γρρρρρρρρρρρρ και δαγκωματακια κ λιγο σηκωμα παντιερας

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
Ας πω το θεμα μου κ ο Θεος βοηθος μη με κραξετε.
Εχω καβαλιερ τσαουσικο, μας το ειχε πει η εκτροφεας η δολια απο την πρωτη στιγμη. Οτι η χοουπ εχει χαρακτηρα, ατιτιουντ, πεισματαρα του τσερατα. ΟΚ. το ειδαμε.
Ειναι 4 μηνων και εχω δει οτι: γρυλιζει στο παιχνιδι γρυλιζει οταν παμε να τη σηκωσουμε να την βαλουμε πχ στο παρκο η το κρεητ.
Κ δαγκωνει...βασικα απο την πρωτη μερα εγω ημουν στο αουτς κ επαιρνα το χερι μου κ σταματουσα το παιχνιδι.Ομως, ειδε κανα δυο καβαλιεροαγαπουληδες που την αφησαν να τους δαγκωνει και απο τοτε, με δυο φορες συναντησης, η μικρη δαγκωνει κ παλι. Καλα, μη φανταστειτε οτι σκιζει σαρκες, χιχι!

το θεμα μου ειναι, τι κανω;;;οεο; θελω να πω, τι κανω ΛΑΘΟΣ; τι ειναι το σωστο κατα την αποψη σας;
Μου εχουν πει οτι δεν ειμαι η αρχηγος επειδη την εχω βαλει στο κρεβατι η επειδη της δινω χαδακια οταν ξαπλωνει στον καναπε διπλα μου. συντροφιας ειναι το νινι μου, οχι στρατου ξηρας, τι να κανω; με κανει βουτυρο.

μετα μου ειπαν οτι βγαζει δοντακια κ την τρωνε τα ουλα της. Οκ, αυτο το εχω δει γιατι δεκα μερες τωρα δαγκωνει οτι βρει, ακομα και τον αερα που αναπνεει. Αλλα εμενα δεν θελω.

πχ, περπαταω στο σπιτι κ ερχεται απο πισω και μου δαγνωνει τη φτερνα. Η παω να τη γυρισω ανασκελα να τη χαιδεψω στον θωρακα κ παλευει να με δαγκωσει. Αν με δαγκωσει λοιπον κ παρω το χερι μου λεγοντας ααααααουτς, ανασηκωνεται να με ξαναδαγκωσει.

Λοιπον, τι λετε ; πως να φερομαι;;; η οταν γρυλιζει;;; πχ εγω οταν μου το κανει, της λεω, επ! τι κανεις εκει κυρα μου;; στη μαμα δεν εχει γρου γρου .

Τελος, οταν της λεω να κανει εντολες, κι αν δεν εχω λιχουδια κ αω να τη χαιδεψω, πεταει λασπη, την κανει κοινως με ελαφρους πηδους. Ρε σεις, με φτυνει το ιδιο μου το αιμα;;;;:D

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Εχεις διαβάσει το εγχειρίδιο εκπαίδευσης ή κάποιο άλλο βιβλίο εκπαίδευσης??

Eπίσης, έχεις ξεκοκαλίσει την ενότητα της εκπαίδευσης του φόρουμ? (το θέμα περι δαγκώματος κουταβιων έχει καλυφθεί πολλές φορές... επίσης έχει καλυφθεί και το θέμα που θίγεις για τις λιχουδιές....)

Επίσης έχεις ζητήσει τη συνδρομή του εκτροφέα της ή κάποιου επαγγελματία εκπαιδευτή?

Διόρθωσε με αν κάνω λάθος, αλλά είναι ο πρώτος σου σκύλος, οχι? Αν είναι , νομίζω οτι θα σε βοηθούσε πολύ ένας άνθρωπος που θα δει εσένα και το κουτάβι απο κοντά, θα σου δώσει οδηγίες για διαφορα ζητήματα που σε απασχολούν και θα σου δείξει πως να διορθώνεις απο τώρα ανεπιθύμητες συμπεριφορές. :)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Βλεποντας και μονο ποσο γλυκά και παιχνιδιαρικα μιλας για το σκυλακι, ειναι φυσικο που σε κανει ο,τι θελει :):p Καλα κανεις μωρε, αφου το χαιρεστε και οι δυο :)

Βαλε ομως σιγα σιγα και κανεναν κανονα στο σπιτι. Δεν θα παθει τιποτα.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
μικρό είναι
δεν είναι τίποτα που γρυλλίζει γαυγίζει τώρα-είναι παιχνιδιάρικο εκφραστικό. κι αν δαγκώνει μόνο εσένα απαλά για παιχνίδι δεν είναι και τίποτα-είναι άλλο η επιθετικότητα
αλλά Γίνε αρχηγός-βάλε όρια

και διάβασε όα πιο πολλά μπορείς περι εκπαιδευσης σκύλου-μόνο σε καλο θα σου βγούν

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Καλα κανεις μωρε, αφου το χαιρεστε και οι δυο
Βρε Άρη, είναι συμβουλή αυτό τωρα??!!!

Η άποψη μου είναι οτι οσο μικρό (σε μέγεθος ή ήλικία) και να είναι το σκυλάκι, αν δεν ενημερωθείς άμεσα για το πως πρεπει να χειρίζεσαι ένα σκύλο (ανάλογα πάντα και με το χαρακτήρα του) θα δυσκολέψεις τη ζωή σου και τη δική του αργότερα.

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
γρυλιζει στο παιχνιδι γρυλιζει οταν παμε να τη σηκωσουμε να την βαλουμε πχ στο παρκο η το κρεητ.
Κ δαγκωνει...
ανασφαλεια...

το θεμα μου ειναι, τι κανω;;;οεο; θελω να πω, τι κανω ΛΑΘΟΣ; τι ειναι το σωστο κατα την αποψη σας;
Μου εχουν πει οτι δεν ειμαι η αρχηγος επειδη την εχω βαλει στο κρεβατι η επειδη της δινω χαδακια οταν ξαπλωνει στον καναπε διπλα μου.
τριχες...

πχ, περπαταω στο σπιτι κ ερχεται απο πισω και μου δαγνωνει τη φτερνα.
κυνηγαει προφανως.. αν ανεμιζει και η μπυτζαμα περπατωντας..

Η παω να τη γυρισω ανασκελα να τη χαιδεψω στον θωρακα κ παλευει να με δαγκωσει. Αν με δαγκωσει λοιπον κ παρω το χερι μου λεγοντας ααααααουτς, ανασηκωνεται να με ξαναδαγκωσει.
ξανα ανασφαλεια.. + νικη!

Τελος, οταν της λεω να κανει εντολες, κι αν δεν εχω λιχουδια κ αω να τη χαιδεψω, πεταει λασπη, την κανει κοινως με ελαφρους πηδους. Ρε σεις, με φτυνει το ιδιο μου το αιμα;;;;:D
..μηπως εχεις ξεχασει να μας πεις κατι; ή μηπως εχει κανει καποιος κατι που δεν επεσε στην αντιληψη σου;; Μου μυριζει φαπα.. Παιξε με το σκυλακι πολυ. Παιχνιδι, παιχνιδι, παιχνιδι! Να κερδιζει ομως, και να μην γρυλιζει οταν κερδιζει, αλλιως ενισχυεις την ανασφαλεια της (..για την ακριβεια το συμπτωμα) Επισης ειναι λιγο νωρις για να ΜΗΝ περνει επιβραβευση. Παντα με φαγητακι, αλλιως καλυτερα αστο για αργοτερα.

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
evelyna, έχω διαβάσει πολλά απο τα γραφόμενα σου και βλέπω πολλά λαθη που κάνεις. Ναι μεν καταλαβαίνω πως νιώθεις με το νινί σου και ότι δεν θες "στρατιωτική" εκπαίδευση, αλλά κάποια όρια πρέπει να τεθούν αν πραγματικά θες και το σκυλάκι σου ευτηχισμένο και εσύ να σαι ευτηχισμένη και να ζεις μια χαρά με το σκυλάκι σου χωρίς να σε "καβαλάει".

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ειναι 4 μηνων και εχω δει οτι: γρυλιζει στο παιχνιδι γρυλιζει οταν παμε να τη σηκωσουμε να την βαλουμε πχ στο παρκο η το κρεητ.
Κ δαγκωνει...βασικα απο την πρωτη μερα εγω ημουν στο αουτς κ επαιρνα το χερι μου κ σταματουσα το παιχνιδι.Ομως, ειδε κανα δυο καβαλιεροαγαπουληδες που την αφησαν να τους δαγκωνει και απο τοτε, με δυο φορες συναντησης, η μικρη δαγκωνει κ παλι. Καλα, μη φανταστειτε οτι σκιζει σαρκες, χιχι!

Πάντως το θέμα είναι σοβαρό και λιγότερο γλυκό από όσο ίσως φαίνεται με τα άπειρα ματια..

Το σκυλάκι αυτό αν το αφήσεις όπως έχει.., θα έχεις μεγάλο πρόβλημα στην εφηβεία και μετά.

Πρέπει να ξεκαθαριστεί η ιεραρχία στην αγέλη και άποψη μου εφόσον μιλάμε για ένα άπειρο ιδιοκτητη πρέπει να έρθει ένας επαγγελματίας να τσεκάρει τα λάθη ένας προς ένα και να τα διορθώσει..

Διάβασε το εγχειρίδιο εκπαίδευσης που σου έδωσε και η κοπρίτης και με λίγα λόγια να ξέρεις πως ..

Είναι απαράδεκτο να μην μπορούμε να αγγίξουμε το σκυλί μας για να το βάλουμε σε ένα μέρος που επιθυμούμε..
Είναι απαράδεκτο να μας γρυλίζει..
Είναι απαράδεκτο να μας δαγκώνει..
Είναι απαράδεκτο να είναι κτητικό..
Είναι απαράδεκτο να θεωρεί αρχηγό της αγέλης τον εαυτό του..

Άρα συνειδητοποιούμε τα λάθη μας με σοβαρότητα και κοιτάμε την λύση του.

:)

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
μμμμμμμμαλιστα.....Οκ...Ευχαριστω για την επισημανση και δη για τα μπολντ...

καποιοι απο αυτους που ξερουν το θεμα (εντος και εκτος φορουμ )μου λεν οτι ειμαι λασκα, καποιοι οτι το εχω σαν στρατιωτακι κ να χαλαρωσω να κανει οτι θελει. Ενδιαφερον..

ενημερωτικα...η μικρη λογω του θεματος υγειας κ του μη εμβολιασμου της (ειναι 4 μηνων κ εκανε πριν λιγες μερες το 2ο εμβολιο) δεν εκτονωνεται. Δεν εχει βγει εξω ποτε και για να μαθει τουαλετα, ηταν παραπανω απο οτι επρπε στο παρκο ( λαθος μου). Επισης, χρησιμοποιηθηκε το παρκο καποιες φορες σαν τιμωρια η πως να πω, παντως οχι κατι καλο(οχι απο μενα)
Ετσι, εμαθε πως οταν την πλησιαζαμε να την σηκωσουμε, ηταν για να μπει μεσα κ τερμα το παιχνιδι.

τα δαγκωματα ειναι φυσιολογικα στα πλαισια κουταβιου απλα εχει παει πισω η εκμαθηση μη δαγκωματος καθοτι δεν εχουν ολοι οσοι συναναστρεφονται με τη μικρη την ιδια τακτικη. πχ εγω δεν την αφηνα κ δεν την αφηνω ποτε να με δαγκωνει στο παιχνιδι. Δεν δαγκωνει σε αλλη φαση. απλα αλλα ατομα , εχουν βαλει το χερι τους να το δαγκωσει, (χαριτωμενια ατομων απεναντι σε κουταβι) η δεν εχουν αντιδρασει ακαριαια με αουτς και σταματημα παιχνιδιου.

Λιχουδιες ειχε μεχρι προσφατα αλλα κοπηκαν μαχαιρι γιατι δεν ετρωγε ξηρα. Επισης ηταν συμβουλη να μην δινω μονο λιχουδιες αλλα καποιες φορες και χαδακια.

Τελος, φαπα απο τα δικα μου χερια Π Ο Τ Ε.

Απο οτι καταλαβα σημερα, το κυριο προβλημα οφειλεται στη συγχιση της μικρης λογω ασυνεπειας των ανθρωπων σε οτι αφορα την τακτικη μας σε καποια θεματα( εγω ειμαι η ...κακια...η αυστηρη υστερω της ιστοριας που δεν αφηνω το μικρο να μου δαγκωσει τα δαχτυλακια πχ...τεσπα..) και βεβαιως στο οτι δεν εκτονωνεται, πραγμα που την ...καταπιεζει συμπεριφορικα αν και ηταν σχεδον αναποφευκτη αυτη η "κλεισουρα".

να στε καλα.

Υγ: η εκπαιδευση βασικης υπακοης δεν μπορει να γινει τωρα, ειναι μικρη.

Last edited:

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
Υγ1: οι διαπιστωσεις δεν ειναι του δικου μου κεφαλιου, προλαβαινω καποιους. να στε καλα παντως. Εχει ενδιαφερον η σταση καποιων.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Απο οτι καταλαβα σημερα, το κυριο προβλημα οφειλεται στη συγχιση της μικρης λογω ασυνεπειας των ανθρωπων σε οτι αφορα την τακτικη μας σε καποια θεματα( εγω ειμαι η ...κακια...η αυστηρη υστερω της ιστοριας που δεν αφηνω το μικρο να μου δαγκωσει τα δαχτυλακια πχ...τεσπα..) και βεβαιως στο οτι δεν εκτονωνεται, πραγμα που την ...καταπιεζει συμπεριφορικα αν και ηταν σχεδον αναποφευκτη αυτη η "κλεισουρα".
Oφείλω να ομολογήσω πως δεν κατάλαβα ακριβώς τι θέλεις να πεις..
Παρόλα αυτά..ένα σκυλί που ..

γρυλιζει στο παιχνιδι γρυλιζει οταν παμε να τη σηκωσουμε να την βαλουμε πχ στο παρκο η το κρεητ.
Κ δαγκωνει...
ή που..

πχ, περπαταω στο σπιτι κ ερχεται απο πισω και μου δαγνωνει τη φτερνα. Η παω να τη γυρισω ανασκελα να τη χαιδεψω στον θωρακα κ παλευει να με δαγκωσει. Αν με δαγκωσει λοιπον κ παρω το χερι μου λεγοντας ααααααουτς, ανασηκωνεται να με ξαναδαγκωσει.
ή όταν παίρνουμε τα ηνία στα χερια μας λέμε ..

Λοιπον, τι λετε ; πως να φερομαι;;; η οταν γρυλιζει;;; πχ εγω οταν μου το κανει, της λεω, επ! τι κανεις εκει κυρα μου;; στη μαμα δεν εχει γρου γρου .
Eπειδή ..θεωρούμε ότι ..
συντροφιας ειναι το νινι μου, οχι στρατου ξηρας, τι να κανω; με κανει βουτυρο.
Aν λοιπόν μας ενοχλεί αυτή η συμπεριφορά ή όποια συμπεριφορά..
Δεν ακούμε και "κατηγορούμε" ότι ακούμε..

Παίρνουμε βιβλία.., διασταυρώνουμε απόψεις.., διαβάζουμε.., απευθυνόμαστε σε ειδικό..
Ανοίγουμε αυτιά και ματια ..να διακρίνουμε που οι ίδιοι σφάλλουμε..και ευχόμαστε (αν δεν κάνουμε κάτι απο όλα αυτά τελικά..), όταν μεγαλώσει να μην είναι ήδη αργά..

Last edited:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Απο οτι καταλαβα σημερα, το κυριο προβλημα οφειλεται στη συγχιση της μικρης λογω ασυνεπειας των ανθρωπων σε οτι αφορα την τακτικη μας σε καποια θεματα( εγω ειμαι η ...κακια...η αυστηρη υστερω της ιστοριας που δεν αφηνω το μικρο να μου δαγκωσει τα δαχτυλακια πχ...τεσπα..)
Αν είσαι εσύ η αυστηρή, δε θελω να ξέρω πως είναι οι υπόλοιποι....

Υγ: η εκπαιδευση βασικης υπακοης δεν μπορει να γινει τωρα, ειναι μικρη.
Σαφέστατα μπορεις να ξεκινήσεις να της μαθαίνεις τα βασικά. Σήμερα γνώρισα ένα λαμπραντορίνι 4 μηνών στο σκυλοπάρκο που εκτελούσε συμπαθέστατα το κάτσε και το μεινε και περπατούσε ωραιότατα στο λουράκι.

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
παλι μπερδευτηκα. δεν την παλευω. Αλλα λεει ο ενας αλλα ο αλλος.(οχι εσεις συγκεκριμενα). τεσπα.
Κοπριτη, ναι, με εχουν πει αυστηρη για καβαλιερ και να ξεκολλησω γιατι δεν ειναι κανενα πιτμπουλ η ροτβαηλερ η κατι αλλο που δεν θυμαμαι γιατι δεν ξερω τις φυλες.

τα come,sit , down, on the bed, τα εκτελει ικανοποιητικα για μενα. Κ καλα κ το go potty. Tωρα της μαθαινα το leave it, να αφηνει κατι οταν της το ζητω, αλλα κοπηκαν οι λιχουδιες οποτε παει λιγο πισω αυτο. Δεν πειραζει. Υπηρχαν πιο σοβαρα θεματα επι Χοουπ να διευθετηθουν.

kango1, ωραια τα κουοτ, παραθεσεις φρασεων δλδ αλλα μπορουν να αλλοιωσουν το νοημα του συνολου των λεγομενων. Κοιτα κι εσυ μηπως λανθανεις εστω σε αυτο. Τελος παντων, δεν εχω ερθει στο φορουμ αυτο για αντιπαραθεσεις αλλα για αποκτηση πληροφοριων ,οποτε ευχαριστω αμεσα η εμμεσα.

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Υποσημειώνω μόνο τα σημεία που εντοπίζω το λάθος.
Αν πιστεύεις πως αλλοιώνει κάπου κάτι διόρθωσε με.

Αν πάλι όχι..κοίταξε το ίσως και σε βοηθήσει.

Δεν έχω κάτι άλλο να πω.

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
οκ, ευχαριστω και παλι.

προς το παρον και αμεσο μελλον, μενει να διορθωσω τα δικα μου σφαλματα, να επιμεινω σε μια ενιαια συμπεριφορα οσων ερχονται σε επαφη με τη μικρη τωρα που μαθαινει, και να παω και με τη μικρη στην εκτροφεα με το που κανει το 3ο εμβολιο, να μου δωσει συμβουλες. Θα δει αν κανω λαθη κ μιας κ την ειχα ρωτησει εξαρχης αν χρειαζεται εκπαιδευτη, θα τη ρωτησω εκ νεου.

kango1, οπως ειπα κ αλλη φορα, σε ευχαριστω μιας και με εμμεσο τροπο με βοηθας να γινω καλυτερος ανθρωπος.

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Αγαπητή evelyna, λες ότι κόπηκαν οι λιχουδιές. Γιατί κόπηκαν? Επειδή δεν τρώει μετά το φαγητό της? Μα δεν πρέπει να δίνονται μεγάλες ποσσότητες απο λιχουδιές για να αντικαθηστούν το φαγητό. Οι λιχουδιές πρέπει να δίνονται στην αρχή κάθε νεάς εντολής αλλιώς δεν θα πετύχεις τίποτα. Δεν είναι τραγικό η χρήση λιχουδιών, απλά να μην γίνετε κατάχρηση. Δηλαδή έβλεπα σε μια κοπέλα που βοηθάω αυτό το καιρό να δίνει ολόκληρο μπισκότο στο σκυλί για επιβράβευση (κάτι που έπερνε 30δευτερόλεπτα στο σκυλί να το φάει) και έτρωγε το σκυλί έτσι 10-30 μπισκότα την ημέρα, και μετά αναρωτιώταν γιατί το σκυλί δεν έτρωγε όλη την τροφή του. Οι επιβραβεύσεις δεν πρέπει να είναι μεγάλες μπουκιές μπισκότων, καλύτερα είναι κοματάκια απο κοτόπουλο βραστό ή το ειδικό σαλαμάκι που βγαίνει για τα σκυλάκια και γενικές λιχουδιές που είναι μικρές και καταπίνονται και δεν χρειάζετε να μασάει με την ώρα το σκυλί γιατί μετά ξεχνιέτε.

Το να εκπαιδευτεί ένα σκυλί και να μάθει κανόνες σπιτιού δεν έχει να κάνει ούτε με την ράτσα του σκύλου, ούτε με το μέγεθος. Όλα τα σκυλιά πρέπει να μάθουν ότι δεν είναι οι "αρχηγοί" του σπιτιού και ότι πρέπει να υπακούνε στους κανόνες αλιώς αν ακούς να σου λένε άτομα "σιγά μωρε, ένα μικρό καβαλιέρ είναι, μην είσαι τόσο αυστηρή, δεν θα σε φάει κιόλας" να σου πω τι θα γίνε μετά απο λίγο καιρο? Θα έχεις ένα μικρόσωμο σκυλάκι που θα καταλάβει το σπίτι, δεν θα φήνει π.χ. να κάθεστε στον καναπε γιατί είναι δικό της, το κρεβάτι σου και αυτό δικό της, οι ξένοι που θα έρχονται στο σπίτι θα έχουν και αυτοί πρόβλημα με ένα σκυλί που θα απαιτεί χάδια ασταμάτητα και ίσως να γαυγίζει μέχρι να πάρει αυτό που θέλει......και άλλα πολλά.

Θες να γίνει κάτι τέτοιο? Μην υποτιμάς ένα σκυλί λόγο μεγέθους και φυλής. Το οποιοδήποτε σκυλί μπορεί αν το αφήσεις να καταλάβει όλο σου το σπίτι και να σου κάνει την ζωή μαρτύριο.

Last edited:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Οι λιχουδιές πρέπει να δίνονται στην αρχή κάθε νεάς εντολής αλλιώς δεν θα πετύχεις τίποτα.
Δεν είναι απαραίτητο αυτό. Υπάρχουν πολλοί σκύλοι που εκπαιδεύτηκαν υπέροχα χωρις ποτέ να πάρουν λιχουδιά.

Περισσότερα για το θέμα λιχουδιά ή όχι θα βρείτε εδώ.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97