γρρρρρρρρρρρρ και δαγκωματακια κ λιγο σηκωμα παντιερας

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
κανονες κ οχι γλυκες συνεχεια.πρεπει να εισαι αυστηρη που κ που.δεν θα παθει τιποτα οπως πολλοι το λενε.φροντισε να κοβεις τα παιχνιδια οταν αρχιζουν κ γινονται εντονα κ γενικα καθε φορα που παει να γρυλισει η κατι τετοιο τιμωρησε την.κλειστην στο δωματιο πχ,πιαστην απο τον σβερκο κ μιλησε της επιτακτικα κ αυστηρα.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
... καθε φορα που παει να γρυλισει η κατι τετοιο τιμωρησε την.κλειστην στο δωματιο πχ,πιαστην απο τον σβερκο κ μιλησε της επιτακτικα κ αυστηρα.
Εδω θα τα χαλασουμε. Διαφωνω και με την απομονωση και με το σβερκωμα, ειδικα αν περιλαμβανει και τρανταγμα.
Στο πρωτο (απομονωση) δεν καταλαβαινει το γιατι και στο δευτερο θα φοβηθει.
Οχι, λυση δεν εχω, απλά δεν μου αρεσουν τα προηγουμενα.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
το σβερκωμα δεν θα εχει κανενα τιναγμα.η απομονωση την στιγμη που θα κανει το κακο ,σαφως κ θα το βοηθησει να αντιληφθει οτι δεν πρεπει να το ξανακανει.ειναι στο χερι μασ να καταλαβει το γιατι απομωνονεται.ξερεις οτι δεν πρεπει να το μαλωσεις μετα απο ωρα.πρεπει εκεινη την στιγμη.στο σβερκωμα τωρα,δεν φοβαται.απλα του τραβας την προσοχη.ο δικος μου μια χαρα συνεχιζει κ δαγκωνει ,απλα ειχε σταματησει να δαγκωνει εμενα.ο σκυλος σκεφτεται τετραγωνα.αρκει λοιπον να τα κανουμε ολα στον σωστο χρονο.

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
Για το σβέρκωμα και εγώ είμαι κάθετη γιατί το έκανα στο Φοίβο, χωρίς τράνταγμα και είχα αντίθετα αποτελέσματα, κλονίστηκε η εμπιστοσύνη του και χρειάστηκε να κάνουμε πολλά παιχνίδια για να τον κερδίσω, περισσότερο αποτέλεσμα είχα με πολλές βολτες, παιχνίδι και σταθερότητα στα όρια που βάζω. Σημαντικό ήταν να αισθανθώ εγώ σίγουρη για τον εαυτό μου και να πιστέψω πως εγώ βάζω τους κανόνες και όχι ο Φοίβος.
Αυτά από το δικό μου ψάξιμο με το Φοίβο (που ακόμα στο ψάξιμο είμαστε) και επίσης σημαντικό είναι αυτό που έχει πει ο Άρης σε άλλο θέμα να σεβαστείς το σκύλο και να προσπαθήσεις να αντιληφθείς τα μηνύματα που στέλνει

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
εννοειται οτι πρεπει να λαμβανεις τα μυνηματα του ζωου.αλλα δεν ξερω κατα πιο τροπο θα κλονησει η εμπιστοσυνη του ζωου με το σβερκωμα...εγω ειμαι της αποψης οτι ολα εχουν την ισοροπια τους.αν προσφερεις τα παντα στο σκυλι κ την τιμωρια θα καταλαβει κ το παιχνιδι θα ευχαριστηθει.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Oλα εξαρτώνται απο το σκύλο.... δε θα πας να σβερκώσεις ένα φοβικό σκυλί. Η ένταση της διόρθωσης εξαρτάται απο την ιδιοσυγκρασία του σκύλου.

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
Αν είσαι αρχάριος σαν κι εμένα καλό είναι να μη χρησιμοποιείς τέτοιες τεχνικές, ο Φοίβος δεν ξέρω αν είναι φοβικός, σίγουρα είναι πολύ ευαίσθητος, μαθαίνει πάρα πολλά με την επιβράβευση και ανταποδίδει στα μέγιστα είτε καλό είτε κακό. Ύστερα κατάλαβα πως κάποια πράγματα δεν εξαλείφονται ως δια μαγείας αλλά θέλουν το χρόνο τους, σιγά σιγά μειώνονται και με την πάροδο του χρόνου την αύξηση της εμπιστοσύνης έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
παιδια σιγουρα εχει να κανει με τον χαρακτηρα κ το πως ανταποκρινεται το ζωο.δικαιο εχετε.παραληψη δικη μου.οντως δεν ειναι τεχνικες για αρχαριους.

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
δεν σημαινει οτι οτι διαβασω το κανω αφιλτραριστα. Δοξα τον ΘΕο, εχω λιιιγο εγκεφαλο να διακοσμει το εσωτερικο του κρανιου μου,χοχο.
Σημερα ηρθε πχ ενας φιλος μου, κ επαιξε μαζι της με τα χερια του, την τσιτωνε . Κοιτα μου λεει που θα νευριασει. Ρε του λεω, αφου το ξερεις οτι θα νευριασει, ΓΙΑΤΙ τη νευριαζεις;;; κ βεβαια η μικρη γρυλλισε κ επιχειρουσε να δαγκωσει τα χερια του φιλου μου. Εγω της ελεγα οχι μη, κ ο φιλος μου(ειχε 16 χρονια γκριφον κανις) μου λεει, χαλαρωσε μωρη λιγο. Μην το εχεις συνεχεια με κανονες.
Τελος παντων. Δεν ξερω...Αλλοι λεν οτι το καταπιεζω, ειναι μικρο ακομα, αλλοι οτι ειμαι λασκα. Εγω διαβασα εδω οτι πρεπει κακες συνηθεις να κοβονται εξ αρχης γιατι μπορει να μην πειραζει πχ οταν ειναι μικρο να πηδαει πανω μας, αλλα οταν μεγαλωσει θα ειναι ενοχλητικο κ ετσι εξ αρχης του μαθαινουμε να μην το κανει. Μου φανηκε λογικο κ αυτο κανω.Ακομα κ κτηνιατρος μου ειχε πει θυμαμαι να χαλαρωσω με τις εντολες γιατι ηταν μικρη. Αντε βγαλε ακρη.

Το θεμα με τις λιχουδιες. Κοπηκαν γιατι ειχε μαθει να τρωει μονο αυτες, συνολικα 5 μπισκοτακια το πολυ τη μερα κ λιχουδιες με γαλατακι 3-4. Ναι, ναι, δεν ετρωγε ξηρα παρα μονο μπισκοτακια. ετσι, μου ειπε ο εκτροφεας να τα κοψω, τουλαχιστον μεχρι να παρει λιγο βαρος, να συνηθισει την ξηρα της, κι ας παει λιγο πισω η εκπαιδευση. σημερα παντως ειδα οτι εκτελει το κατσε και το ελα ακομα κ σε κοσμο, οταν εκεινη ειναι σε τρελα. Καλο αυτο. Αυτο που κανω πλεον ειναι να της δινω τη βιταμινη της που της αρεσει ως επιβραβευση, ξερετε, τη δοση της ημερας λιγο λιγο.

Τελος, κ μιας κ μπαλκονι γιοκ, της ανοιξα το παραθυρο να ακουει θορυβους. αμαξια, ανθρωπους κλπ.Στην αρχη σηκωνε το κεφαλι τρομαγμενα πχ αλλα σε 5 λεπτα ειχε εξοικιωθει κ ηταν χαλαρη.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
ο κτηνιατρος ειναι γιατρος κ οχι εκπαιδευτης.οπωτε θα τον ακους μονο στα πραγματα που ειναι του επαγγελματος του.ο,τι δεν σου αρεσει ,οπως ειπες πολυ σωστα,το κοβεις απο τωρα.αργοτερα κ ενοχλητικο θα ειναι αλλα θα ξεκινησει κ αλλα πραγματα που σε ενοχλουν.το σκυλι μαθαινει κ τι δεν σου αρεσει κ οτι πρεπει να το σταματησει.αν το εχεις χαλαρο πως θα μαθει τι δεν πρεπει να κανει?μετα θα ζοριστεις κ πιο πολυ.

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Σημερα ηρθε πχ ενας φιλος μου, κ επαιξε μαζι της με τα χερια του, την τσιτωνε . Κοιτα μου λεει που θα νευριασει. Ρε του λεω, αφου το ξερεις οτι θα νευριασει, ΓΙΑΤΙ τη νευριαζεις;;; κ βεβαια η μικρη γρυλλισε κ επιχειρουσε να δαγκωσει τα χερια του φιλου μου. Εγω της ελεγα οχι μη, κ ο φιλος μου(ειχε 16 χρονια γκριφον κανις) μου λεει, χαλαρωσε μωρη λιγο. Μην το εχεις συνεχεια με κανονες.
Τελος παντων.
Δεν καταλαβαίνω γιατί αφήνεις άλλους να "τσιτώνουν" το σκυλί σου. Ειδικά ενώ είναι ακόμα κουτάβι. Επίσης κάθεσε και λές ΟΧΙ στην μικρή ενώ θα έπρεπε να λες ΟΧΙ στον φίλο σου πιστεύω. Δεν το βρίσκω σωστό αυτό που κάνεις και επιτρέπεις στον οποιονδήποτε να κάνει το σκυλί σου ότι θέλει και μετά περιμένεις το σκυλί σου να σε ακούει? Δεν θα σου έχει εμπιστοσύνη μετά γιατί αντί να το προστατεύεις απο κάτι τέτοιοα το αφήνεις στην μοίρα του και έτσι μετά τι το σταματάει ναγρυλίζει μετά σε όλων τον κόσμο που θα φοβάται ή που θα την τσαντίζει (μιας και εσύ δεν την προστατεύεις απο αυτά)?

Σκέψου το λίγο σαν να ήταν ένα μωρό παιδί, αν ερχόταν ένας φίλος σου και το τσίγκλαγε το μωρό μέχρι να κλάψει θα σου άρεσε αυτό? Γιατί τότε επιτρέπει να τσιγκλίζουνε την σκυλίτσα σου? Δεν είναι κανόνας το να προστατεύεις το σκυλάκι σου και να το εκπαιδευεις, είναι αγάπη και συμπόνια προς αυτό και είναι και ένας λόγος ώστε μελλοντικά να μην έχετε και οι 2 προβλήματα (κοινωνικά και ψυχολογικά).

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο evelyna Εμφάνιση μηνυμάτων
Τελος παντων.

Το ότι έχει 16 χρόνια σκυλί δεν σημαίνει ότι ξέρει και από σκυλιά..;)
Κοίτα..(γιατί αν ακούς όποιον σου λέει οτιδήποτε θα τρελαθείς..), απευθύνσου σε έναν εκπαιδευτή να βάλει ένα ένα τα πράγματα στην θέση τους.
Μόνο έτσι θα μπεις σε μια σειρά..διαφορετικά θα έχεις πάντα πρόβλημα με το σκυλί σου όχι επειδή θα φτάει αυτό..αλλά επειδή θα φταίς εσύ και αυτοί που συναναστρέφεται..

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
ξερω οτι ειμαι κοτα σε καποια θεματα...ντρεπομαι, πως να πω...σαφως κ ειπα του φιλου μου ναμην την τσιτωνει αλλα με εκραξε...οποτε κι εγω μετα τουμπεκι εκανα. Οπως κ να εχει, πριν καν παρω τη μικρη , ειχα σκοπο να παω σε εκπαιδευτη γιατι θελω το καλυτερο για εκεινη. Εχετε δικιο λοιπον. Για μενα ειμαι κοτα, δεν διεκδικω..μα για τη μικρη μου δεν θελω το ιδιο. Νομιζω πιο πολυ σας τα λεω αυτα που με προβληματιζουν για να μου διωξετε τις αναστολες κ την ντροπη... με ταρακουνατε...Καλα κανετε γιατι ειμαι δειλη κ πελαγωνω ευκολα. Νομιζω οτι ολα τα κανω λαθος ωρες ωρες...πφ...μαυριλα.
τεσπα. θα παω kango1. το εχω πλανο. Δυστυχως τα τρεχαματα με την υγεια της μικρης κοστισαν κ βγηκαμε εκτος, μα για το καλο της μικρης θα κανω τα παντα. κι εννοω τα παντα.

συγνωμη που σας ζαλιζω. Πραγματικα. και ευχαριστω πολυ.

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Evelina μου και το δικό μου το μικρό είναι grande κακομαθημένο σε καταλαβαίνω απόλυτα απλά σε θέματα που μπορεί να σου δημιουργήσουν πρόβλημα όσο και αν της έχεις αδυναμία βάλε φωνή δεν θα πάθει τίποτα άκου και μένα.......

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Σκέψου το κι αλλιώς!
ΑΝ τελικά του αγριέψει θα επιπλήξεις τον σκύλο!Του αξίζει;Φταίει;
Όχι!
Άρα πρέπει να είμαστε δίκαιοι με τον σκύλο μας και σκληροί με όσους δεν ακολουθούν το πρόγραμμα που οριίζουμε εμείς για τον σκύλο μας!

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Δεν μας ζαλήζεις, για αυτό βρισκόμαστε όλοι εδω μέσα για να βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Σε ότι μπορούμε να σε βοηθήσουμε εδώ είμαστε. Κοίτα να βρείς κάποιον καλό εκπαιδευτή να σε βάλει και εσένα σε μια τάξη και εσυ το σκυλάκι σου (και τους φίλους σου). Μακάρι να μπωρούσα να σε βοηθήσω περισσότερο αλλά λίγο τα 2-3 σκυλάκια που έχω αναλάβει δωρεάν, λίγο οι σπουδές μου, λίγο και η πρωινή μου δουλειά έχω πελαγώσει. Πάντως οτιδήποτε χρειάζεσε να θυμάσαι ότι ΟΛΟΙ μας είμαστε εδώ για σένα.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
δεν λες κ του φιλου σου να μπει κατα δω μηπως κ μαθει οτι το σκυλακι δεν ειναι κουκλακι?υπαρχουν κ τα πλευμομπιλ για να παιζετε.

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
Το θεμα με τις λιχουδιες. Κοπηκαν γιατι ειχε μαθει να τρωει μονο αυτες, συνολικα 5 μπισκοτακια το πολυ τη μερα κ λιχουδιες με γαλατακι 3-4. Ναι, ναι, δεν ετρωγε ξηρα παρα μονο μπισκοτακια. ετσι, μου ειπε ο εκτροφεας να τα κοψω, τουλαχιστον μεχρι να παρει λιγο βαρος, να συνηθισει την ξηρα της, κι ας παει λιγο πισω η εκπαιδευση. σημερα παντως ειδα οτι εκτελει το κατσε και το ελα ακομα κ σε κοσμο, οταν εκεινη ειναι σε τρελα. Καλο αυτο. Αυτο που κανω πλεον ειναι να της δινω τη βιταμινη της που της αρεσει ως επιβραβευση, ξερετε, τη δοση της ημερας λιγο λιγο.
Για επιβραβευση μπορεις να δινεις και τις κροκετες που τρωει σαν τροφη. Απο το χερι σου εχουν σιγουρα "αλλη" γευση και συνεχιζει να το παιρνει σαν επιβραβευση.

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Για επιβραβευση μπορεις να δινεις και τις κροκετες που τρωει σαν τροφη. Απο το χερι σου εχουν σιγουρα "αλλη" γευση και συνεχιζει να το παιρνει σαν επιβραβευση.
Θα διαφωνήσω λίγο εδώ γιατί το να επιβραβεύεις το σκυλί με την τροφή που τρώει έτσι και αλλιώς τελικά δεν είναι και τόσο επιβράβευση. Αν για αρχή πιάσει το κόλπο μετά θα το καταλάβει ότι αυτή είναι η τροφή του και είτε δεν θα την δέχετε είτε θα περιμένει να τρώει την τροφή μόνο απο το χέρι σου.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97