γεια σας...δεν εχω ακομα σκυλο αλλα ψαχνω να βρω

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
εχω δει Βasset ενεργητικό αλλα μου φαινονται σκανδαλιαρικά, το σαρ πέι μου κανει και σαν μεγεθος και σαν χαρακτηρας ειναι προσαροστικά (ενας φιλος ειχε στην Αγγλιά),
Eχω δει westie που είναι σαν να είναι maltez, έχω δει maltez που είναι σαν westie μιλάμε πάντα σε χαρακτήρα..
Eχω δει αγγλικό μπουλτογκ που τρέχει και είναι υπερκινητικό.., έχω δει λαμπραντορ παρα πολύ επιθετικό, έχω δει και εγώ διαφορα...
Στην επιλογή όμως της ράτσας δεν θα μείνω σε τι έχω δει..
Γιατί αυτά που έχω δει εξαρτώνται και από την εκτροφή τους καλη η μη.., από το αφεντικό τους, από τις συνθήκες και τις εμπειρίες που μεγάλωσε..κοιτάμε πάντα τα γενικά χαρακτηριστικά της φυλης και όχι του γείτονα η του φίλου μας..

Για να αγγίξουμε όσο το δυνατόν το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα απευθυνόμαστε σε σωστούς- καλους εκτροφείς..
Την επιλογή της φυλης καλύτερα να την κανεις πηγαίνοντας στις εκθέσεις και μιλώντας με τους αντιστοιχους εκτροφεις..
Περιγράφοντας την καθημερινοτητα σου και τον τρόπο ζωής σου και θα σε κατατοπίσουν αν κανεις η αν όχι..:)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Αν θες μπες σε καμία σελίδα σαν την www.dogbreedinfo.com να δεις διάφορες φυλές και να διαβάσεις μερικά πράγματα για αυτές που σου αρέσουν!
Μην τα θεωρήσεις δεδομένα όσα διαβάζεις εκεί, έχει κάποια λάθη, αλλά για μια πρώτη σου επαφή με τις φυλές είναι ότι πρέπει!

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Καλωσηρθες.. :)
Ριξε και μια ματιά και στα φοξ τεριέ ειδικότερα.. Ενεργητικά και μεσσαίου μεγέθους.. Δεν γνωρίζω πολλά για την φυλή αλλά μπορείς να δεις τι καλλωπισμό χρειάζονται και αν μπορείς να το κάνεις!!:)

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
hugo τα μπασσε ειναι τρομερα ως κατοικιδια με απιστευτο χαρακτηρα αλλα δεν ειναι καθολου μα καθολου active.αν επιθυμεις ομως τον απολυτο αγκαλιτσα κ αγαπουλη του καναπε εισαι στο σωστο δρομο....για πληροφοριες εκτροφειων εξωτερικου μπορω να σε κατευθυνω,ελλαδα δεν υπαρχουν,ισως κατι βρεις σε κυπρο.
τιμες απο εξωτερικο ειναι περιπου στα 1650 ευρω.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Εσυ εισαι για Border collie καρφωτη,ισως το πιο εκπαιδευσιμο σκυλι στον κοσμο,απο ενεργητικοτητα αλλο τιποτα,μπορεις να κανεις με αυτο το σκυλι τα παντα(φρισμπι,αγκιλιτι,ντογκ ντανσινγκ,φυλαξη,κ.α).
Το μονο ελλατωμα που του βρισκω ειναι οτι ειναι υπερβολικα εξυπνο.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
............ Border collie ....................
Το μονο ελλατωμα που του βρισκω ειναι οτι ειναι υπερβολικα εξυπνο.
Ειδικα αν ειναι πιο εξυπνο απο το αφεντικο του :rolleyes:
Ξερω ενα τετοιο.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Καλωσόρισες!

Το Irish terrier μήπως? ? Μεγαλυτερο απο το westie, 46-50 cm - 14 kg, ενεργητικο αλλα με ηρεμο χαρακτηρα, δεν χανει τριχες αλλα χρειαζεται stripping

hugo

Member
1 Ιουνίου 2009
21
0
Καλωσόρισες!
Το Irish terrier μήπως? ? Μεγαλυτερο απο το westie, 46-50 cm - 14 kg, ενεργητικο αλλα με ηρεμο χαρακτηρα, δεν χανει τριχες αλλα χρειαζεται stripping
Αφου εμαθα τι ειναι το stripping είπα οχι ευχαριστώ... Μπηκα στο link που μου ειπατε παραπανω και διαβαζω για τις φυλες!!!:D
ΟΥΦ!!! ΔΥΣΚΟΛΟ!!! ειμαι αρκετα κοντα στα σαρ πέι και τα κοργκι.. διαφορετικα μεν αλλα ειναι φυλες που μου εχουν κεντρισει το ενδιαφερον...:cool:

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Έχεις σκεφτεί το τζακ ρασσελ? είνια πολύ ενεργητικά, πάνε παντού λόγω μεγέθους, έχουν απίστευτο θάρρος και τόλμη, είναι έτοιμα για παιχνίδι πάντα, είναι ακούραστα σε περπάτημα, μπάνιο στη θάλασσα, τρέξιμο, ανεβοκατεβαίνουν βουνά και αν έχουν βγάλει την ενέργειά τους μπορούν να αράξουν ξαπλωμένα δίπλα σου για χάδια. Το μόνο πρόβλημα για μένα είναι οτι δεν μπορείς να τα εμπιστευτείς χωρίς λουρί έξω παρά μόνο σε ελεγχόμενο περιβάλλον γιατί το σκάνε και έχουν μεγάλα άλματα άρα πηδάνε εύκολα χαμηλά εμπόδια. Έχω τζάκ ράσσελ και ξέρω !!!!!!!

hugo

Member
1 Ιουνίου 2009
21
0
sorry αλλά δεν μου αρέσουν....:(.Διαβάζω αρκετά θα παω και στην έκθεση...

Gizmo

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2009
563
1
Ηρακλειο Κρητης
Αν θες μπες σε καμία σελίδα σαν την www.dogbreedinfo.com να δεις διάφορες φυλές και να διαβάσεις μερικά πράγματα για αυτές που σου αρέσουν!
Μην τα θεωρήσεις δεδομένα όσα διαβάζεις εκεί, έχει κάποια λάθη, αλλά για μια πρώτη σου επαφή με τις φυλές είναι ότι πρέπει!
Φοιβο, εκει μεσα εχει και προσμιξεις , οπως Μποξαντορ και Μποξερντουντλ και πολλα αλλα , θα μπερδευτει ο ανθρωπος τελειος!!!
Καλη τυχη ΗυΓκο !
+1 Μποξερ

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.242
Μέλη
20.017
Νεότερο μέλος
MayoThebraveYorkie