπόν να βρει προμηθευτές που θα της εξασφαλίσουν αυτήν την πρώτη ύλη, αλλά θα κοιτάξει και το οικονομικό σκέλος, δηλαδή να βρεί τις οικονομικότερες λύσεις για να μεγιστοποιήσει το κέρδος. Από την άλλη ο προμηθευτής μπορεί να είναι υπεύθυνος για μίγμα ουσιών, κάθε μια από τις οποίες τις προμηθεύεται από διαφορετικό κι αυτός προμηθευτή, και τα κριτήρια πάλι είναι σε μεγάλο βαθμό οικονομικά. Έτσι δημιουργείται ένα δαιδαλώδες σύστημα, μια αλυσίδα, που αποτελείται από πολλούς κρίκους, σε έναν από τους οποίους αν υπάρξει πρόβλημα θα έχει δυσάρεστες συνέπειες στον καταναλωτή, την πηγή των οποίων μπορεί και να μη μάθει ποτέ. Οπότε τελικά ο κάθε αγοραστής τροφής θα ήταν καλύτερο να στρέφεται σε εταιρείες που έχουν αξιοπιστία και κάνουν ελέγχους στο τελικό προιόν τους με τις κατάλληλες μεθόδους ανάλυσης των συστατικών που περιέχουν. Ποιες είναι αυτές οι αξιόπιστες εταιρίες πιστεύω τις ξέρουμε οι περισσότεροι.
Δεν έχω να πω κάτι άλλο προς το παρόν επί του θέματος, και ζητώ συγγνώμη αν προκάλεσα με την αρχική οργισμένη προφανώς τοποθέτησή
μου. Η εντύπωσή μου για την ύπαρξη φορουμ όπως αυτό εδώ είναι απολύτως θετική, αρκεί να γίνεται γόνιμη και στα πλαίσια των γνώσεων και γνωστικών ορίων του καθενός μας, συζήτηση.