είμαι εξοργισμένη!!!!!

Rentina - Marley

Well-Known Member
14 Ιανουαρίου 2009
133
1
Thessaloniki
Kokoni
Πιστεύω να ισχύει το Συνταγματικό δικαίωμα να απαντώ οποτε θέλω και σε οποιον
θέλω ( Επιλεκτικά ) ανάλογα με την Κρίση μου.:)

Σε πληροφορώ όμως ότι ακόμη δεν το έχω κάνει αυτό αν το κάνω να είσαι Σίγουρος
ότι θα το καταλάβεις.;)

-----------

Dr...
θα συμφωνήσω σε πολλά σημεία σε αυτά που λες.

Όμως έχω Αντίθετη άποψη Διότι όπως και εσύ έχω και εγώ κάποιους γνωστούς όμως αλλιώς είναι ο Γνωστός και αλλιώς ο Συνεργάτης.

Αλήθεια πιστεψεμε είναι τελείως Διαφορετικά.

ένας κτηνοτρόφος εκτος τον Σκύλο που Διαλέγει να έχει για Σύντροφο ( αν έχει)
Διαλέγει να έχει και πόλους άλλους Σχετικά Ειδικούς για την δουλειά που Πρέπει να Κάνουν.

Όπως και στην Ζωή τον Ανθρώπων Υπάρχει ο καλός και ο Κακός Εργοδότης
Έτσι Φυσικά Υπάρχει και στους Κτηνοτρόφους.
άλλοι προσέχουν περισσότερο και άλλοι λιγότερο Όμως αυτό είναι τελείως
άλλη Συζήτηση
Έτσι δεν είναι ???

Πολλές φορες μη ξεχνάμε ότι η διατροφή κάποιου σκύλου έχει να κάνει και με την
Οικονομική άνεση του Ιδιοκτητη του.

Για να σκεφτούμε και αυτούς λοιπόν που έχουν να ταΐσουν τόσα Στόματα ?!?!

έτσι λοιπόν δεν μπορούμε να Κατακρίνουμε κάτι για το οποιο δεν το ξέρουμε καλά
γιατί δεν έχουν στην συγκεκριμένη περιποίηση τα σκυλιά τους όπως και τα δικά μας.

Επίσης μη ξεχνάμε ότι στο συγκεκριμένο θέμα υπάρχουν πολλοί παράγοντες για να
μπορέσουμε να κρίνουμε και να τοποθετηθούμε ανάλογος.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Πολλές φορες μη ξεχνάμε ότι η διατροφή κάποιου σκύλου έχει να κάνει και με την
Οικονομική άνεση του Ιδιοκτητη του.

Για να σκεφτούμε και αυτούς λοιπόν που έχουν να ταΐσουν τόσα Στόματα ?!?!
Μα εσύ δεν είπες πως το κάνουν (ταίζουν φθηνή ξηρά τροφή) γιατί είναι καλύτερα οι σκύλοι τους...
Πως οι δικοί μας δεν "σφήζουν" τόσο από υγεία;

Και συνεχίζω. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να δίνουν χαμηλής ποιότητας ξηρά τροφή.

Η διατροφή BARF (ωμό κρέας με κόκαλα) είναι τσάμπα για τον οποινδήποτε κτηνοτρόφο. Απλά οι περισσότεροι Ελληνες κτηνοτρόφοι έχουν προκατάληψη απένταντι στο ωμό κρέας ως φαγητό σκύλου. Οι σωστοί επαγγελματίες όμως, αυτό ταϊζουν γιατί ρώτησαν παλαιότερους έμπειρους επαγγελματίες και αυτό τους έμαθαν. Οι σκύλοι τρώνε καλή διατροφή, δεν κοστίζει τίποτα και δεν πάει και τίποτα χαμένο.

Μάλιστα, όσα περισσότερα "στόματα" έχουν, τόσο περισσότερο κρέας έχουν, διότι οι επαγγελματίες κτηνοτρόφοι δεν έχουν "περιττούς" σκύλους. Αν έχουν πολλούς, είναι γιατί έχουν πολλά πρόβατα (άρα και μπόλικο κρέας και παράγωγα). Φυσικά δεν έχουν όλοι σφαγείο δικό τους αλλά όλοι μα όλοι συνεργάζονται με σφαγεία και άνετα κανονίζουν να πάρουν τα "περισευόμενα" κρέατα (χωρίς χρέωση εννοείται).

Υπάρχουν ΠΟΛΛΟΙ τρόποι να μάθουν οι "αμαθείς" κτηνοτρόφοι να κάνουν καλύτερα την δουλειά τους, με καλύτερους σκύλους και μεγαλύτερο κέρδος. Δεν το κάνουν όμως και το θεωρώ τελείως χαζό (για την ψυχή της μάνας τους δουλεύουν; δεν θέλουν καλύτερη επιχείρηση ;....

Ότι όμως και να κάνουν, δεν θα συγκρίνεται η άθλια (και σύντομη) ζωή των εργασιακών σκύλων τους, με σκύλο κατοικίδιο με σωστό αφεντικό.

Στην ουσία, κανείς κτηνοτρόφος δεν ΘΕΛΕΙ να ζεί πολλά χρόνια κανένας σκύλος του. Μετά τα 5-7 χρόνια (αν τα φτάσει) ΤΙ μπορεί να προσφέρει που δεν μπορούν οι γιοί του και τα εγγόνια του ίδιου σκύλου πολύ καλύτερα;

Την δουλειά τους θέλουν να κάνουν οι άνθρωποι το καταλαβαίνω, και σπάνια θα δεις γέρικο τσοπανόσκυλο (αν και πολλά νεαρά μοιάζουν για γέροι), δεν μπορώ να τους κατηγορήσω. Αν ταίζουν όμως χαμηλής ποιότητος ξηρά τροφή, ΜΠΟΡΩ. Γιατί δεν τους συμφέρει από καμιά άποψη, και κάνουν κακό στα σκυλιά τους (που έχουν χαμηλές επιδόσεις στην δουλειά και λόγο κακής διατροφής) χωρίς λόγο ....

Last edited:

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Αν και γενικά συμφωνώ με την Dr zhivago τόσο για την ζωή όσο και την ποιότητα της τροφής των ποιμενικών σκυλιών και για την ύπαρξη ημίαιμων που χρησιμοποιούνται έχω να κάνω κάποια σχόλια!
1ον,είναι κρίμα να βάζουμε όλους τους κτηνοτρόφους στο ίδιο τσουβάλι γιατι υπάρχουν αρκετοί που και γνωρίζουν για τα σκυλιά κι έχουν αξιολογότατους ποιμενικούς σκύλους!
2ον,που είναι και το σημαντικότερο αφορά την τροφή με ωμό κρέας!Πρέπει να λάβουμε υπόψην ότι στην Ελλάδα υπάρχει μια διαφορά σε σχέση με άλλες χώρες ,ενδημεί ο εχινόκοκκος και δίνοντας ωμά κρέατα χειροτερεύει η κατάταση αφού οι αποπαρασιτώσεις δεν είναι και η πρώτη προτερεότητα των περισσοτέρων δυστυχώς. Έτσι, και για αυτό το λόγο αποκλειστικά εγώ προσωπικά χαίρομαι που οι Έλληνες βοσκοί δεν ταίζουν σε μεγάλο ποσοστό με ωμό κρέας τα σκυλιά τους γιατί τότε η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη και για τα σκυλιά και για εμάς!:)

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
1) Νομίζω το είπαμε αυτό (θυμάσαι για το "κακομαθημένα";).

2) Εχεις δίκιο. Κι εγώ θα χαιρόμουν, αν ΕΤΡΩΓΑ ΣΚΥΛΟΥΣ αντί για πρόβατα και μοσχάρια και γουρούνια! Τώρα αναγκαστηκά ψήνω καλά το κρέας μου, και αν δεν έχει κάν σκύλο ο τσοπάνης που το ανέθρεψε...

Είναι άσχετο το τι τρώνε οι σκύλοι απο τη στιγμή που υπάρχει εχινόκοκκος στο κοπάδι. Δεν χρειάζεται να φάνε ωμό κρέας για να κολλήσουν, αλλα΄και να μην κολλήσουν, οι άνθρωποι κινδυνεύουν από τα πρόβατα και τα φυτά στην περιοχή (όπου αφόδευσαν).

Ασε που δεν είναι απαραίτητο να τρώνε φρέσκο κρέας (μετά από υψηλή ψύξη πεθαίνει ο εχινόκοκκος).
Συνήθως οι σκύλοι που τρώνε ωμό κρέας, καταψυγμένο τρώνε. Αν και υπάρχουν κομάτια του κρέατος που δεν ζει ο εχινόκοκκος ποτέ. Πάλι όμως θα πρέπει να ρωτίσουν για να μάθουν.

Το σωστό είναι να κάνουν τακτική αποπαραστίτωση (σε όλα τους τα ζώα) να εξαφανιστεί το παράσιτο τελείως, όπως το αφάνησαν σε πολλές Ευρωπαικές χώρες.

Last edited: